2 Януари, 2020 08:42 4 088 30

Над 15 000 невалидни винетки са платили българските шофьори през 2019 г.

  • винетки-
  • е-винетки-
  • шофьори

Системата на пътната агенция е създадена, така че, ако случайно сгрешите номера на колата си докато купувате винетка, после не може да се върнете, за да редактирате регистрацията

Над 15 000 невалидни винетки са платили българските шофьори през 2019 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Хиляди са невалидните винетки, платени от шофьорите през изминалата година. Над 15 хиляди са електронните стикери, купени от водачите, но оказали се неактивни.

Системата на пътната агенция е създадена, така че, ако случайно сгрешите номера на колата си докато купувате винетка, после не може да се върнете, за да редактирате регистрацията. Така стикерът остава невалиден и трябва да платите отново, за да не ви глобят на пътя.

Статистката на пътната агенция сочи, че около 0,2% от купените винетки попадат в категорията "сбъркани". Това обаче прави точно 15 600 стикера, за които е платено, но са невалидни, отбелязват от bTV.

От пътната агенция обещават подобрение на системата през 2020 г. - на всеки етап преди потвърждаването на плащането потребителите да могат да се връщат назад.

Средствата от платени, но невалидни винетки отиват за подобряване на пътната инфраструктура, категорични са от агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ха ха ха

    50 2 Отговор
    Всичко е с цел парите от тези невалидни винетки са отишли в нечий джоб, но не в държавата.
  • 3 нервен ( разбивача на тролове )

    6 37 Отговор
    Да някой друг им е виновен че немогат да си напишат номера на колата вярно ....гледах репортажа с оня де се жалваше чак смешно да му стане на човек колко е нещастен хайванин ..няма нищо другия път ще внимава повече !

    Коментиран от #7, #8

  • 4 1122

    38 4 Отговор
    Кой се облажи от тия пари.Има ли начин хората да си вземат обратно парите ,и ако не ...ЗАЩО? Защото това си е чиста проба КРАЖБА...ДЪРЖАВНА КРАЖБА НА 1 500 000 лева,които ще отидат в нечий джоб!!!
  • 5 Тогава

    33 2 Отговор
    парите който системата все пак е усвоила за какво се харчат и защо министерството на транспорта не вземе нужните мерки за да не бъдат ощетявани хората?Ако бяхме едно единно общество просто никой нямаше да купи винетка и нещата щяха да се променят но робската ни психика е това което храни тираните за което никой не ни е виновен.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 То не е, че немогат

    22 4 Отговор

    До коментар #3 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Да си напишат правилно номера случва се да сгрешиш. Както при банкомата като сбъркам пина не тегля от друга сметка.
  • 8 Азсъм

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Надявам се и ти някой път да сгрешиш.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Трябва да

    24 0 Отговор
    Има начин да се връщат парите на хората. Сгрешената винетка и документите на колата да се сравняват, и като няма съответствие се анулира сгрешената и връщат парите.
  • 11 боцмана

    28 2 Отговор
    Няма такава държава , не може да сгрешиш една буква или цифра и да не може да се оправи проблема и да ти върнат парите. Всичко е направено с цел да се приберат едни пари и те ги гушнаха , дано се задавят с тях. Човешко е да се греши , човешко е да се прощава. Примери колкото щеш , хора погазиха сума закони и закупиха жилища , земи , направиха незаконни строежи , прилапаха сума ти парички и прокуратурата и правителството ги скъта , защото в България за едни , не може , а за други всичко може.
  • 12 До нервен

    15 4 Отговор
    Не бе путьо ти с Айнщайн и не грешиш. Само бащати е срешил като те е правил

    Коментиран от #17

  • 13 АМИ КАТО ЗНАЯТ ЧЕ СА ВЗЕЛИ ПОВЕЧЕ ПАРИ

    26 3 Отговор
    ЗАЩО НЕ ГИ ВЪРНАТ НА ХОРАТА??? ДА НАМЕРЯТ НАЧИН ТЕЗИ БОКЛУЦИ И ДА ГО НАПРАВЯТ...ТАКА ГО КАЗВАТ ВСЕ ЕДНО ТОВА Е НАЙ-НОРМАЛНОТО НЕЩО ДА ТИ ВЗЕМАТ ПАРИ ЕЙЙ ТАКА...ТАЯ СИСТЕМА ЧАК СЕГА ЛИ ОТЧЕТЕ ЧЕ 15000 ЧОВЕКА СА ПОСТРАДАЛИ??? КАДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ ВЕ КРАДЛИВИ БОКЛУЦИ КЪДЕ??? ВСЕКИ МОЖЕ ДА СГРЕШИ КОГАТО СИ КУПУВА ВИНЕТКА..ДА СА ПРЕДВИДЕЛИ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ А НЕ ДА МИ ЧАКАТ ЦЯЛА ГОДИНА И НАКРАЯ ДА СЪОБЩЯТ КОЛКО СА ОТКРАДНАЛИ...ЖАЛКИ МЕКОТЕЛИ РАБОТЯТ ТАМ..
  • 14 гост

    4 15 Отговор
    Не е виновна системата. 80% тъпи, пък само толкова сгрешени, това си е постижение
  • 15 Koko

    16 4 Отговор
    И на мен ми се случи, гадно е. Наложи ми се да пускам 7-8 винетки и се случи. Отговора беше че няма предвидена процедура по връщане, тоест ако си объркал може евентуално друг да ползва твоите пари. Няма как и да спреш вече издаден номер....мисля че не е правлно структурирана програмата. Трябва освен номера да има и второ ниво на проверка: булстат на фирма или егн на собственика. Но това е прекалено сложно за нашите управници. Така ще има повече пари за банкети.....

    Коментиран от #19

  • 16 Средствата от платени,

    15 3 Отговор
    Средствата от платени, но невалидни винетки отиват директно в чалга кръчмите да меткат салфетки служителите на апи отиват също за мерцедеси яхти любовници дрога имоти диаманти и така насетне😂😂😂😂😂😂😂
  • 17 нервен ( разбивача на тролове )

    4 12 Отговор

    До коментар #12 от "До нервен":

    Виж кво няма безгрешни въпроса е кво правиш след това ! Дали си вземаш поука ..сещаш се ? как може все някой да ви е виновен за собствените ви неуспехи не мога да разбера ? Бездарници сте и тва е ..седнали да реват кът пут*ли за сто лева ...като не може да си купиш винетка купи си билет за влак/
    рейс бе ...само гледай пак да не объркаш нещо пак
  • 18 Ето ви българско робство

    3 8 Отговор
    Това ако бехме при Ердоган нямаше как да се случи това какво значи а😂😂😂че лески и останалите от пасмината са терористи скачали против изконната султанска власт и довели населението до пълен катаклизъм и умиране запомнете 1 българин не трябва да управлява българин и българин с пари е най гнусното нещо на света
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Това е нарочно направено така

    15 2 Отговор
    Защото управниците знаят че все ше има сгрешени номера и ше лапкат още пари и от това...както казвам в бегето навсякъде и по всяко време е заложен капана на грабежа във всяка сфера ...цялата кочина се крепи само и единственно на това грабежи измама кражба далавера тук както знаете и виждате няма пройзводство а всички държавни приходи са от рекет и грабежи при това положение няма как да функционира пазарна икономика и пазар защото всичко и закони и администрация и министерства прилагат тактиката на мутрите рекета грабежа това е запазена марка на бегето
  • 21 Бонус

    3 6 Отговор
    Една от тия 15 600 сгрешени винетки е моя, добре че само с 15 лева изгорях. Да си ги харчи със здраве, бате Бойко.
  • 22 незнайко

    3 1 Отговор
    Хипотетично ако всеки е купил годишна винетка, пътна агенция е ОТКРАДНАЛА 1 404 000 лева !!!

    Коментиран от #23

  • 23 Това си е държавен грабеж

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "незнайко":

    Заложен капан за грабежи

    Коментиран от #28

  • 24 Емигриране към родината😂😂😂

    1 0 Отговор
    Идваме си у кочината е много хубаво идваме си сички от чужбината тичаме да се връщамее😂😂😂😂
  • 25 Това е направено да може чужденците

    3 1 Отговор
    Да бъркат щото те не знаят че не може на латиница 😂😂😂😂абе кражбата на държавата е епична
  • 26 ддд

    3 0 Отговор
    Това беше ясно още преди година, но никой нищо не направи. Сега само се констатира. България е държавата с най-голяма несправедливост спрямо изрядните платци.
  • 27 пешо

    0 2 Отговор
    това са глупости....ти като сгрешиш плащаш на някой друг...а тоя другия като реши да си плаща системата казва че има винетка.....как ще разберат и да приберат париите?
  • 28 НАШИТЕ ГРАБИТЕЛИ

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Това си е държавен грабеж":

    са уникални - има още една вратичка за кражби от системата - връщаш се от Европа с кола в БГ и решаваш да си пуснеш ел.винетка предваритено. Катастрофираш в Сърбия и колата - в морга в Сърбия.
    Винетката е неизползвана услуга, но по никакъв начин не може да си върнеш парите - колкото и да звъниш, колкото и да пишеш … извода...
  • 29 Гад

    1 0 Отговор
    Авторчето, пишман журналистчето Косьо Карагъзов е изявено пасивно педерастче.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове