31 Януари, 2020 16:39 12 097 58

Васил Божков с последно медийно изявление

  • васил божков-
  • нове холдинг-
  • хазарт-
  • национална лотария

Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно, заяви категорично мажоритарният акционер в "Нове Холдинг"

Васил Божков с последно медийно изявление - 1
Снимка: БГНЕС

От пресцентъра на акционерното дружество "Нове Холдинг" разпространиха до медиите поредната официална позиция на бизнесмена Васил Божков, твърдейки че това становище ще е последното му за неопределен период от време.

"Уважаеми представители на медиите и заинтересовани институции,

Приложена е официалната лична позиция на г-н Васил Божков относно случващото се през последните две седмици. Информираме ви, че това е последното медийно изявление на г-н Божков за неопределен период от време.

Занапред отнасяйте въпросите си към всички замесени представители на властта, политици, институции, правоохранителни органи и държавни учреждения, имащи отношение към темата.

Пресцентърът на Нове АД Холдинг ви благодари за професионалното отношение при отразяването на събитията", написаха от холдинга на Божков.

Ето и позицията на бизнесмена:

Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно.

Изземването на имущество на частни лица без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети със световна културно-историческа стойност от музей без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети на над 6 хиляди години в торби и чували за боклук е престъпление срещу културното наследство, пряко причинило тяхното унищожаване. Унищожаването на културно и историческо наследство се счита за престъпление по международното право, както и, при определени обстоятелства, като престъпление срещу човечеството.

Предявяването на задочни обвинения с назначени служебни защитници, при положение, че лицето не е непълнолетно или социално слабо и не е било официално призовано, и има свои упълномощени защитници е грубо погазване на правото на защита и е незаконно.

Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.

Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на Нацистка Германия и комунистическия режим в СССР.

До произнасянето на съда не е доказано нито едно от напълно произволно повдигнатите ми обвинения.

Фирмите, свързани с лотарийните игри нямат неизплатени задължения към хазната. Имат, обаче, внесени над 500 милиона лева такси и данъци.

Аз нямам неизплатени задължения към хазната. Но съм един от най-големите данъкоплатци в държавата.

Това са фактите. Всичко останало са спекулации до доказването им в съда.

Призовавам прокуратурата да спазва българските и международните закони и да се въздържа от непремерени и емоционални изблици.

Неуместни сравнения, свързани с пенсионното осигуряване, хипотетични съждения, целящи единствено да вменят вина, не само уронват престижа на самия главен прокурор, но и категорично доунищожават доверието в независимостта на тази институция.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От къде ги дава тея изявления

    34 11 Отговор
    Божков като го няма и се е покрил даже интервюта давал😂😂😂
  • 2 Знайко Интернетев

    94 7 Отговор
    Гeшeв десетки пъти излъгa зaтoвa, че Божков се издирва от Интерпол с червена бюлетина, каквото и да означава това. Нито един журналист не си направи труда да провери на сайта им, че от 46 издирвани българи, Черепа не е сред тях. Там са Евелин Банев и Цветан Василив и още 44 знайни и незнайни герои.

    Коментиран от #22, #39

  • 3 Фактите говорят

    30 40 Отговор
    Хе хе кухият череп вече не е най богатия българин !!!!!!!

    Коментиран от #11, #12

  • 4 Божков

    51 9 Отговор
    И друго забравих да подчертая Софиянски е плъх
  • 5 От Народа

    74 11 Отговор
    Бай ти Гешев си мисли че това е като да окошари ФРИЗЬОРКАТА. Тоя има пари и адокати и накрая ще ни осъди в Европа за МИЛИОНИ. Защо си траем на тази ФЕСОВСКА НОМЕНКЛАТУРА? Накрая пак народа ще плаща за глупостите им....

    Коментиран от #31, #57

  • 6 El chochone

    31 54 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН ЧЕРВЕН ОЛИГАРХ ПАДНА.!!!И ЩОМ БЕСЕПЕРАСТИЯТА ВИЕ НА УМРЯЛО,ЗНАЧИ ГЕШЕВ Е НА ПРАВ ПЪТ,ВСИЧКО Е ТОЧНО.!

    Коментиран от #30

  • 7 Nul Skull

    31 40 Отговор
    Ми като си невинен що бягаш като мишка бе......

    Коментиран от #18, #19

  • 8 124

    86 9 Отговор
    Че е боклук е вярно .Че не му е чиста работата също няма съмнение,но е абсолютно прав за всичко това което казва в изявлението си.Не е това начина по който трябва да се действа от прокуратурата.

    Коментиран от #29

  • 9 Поздрави

    49 2 Отговор
    Васко, ако срещнеш Веска и други приятели, поздрави ги, пийте по едно ,пък другото...не се знае знае ли се. Най ми е мъчно за ценните предмети, иззети по просташки начин, но умен ..и зелен кон да си виждал?
  • 10 Билетче

    38 2 Отговор
    То ясно че изчеьва този завинаги, ма ората що още търкат билети?????

    Коментиран от #13

  • 11 мутрите са скачени съдове

    32 6 Отговор

    До коментар #3 от "Фактите говорят":

    Бацко ли стана още по-богат ?
  • 12 гост

    19 27 Отговор

    До коментар #3 от "Фактите говорят":

    Незнам дали той е най -богатия ама ти определено си най-тъпия Българин...Първо виж себе си ,виж си мизерния живот и после се смей на другие--Палячооо !!!
  • 13 гост

    23 3 Отговор

    До коментар #10 от "Билетче":

    Търкат щот надеждата умира последна...Те за това !!! Пък и лафкаджийките нямат сили да обясняват,че още малко и остават и те без работа !!!
  • 14 Ради Ланеца

    41 5 Отговор
    Гешев каде е Ради Ланеца бе? Тези дилари които ви плащат секи месец лепта !!! Всичко се знае мухоморка комплексирана ! Скоро ще има компромати и за теб .. и не фалшиви като ваще! 60 хилиади секи месец наравно с Младен !
  • 15 132

    50 3 Отговор
    Така Ислямска държава унищожаване културни ценности в Сирия тия действат като талибани
  • 16 В превод означава това

    17 22 Отговор
    Знам че съм сгазил всички закони и дължа 1 милиард но няма да говоря повече за да не ме засекат и открият. Затова ще се скрия. Световните културни ценности не са купувани от Дофтбос и Кристис с са крадени или доставени от мои и други незаконни иманяри. Нямам нито една фактура за тях в доказателство на това. Но моля да ме разберете че това е моето хоби и инвестиция. Така правят всички милиардери. Не ме питайте как съм направил първият си милиард, кой ми е бил гръб, с кого съм бил съдружник и коя партия съм финансирал за да ме пазят. Иначе съм добър човек даже съм финансирал Левски за да укривам данъци, нищо че те нищо не са спечелили като купи и медали, важното е че ритат момчетата и т.н и т.н
  • 17 Ами

    55 10 Отговор
    Прав си е Божков .Имам усещането че е мишена. Гербера се осраха яко .Забатачиха дьржавата ,никакво развитие сега тьрсят бушон. Но номера няма да им мине с Божков.

    Коментиран от #37

  • 18 падналия ангел

    23 1 Отговор

    До коментар #7 от "Nul Skull":

    Щот при тях невинни няма! Невинни от тях са само тези, зад които стои държавата, и докато стои!
  • 19 Черепа

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Nul Skull":

    Щото ще ме прецакат бай ганьо
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Стокхолмски синдром

    18 34 Отговор
    И тук (както и под всяка друга новина свързана с В. Божков) виждаме как червените тролове самоотвержено бранят един от най големите (да не кажа най големият) виновник за обедняването ,опростачването ,лумпенизирането и видиотяването на българите. Пишат ,бришат ,съскат ,заплашват - само и само да успеят да убедят поне един човек ,че Божков е невинен ,плащал си е данъците ,бизнесът му е чист и пр. и пр. ,ама - всуе и ако троловете на Позитано ги разбираме (част от заплатите ги плащаше Черепа) ,щото нали - ще има намаление на дневните дажби ,то друите ,които ги подкрепят - тях ,няма как да разберем и обясним - освен с т. нар. "Стокхолмски синдром".

    Коментиран от #33

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    47 6 Отговор
    Не го харесвам черепа, даже донякъде ми е противен ... но е абсолютно прав! Това са общочовешки права! И сега ще разделя човека от казаното и подкрепям казаното, не и личността, която го е казала!
  • 24 Behemoth

    12 24 Отговор
    Тоя е класически социопат ....гледах интервю с директора на музея му и той каза че още не е почнало изземване та камо ли в чували ....не се връзвате тоя е за дръвника, манипулира ви чрез медиите....откажете се от Столкхомския синдром ако искате по нормален живот...
  • 25 ГешевТ лъже

    38 9 Отговор
    Проверете на сайта на Интерпол !Няма обявен Божков за издирване !!!

    Коментиран от #26, #40

  • 26 Е ба си м....

    24 6 Отговор

    До коментар #25 от "ГешевТ лъже":

    Ако това е вярно тогава всичко е пунта мара.
  • 27 Клара Цеткин

    14 22 Отговор
    парясницата Деса кога ще я подкарват към сливенския да сервира кафета по килиите на циганките
  • 28 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    17 8 Отговор
    Оставили са го да си замине за да го изнудвват за пари. Накрая ще си плати, ще се намерят недостатъци при разследването , ще бъде оневин и България ще бъде осъдена да плати загубите на Черепа и заплатените подкупи на другите мутри. КАКТО СЕ КАЗВА: И ВЪЛКЪТ СИТ И АГНЕТО ЦЯЛО.... Който протестира днес, е ненормален !
  • 29 Сеянин

    28 7 Отговор

    До коментар #8 от "124":

    Бяга, защото няма съдебно решение върху повдигнатите обвинения! И на теб да ти кажат, че сестра ти е ковра, иди доказвай! Не защитавам Черепа, но подходите на прокуратурата са нацистки! Докато не е в лапите на държавната ОПГ , може да контактува със всеки адвокат по света! А най ще се изкефя, да осъди държавата, за " без съдебно решение - конфискуване на имущество и културно- исторически ценности" Един подобен от 6-ти отдел на ДС , как мислите , че е събрал сегашната си колекция? Сещате се за кого?
  • 30 Бе да та

    10 5 Отговор

    До коментар #6 от "El chochone":

    А бе, пич, кажи на твойте хора, да ти дадат вече друг текст. Тоя го преписваш от два месеца. Или пък се напъни и измисли нещо самичък.
  • 31 Цуци

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "От Народа":

    А..един умен коментар . Браво . И ще осъди държавата и няма да я осъди за 3 лева бъдете сигурни .
  • 32 Къде е полицията

    11 1 Отговор
    тоя толкова интервюта за 5 дни не е давал за целия си задкулисен живот !
    съвпадение ?
    случайност ?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гошо

    10 2 Отговор
    Ми прав е колкото голям разбойник е нека да се докаже!
  • 35 Всезнаещото

    21 6 Отговор
    Абе Гешев е боклук. Тва е работата.
  • 36 Стокхолмски синдром

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Джони":

    Ндаа ,постът ти е потвърждение на моите изводи. Поне - взимаш ли по някой лев или си от втората група ?
  • 37 О,свещенна простота

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ами":

    Що да не мине,овчият народ да не вземе да ги накаже....смех в залата
  • 38 Хари

    5 17 Отговор
    Божков не плаща данъци - подкарват го - реве, че не е законно- говорим за законност. ЕЛ ПРЕЗИДЕНТЕ си назначава любовничката на "работа" и й дава апартаментче, щото му е малка заплатата и да й плаща вържавата - записват го как мрънка - реве, че не е законно - говорим за законност. Ама за законност на кое? На кражбатй ли или на начина, по който са я хванали? Защото и двете са кражба и двете са еднакво крадене. И ако Божков ясе баницата, щото му я дават, ЕЛ ПРЕЗИДЕНТЕ е върховен главнокомандващ. Предстявяяте ли си?
  • 39 Ники

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Знайко Интернетев":

    https://www.interpol.int/en/How-we-work/Notices/View-Red-Notices

    Браво!!! Интерпол не издирва Черепа - Гешев и сие лъжат ХА ХА ХА!!!
  • 40 Ники

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "ГешевТ лъже":

    https://www.interpol.int/en/How-we-work/Notices/View-Red-Notices

    Браво!!! Интерпол не издирва Черепа - Гешев и сие лъжат ХА ХА ХА!!!

    Коментиран от #42

  • 41 Садам е там

    11 1 Отговор
    Случващото се в момента много прилича на заговора срещу Садам Хюсеин. Имало химично и бактериологично оръжие ама не можахме да го намерим. Нищо , дай да му гътнем главата и разсипим богатствата и държавата. Типичен план на ЦРУ и краварските служби. То и Гешефт от там получи наставления, нали другрко Мусака ? Що мълчиш, една ракийка или едно билетче да изтъркаш ?
  • 42 9 септември за втори път

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "Ники":

    Разпределяне илипреразпределяне. Лъжи. Нещо става.
  • 43 Шляхтиц

    8 8 Отговор
    Като си такъв светец, защо бягаш и се криеш???????
    Защо Банови, Арабаджиеви, Цветан Василев, Галеви и много други, се криете в чужбина??????
    Нали всичко ви е законно и не сте извършили престъпление???????
    На такъв народ и такива индивиди само диктатурата е подходяща форма на управление. Грабите от простолюдието, но не си давате сметка, че от такова богатство щастие няма. Дори и американците са разбрали това. Справка трилогията на Теодор Драйзър Финансист, Титан, Стоик............

    Коментиран от #45

  • 44 Някой си

    10 2 Отговор
    Ами прав си е Божков!
    От където и да погледне човек.
  • 45 Паржу

    9 1 Отговор

    До коментар #43 от "Шляхтиц":

    Ти краварите не ми давай за пример ! Там не можем да се мерим, това са световните терористи на света. А тука едни мутрички с бухалки и химикалки направиха по няколко апартамента с тераски, разни вецове тецове и лафки си играят на сляпа баба.
  • 46 Варна

    6 3 Отговор
    Божков фен сам ти отскоро защитавам те безплатно не мисли че си виновен за всичко което ти предивиха 0888 606216 ми е телефона не искам пари а като се върнеш обади се да пиеп по кафе по човешки кефи ме как побеждаваш мафиата в управлението аз не тарсиа дивиденти а ти сашто можеш да помогнеш ако и аз сам в беда.поздрави и успех а никои ще пиише че имам правописни грешки но тои и тиквата прави повече грешки
  • 47 Анонимен

    6 0 Отговор
    Всеки,който е богат в българия е станал такъв с кражби,измами неплащане на данъци,подкупи и протекции. Някои станаха,толкова богати,че се забравиха. По- силни и могъщи от държавата. Сега започват помежду си да се цакат,кой да е по-по-най....
  • 48 tnt

    9 1 Отговор
    Божков само на снимчица ще го гледате от тук нататък.. и тези 500милки дето има да ги връща ще го хванете за пурата да го разкарате.
  • 49 ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ

    3 0 Отговор
    ЕЙ ГЯУРИ ИЗЛИЗАЙТЕ И НИ ИЗБИИТЕ ЧЕ ЩЕ ВИ НАПРАВИМ НЕ РОБИ А ПАРАЗИТИ!
  • 50 КОЛЬО мамата

    4 0 Отговор
    ПРОСТ И СТРАХЛИВ ГАНЬО!
  • 51 Стефан Софиянски

    7 0 Отговор
    А бе свата бил по - голям гепач от мен бе бах мааму
  • 52 егеее

    0 0 Отговор
    последно изявление за неопределен период ... и аз съм така .
  • 53 иво

    1 1 Отговор
    държава стана диктатура на борисов в стил мутри,всички такива действия и изяви са по модела на бкп след убийството на цар борис 3.
    имаш бизнес не се отчиташ вземат го,
    утре може да вземат и вашия бизнес!
  • 54 Антисоциалист

    3 2 Отговор
    Господа, къде е "позицията", т.е. "мястото" на г-на?
    Не е тук.
    А той да казва къде е?
    Не, той казва каквото му се ще.
    Той ни запознава със законите?
    А да му е туй мястото - на проповедник?
    И още...
    Той е с още трима бегълци. Мястото им е с него.
    Защо и те с него са в мястото - самолета му на бегълци?
    Какво ли ще рече за мястото си с него - "Черепа", поне един от другите бегълци - г-н Борис Бекяров?
    Що ли приказва само г-н Божков или той е по-малкият от четиримата ценители на антики - археологически и културни ценности? Защото им е говорител? Подчинен?
    Но има ище въпроси...
  • 55 Читател

    1 0 Отговор
    Ареста на Черепа прах в очите на наивниците.Просто Божков се е явил на справка при Пеевски и са го заключили докато не му прехвърли всичко.След това ще го пуснат и той ще си заживее кротко и щастливо някъде на топло с жълтите стотинки които му оставят.
  • 56 Мелани

    1 0 Отговор
    Странно е, след като братя Найденови са знаели за тези престъпления, защо чак сега сезираха прокуратурата, след като се разделиха с Божков, а не преди това?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    Всичко е една игра свързана с много пари и рекет! Просто е дошло и неговото време да се отчете както Гриша Ганчев Маргините Златко Баретата Маджо Манол Велев и т. н. а като си отидат Герб ще бъдат смазани техните,, донори''! Тази игра много отдавна се играе в България. Мафиоти с държавни санове притискат мафиоти в бизнеса... И едните и другите не са чисти и едните и другите по принцип са директно за затвора без каквито и да било колебания. Това е едрия бизнес и правосъдието в България... Трагедия и мрак !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове