Last news in Fakti

17 Декември, 2019 20:29 3 476 32

Бойко Ноев: НСО не подлежи на реформа, трябва да бъде премахната

  • бойко ноев-
  • нсо-
  • реформа

Бившият министър на отбраната заяви, че НСО не трябва да охранява Делян Пеевски и Ахмед Доган, защото те имат достатъчно средства, за да си плащат за охрана

Бойко Ноев: НСО не подлежи на реформа, трябва да бъде премахната - 1
Снимка: БГНЕС

Обществото реагира болезнено на всичко, което се случва около НСО – службата не подлежи на реформа, а трябва да бъде премахната като държавна структура. Това обяви пред bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

Той обясни, че освен премиера, президента и председателят на Народното събрание – другите политици нямат нужда да бъдат пазени.

„За трима души, да имаме 1300 души служба, с 40 млн. лв. бюджет – малко скъпичко е. Тук стигаме до пороците на НСО. Не съм съгласен с премиера, че експертите ще оправят проблемите там – проблемите на НСО не са експертни, те са политически. Тази служба е безконтролна, затова сега премиерът и президентът си прехвърлят топката за проблемите там”, коментира Ноев.

По думите му НСО е служба към президентството, но обслужва изпълнителната власт и се използва за политически цели. Той заяви, че службата е взела участие в свалянето на Лютви Местан от власт в ДПС.

„На него му свалиха охраната и той се скри от страх в турското посолство. Тази служба не се отчита на никой и харчи много. Такситата на властта – 1200 души, здрави и прави, вместо да седят на границата и да ни защитават от заплахи – те обгрижват властимащите”, коментира бившият министър.

Бойко Ноев заяви, че НСО не трябва да охранява Делян Пеевски и Ахмед Доган, защото те имат достатъчно средства, за да си плащат за охрана. Той заяви, че освен основните фигури в държавата, службата охранява твърде много хора чрез вратичката в закона и „други лица”.

Бившият министър на отбраната разкритикува президента Радев, че все още не е предприел законодателна инициатива за реформа в НСО.

„Не може офицери да бъдат шофьори, хората се дразнят. Бойко Борисов и неговата парламентарна група си гласуваха привилегиите на НСО, нека президентът да предприеме още една инициатива – трябва ли ни НСО”, заяви Ноев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спецназ

    51 7 Отговор
    НСО Сталинска структура, само лични бодигардове
  • 2 681

    58 7 Отговор
    Закривай!
  • 3 Друго трябва

    59 7 Отговор
    Правителството трябва да бъде премахнато, а партиите, които участват в него - закрити, както и някои други. Но това ще стане само с помощта на народа. Мафията няма да си тръгне доброволно в никакъв случай, Само ние можем да я свалим.

    Коментиран от #24

  • 4 kvy

    19 3 Отговор
    Да речем се реформират охраняваните лица и се намали броят им да речем, ще се намалят и разходите на.службата. Но....винаги ще има някакви лица за охраняване и в такъв случай дали ще си остане самостоятелна или ше иде към МВР те разходите за охрана си стоят. Така че две са важните неща. Едното е наистина да се редуцира броят им и второ да се намали раздудата админиатрация. Която стана такава при Ангел Антонов.
  • 5 коко ф.

    16 7 Отговор
    Когато продаваше изделия с двойна употреба на ембаргов Ирак,не рива,а сега се правиш на обществен ментор?!
  • 6 Последния софиянец

    36 2 Отговор
    А кой ще пази политиците от народната любов?

    Коментиран от #8

  • 7 Нсо

    38 5 Отговор
    40 000 000 за охрана на ......, а за сестрите, пенсионерите.....
    НЯМА

    Коментиран от #10

  • 8 Хаха

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния софиянец":

    От народното спане по - скоро. Е, в такъв случай вече са спасени.
  • 9 НРБ

    36 2 Отговор
    А какво ще правят полковниците в НСО , които са безкрайно много и са шефове на отдел с 2 или 3 човека ? Сега си вземат голямата заплата, някои от тях пенсионери и по новите правила им додоха право да останат и на работа....ще бранят силно НСО да не се променя !!!
  • 10 НСО

    9 37 Отговор

    До коментар #7 от "Нсо":

    Пишеш глупости, за сестрите и здравеопазването се дават в пъти повече пари всяка година !!!! За пенсионерите се дава такава пенсия, каквато ти е била осигурителната вноска месечно от заплатата !! Какво общо имат тук парите за НСО, просто си трол и нищо повече...и то не подготвен по темата НСО !!!

    Коментиран от #17, #23, #27

  • 11 Не, не трябва

    26 1 Отговор
    Ето тук, го подкрепям, макар че, повтаря тезата на един бивш шеф. Не, ни трябва в този вид. 30 години УБО.... Хайде стига, макар, че много сладко.
  • 12 Зевса

    16 6 Отговор
    Този за първи път говори нещо, което е вярно и има смисъл. Изненада ме.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГЕРБ

    13 2 Отговор

    До коментар #12 от "Зевса":

    този за разлика от теб винаги е бил прав този е от можещите и знаещите а тук в бг такива не ги харесват и за това доган и дпс си имат и мафията си имат държава
  • 15 ГЕРБ

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "Зевса":

    ти си платен и мислиш че с парите който ти дават ще забогатееш ,а ако не си платен си облъчен от бнт труд 24 часа и др който плюват по всичко читаво или си от 89%тъпанари българ койт гласуват без да мислят просто за инат
  • 16 ГЕРБ

    10 1 Отговор
    а герб потопиха българия не виждам българите да се освестят за кой да гласуват
  • 17 Ицо х

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "НСО":

    НЕ, НЕ Е ТРОЛ А ГЛАС НАРОДЕН. МИЗЕРНИК
  • 18 Ръби

    13 2 Отговор
    Тези който защитават тая брутална служба да кажат къде в Европа такава държавна платена със свръх пъномощия. Колко катастрофи направиха и колко семейства почерниха. Да останат триста човека да пазят президент, пред. Народно събрание и премиер. Те имат и други функции за който хората не знаят но 300 служители са достатъчни.
  • 19 Фори

    12 2 Отговор
    Това са пажовете на властта ! Да се закрива незабавно !
  • 20 Т 34 85

    7 4 Отговор
    Започне ли някой "бивш" да се прави на интересен, не го чета изобщо. Като знае много, да е действал на времето. Сега ще мълчи и това е.
  • 21 Киро

    9 2 Отговор
    Закривайй

    Коментиран от #22

  • 22 Въпрос

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "Киро":

    Кое бе Кирчо , винпромите ли ?
  • 23 789

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "НСО":

    Явно и ти тумбак си на хранилката!?!
  • 24 Мили дебили

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Друго трябва":

    Ти явно си много тежък психопат! Напълно си загубил представа за действителността! По вероятно е да си обикновен дебил, като повечето в тоя сайт. И в двата случая ти е необходима специализирана лекарска помощ.

    Коментиран от #26

  • 25 Гаваз

    1 2 Отговор
    Всъщност действително може да се закрие.и без това МВР винаги е ангажирано да пази височайшите от народа.Остават няколко екипа за охрана на тримата големи а всичко останало ако е необходимо нещо се осигурява от армията и МВР.В Германия самолетите са към ВВС.Повече от 500души не са необходими.Сега се охраняват от 10 души от НСО и поне още 30 от МВР пилотни коли отцепки и цивилни полицаи които са повече от охраната или го играят мирни граждани и симпатизанти.Първанов и Станишев защото не искаха около тях да има охрана ги пазеха още 15 полицаи докато се разхождаха из парковете .Гледайте стари репортажи и може много хора да се разпознаят
  • 26 Ти кой си

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мили дебили":

    А ти какъв си? Промит мозък. Овца. Заради такива като теб държавата ни е в това състояние.
  • 27 Флайтокс

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "НСО":

    А ЗАЩО АЗ, КОЙТО ИМАМ ДАЛЕЧ ПО-ГОЛЕМИ ЗАСЛУГИ ОТ ТЕБ КЪМ ОБЩЕСТВОТО, ИМАМ ТОЛКОВА НИСКА ЗАПЛАТА? ТИ КАКВО СИ ДАЛ НА БГ И ЗАЩО НАРОДЪТ ВИ МРАЗИ НЕ ПО-МАЛКО ОТ ТЕЗИ, КОИТО ОХРАНЯВАТЕ? И ИЗОБЩО ОСВЕН ДА МИШКУВАШ В БЮДЖЕТА НА НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В EU, ДРУГО МОЖЕШ ЛИ? С ТЕЗИ 40МЛН. ГОДИШНО, САМО ЗА 5 ГОД. МОЖЕ ДА СЕ ИЗПРАВИ НА КРАКА ЦЯЛ ОТРАСЪЛ В НАРОДНОТО СТОПАНСТВО, ОТРАСЪЛ, КОЙТО ДА ИЗХРАНВА МИЛИОНИ...ТУНЕЯДЦИ, ИЗЛИШНИ СТЕ !
  • 28 Nona

    4 1 Отговор
    Нсо е охраната на мафията.
  • 29 Един

    1 0 Отговор
    Този бойко е много "вещ" в нещата на НСО! Истината е на друго място - кой се ползва от "услугите на НСО"?
  • 30 SAAB

    1 1 Отговор
    А защо трябва да бъде пазен премиерът и президентът ? Нали са избирани от народа .....и ги харесват :) Главанако най-вече ....:) все ги печели изборите........няма само ПАПИ да го галят по чутурата....явно !
  • 31 тоя

    1 0 Отговор
    мушморок пак дава ``акъл``....
  • 32 безпартиен

    0 0 Отговор
    Колко служители на НСО са пенсионери и остават на работа до навършване на максималната възраст?Никой не пита-нито управляващи,нито опозицияурналисти!А в МВР колко са пенсионерите останали на работа и получаващи пенсия и заплата едновременно?Също никой не пита!А са около 4500-5000 души които ЗАКОННО източват пенсионната система за която вноски прави държавата!Да,държавата ги взима от единия джоб който се пълни от всички реално плащащи си осигуровките,за да ги сложи в другия и да плати на всички получаващи заплатите си от бюджета-държавен или общински!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове