19 Декември, 2019 11:25 2 186 32

Началникът на НСО: Необходим е дебат за промени в Закона за НСО (ВИДЕО)

  • красимир станчев-
  • нсо

Призивите за закриване на службата са напълно несъстоятелни

Началникът на НСО: Необходим е дебат за промени в Закона за НСО (ВИДЕО) - 1
Снимка: НСО

Необходимо е да започне дебат за промени в Закона за Националната служба за охрана (НСО), пет години след влизането му сила. Тези промени трябва да концентрират функциите и дейността на НСО до същността на една мотивирана и с висок обществен авторитет държавна охранителна служба. Това заявява началникът на НСО бригаден генерал Красимир Станчев във видеообръщение към служителите на Националната служба за охрана в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. През 2019 г. НСО отбеляза и 140 години от полагане основите на държавната охранителна дейност в България.

„Не е достатъчно една специална служба да има свой закон. Този акт трябва да отразява обективните условия на специализираната дейност за целите на националната сигурност, която нито една друга служба или държавна структура не може да изпълнява“, категоричен е началникът на НСО.

„Поехме удари от различни страни върху доброто име, престижа и достойнството на Националната служба за охрана. Чухме отново и напълно несъстоятелни призиви за закриване на НСО. Поехме тези удари, но запазихме добрия тон и професионалното си достойнство“, посочва в обръщението си началникът на НСО.

Красимир Станчев подчертава, че НСО не може да си позволи да се лиши от нито един свой служител. „Затова и занапред ще положа всички усилия, за да ограничим текучеството на опитни и кадърни специалисти. Трябва да запазим наличния потенциал, да привлечем и да обучим нови служители“, посочва бригаден генерал Станчев.

В обръщението си началникът на НСО откроява устойчивото кариерно израстване, възнагражденията на състава, условията за обучение и усъвършенстване на уменията, материално-техническото осигуряване и състоянието на автомобилния парк като само част от предизвикателствата, които стоят пред охранителната служба.

„Общо предизвикателство е повишаването на обществения аворитет на НСО и на публичното доверие в нашата работа. Не можем вече да отричаме, че професионализмът, съвестта и лоялността на служителите на НСО не са достатъчен аргумент за обществена подкрепа“, подчертава още началникът на НСО.

Пред служителите на Националната служба за охрана Красимир Станчев поема ангажимент промените да се случват плавно, защото „в основата на всяка промяна стоят хората“. Същевременно „промените не могат да се случват само „отгоре“. „Длъжни сме да се приспособяваме към новите условия и да отчитаме обществените очаквания към нашата работа“, категоричен е бригаден генерал Красимир Станчев и се обръща с думи на благодарност към служителите на НСО за тяхното доверие, търпение и всеотдайност.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL pepi

    45 0 Отговор
    Искам да питам защо ДПС ту Доганя и Пеевски се ползват с НСО? :\
  • 2 Умберто

    13 2 Отговор
    Искам да те питам:А венците лилави ли са?
  • 3 Ццц

    30 3 Отговор
    Закривай...
  • 4 Къв дебат, бе

    27 2 Отговор
    Вече и метачките по улиците дебати провеждат! Тъпи милиционери, и те от дебати разбрали! Просто охранявайте само тези, на които се полага по сегашния закон и готово. В България закони бол, но няма кой да ги спазва!
  • 5 jorj

    28 5 Отговор
    Просто, ясно, точно и кратко - ЗАКРИВАНЕ !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Васил

    16 3 Отговор
    "Призивите за закриване на службата са напълно несъстоятелни''
    има хас да не са
  • 8 TürkOğluBayazidEfendi

    6 3 Отговор
    500 години на турската КУЛТУРА.
  • 9 Привет

    19 4 Отговор
    Не, просто трябва да ви закрият!!!
  • 10 ГоСт

    28 6 Отговор
    Нагли и безцеремонни ..това е НСО.Харчат данъците на хората за да охраняват банда самозвани престъпници и да убиват хора по пътищата.Многократно съм бил свидетел на наглото поведение на пътя от страна на тези ...дори нямама думи да ги нарека.Доста от вас със сигурност са изпадали в потрес от връхлитащата ги пилотна кола, която се стреми да ви изблъска, без да се съобразява с това че може би возите семейството си и децата си. Да не говорим за това, какви биха били реакциите на някой млад водач или човек с по-лабилни нерви.Затова направо ЗАКРИВАЙ тая служба на облечени във власт и привилегии убийци, пъдарите на велможите....какви дебати, какви разговори повече иска тоя, реве си за служнбичката и привилегиите..ЗАКРИВАЙ и да заминават да работят, да създават нещо, а не само да пълнят кенефите.
  • 11 vvvvv

    22 6 Отговор
    Ужааас. Службицата, преторианецо, службицата. На свободния пазар си никой. 90% съкращения и 10-12 коли са достатъчни. Другите на градски транспорт, който са създали. И Президентът мълчи като пукел в случая.
  • 12 Киро

    18 4 Отговор
    Закриваййй ! Пабло ескобар ще ми возят те,някви миризливи п*тки. Айде чао лека вечер мерси
  • 13 Зайко Байко многознайко

    11 2 Отговор
    Тикво , не си разкрачен а си ог@зе# ! Тези нагли и тъпи герберсти ще ни закопаят! Помислете само кой ни управлява: Тиквоций Едно доказан бандит ( на Козяк знаят как да го държат за топките ), Цецо КаунЬя , доказан нагъл айдук, Барни Ръбъла, който не може да каже две думи на кръст, Владко Горанов нагъл, нагъл,нагъл до безкарайност. Гледат ни в очите и в прав текст ни казват, че сме тъпи оФце и само тояга и данъци ни оправят. Имат обаче и две много важни овчарски кучета Гешев и и Цацата , който гледа като прасе из тикви. Жална ни майка! Такса пътища, такса вода, бонус-малус , всякакви врътки да ни тормозят, нема да се очудя ако ни ощастливят и с такса въздух. Лъжецът от Банкя разтяга лакърдии за лодки-платнохдки, но като се върна от САЩ започна други песни да пее!
  • 14 Георги Ненов

    15 2 Отговор
    Нека дебатът започне:
    Редно ли е да се харчат 40 000 000лв. за да се пазят и обслужват доганя, грух, патката?
    Трябва ли да се мачкат и газят хора и коли по пътищата?
    Какво мисли президента за това?
  • 15 Чарли

    14 4 Отговор
    Изкуфял некадърник!! Службата е за закриване , а той нашия наглец даже иска още хора да взима да си пазят свинете Доган и Пеевски вместо да ги заколят за Коледа . Весели празници на всички българи и дано новата години всички политици да бъдат линчувани публично.
  • 16 ЗАКРИВАЙ

    13 5 Отговор
    Управлението за Банкети и Обяди трябва да се закрие. Доган и Пеевски са милиардери, могат даси наемат тези 50 човека и на частно. Боко е учил карате. Пекинската патица никой не ска да я доближи. Радев е военен генерал, би трябвало да може да се пази сам.

    ЗАКРИВАЙ! Бюджетни търтеи! 500 човека щат - 100 охрантеля със секретарки, шофьори, чистачи, даже уебсайт си поддържат. Сто милиона точат бюджетна пара.
  • 17 Ликвидация

    10 3 Отговор
    Кърлежи!
  • 18 СТАЛИН

    10 5 Отговор
    егати наглеца -цяла БЪЛГАРИЯ ИЗИСКВА ДА СЕ ЗАКРИЕ ЕНИЧАРИТЕ -НСО А ТОЗИ ГЛАВАТАР СЕ ЖАЛВА.ИМА ДОСТАТАЧНО ДРУГИ СЛУЖБИ И ОРГАНИ ЗА ЗАЩИТА НА ВЛАСТА.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 007

    5 8 Отговор
    Браво на генерал Краси Станчев ! За първи път шеф на НСО , така да поздрави и да защити хората си !! Най-после човек от вътре, който си разбира от работата, да оглави НСО, да оцени работата на колегите си и да се опита да задържи обучевите кадри там. Генерал Дяков беше дипломатичен човек, не познаващ особеностите на службата. Трябват реформи и Кр.Станчев добре знае кои и как...ако няма политически натиск отвън !

    Коментиран от #32

  • 21 мнение

    2 1 Отговор
    Какъв дебат? За какво? За нови привилегии на НСО? "...професионализмът, съвестта и лоялността на служителите на НСО не са достатъчен аргумент за обществена подкрепа“ - Именно липсата на тези качества води до липса на обществена подкрепа! Куца подборът и контролът в службата.
  • 22 гост

    4 1 Отговор
    Да се закрие.
  • 23 ole male

    5 1 Отговор
    за болните няма и за вазрастните и за децата в4ера минах покрай партиният дом нсо само льскави vw passati скьпи и возят и пазят хрантутниците с какво го заслужиха а в другите държави министрите ходят с колела на работа а нашите gepene kradene usirane това е ужасен ужас dogan komandva
  • 24 тони

    4 2 Отговор
    Излишно харчене на пари както от НСО така и от МВР МО за работещи пенсионери
  • 25 Швейк

    1 1 Отговор
    един отдел в МВР от 20 души с 1 началник отдел е напълно достатъчно, не може хората да умират от бедност, изнемогват за лекарства,храна и др. а бюджетът ви да е колосален и едва ли не безотчетен, много бързо шофьорите ви станаха над закона, закриване още от 02.01.2020г. би било добре за народа
  • 26 Уио

    1 1 Отговор
    Закриване на тея народнни паразити
  • 27 kvy

    2 1 Отговор
    И ако си мислите, че ако се закрие службата тези пари ще идат при пенсионерите.....жестоко се лъжете!
    Просто едни нови 1000 безработни и парите при горанов. Отделно тези 1000 са потребители на услуги и след уволняването им ще се намали пазара с едни 1000 потребителя.

    Коментиран от #30

  • 28 Хохо

    1 2 Отговор
    Да се закрие то там 99%са връзкари дето вобще не са за там кои на кого племеник син брат кум еи такива са хрантутняци
  • 29 Ааааааа

    0 2 Отговор
    Това са въоръжени прислужници
  • 30 Дядо Коледа

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "kvy":

    Единственият смислен коментар от всички!

    Коментиран от #31

  • 31 kvy

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Дядо Коледа":

    Благодаря ! :)
  • 32 Окобастуун/ Star wars /

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "007":

    Политически натиск няма да има. Само Корнелия ще дава насоки, Пенка ще ги претворява.
    А къде беше на 12.12.2019 г. г-н "генерал"???
    Защо не направи изявление тогава?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове