Last news in Fakti

12 Декември, 2019 08:00 9 593 29

Имало ли е таен план за възстановяването на соца?

  • връщане на соца-
  • операция голгота-
  • огнян стефанов-
  • методи андреев

Мемоарният роман на бившия полковник от КГБ Михаил Любимов ''Операция Голгота'' дава сигнали за това

Имало ли е таен план за възстановяването на соца? - 1

Снощи в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' сред гостите бяха бившият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев и главният редактор на сайта Фрогнюз Огнян Стефанов. Те говориха за за мемоарния роман на бившия полковник от КГБ Михаил Любимов ''Операция Голгота'', в който се развива теорията, че е имало стратегия за бъдещо връщане соца, причинено от разочарование на хората от ''дивия капитализъм'' .

''Управлява ни корумпирана политическа класа. Имаме отвратително управление, което се е сраснало с олигархията, заяви Методи Андреев, който е на мнение, че планът ''Голгота'' в България е изпълняван и се изпълнява и до днес много добре.

''Проектът ''Борисов'' и проектът ''Първанов'' се появиха по едно и също време. Явно задкулисието искаше да обнови лявото и дясното, за да го обслужват'', заяви още Андреев.

''Русия винаги е действала с петоколонници. България,когато е тръгнала да прави промените, руснаците и КГБ със свои дисиденти са започнали операция "Възраждане". Целта е да се изнамерят имена на млади и интелигентни хора, но придружавани с компромати за обвързаност със службите. Тези архивни данни са унищожени, филмирани и изнесени в централата в Москва. Виждал съм страници от такива списъци. Там има двама главни прокурори, висш върховен съдия, няколко министър-председатели и политически лидери. Те присъстват в списъците на "Възраждане". Това, което се е случило тогава, днес го виждаме прекроено в мафиотската ни държава. В България ''Голгота'' успя, защото не направихме лустрация'', добави Методи Андреев, който е и бивш депутат от гражданската квота на ГЕРБ.

''При всички случаи планът за България е, да е част от новата руска империя. В този смисъл плацдармът за тази идея са 3500-5000 "възрожденци", хора с положение, издигани и развивани.Това обяснява раболепното отношение на българските министър-председатели по отношение на Русия. Най-ясно сега личи при Борисов, защото срещу него е Путин, коментира още той.

От своя страна, главният редактор на Фрогнюз Огнян Стефанов заяви:

''Ровейки се в много документи, непрекъснато излизат нови и нови неща, които са с изтекъл срок за засекретяване. Не знам дали планът е "Умрялата лисица" или "Голгота", но нещата са по-прозаични. Икономическата база на социализма, който се изгражда от 1917 година, е несъстоятелен и той просто си отива. Според мен те са били наясно още от средата на 80-те години, че крахът е неизбежен, а може и по-рано.''

''Още през 1919 г Ян Берзин, който полага основите на ГРУ, създава отдел за влияние във всички европейски страни. Знае се, че Септемврийското въстание е подготвено от него в Коминтерна, атентата в църквата "Св. Неделя". Това продължава и не е прекъсвано. Това продължава и до ден днешен'', заяви още Огнян Стефанов.

Огнянов отбеляза, че В Русия е имало информации, че Юрий Андропов се е срещал тайно с Луканов преди 1989г., за да се подготвят промените.

Службите у нас не само са участвали, но и са контролирали целия процес. Снишиха се за повече от година, след като Семерджиев направи съкращения. Но после започнаха да овладяват положението, което владеят и до ден днешен'', добави журналистът.

Преди три години, на международен форум в Москва за обединение на славянството и идеите на Путин за евразийски проекти, се събраха русофили от различни държави. Имало е и наши участници. Набелязани са стъпките, които трябва да се извървят, това нещо да придобие популярност, да бъде проектирано и наложено в пространството, на хората. След това се появиха "Нощните вълци", които дойдоха тук, а в Полша ги спряха. Посрещнаха ги тук с хляб и сол, сякаш влизат освободителни армии'', припомни Огнян Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глупости

    29 3 Отговор
    Че тия нали окрадоха парата и станаха капиталисти , като Сталинка се нагласиха на сладки постове , за какво им е да реставрират соца.
  • 2 Johansson

    28 11 Отговор
    Дори не си и направих усилие да чета този пасквил.

    Коментиран от #27

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 4 Отговор
    ЕДВА ЛИ ТА ЛУКАНОВ МЛАДЕНОВ ДЖУРОВ ДС ПО ЗАПОВЕД НА МОСКВА СВАЛИХА ЖИВКОВ СЬЗДАДОХА СДС И ДРУГИ ПАРТИИ А ОТ СДС ТРЬГНА СЬСИПИЯТА НА НАШАТА РОДИНА ИВАН КОСТОВ ПРИВАТИЗИРА ИКОНОМИКАТА НИ ЗА 1 ЛЕВ НАРОДА ТЕГЛИ НЯМА РАБОТА ЗАВОДИТЕ ИЛИ НА СКРАП ИЛИ ЗАКЛЮЧЕНИ БИВШИЯ МЕСОКОМБИНАТ В ГРАД ЛОМ Е РАЗКОСТЕН ОТ ЦИГАНИ ИМА БЕС ЗАКОНИЕ ПРЕСТЬПНОСТ МАРОДЕРСТВА МУТРИ

    Коментиран от #6

  • 4 Стефан Златов помака

    4 14 Отговор
    Да живее СДС
  • 5 Пак демократични

    28 4 Отговор
    глупости. Андропов умира 1984 г. Къде се е срещал с Луканов през 1989 г.? На оня свят може, но значително по-късно.
  • 6 Johansson

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Виж да те питам нещо важно.
    Кога е пазарния ден в Козлодуй? Оти мисля идвам скоро.

    Коментиран от #10

  • 7 Усмивката

    10 2 Отговор
    У нас се възстанови режима, но точно кво е....?
  • 8 ЗЕВС

    14 7 Отговор
    Поредната простотия.
  • 9 НКВД

    8 11 Отговор
    Още по време на Втората Световна война, покрай обслужането на "съюзническите" договори, САЩ и Англия успяват да спечелят на своя страна една група от различни по възраст и положение, съветски офицери и служители. С пари, изнудване и измама, ти хора са били привлечени да действат в посока разрушаване на СССР и сподвижниците му.
    Голяма част от тия хора са били лансирани и издигани в обществото (по един или друг начин). Тези хора са действали като рак в организма на соц. страните. Умишено са водили всичко към разруха и същевременно са "подгатвяли" нови и малди съмишеници. Един от тия съмишленици е А. Луканов.

    поздрави
    Ю. Бестужер
    6-ти отдел
    НКВД

    Коментиран от #11

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Johansson":

    няма господине пазара е разрушен и площада сьщо ЧАО

    Коментиран от #13

  • 11 Усмивката

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "НКВД":

    Андрей Луканов офицер на 3 годишна възраст.? Гони те яко шизофренията .По реалистично ми се струва .....Бойко Борисов подкопава демокрацията

    Коментиран от #14

  • 12 Презвитер Козма

    7 3 Отговор
    Петата колона на Москва, веднага скочи на амбразурата, да защитава господарите си и развива лъжетеории 😆
  • 13 Johansson

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Жалко. Значи в петък у Берковица.
  • 14 бсп

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Усмивката":

    Леле колко много глупости си написал в защита на кпсс/бкп/кгб!Преди кпсс даваха на майка ти, и баща ти по много пари да служат на кпсс, а сега трябва тези пари да си ги заслужите защото иначе русия ще даде тия пари на други верни другари да защитават """демокрацията"" (в кавички) по руски измислен пак някакъв си техен начин на живот, както беше преди 90г малкия!Хубав ден лапе!

    Коментиран от #19

  • 15 Дойчо Велев

    2 3 Отговор
    Честно казано,големи простотии,тия двамата се чудят къде да отидат и да плямпат глупости.
    За руснака е ясно,прави си пари човека.
  • 16 Студент

    0 1 Отговор
    Има конспирация за тайно производство на нафталин по технологии от едно време
  • 17 Behemoth

    3 0 Отговор
    Откачалки ...Шиши и хидтоинженера кръв повръщат пари не връщат...
  • 18 STEFCO

    3 0 Отговор
    CHERVENİ BOKLUTSİ İ KRADSİ EBAHA MAİKATA NA BG NAROD
  • 19 Усмивката

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "бсп":

    Демек ,всичко се върти около парата.Имаш липари имаш пара.Имаш ли пара ,владееш обширни земи.лиПък религията (политиката)е за такива балъци като тебе, дет не правят разлика между мошенник партиен функционер.И аз ако съм лапе ,ти трябва да си майката на Лили Иванова умнико

    Коментиран от #28

  • 20 Усмивката

    1 0 Отговор
    ,Имаш ли земи имаш пара.” '''поправка
  • 21 А,де ...

    2 0 Отговор
    Таен план?! Толкова таен, че само Методи Андреев, го знае :-) Смешници. За да се ''възстанови соца'', трябва да се възстанови и СИВ. Ти го ''заколи и изпапкай'', пък после го възстановявай. Само ще замирише.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 audi a8

    3 2 Отговор
    То соца не си е тръгвал никога.Замислете се хора всичко си остава соц и комунизъм едни некъдърни хора който буквално не стават за нищо управляват държавата.За съжаление се урежда на всякъде всичко и ние гледаме и си мълчим.Те ни унищожават държавата а ние пак си мълчим.До кога бе хора стига сме мълчали стига бездействие нима искате децата ви един ден да нямат какво да ядът и да са зле,нима искате да няма работа и цялата страна да живее само в София защото унищожиха пройзводството и работните места.Стига толкова нека им покажем че така неможе повече стига с тая пошла пропаганда на бб как строй магистрали или как отваря еди какво си той нищо не е направил и няма единственото което прави е да краде яко и с г..а все пак.Събудете се хора така неможе все пак неможе.Стига безчиства спрямо родината ни.
  • 24 Грую

    8 0 Отговор
    Не , имаше план за създаване на "бананова република" и той успя!
  • 25 vide se

    3 2 Отговор
    30 години преход разбиха 69 г строй!
    Искаме чист комунизъм! Не капитализъм, не социализъм и някви еврейски изпълнения а чист комунизъм и народен съд за всички политици/бизнесмени след бае Тошо

    Коментиран от #29

  • 26 Тръмп

    1 4 Отговор
    Комунизма си отива като вреден за хората!!!:):):)А операция "Голгота" е обида и богохулство към Християнството!!!:):):)Няма как да възкръсне нещо което вредно и отровно за човечеството!!!:):):)
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 бсп

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Усмивката":

    Абе Умнико пак си написал глупости, глупости, глупости!Парата за която пишеш с Усмивката е за вашите, а работата остава за народа от които вие не сте както винаги, и чакате народа да работи, а вие само да ядете!Разбира се, че си лапе, по написаното от теб разбирам, че си си лапе и в момента се правиш на голям, и велик!Те от бсп/дб винаги се правят на велики за електората си ха ха ха ха ха.........Усмивкаааа.......аха ха ха ха......!
  • 29 коментар

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "vide se":

    След като Бкп си свалиха партията от власт и след 89г пак завладяха властта всички другари - комунисти веднага станаха """бизнесмени"""!И години след като не могат да извземат властта започнаха да плачат за тяхното си време да си го върнат но по техен капитализЪм който властваше от 90г до 2010г!Ееее да ама няма да стане на тяхната вече никога!България е в ЕС и НАТО завинаги!Сбогом на ссср - русия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове