Last news in Fakti

16 Декември, 2019 12:05 6 767 27

Йосиф Сърчаджиев: Голяма моя грешка е, че вярвах на доносници от Държавна сигурност

  • йосиф сърчаджиев-
  • държавна сигурност-
  • лустрация-
  • доносници

''Само в България не се направи лустрация на лъжливите хора'', заяви големият български режисьор Йосиф Сърчаджиев

Йосиф Сърчаджиев: Голяма моя грешка е, че вярвах на доносници от Държавна сигурност - 1
Снимка: БГНЕС

"Най-голямата ми грешка в живота е, че продължих да вярвам на доносниците от Държавна сигурност. Все си казвах: ''Добре, работили са, голяма работа, всеки греши''. Оказа се, че греша. Вярвах, вярвах, но повече това никога няма да се повтори'', това заяви големият български режисьор Йосиф Сърчаджиев пред БНТ.

''Само в България не се направи лустрация на лъжливите хора. Те останаха да работят, докато младите избягаха в чужбина. Много им вярвах на тези лъжливи хора…“, заяви още Сърчаджиев.

Сърчаджиев е на коренно противоположно мнение от тези хора, които винят Иван Костов за всичките си нещастия. Режисьорът изрази съжаление, че Костов не е тропнал по-силно по масата и не е успял да наложи своите идеи до край.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    77 22 Отговор
    Велик актьор и голям глупак.Да вярваш на Иван Костов,е все едно да вярваш на Сатаната.
  • 2 антрашпиц

    55 18 Отговор
    Нали си демократин бе г-н Сърчаджиев,как така вярваш на комуниста Костов.
  • 3 антрашпиц

    33 15 Отговор
    Че те старите комунисти поне ближеха унуйто на СССР,пък такива като Костов го правят и с руснаците и с американците.
  • 4 Тръмп

    41 16 Отговор
    Ми то и Костов е от ДС и е бил на обучение 9месеца в Москва,леля му го каза при Кеворк в "Всяка Неделя"!!!:):):)Чудя се,Кой не е бил доносник и комунист по Тошово време???:):):)Комунизма вече е душевно състояние и психично отклонение,което е вид шизофрения!!!:):):)Йоско и ти си комунде,от по-главните,не се прави на ощипан!!!:):):)

    Коментиран от #22

  • 5 Тръмп

    20 15 Отговор
    Самото ДС е изцяло на подчинение на КГБ и всички Заповеди и Решения идват от Москва,а нашите идиоти само изпълняват без грам мозък или патриотично чувство!!!:):):)Оперирани са от Чувства и Емпатия,най-вече Костов от КГБ!!!:):):)

    Коментиран от #23

  • 6 Тръмп

    12 8 Отговор
    Който е опериран от чувства и емпатия,не е човек,а комуноидно животно!!!:):):)Вярата и комунизма са несъвместими,та Йоско му е невъзможно да прогледне или повярва в нещо,като един от главните артисти в НРБ!!!:):):)
  • 7 нере

    23 9 Отговор
    Като те гледам на чашката повече вярваш
  • 8 измет шумкарска

    17 20 Отговор
    Всички комунисти говорите против Костов, все едно той ви е отнел НРБ. Разберете, комунизмът е наложен със сила, той не е български и нямате право да плачете за нещо, което ние, автентичните българи не го искаме.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 измет сте

    21 13 Отговор

    До коментар #9 от "До г-н Сърчаджиев":

    А не са ли виновни, че направиха от тази хубава държава такава кочина - панелни блокове, мързеливи селски хитреци и крадци навсякъде, нормалнит хора избягаха при първа възможност още в началото на 90-те, а преди това цялата машина работеше затова да се следи някой да не избяга!

    Коментиран от #25

  • 11 Боцо

    25 4 Отговор
    Една малка , но съществена поправка. Йоско е АКТЬОР , а не режисьор.Въпрос на обща култура. Друг въпрос е колко е голям.И колко антикомунист.
  • 12 Характер

    10 5 Отговор
    Пропаднал пияница. Творец? Да, бе. И кой или какъв е "шедьовър-а" "Най-голямата ми грешка в живота е, че продължих да вярвам на доносниците от Държавна сигурност. Все си казвах: ''Добре, работили са, голяма работа, всеки греши''.
  • 13 Нормален

    23 2 Отговор
    Никога не съм бил комунист но 30години по късно да се говори че комунистите са виновни и за лустрация е просто не сериозно.ние сами сме си виновни за всичко което ни се случва.
  • 14 123

    15 5 Отговор
    Нито стана велик актьор нито политик.Боклук като всички останали
  • 15 Ами доносниците

    12 4 Отговор
    ти донесоха демокрацията бе Сърчаджиев, която много липсваше на такива като теб. Сега им благодари, а не ги съди. Още по-достойно е ако поемеш и отговорност за безпределната си вярност на лъжци и за пропагандата която неуморно правеше в тяхна полза. Все пак си публична личност с талант.
  • 16 Абсурд

    8 9 Отговор
    Интересно на колко по 100 беше по време на интервюто?! Съскаше, недоговаряше думите . Обикновен пияница и посредствен артист.

    Коментиран от #19, #24

  • 17 Иван Донев

    19 3 Отговор
    Първо е актьор, а после е станал и режисьор, но не бих казал велик, защото и не е! Явно автора на статията е роден деветдесетте години и не е много наясно. Сърчаджиев е добър актьор, който играеше повече лошите роли в киното. След 89' година беше отявлен СДС-ар, който беше антикомунист и не даваше и дума да се каже, че може да е бил свързван с комунистите или с държавна сигурност. А преди това колко награди от САБ и МНО е получил? Незабравяйте, че преди 89' година малко или много трябва да си угоден на партията, за да си и успешен в областта си, награждаван и т.н.
    А Костов е най-големия крадец в тази държава. Заради него, Бакърджиев и други недоказани комунисти, които станаха антикомунисти, сме на това положение.
  • 18 Гост

    10 4 Отговор
    Бавно и полека започваме да разбираме какво точно се случи. Йоско вече е късно за всичко. Сега за да стане лустрация трябва някой да разпусне всички министерства и да ги нареди отначало. Няма кой да направи такова нещо. Ето защо трябва да се наблегне на силата на гражданското общество. Без значеие кой е на власт пълен контрол над управляващите и защита на правата на гражданите. Но първо трябват истински журналисти и независима съдебна система.
  • 19 Инсулт

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Абсурд":

    е прекарал и това е причината за проблемите му в говора...Не си информиран и се разкай за думите си. Моли се, Бог да те пази от зло и болест.
  • 20 трудтруд труд и свободни

    11 2 Отговор
    Преди се кланяше на социализма сега на капитализма.Еврейска му работа.
  • 21 Факт

    0 3 Отговор
    Комунягите прецакаха ДС, но после им се върна тъпкано!
  • 22 Дали

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тръмп":

    Имало е много хора, които не са били доносници и отказват доносничество. И никой никого не е натискал. И най-нелепото е, че доносниците лъжат, че били заплашвани и какво ли не. Плюнки.
  • 23 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тръмп":

    Сънщото е и сега от цру!
  • 24 блаблабла

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Абсурд":

    абе тъпънар прочети малко повече вееее
  • 25 Не лъжи!

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "измет сте":

    По 'онова време България беше на27 място по жизнен стандарт в света. Дори и днес по собственост на жилища -а над 75% от тях са построени или закупени от хората с минимални лихви са построени тогава. Не мога да разбера опитите за ирония спрямо панелното строителство - то реши много голяма част от жилищния проблем. Времето преди 1989 имаше и минуси - но тях можем да ти ги кажеме ние- живелите тогава. При съпоставка " тогава- сега" не всичко е в полза на сега. Неоснователно е да се търсят оправдания на управляващите. необразовани и некадърни личности със събития и норми отпреди 30 години, това не са го правили дори комунистите!

    Коментиран от #27

  • 26 Не знам

    1 0 Отговор
    Колко пък голям режисьор е, но помня колко и какви партизански роли играеше. И то с хъс.
  • 27 Точно така, е!

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Не лъжи!":

    И най отвратителното е , че тези ,които тогава си живееха супер бохемски, глезеха ги като " звезди от сцената и екрана", 30 години мрънкат по медиите .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове