Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 07:00 2 958 16

Кметът на Лозенец категоричен: ''Златен век'' е незаконна постройка

  • ''златен век''-
  • ''артекс''-
  • лозенец-
  • кмет-
  • константин павлов-комитата-
  • иска премахване

''Този проект от самото начало се движи на ръба на закона, на ръба на възможното. Смятам, че ''Златен век'' съществува във вида, в който е планиран, именно поради политическите връзки на предприемачите'', заяви още Константин Павлов.

Кметът на Лозенец категоричен: ''Златен век'' е незаконна постройка - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

''Аз вярвам, че има надежда и начин законът да бъде приложен, а в случая това означава този незаконен строеж на Артекс ''Златен век'' да бъде премахнат. Нямам спор със съда. Съдът се произнася по правилността по спиране на процеса на строителство на сградата. Те се произнасят дали се строи по правилен начин, а аз поставям въпросът дали построеното е законно'', това заяви в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком кметът на софийския район ''Лозенец'' Константин Павлов-Комитата по повод искането му небостъргачът ''Златен век'', дело на фирмата ''Артекс'', да бъде буквално премахнат. Според Павлов строежът е незаконен, като това е и основният мотив за споменатото му искане.

''Разбирам ''Артекс'', нормално е да защитават собствения си интерес, инвестицията си. Моето искане и критика е към ДНСК. Да си влезе във функциите, да види фактите в очите. Да премахне постройката. Нещата са очевидни, всеки юрист с подготовка може да го каже. Постройката е незаконна. Този проект от самото начало се движи на ръба на закона, на ръба на възможното. Смятам, че ''Златен век'' съществува във вида, в който е планиран, именно поради политическите връзки на предприемачите'', заяви още кметът на Лозенец Павлов, който бе издигнат за такъв от обединението ''Демократична България''.

Не бих казал, че се чувствам много комфортно. Има загриженост у мен, че ще предизвиквам мощна ответна реакция. Но хората гласуваха за мен като лице на промяната и аз нямам друг избор освен да защитавам техния интерес. Предполагам, че ще имам разговор с г-жа Фандъкова. Писах писмо до нея и гл. архитект Здравков. Целта на писмото бе да се забрани на това място да има такава сграда. Разчитам на подкрепата на гражданите на кв. Лозенец'', добави той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 4 Отговор
    У НАС ЦАРИ КОРУПЦИЯ БЕЗ ЗАКОНИЕ
  • 4 123

    8 22 Отговор
    Те добре ще го гътнат, ама после кой ще връща парите на Артекс? Кмета или софиянци? Това да не вие някои ЕТ от Женския пазар!

    Коментиран от #8

  • 5 Гост

    24 2 Отговор
    Или го бутнете, или го довършете, но в момента е ужасна грозотия. Ако се бута, аз съм крайно против да се дава и стотинка обещетение на Артекс от мойте данъци.
  • 6 Усмивката

    25 7 Отговор
    Златен век” е пример ,колко немощно и страхлив е Борисов и цялото правителство от ГЕРБ.Те създадоха тази корупция.Знаят за далаверите по места.Знаят за прогнилата си администрация.Но без тази структора не биха и съществували.Парите за изборите не ги дава пряко Борисов.До него стига само ,,ц...нската любов”.Такава е системата.Затваряй си омите ако е ,,наш”'.Като му викат.....нищо ново под слънцето вече 70 години.

    Коментиран от #7

  • 7 Усмивката

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Усмивката":

    Троловете също не гиназначава ,,с потупване” Борисов.Тази работа е отстъпена на всички заинтересувани ,,златното магаре” Борисов ,да е на власт.Тази е истината.Редовите офицери.Сталийски понятно ли е в какъв разкош живее.ДАНС ,Прокуратура ......Погледнете се отстрани.Цял свят ви се подиграва.
  • 8 Николай

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    А рушвета кой ще връща?
  • 9 Jordo

    8 13 Отговор
    Ние очакваме да се фокусирш и да почнеш да решаваш проблемите на района като цяло а не на конкретен казус. Витоша липсва инфраструктура няма улици, тротоари, осветление, транспот. Нека видим че защитаваш интереса на всички живеещи. В момента по скоро изглежда като лобизъм за отделна група от хора. Строежа е факт.

    Коментиран от #10

  • 10 Усмивката

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Jordo":

    Приятелю.В такава ,,работна среда” ,скоро и на него може да му се случи същото като на Иванчева.Правилно постъпва човекът.Иска да направи нещо за София .Но София е на ГЕРБ.Тези които вкараха в ареста Иванчева са непокътнат.Дори в повече.Назначиха ги на още по високо стъпало.Чавекът иска да се работи за София.Но по съвест.Няма и не бива да има прошка за хора със старото мислене.Пример сме за държава от източния блок с неосъдени и непреследвани структорите на ДС от наследството на комунистическо.Не случайно сме и на дъното по корупция и развитие.Случайности няма....

    Коментиран от #11

  • 11 Bchchch

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "Усмивката":

    Колко си неграмотен!
  • 12 Цецо

    9 2 Отговор
    Какво ще бъдете бе, охлюви? Половината ГЕРБ съм уредил там с евтини апартаменти. Ще бутат те ....
  • 13 истината

    3 9 Отговор
    Както е казал народа -кога стана Кюмюрджия, кога гащите ти станаха черни! Кмете колко ти платиха да се правиш на БАБАИТ?
    Ти май не обичаш живота или си си повярвал че си величина с която трябва да се съобразява някой.Като те гледам нямаш топки а трънки.Намали парата в свурката и карай по лежерно.Нали знаеш тази епиграма.Всеки има свойте грижи -един гледа дса прастне,друг да го подстриже.Та не казвай хоп преди да си прескочил трапа.Смешник ми изглеждаш
  • 14 Инженер Ганев

    9 2 Отговор
    Събаряю, кмете! До основи! Иначе хитреците няма да се научат. У нас е така – само боя оправя. Щом са в нарушение, издавай нареждане сами да си го съборят и за тяхна сметка. Ако ли не, да идват ромите и да приключват тоя ботор за отрицателно време.
  • 15 гост

    3 5 Отговор
    Ако трябва да си купя жилище,ще го купя именно от Арекс.Строят най-качествените сгради на атрактивни терени.Те не са виновни.Виновни са главният архитект от Червен бряг Здравко Здравков,кметицата Фандъкова и мафията от СОС които разрешават строежи срещу тлъсти рушвети.И такива като Цветанов,които използвайки властта си прокарват лобистки закони срещу евтини апартаменти.Колкото до така нареченият небостъргач,да строиш толкова висока сграда на толкова високо място е безумие.Според експерти там преминават въздушни потоци,които прочистват по естествен път въздуха на София.И тази сграда освен че не и е там мястото ще спира тези потоци.А Комитата да внимава с кого си има работа.Да не го гръмнат при спор за парко място.Когато става въпрос за много пари тия не прощават.Спомнете си кметът на Елин Пелин дето го гръмнаха докато си поливаше доматите.После едни хора си направиха голф игрища в района.
  • 16 onq s konq

    9 1 Отговор
    тази огромна недовършена сграда е колосален паметник на герберската корупция
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове