Last news in Fakti

16 Декември, 2019 16:35 2 079 7

Бабата и дядото на починалото в Кардам дете искат дъщеря си далеч от внуците

  • кардам-
  • отравяне-
  • 9-годишно дете

Притеснение сред хората породи изчезването на майката

Бабата и дядото на починалото в Кардам дете искат дъщеря си далеч от внуците - 1
Снимка: Shutterstock

Да бъдат отнети родителските права на майката на починалото в края на октомври дете от Кардам искат неговите баба и дядо.

Трагедията, за която основната версия е отравяне, доведе до смъртта на 9-годишно момченце, а две от сестрите му бяха настанени в тежко състояние за лечение в болница „Света Марина“ във Варна, съобщава БНР.

Сигнал в социалните мрежи за семейството от Кардам, което наскоро загуби едното си дете, а други две бяха в тежко състояние, отново насочи вниманието върху опечалените баба и дядо на пет деца. В сигнала се посочва, че майката на децата ги е напуснала и от дни никой няма връзка с нея.

Притеснение сред хората породи изчезването на майката, тъй като от месеци тече благотворителна кампания за помощ на многодетното семейство и съмненията бяха, че Росица Маринова е взела част от парите.

Жената е заминала миналата седмица във вторник за Варна, уж за да вземе документи от болницата, в която се лекуваха две от дъщерите ѝ след трагичния инцидент, за който основната версия е натравяне. От тогава близките ѝ не могат да се свържат с нея, а бабата и дядото на петте деца искат да отнемат родителските ѝ права заради проявявана с години безотговорност като родител.

Майката изчезва с детските надбавки и още 40 лв.

На 10 декември, вторник, майката на пет деца Росица Маринова взема картата, в която се превеждат детските надбавки и още 40 лв. от майка си и заминава към Варна с обяснението, че трябва да вземе документи от болница „Света Марина“, където след натравянето се лекуваха две от дъщерите ѝ. Бабата Стоянка Иванова разказва, че се усъмнила в истинността на думите на дъщеря си, но нямала контрол над действията ѝ.

Стоянка е категорична, че макар и със скромните пари от нейната заплата като социален асистент, децата се гледат с внимание и много грижи. Тя сподели още, че с дядото Живко Иванов ще се борят да получат пълни права над децата, защото повече няма да допуснат те да бъдат жертви на безотговорната си дъщеря.

След трагедията, сполетяла семейството в края на октомври, тяхната съседка Мара Иванова им предостави къщата си в село Кардам, за да живеят в по-добри условия. По думите ѝ децата винаги са чисти, нахранени и получават всички възможни грижи от баба си и дядо си.

Притеснения за опорочаване на дарителската акция

Историята с изчезналата майка предизвика вълна от недоволство сред хората и притеснения, че дарителската акция, организирана от местни хора и рокерския клуб „Кан Аспарух“, е опорочена. Вили Димитрова, пръв инициатор за събиране на средства в помощ на децата и рокерът Александър Ганев са категорични, че помощта не трябва да спира и никакви пари не са и няма да стигнат до майката на децата.

Кметът на село Кардам Георги Събев също е на мнение, че помощта не трябва да спира.

Всички, заели се с акцията за помощ на семейството на Стоянка и Живко Иванови, са категорични, че събирането на средства ще продължи, за да може напролет да се направи ремонт на къщата на децата с надеждата, че домашният уют поне малко ще донесе отново радост в техните детски очи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо

    7 1 Отговор
    Защо веднага почва да се плюе...ако не дай си боже нещо се е случило с жената!?
  • 2 ЛИБЕАРЛИЗМА в ЕС поощрява

    7 1 Отговор
    Разлаганенето на НАСЕЛЕНИЕТО ни ! Решенията на Истамбулската Конвенция у нас е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА защото сме член /колония за унищожение на популацията / на ЕС. Конвенцията е ИНСТРУМЕНТ за разоръжаване на Личността , Разбиване на Традиционното Семейство , и Заличаване Популацията в КОЛОНИИТЕ чиято ЗЕМЯ ЕДИНСТВЕНО ГИ ИНТЕРЕСУВА ! Английската КРАЛИЦА - бяга от ЕС а ние какво чакаме ? Утре децата ни да имат ЕДНОПОЛОВ БРАК ? Нас ни ЗОМБИРАТ Целесъобразно и Умишлено !
  • 3 ЛИБЕРАЛИЗМА е инструменти както и НАТО

    3 1 Отговор
    Да намалява населението на Земята , под благовидния " ценности" ! На никому на Запад не сме НУЖНИ ! ЕС е като Тайфун с нежно име , който разрушава чрез бавно нежно задушаване МОРАЛА и КУЛТУРАТА в колониите ! Не си ли го разбрал ! Тежко ни и горко ! Нашия ЕЛИТ отдавна ни е продал и се е отрекъл от нас.
  • 4 Тези яко обвиняват

    2 0 Отговор
    А кой сложи отровата в стените? Ще има ли осъден?
  • 5 Ние нямаме национален ЕЛИТ

    2 1 Отговор
    Имаме предатели душмани и престъпници ! НАРОДА застарява е младо попълнение - НЯМА ! ЗЕМЯТА преминава в друго владение ! У дома ще се връщаме - БЕЗИМОТНИ И БЕЗДОМНИ ! РЕФЕРЕНДУМ е нужен за смяна на КОНСТИТУЦИЯТА ВЪЗВРЪЩАНЕ НА СУВЕРЕНИТЕТА - Савоя национална самостоятелна вътрешна и външна политика ! Никаква ЛИБЕРАЛНА дяволска култура и обратно към КОНСЕРВАТИЗМА - Традициите ни от ВЕКОВЕ - достойна личност, здраво традиционно семейство и Силна Държава и Култура ! Да се обединяваме за ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРИЯ а не за предали НАРОДА си партии !
  • 6 Не слизат от страниците на пресата

    1 0 Отговор
    Кой с кого спал . Това което то е имало в нашата страна?!

    Коментиран от #7

  • 7 Не слизат от страниците на пресата

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Не слизат от страниците на пресата":

    Кой с кого спал Кога някога се е виждало такова чудо у нас ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове