Last news in Fakti

30 Януари, 2020 06:44 3 510 29

Повдигат обвинения след арестите в хазарта

  • арести-
  • обвинения-
  • хазарт-
  • васил божков

16 души бяха задържани при вчерашните акции в Комисията по хазарта и в няколко офиса на Васил Божков

Повдигат обвинения след арестите в хазарта - 1
Снимка: БГНЕС

Спецпрокуратурата решава, на кои от задържаните 16 души при вчерашните акции в Комисията по хазарта и в няколко офиса на Васил Божков да повдигне обвинения, предаде Българската национална телевизия.

8 души бяха отведени за разпит от комисията, включително и председателят ѝ Александър Георгиев. Разследващите проверяват - как и защо частни организатори на хазартни игри са плащали по-малко данъци, без намеса от страна на контролния орган.

Скандалът в хазарта започна преди седмица, когато Държавната финансова инспекция обяви, че Спортният тотализатор и частните лотарийни игри са плащали различни налози на държавата, начислявани по различни ставки. В резултат на това, частните оператори са ощетили фиска с 210 милиона лева.

Заради разследването, бизнесменът Васил Божков се сдоби със 7 обвинения, а за задържането му е издадена и европейска заповед за арест. От чужбина той коментира, че не е бил официално информиран за повдигнатите му обвинения, че е готов да се върне в страната и че акцията срещу него цели принудително отнемане на законен бизнес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    22 2 Отговор
    Тук пише 210 милиона, Гешев каза 559 милиона.
    Кой лъже?

    Коментиран от #3

  • 2 Дриско

    12 2 Отговор
    Всички Театро
  • 3 БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    И два лева да са престъплението е ФАКТ.

    Коментиран от #12, #26, #29

  • 4 БСП София

    13 20 Отговор
    Днес, 12:00, да блокираме Орлов мост, в подкрепа на черепчето! И президентът е с нас! Оставка!

    Коментиран от #14, #15

  • 5 среднощен

    21 3 Отговор
    "Преразпределяне на пазара" - това е краткият отговор..?

    Коментиран от #8

  • 6 Kubeto

    19 1 Отговор
    Съд за комисията включителна за Васил Панов от страна на НАП, за всички спрени лицензи на кристални от към документи компании!! Справка bet365-как взеха лиценз със съд преди 3 години и Betfair-какво се случва с тях сега! Не са само тези пари проблема!! ДКХ смърди на мърша от както ги има!!😤🤬🤬🤬
  • 7 Гешев

    9 11 Отговор
    Гешев, Гешев, закон и ред! Смачкай ги, Иване!

    Коментиран от #13

  • 8 среднощен

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен":

    140г. дипломатически отношения с Италия..? Това е добре... И при освобождението на България, и при освобождението на Италия са взели участие "кръгове" от новозараждащите се буржоазни среди в Европа... Лишени от санкцията на властта приемана в монархията тези среди черпят "власт от народа" - Републиката..? Но все още в някакъв вид монархия... След Втората световна война, властта изцяло става Парламентарна, Републиканска...? Би трябвало "Законът" да е гаранта за регулиране на обществените процеси в обществата ни..? Когато избираните политици, които назначавали и съответните властови органи започнали да "търгуват" с властта давана им от Суверена - защото вече заплатите не стигали да подсигурят претенциите за "висок личен стандарт" на този "елит"... Властта отново до голяма степен се върнала в ръцете на "задкулисието", както някои го наричат "организирана престъпност" или за по-кратко "мафия"...? Сто и четиридесет години дипломация - това е добре..! Но дали се броят и отношенията на Ванче Михайлов с някои от фамилиите на Апенините, които фамилии по-късно са организирани по идентичен начин с четите на ВМРО-то на Ванчето..? Коза Ностра - там е отговорът на много въпроси..? Както и отговорът на въпроса за "боклука" в обществото ни..?

    Коментиран от #18

  • 9 От народа

    12 0 Отговор
    Че ще вземат бизнес н човека ще го вземат. Но ще има ли осъдителни присъди за държавниъе служители или ще ги направят още по-високопоставени служители....
  • 10 Черепа

    3 0 Отговор
    Александър Тумпаров ви натопи всички той е тариката в държавата.
  • 11 Stormtrooper

    7 0 Отговор
    Задкулисието, е махнало големия чадър. Ще го дава на друг.

    Коментиран от #16

  • 12 ???

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД":

    Прав си ама и лъжата си е лъжа.Даже и в Библията го има.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Един българин

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "БСП София":

    Права беше баба Вангелия че Бойко Борисов ще оправи България.
  • 16 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Stormtrooper":

    Големия чадър ще го набият на Курнела отзад.
  • 17 Ас145

    8 1 Отговор
    Пари за Страсбург пригответе че и той ще ви осъди.Пак ние ще плащаме.
  • 18 среднощен

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "среднощен":

    "Истината ще ви направи свободни"..!! Страхът е основен инструмент на "властта от този свят"..? "И това ще мине"...? Да така е, въпросът е - дали ще си направим правилните заключения от всичките тези "кризи"..?

    Коментиран от #20

  • 19 Спец прокуратура

    4 0 Отговор
    - Ало
    - В България ли сте ?
    - Май не.
    - А къде сте ?
    - На телефона.
  • 20 Хъво

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "среднощен":

    Защо не си плаща нормално данаците черепа

    Коментиран от #21, #25

  • 21 среднощен

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хъво":

    "Данъци" винаги се плащат, въпросът е дали в държавната хазна или по банковите сметки на тези, които "назначават" политиците...? Васил Божков много добре знае какво означават думите на Господ Иисус Христос - " Отдайте прочие кесаревото, кесарю.."? Най-трудното в този свят е да платиш "данък на кесаря" без да нарушиш моралния закон вложен в нас от Бога...? Трудно е не заради друго, а защото днешните "властимащи" изцяло за забравили Бога..?
  • 22 Светлоносец

    0 4 Отговор
    Гешев е голям. В една седмица повдига обеинение на Божков и на председателя на Комисията по Хазарта, запитване до КС и телефонни записи на Президента. Ако имахме такъв главен прокурор през 90-те щяхме да сме Швейцария. Може би това щеше да е резултата ако Пеевски беше станал шеф на ДАНС през 2014г. Докато истината може да е по прозаична : Натиснали са Пеевски по закона Магнитски и Рико и той си е казал, закони ли искате в България, Кьовише за главен прокурор искате, арести на всички от Президент и Божков до всеки в България през Наредба Н18. По този начин ще настъпи хаус в България или бунтове и метежи, една идея преди гражданска война. СЛЕД МЕН И ВОЙНА.

    Коментиран от #23

  • 23 ???

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Светлоносец":

    Само да не се окаже голям,но балон.
  • 24 От народа

    1 0 Отговор
    И тези обвинение ще станат като дригиъе. Оправдателни присъди. Ще ги издигнат на по-високи постове. А хората ще ни осъдят в Хага за милиони. Защото има хора като Пееееееееееески. Тези хора са затвора. Опа те назначават прокурори. Извинете.... Дуржава за тях работи. Честните бизнесменииии
  • 25 Bingo

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хъво":

    Според закона Божков си е плащал нормално данъците. Всеки гражданин е в правото си да плати по-малко данъци ако е възможно. 240 депутати и още стотици служители в НАП са можели да констатират, че законът позволява да се избегне по-високия налог но не са го направили. И един милиард да е платил по-малко то пак е според закона. На тебе ако ти кажат че можеш да платиш 100 лв. вместо 200 за данъка на колата ти колко ще платиш? Всичкия този цирк в момента няма нищо общо с платените по-малко данъци. Всичко това е за изземване на бизнеси.
  • 26 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД":

    Въпросът е, че разликата е х3 и явно Гешев тогава лъже. Щом лъже за това, защо да не лъже за всичко? Отделно наруши грубо закона 3х само по случая с президента - незаконно използване на СРС, приемането му за доказателство и оповестяването му след като вече тече следствие. Един ден по-късно казва, че нямало да коментира, след като издрънка всичко... Въобще си дрънка като махленска клюкарка, не спазва закона и избирателно прилага каквото му скимне. Цветанов и компания също ощетиха държавата с доста пари, не два лева, но не виждам някой да прави нещо по въпроса... Да лъжеш за стойност и да плащаш по-малко данъци също е незаконно, нищо че е "често срещана практика". Министърът на Транспорта пък уби детето си карайки пиян, там даже не се говори по въпроса... Наказаха го, като го туриха за шеф на банка, без да разбира бъкел... И тн, и тн....
  • 27 Гого

    0 0 Отговор
    Браво Ваньо, браво Гешев, само не ми е ясно, защо го остави да забегне в странско.Ей голем маймун си ти.
  • 28 МИХАЙЛОВ

    1 0 Отговор
    ....Е СЕГА СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО....
    ....ИМА ЛИ ТАКАВА "ДЪРЖАВА"
    ИЛИ НЕМА ТАКАВА КОЧИНА...
    .....СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО,
    ЧЕ ВЕЧЕ ВСЕКИ БЪЛГАРИН
    КАТО СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ
    ТРЯБВА ДА ПИТА
    ДАЛИ ИМА НАЧИН И МОЖЕ ЛИ
    ДА ПЛАТИ ЕЙ ТЪЙ
    ПОНЕ ДВА ТРИ ИЛИ ПЕТ ПЪТИ
    ПОВЕЧЕ ПАРИ
    ОТ КОЛКОТО ИЗИСКВА ЗАКОНА
    И ДА ПЛАТИ ПОНЕ ПЕТ ПЪТИ
    ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ДАНЪЦИ,
    ЗАЩОТО АКО СПАЗВА
    ТОЧНО ЗАКОНИТЕ
    ГЛАВНИЯ ГЕШЕФТАР ГЕШЕФ
    НА МАФИОТСКАТА ХУНТА - ГЕРБ
    ЩЕ МУ ПОВДИГНЕ
    ПОНЕ СЕДЕМ ОБВИНЕНИЯ
    ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ПОДКУПИ,
    ЗА ИЗМАМИ, ЗА ПРИНУДА,
    ЗА ИЗНУДВАНЕ, ЗА ОРГАНИЗИРАНА
    ПРЕСТЪПНА ГРУПА И ОЩЕ И ОЩЕ
    И ЩЕ ГО АРЕСТУВА,
    ЩЕ АРЕСТУВА РОДНИНИТЕ МУ,
    ЩЕ ГО ОБРУГАВА В МЕДИИТЕ
    И ЩЕ ГО ОСЪДИ
    А ПОСЛЕ ЩЕ ГО РАЗСЛЕДВА,
    ЩЕ СЪСИПЕ БИЗНЕСА МУ...
    ...А МОЖЕ И ДА ГО САМО УБИЕ
    В АРЕСТА...
    ...ИЛИ КАТО МИШО БИРАТА
    И КАТО ВАНЬО ТАНОВ...
    ...ТА ЗНАЧИ ПИТАЙТЕ
    КОЛКО ВИ Е ДАНЪКА
    И ПЛАЩАЙТЕ ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ
    ЗА ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ
    И ЗА КЕФА НА ГЛАВНИЯ ГЕШЕФТАР
    ГЕШЕФ....
  • 29 Васил Панов защо не е арестуван

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД":

    Защо Васил Панов не е в ареста