24 Януари, 2020 20:45 2 627 25

БСП иска оздравяване на ТЕЦ Марица Изток 2

  • марица изток 2-
  • бсп

Освен това БСП иска министърът на енергетиката периодично да информира Народното събрание за предприетите мерки и постигнатите резултати

БСП иска оздравяване на ТЕЦ Марица Изток 2 - 1
Снимка: БГНЕС

БСП инициира изслушване на енергийния министър Теменужка Петкова относно политиката на Министерство на енергетиката по отношение на бъдещето на въглищните топлоелектрически централи в България. Питането е по искането на народните представители Таско Ерменков, Жельо Бойчев, Виолета Желева и Атанас Костадинов, като червените предлагат и съответното решение. Те са събрали нужните подписи, за да се проведе изслушване, съобщава news.bg.

Левицата предлага Народното събрание да излезе с решение, с което задължава Министерски съвет чрез министъра на енергетиката в срок до 29.02.2020 г. да предприеме всички необходими мерки за нормалното функциониране на "ТЕЦ Марица Изток - 2" ЕАД, в това число и чрез финансово оздравяване на дружеството с цел гарантиране на енергийната сигурност на страната, като елемент от националната сигурност, независимо от становището на Европейската комисия по този въпрос.

Парламентът трябва да задължи кабинета да предприеме всички необходими мерки за недопускане в дългосрочен план прекратяване на функционирането и/или ограничаване на производствения капацитет на въглищните топлоелектрически централи в България в условията на участие в платформата "Въглищни региони в преход".

Освен това БСП иска министърът на енергетиката периодично да информира Народното събрание за предприетите мерки и постигнатите резултати.

Изслушването ще се проведе следващия петък.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    10 24 Отговор
    Е, за кой ли път се убеждам че тези от бсп_то повече никога не трябва да идват на власт. ТЕЦ-те са най остарелата и скъпата технология за производство на ток, това хора се учи в основното училище. А вие в какво училище сте училе??????

    Коментиран от #4

  • 2 Будалата

    8 9 Отговор
    Те заради тез червени крадливи айдуци Боко Тиквата е на власт. И той не е стока но и червените капиталисти само за крадене мислят. Общо взето няма алтернатива, след като видяхме и Симеончо. Трябва да се закрива Държавата.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор
    олигархия алчност жажда за враст мафия а народа страда
  • 4 ЗЕВС

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Опа":

    Точно от такива остарели технологии в Германия се произвежда 40% от електроенергията за страната, а и възнамеряват да се възползват от това до 2038 г.

    Коментиран от #8

  • 5 Dsv

    6 1 Отговор
    Аец Белене
  • 6 Доктор Менгелеле

    11 0 Отговор
    До #1 Опа
    ВЕДНАГА СИ РЕЖИ ЖИЦИТЕ ! Ревльо , пишеш простотии като ползваш същия "мръсен" ток! Личи си , че си неграмотен , за сричковците като тебе най-скъпия ток е на ВЕИ -тата , от другите - №1 - Топлофикация София - 299 лв. / мВч , №2 - Топлофикация Пловдив - 212 лв. мВч ! Чети и се образовай !

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Дългия

    4 16 Отговор
    ТЕЦ Марица Изток трябваше да бъде затворен през 2000 година. Залежите са вече много ниско калорични с голямо съдържание на пепел , а да не говорим за десетките хиляди декари унищожена земя и язовири , изселяни села а за мръсния запрашен въздух, който се диша на километри наоколо да не говорим . Тоя ТЕЦ никога не е бил печеливш.
  • 8 Опа

    0 8 Отговор

    До коментар #4 от "ЗЕВС":

    Тогава ми обясни (защо) Европа е осеяна с ВЕИ-та включително Унгария. За Австрия няма да питам, тя сигурно не е в Европа, само че е с най чистия въздух

    Коментиран от #15

  • 9 Опа

    2 8 Отговор

    До коментар #6 от "Доктор Менгелеле":

    Опа, имаме си умник, и от кога ниско калоричните въглища са по евтини от вятъра? Сричко съм, но не сричам на БСП то устава
  • 10 Опа

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Доктор Менгелеле":

    Прочети хубаво, ама сричка по сричка, коментар #7 и тогава обиждай. И ти си един доктор та мани. п. с. мойте жици идват от АЕЦ бе умник
  • 11 КОЮ

    17 1 Отговор
    Абе аман от паркетни коментатори . Колко от вас са виждали ТЕЦ , тая шитня дето ви е в квартала няма нищо общо с ТЕЦ . Спрете да си давате мнението , тъпи сте и го доказвате с всеки следващ коментар. ТЕЦ 2 е най - големия на Балканите , той е печеливш , но се ограбва от БЕХ . Същия тоя БЕХ дето тиквун щеше да ликвидира , дето ЕС ни нареди че е паразитна структура и трябва да се премахне, същия тоя БЕХ плаща на шопите топлото , тоя БЕХ дава свежите пари за копуване на циганския вот , тоя БЕХ вечер майката на цялата енергетика.
  • 12 Фюрер

    2 1 Отговор
    Сричко,освен че може би си необразован,а може би и празноглав...

    Коментиран от #13

  • 13 Опа

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Фюрер":

    За разлика от теб знам за връзката между фюрер и менгеле, имай поне някаква смелост и пиши под един мейл
  • 14 Фюрер

    3 1 Отговор
    Амигдалата в мозъка ти го е превзела,иди при д-р Менгеле за рецепта
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Веито

    10 0 Отговор
    Омръзна ми да обяснявам, че ТЕЦ 1,2 и 3 работят на абсолютно един и същ принцип. Омръзна ми да слушам промити мозъци, че този замърсява а онзи не. Ако не са ТЕЦовете стоим на тъмно. Това е. Поне и в следващите 10 години. Обзалагам се че повечето тук пишат без да имат и идея що е то Марица изток и къде се намира. А вярват на неверни зелени публикации. Една лъжа повторена 100 пъти става истина.
  • 17 Доктор Менгелеле

    5 0 Отговор
    До #10 Опа
    Четири години електрото във Пловдив !
    Пет години визшето във Варна !
    38 години в Тец Варна ! Преди 2 се пенсионирах !
    Аз не съм комунист и никога няма да бъда ! В работата се издигах сам , за разлика от такива като тебе , нямах човек , който да ми помага ! И ти вчерашна ряпа ще ме учиш как и какво се произвежда ! Тоя ток по жиците как ти го отделят на тебе да е само от Аец-а а ? Да не ти го режат на филийки ? И направи нещо простичко - сложи една перка на терасата и я вържи към телевизора да го видиш как ще работи само с "евтин" ток ! В най-добрия случай ще ти излезе един надпис " Сричко " и телевизора ще изгори от "безплатния" ток ! Погледни по-нагоре колко години ти трябват за да учиш и тогава ти е разрешено да коментираш ! Май в тая държава колкото си по-неграмотен , толкова повече лаеш и повече власт имаш ! Викат ме в банята , трябва да лекувам Курнелия .

    Коментиран от #19

  • 18 Доктор Менгелеле

    2 0 Отговор
    До #11 КОЮ
    Абсолютно прав си за всичко с едно изключение - най-големия Тец в европа е Тец Белхатов - Полша . Ще работи до 2035 г. според най-новия им договор от декември 2019 г.Сероочистката им на стойност 100 000 000 евро е подарък от ЕС !

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Опа

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Доктор Менгелеле":

    Ясно, комсомолец с мислене на всезнаещ комунист. Приятел отдавна на запад не си слагат перки по терасите, светът върви напред но няма как да го осъзнаеш това. И не ми пробутвай това (визше) знам как се взимаш Тогава

    Коментиран от #22

  • 20 КОЮ

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Доктор Менгелеле":

    Прочети пак коментара ми бе , ква Европа кви 5 лева . ТЕЦ 2 е най големия на Балканите , има изградени сероочистки на 4 блока , едната се ремонтира след пожар . Проблема е в БЕХ , сега ще ми правят воден БЕХ да имат още от къде да се гушат . Само че няма хора , всеки пие и се пени в къщи на маса с ракията , дела тука трябват . Но уви само мърши. 14 000 миньори остават без прехрана , никой не му пука Тея мърши са далеко от Софето , последния път като имаше стачка имаше повече жандармерия от колкото протестиращи , набиха ни , нито една телевизия не го отрази . Осъдиха един човечец да плаща че бил посегнал на полицията. Мърши .
  • 21 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Доктор Менгелеле":

    Не те знам доктор или директор си.Като толкова много знаеш защо тец Варна не работеше толкова години. А въздуха около с. Езерово не се дишаше, а улиците бяха покрити с пепел.
    п.п. Това че не си бил с партиен билет от партията нещо послъгваш, трудно взимаха на работа в тец Варна ако не си комонист или не си на чичо човек.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "КОЮ":

    Вярно е живота бе по добър и нямаше хора без работа. И в казармата си бе хубаво. Хванах го ергенския данъка.
  • 24 Доктор Менгелеле

    1 0 Отговор
    Стигнах до главен опетатор електопроизводство ! На смени ! Никога не съм бил комунист , мразя комунистите макар че и от тях има свестни ! Ще изкарате че всеки вишист е бил партиен секретар ? Опа казах ти да използваш САМО ток от Веи ама ти продължаваш да се опъваш ! Айде като е толкова хубаво дай пример и си клъцни жиците ! А КОЮ - Инсталираната мощност на Тец Белхатов към днешно време е 4 200 мVV . Има ОСЕМ охладителни кули ! Впрочем големите разбирачи като Опа и другите айде да кажат какво правят въпросните кули ?!?!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове