Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 17:10 1 299 23

Калоян Паргов: Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага

  • калоян паргов

Групата на "БСП за България" ще бъде единствената опозиция, както беше и в миналия мандат, заяви лидерът на столичните социалисти

Калоян Паргов: Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага - 1

Кметът Йорданка Фандъкова да започва изпълнението на обещанията си веднага, няма нужда от 100 дни. Това призова лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на изказването си на първото заседание от новия мандат на Столичния общински съвет. На него всички съветници, както и избраните кметове - на София, на райони и на кметства - положиха клетва. Лидерът на столичните социалисти изрази разочарование от факта, че кметът Фандъкова не представи новия си обновен екип, за който говореше по време на кампанията за местните избори и изразяваше готовност да го покаже веднага.

"По смисъла на вота на софиянци групата на "БСП за България" ще бъде единствената опозиция, както беше и в миналия мандат, каза Калоян Паргов. - Ще бъдем конструктивна, предлагаща решения опозиция. Председателят на групата на ГЕРБ Малина Едрева побърза да заяви, че не вижда допирни точки с БСП, но аз се надявам нашите предложения за решения, които ще даваме на заседанията на комисиите, да бъдат разчетени правилно. Защото те са за доброто на софиянци".

Калоян Паргов добави, че за БСП е важно бързо да започне реалното решаване на проблемите в града.

"Имам предвид преодоляването на дисбалансите между различните райони в София, каза той. - Надявам се твърдението на кмета, че влиза в кварталите, да не остане само на думи, а ще го претвори в реална дейност. Проблемите ги знаем всички - с чистотата на въздуха, с трафика и паркирането, с инфраструктурата в кварталите - улици, тротоари и осветление, с недостига на места в детските градини и ясли. Ние имаме наши предложения за решаването на тези проблеми и ще се радвам, ако бъдат приети за доброто на софиянци. Мисля, че те спокойно може да залегнат в бюджета на Столична община за 2020 година".

Калоян Паргов обясни, че работата по общия устройствен план на София и нормативните промени не търпи отлагане.

"Нужна е само воля. Ние ще държим всичко, което се решава в Столична община да става пред очите на гражданите, които са ни изпратили в СОС да работим за тях, коментира лидерът на БСП - София.

Проблемът с презастрояването беше ключова тема за последните две години от миналия мандат. Решаването му го дължим на всички онези граждани от различни квартали на София, които излизаха да протестират, за да защитят жизнената си среда".

Според председателя на групата на социалистите за гарантирането на прозрачност при взимане на решенията са нужни промени в правилника за дейността на СОС. "Това е една от първите задачи, с които трябва да се заемем, заяви Калоян Паргов.

Времето на обещанията вече отмина, сега трябва да започне изпълнението им. Надеждите, които кметът Фандъкова даде на софиянци, трябва да бъдат незабавно материализирани. Днес се заклехме да се ръководим от интереса на гражданите на София и да работим за тяхното благоденствие. Нека да бъде така!".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 се се се ре УМРЕ урааааааааааааа

    7 8 Отговор
    Да избие всики комунисти това обеща

    Коментиран от #9, #13

  • 2 България е във НАТО и ЕС

    5 9 Отговор
    Обеща и да вкара мая общата в затвора

    Коментиран от #12

  • 3 Бия путкинофили безплатно !!!

    6 6 Отговор
    Обеща да изгони и всички рубладжии от общинския съвет

    Коментиран от #11

  • 4 Българин-родолюбец

    7 5 Отговор
    Паргов рубли есть ?????

    Коментиран от #10

  • 5 птеродактил

    6 5 Отговор
    Много семпло рептилче, да командва своята лидерка.

    Коментиран от #8

  • 6 херодот

    5 4 Отговор
    Когато докарате "светлото бъдеще".....
    ....дрънканици за наивници !

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вятъра на промяната задуха отново,

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "се се се ре УМРЕ урааааааааааааа":

    но този път не срещу червените комунисти, а срещу СИНИТЕ КОМУНОИДИ СДС, ГЕРБ, ВМРО и подчинените им.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ФАНДЪКОВА

    2 1 Отговор
    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим!
  • 16 El Comendante

    6 0 Отговор
    Много прост комунист
  • 17 Духов музикант Флейта с косъм

    5 1 Отговор
    Паргов Къде си тръгнал да пререждаш Пред тебе знаеш ли колко Смучачоси има Ти си последен на опашката на другарката Импексова
  • 18 месара

    3 1 Отговор
    паргов, другарю, успокой се! кмета Фандъкова знае какво е обещала, кое, кога и как трябва да стане. вие от бсп сте най малко нужните в СО, и никой не ви иска мнението и съветите! а и друго, изборите минаха, или не сте разбрали!?
  • 19 Гост

    2 0 Отговор
    Като чуя, от политик, че нещо е ''най-доброто'' за софиянци и направо започвам да повръщам
  • 20 Другар

    2 0 Отговор
    Щумкарите и дб се готвят за саботажи вече,палячовци.
  • 21 Другия с коня

    3 1 Отговор
    Комунистите строиха панелко с по сто апартамента о с десет парко места отпред...И сега не Кмет...Господ да слезе да управлява оправия няма...Вечер е АД да паркираш пред дома си....Обаче Паргов от Виновната партия иска ВЕДНАГА да се реши проблема....Малоумник....

    Коментиран от #22

  • 22 F16 BG

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Другия с коня":

    Прав си Комунистите изгониха младите от селата Натъпкаха ги в панелки Вкараха ги в заводи които не произвеждат нищо свястно След това ревете че нямало хора в селата и доматите били пет лева килото Българските
  • 23 Venci64

    0 0 Отговор
    Ейййй, много злобни гербери има сред коментиращите. Ама вие софианци по принцип сте си такива, нищо, че едната пошовина сте на една туба бензин от София, а другите онзи ден отидохте от селата в столицата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове