Last news in Fakti

11 Ноември, 2019 10:56 10 109 56

Борисов уволни директора на пазарджишката болница

  • пазарджик-
  • васил вълчев

Д-р Васил Вълчев е освободен от поста си, в здравното заведение тече цялостна проверка за ТЕЛК измами

Борисов уволни директора на пазарджишката болница - 1
Стопкадър: NOVA

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в град Пазарджик д-р Васил Вълчев е бил освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Още през изминалата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата. До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист.

Здравният министър е поискал от НЕЛК да направи проверка на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик.

По разпореждане на министъра на здравеопазването Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ от днес започна пълна проверка на лечебното заведение в град Пазарджик.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    182 10 Отговор
    Браво, ако имаше 10 журналиста като Васил Иванов-разследващи полицаи не ни трябват! :)
  • 2 хаха

    52 69 Отговор
    ТИКВО-ДИКТАТОРЪТ В ДЕЙСТВИЕ!

    Коментиран от #47, #52

  • 3 Brabus

    146 5 Отговор
    Защо не направо в затвора?! Заедно с другите “инвалиди”!
  • 4 гост

    95 27 Отговор
    Че това работа на Борисов ли е бе, у всяко говно да бърка с пръст?

    Коментиран от #5, #42

  • 5 Азз

    78 36 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Абе ръб, вместо да изкажеш положително мнение, че този корумпиран директор е премахнат, на теб проблема ти е "кой го е махнал"

    Коментиран от #13, #25

  • 6 мани мани

    74 18 Отговор
    така се прави! но доста закъсняло решение! като другите не стават, то на бойко му се налага! ако бяха бсп на власт, то тоя боклук нямаше да го уволнят! ама не е номера само да го уволнят, а да отива право към пазарджишкият затвор!

    Коментиран от #29

  • 7 торо

    78 5 Отговор
    БРАВО! Сега СЪД и КОНФИСКАЦИЯ...на ЦЯЛОТО ИМУЩЕСтВО НА ТОЗИ КРАДЕЦ
  • 8 КЕМИЛ РАМАДАН

    60 21 Отговор
    ВСИЧКО ТОВА Е АМБАЛАЖ НА МУТРАТА БОКО И ЗАВИСИМИТЕ МЕДИИИИИИ! ТОВА ЖУРНАЛИСТЧЕ ЗАЩО НЕ ОТИДЕ В БИОВЕТ ПЕЩЕРА ДА РАЗСЛЕДВА ШЕФА СИ КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ КОЙТО Е ОБКРАЖИЛ С БАРЕТИ ОТ ГДБОП ЦЯЛОТО ПРОИЗВОТСТВЕННО ПРЕДПРИЯТИИ С ВЪОРЪЖЕНИ ЧЕНГЕТА КОЙТО ПАЗЯТ ПРОИЗВОДСТВО НЕЗАКОННО КАПТАГОН И СИНТЕТИЧНА ДРОГА МИ СЕ ЗАНИМАВА С ГЛУПОСТИ ПОРЪЧАЛИ МУ ГИ ДА ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО ОТ ГОЛЯМИТЕ ПРОБЛЕМИ В ДЪРЖАВАТА!!!!! ЗАЩО НЕ ПОДПУКА БОРИСОВ ИМА ЗА КАКВО! ПЪРВО ЗА МАГИСТРАЛИТЕ 40 МИЛИОНА НА КИЛОМЕТЪР В ВАРНА! ВТОРО ЗА ЛЮБОВНИЦАТА С КОПЕЛЕТО МУ В БАРСА КОЯТО ДНЕВНИЯТ И РАЗХОД НА КУЧКАТА СТРУВА 3000 ЕВРА! КОЙ ГИ ПЛАЩА’ МИ ДА РАСЛЕДВА ДОГАН ЗА ОТВЛИЧАНИЯТА ОТ НА ФИДЕЛ БЕЕВ ДЪЩЕРЯМО ДО ПИЛЕТО! ИМАААА МНОГО ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА ЗА КРАЖБИ НА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ... КОЙТО СЕ ОТКЛОНЯВАТ В ДЖОБА НА ОЛИГАРСИТЕ ПЕЕЕВСКИ И ДОМУСЧИЕВ!
  • 9 Жоро

    33 25 Отговор
    Поръчковото журналистче Васко скоро ще му намерят цаката.Никога не прави разкрития срещу партията защо ли?
  • 10 9689

    46 3 Отговор
    Мутра,що чакаш Васил?Длъжностните лица от МВР,прокуратура,от многото контролни органи няма ли да им се потърси отговорност.Цацаров,седем години само локуми разтягаш.
  • 11 нищо ново

    21 6 Отговор
    Един си напълни ``гуша``,друг е на реда!Гробов стил......
  • 12 Бай Фей

    37 15 Отговор
    Е как в съвременна европейска държава мин.председателя уволнява директор на болница?Дали е виновен или не,това е работа на съда!Нали има разделение на властите бе алоо..Е това се казва "диктатура" бе хора!

    Коментиран от #20, #32

  • 13 Бай Фей

    20 15 Отговор

    До коментар #5 от "Азз":

    Идиот!Нали утре ще махнат и тебе глупако,ей така,от този дето не му е работа бе,без съд и присъда!

    Коментиран от #30

  • 14 мико

    22 6 Отговор
    Борисов освидетелстван ли е?
  • 15 антисикаджия

    15 4 Отговор
    Да не го пониже в мистър?Което си е обичайна гербераска практика.
  • 16 Пациент

    29 0 Отговор
    Сега няма да е зле да види и Света Анна-Варна.Там под закрила на ръководството се таксуват на паркинга пациенти идващи за спешна медицина.А на паркинга пише че пациенти за спешното не се таксуват.На сигналите на пациенти ръководството не обръща внимание.За касови бележки да не говорим.По вероятно е да спечелите от лотарията,отколкото да получите касов бон.А иначе на мой семейни приятели детето се води в детското им отделение че лежи,а то в тях.Така просто,да поизточат здравната каса.
  • 17 Руски дипломат – първи секретар на посол

    4 12 Отговор
    Днес се очаква инициативният комитет, който бе издигнал Мая Манолова като независим кандидат за кмет, да внесе искане за касиране на местните избори в столицата. Това събитие само по себе си нямаше да бъде може би толкова интересно, освен като една поредна демонстрация на загубелия кандидат за кмет, ако не беше едно друго обстоятелство, което ми хрумна и ме кара да направя своеобразен сравнителен анализ. Сега да си припомним какво направи президентът Румен Радев, който по конституция трябваше или да издаде указ за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор, или, каквото право също има, да върне кандидата отново за разглеждане във Висшия съдебен съвет. Румен Радев върна кандидатурата на Иван Гешев във Висшия съдебен съвет. Сега предстои повторно разглеждане и повторно предложение. А нека пък сега да направим сравнението. Румен Радев връща кандидатурата на Иван Гешев с ясното съзнание, че Висшият съдебен съвет, както вече беше изразена позицията му, ще предложи отново същия кандидат. Този кандидат обаче, какъвто и да е конституционният изход, а той може да бъде един единствен, ако процедурата върви нормално според текстовете в основния закон, Румен Радев ще бъде длъжен да подпише указа и да назначи Иван Гешев. Само че това ще бъде един не просто морално делегитимиран главен прокурор, но ще бъде и един човек, който ще създаде една своеобразна втора реалност. Не просто реалността на делегитимиран главен прокурор, а реалността на това, че някъде другаде в
  • 18 Професора

    9 20 Отговор
    Това фалшиво журналистче тръгва с кафявата кофа да залива не удобните мишените!

    Коментиран от #31

  • 19 Браво Бокич.........

    10 9 Отговор
    Пич си.
  • 20 Съгласен

    13 8 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Фей":

    По принцип си абсолютно прав, но у нас стана така, че БСП насочиха цялото внимание към Борисов и го набеждават като отговорен за абсолютно всичко в държавата и ето така се стигна до тук.Полиция, съд и прокуратура са техни и не работят и се налага Борисов да върши това, което не му е работа.Разбира се той не може да свъши всичко това.Абе пълна трагедия!

    Коментиран от #39

  • 21 Ван дер Любе

    10 1 Отговор
    Това май не е работа на Борисов.
  • 22 джаич

    16 8 Отговор
    Какъв е този калъф - министър на болестите ? Статист ? Фигурант ? Синекура ? или пенсионер престъпник ? В Р. България има ли върховенство на закона ? Изпълнителна агенция мед. одит , икономическа полиция , прокуратура , съд , регламент , регулация , йерархия , морал , етика , нравственост или всичко в тикволандия зависи от върховната воля на диктатора от с. Банкя - нравствения коректив на жалкото българско стадо ?
  • 23 Извади го ,да прьдна

    15 2 Отговор
    А оня с терасата кога?
  • 24 Гост

    12 1 Отговор
    Браво Бойко едно свястно нещо да направиш за цялото си управление.
  • 25 Чакай

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Азз":

    Чакай, че вие сте на едно мнение! Не се гневи!
  • 26 Елементарно

    4 5 Отговор
    Киро гела праща репортерчето,виждат го хората и остава само боце да ги освобождава.
  • 27 до 20

    0 6 Отговор
    Пoлиция, cъд и прoкурaтурa ca тeхни и нe рaбoтят и ce нaлaгa Бoриcoв дa върши тoвa, кoeтo нe му e рaбoтa.Рaзбирa ce тoй нe мoжe дa cвъши вcичкo тoвa.Aбe пълнa трaгeдия!
    ВЯРНО ЛИ БЕ ,ЧЕ ПОЛИЦИЯТА ПРОКУРАТУРАТА Е СЪДА СА НА БСП?! Исамо Баце работел тяхната рабата?
    Вие колега сте крайно объркан индивид!
  • 28 Факти

    5 5 Отговор
    Глупакът журналист търси само сензации а защо не провери всички други от малцинствата един по един защото срещу 1000лв и те всички са инвалиди и ходят на почивки и работят на по сто места нелегално.
    От което събират по 2000лв или 3000лв на месец за който не се плащат никакви данъци . Но за него е важна сензацията а не да се изкорени всичкото това .
    За боко е доста изгодно да се покаже пак кой съм аз уволних някакъв корумпиран доктор.
    Защо не уволни пеевски или там друг бунак от парламента или това журналистче не захапе пеевски или го е страх.
    Но техният човек прокурор каза за всичките тези боклуци че са изрядни до дъното на душата си.
  • 29 Stoyan

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "мани мани":

    И да варне парите със задна дата
  • 30 Азз

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Фей":

    Байчо, според теб колко още трябва да стои на поста си този човек? Какъв съд, влачене по инстанции, обжалване и след 6-7 години ще кажат, че няма достатъчно доказателства..а през то време тази инвалидна пенсия която получава му я плащаш ти и всички останали трудещи се БЪЛГАРИ. Идиот!
  • 31 9689

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Професора":

    Журналистчето не е фалшиво,телевизията е.
  • 32 Мордекай

    15 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Фей":

    Каква диктатура , държавна болница , министъра на здравеопазването носи отговорност за тия директорчета , той им плаща , съответно той ги маха. Говедото взима по 3-4 бона , другарчетата му и те по толкова , оня менте кардиолог с многото стендове пробира по 57 бона /57000,00лв./ на месец а сестрите на площада лопат менчетата че са гладни. Ами това е начина, такива паразити бой по бечурите и в кауша.
  • 33 незнаещ

    4 0 Отговор
    EI boko , ами да се сменим с васил иванов ако иска
  • 34 Тръмп

    6 0 Отговор
    Няма значение кой точно ще махне докторите убийци,важното е да се направи преди някой пострадал да го оправи!!!:):):)Далавери винаги ще има,но някои граници не бива да се минават,като умишленото увреждане на здрави хора със стендове!!!:):):)Тръмп
  • 35 Zzzzzz

    9 1 Отговор
    Да върне парите, ефективна присъда за всички в схемата
  • 36 Сега дали

    10 1 Отговор
    д-р Кателиева от Бързапомощ ще разбере защо пациентите са "агресивни към лекарите"?
  • 37 мими до Азз

    3 0 Отговор
    Нали демокрация уж,таквозинка.....!!!? Що така?!
  • 38 Тодор Живков

    8 0 Отговор
    Малко е съд и най малко десет години затвор.
  • 39 XXXXXXX

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Съгласен":

    ИСТИНАТА, АКО ИМА ТАКАВА Е, ЧЕ СИСТЕМАТА ИЛИ СХЕМАТА НЕ САМО ГО ДОПУСКА АМИ ГО ГЕНЕРИРА. И ТОВА Е НАВСЯКЪДЕ. В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е ОЧЕВАДНО ЗАЩОТО НИ ЗАСЯГА ПРЯКО, А НЕ КОСВЕНО. КОГАТО 'МЪДРИЯ' БЪЛГАРСКИ НАРОД ИЗБИРА ДА ГО УПРАВЛЯВА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ НЯМА КАК ДА БЪДЕ НЕЩО РАЗЛИЧНО. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ЧОВЕКА Е ИДИОТ. НЕ МОЖЕ ДА ВИДИ ПО ДАЛЕЧ ОТ НОСА СИ. НИЩО НЕ МУ СТИГА. НИКОЙ НЕ Е ПО ВАЖЕН ОТ НЕГО САМИЯ. ЗАТОВА ВСЯКА СИСТЕМА ТРЯБВА ДА БЪДЕ САМОРЕГУЛИРАЩА СЕ И ПРОЗРАЧНА.
  • 40 ппп

    1 3 Отговор
    Това е най-мръсния и поръчков журналист от гилдията. Не си мислете, че разследва по свое желание. Само по поръчка работи мекерето.
  • 41 www

    4 0 Отговор
    Това, че НОИ и здравната каса се точат е "обществена тайна". Проблема е че не може така уволнението за тези си е "дреболия" . Тези "герои" са за съд това е длъжностно престъпление! Защо за подобни нагли и безочливи люде закона не постановява конфискация на имущество затвор над 15години и лишаване да практикува медицинската професия доживотно,разбира се ако се докаже пред съда, че са лъгали. Важно експертите, които ще докажат и ли отрекат това, да са уважавани специалисти от чужбина, а не такива от България, че гарван гарвано око не вади-случаи за това бол...
  • 42 Бустер

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    На независимата съдебна система Борисов не може да се меси, но директорът му е подопечен. От полицейската академия в София е научил, че малкият огън много бързо може да прерасне в голям пожар. Това много му помага в управлението на държавата, защото бърза и лично
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ДОКТОРА

    7 0 Отговор
    То хубаво освободен НО защо не пише ДАДЕН НА ПРОКУРАТУРАТА ? Такива хора като него са за затвора ! Нима всичко ще му се размине единствено с едно уволнение ?
  • 45 хахахаха

    5 2 Отговор
    Кой е тоя Борисов, че да уволнява директор на болница?
    Я да уволни Доган, че да видим къде ще бяга от страх...
  • 46 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор
    Истината е, че ТЕЛКаджийските доктори много бързо се амортизират от ежедневния контакт с човешкото страдание...Резултатът е пълна деградация на личността им.
  • 47 Янчо Таков

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "хаха":

    Сега разбра ли тиквоч , къде е голямото крадене . Голямото крадене не от министрите и депутатите ,освен ако не са някакви мародери като Пеевски. Голямото крадене идва от съдружието на администратори и специалисти в структурите на администрацията в колаборация с разни икономически и частни субекти. Само въпросния директор в комбина с оня пишман лекар само по една пътека точат над 700хил лева от нашите пари , а ако сложим далаверите само в тази болница вкл и с телк са милиони. Умножете го по много болници и ще видите за какво става въпрос. Да не говорим за обществените поръчки . Групите и спецовете които работят в министерствата играят в комбина с фирмите да си делят надписаните и несвършени работи ,а накрая какво става министрите стават горящи бушони на системата , в същото време простия народ мучи от възторг ако прокуратурата заведе дело срещу някой политик-министър ,въпреки ,че той завалийката са го прекарали да опере пешкира. Естествено накрая го оправдават и простия народ пак мучи възмутен , а ония мишоците дето мародерстват умело направляват общественото мнение и си кешират. Прост народ , бедна държава.
  • 48 Охо Бохо

    7 1 Отговор
    ИИИИ, ПОНЕ 10 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ДИРЕКТОРА!
  • 49 КОНСТАНТИНОВ

    1 2 Отговор
    ТОЯ ПРЕСТЪЧНИК КОИ ЩЕ ГО УВОЛНИ? ТОИ СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО ДИКТАТОР.
  • 50 АЛ КЛ

    0 0 Отговор
    Има лекари, които трябва да получават добри пари за лекуването, но има и такива, които трябва да плащат на пациентите, а има и такива, на който трябва да им се плаща за да не лекуват.
  • 51 некойси

    0 0 Отговор
    Това се вика бананова република ... корумпираните лекари да бъдат наблюдавани и разследвани своевременно от съответния ресор, трябва еднолично именно той да се произнесе с окончателна присъда. Това е в което са превърнати институциите, безполезни и неработещи маши за изпълняване на конкретни цели и желания на властимащите.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Челмето.

    0 1 Отговор
    А десет години кой го пазеше.Типина корупционна история.И накрая идва Борисов и готово.Елементарен мръсник е Тиквата,само че България е пълна с тикви като него
  • 54 кикирикиии

    1 0 Отговор
    Идете да видите във Враца !!!
  • 55 цвцв

    1 0 Отговор
    съд и да връща парите мошеника
  • 56 Гост

    1 0 Отговор
    И тримата доктори на съд и да връщат парите дето са зимали с телковото решение
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове