Last news in Fakti

8 Февруари, 2020 22:29 2 623 42

Горанов: Няма тайно споразумение с еврозоната

  • владислав горанов-
  • еврозона-
  • министър

Той е сигурен в българската валута

Горанов: Няма тайно споразумение с еврозоната - 1
Снимка: БГНЕС

България не е сключвала никакви тайни споразумения за влизането си в еврозоната. Това заяви за БНР финансовият министър Владислав Горанов.

Той изрази несъгласие с тезата на проф. Стив Ханке, че страната ни не трябва да въвежда еврото и припомни, че това е втората валута в света след долара.

Финансовият министър подчерта, че българският лев ще остане с настоящия си курс до влизането ни в еврозоната. Той увери, че няма да има обезценяване на спестяванията на българите.

Запитан дали е участвал в срещи на високо ниво, в които от България е поискано нещо допълнително и неизвестно за обществото, за да получи зелена светлина за еврото, Горанов посочи, че всичко, поискано от страната ни, се съдържа в решението на еврогрупата от юли 2018 г.

Тази кореспонденция може да се намери и на страницата на българското финансово министерство с конкретните ангажименти, които ние сме си поставили като задачи да решим до присъединяването към ERM-2 и няма никакви тайни или допълнителни изисквания към нашата страна в тази посока, категоричен бе той.

По негови думи твърденията за скрити споразумения или допълнителни условия към България били в сферата на спекулациите.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дообре

    40 2 Отговор
    Успокоихме се

    Коментиран от #8

  • 2 Гешев,

    54 6 Отговор
    Горанов като пряк началник на ДКХ, защо не е арестуван! Защо е позволил Божков да не плаща данъци!

    Коментиран от #38

  • 3 бачо

    44 8 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Финансовият министър подчерта, че българският лев ще остане с настоящия си курс до влизането ни в еврозоната." А защо не казвате после ще стане ,че едно евро може да стне и 4лв ,или си мислите че ще е левче за евро.Но нека си кротува българския народ,след време ще си скубе косите защо е стоял на топло по домовете си ,а не е бил на улицата,но ние сме си мазохисти.

    Коментиран от #31, #40

  • 4 123

    2 15 Отговор
    Toq Hanke kakav communist e fa kati bace sq
  • 5 Гост

    43 4 Отговор
    Мазното счетоводителче ни успокоява, това значи, че ще ни го набутат четвъртит....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 123

    2 13 Отговор
    Toq Hanke kakav communist e, tei day kati bace sq
  • 8 бл.134 в Зап. парк

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дообре":

    Линч ,лъже!!!
  • 9 Тиквю

    4 13 Отговор
    Hanke, sto klatish bace, ti dan si communist sq
  • 10 Гост

    36 4 Отговор

    До коментар #6 от "Комунистите сте две шепи народ":

    Стига с тия 7 млн души, толкова сме по документи заради изборите. Я сме 5 млн, я не
  • 11 Боко Тъпото

    31 6 Отговор
    Горанов,да ти е*а майката,пудел нещастен!!!
  • 12 Изгрев

    39 4 Отговор
    Щом казва, че няма, бъдете сигурни, че има.Тоя като говори, погледнете от къде изгрява слънцето, че според него е от запад.
  • 13 Последния софиянец

    32 3 Отговор
    Дълговете на олигарсите са 160 000 000 000 лв. Само хиперинфлация може да ги спаси преди да влезем в Евро зоната. През април започват.
  • 14 До 5

    14 2 Отговор
    Живо ГЕИЧЕ ,СУХ ИЛИ МАЗЕН ШЕСТОГРАМ ОБИЧАШ?

    Коментиран от #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Г77

    15 0 Отговор
    Не ти вярвам!
  • 17 калинка

    20 1 Отговор
    Кой ли ти вярва?!
  • 18 хахаха

    14 2 Отговор
    Хаха нямам стотинка потоп да става ако ще
  • 19 До 11

    12 0 Отговор
    Присъединявам се към теб.И АС ИСКАМ ДА НАМЕРА МАИКА МУ И ДА Я ОБИЧАМ!
  • 20 Лелее

    26 2 Отговор
    ......как ще ни ВРЪТНАТ само !
    Значи ЖАН Виденов ряпа да яде ! А аз си мислих тогава , че това е краят ? Е тоз го доказва - НЕ Е било дъното , още може !
  • 21 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "До 5":

    владиии, ти ли си бе, да те еваа?😂😂😂😂
  • 22 Намирисва работата!!!

    26 3 Отговор
    България трябваше да влезе в еврозоната още от самото си присъединяване, както го направиха Латвия, Литва и Етония. Сега БГ работниците и пенсионерите щяха да имат по-високи доходи като Прибалтийските страни и минималната заплата щеше да е 610 евро, а минималната пенсия 250 евро!!! Защо БГ е държана над 15 години извън еврозоната ( плюс времето докато ни приемат)??? Отговорът е: Защото извън еврозоната мафията в БГ има двойна печалба - мафията продава на европейски цени, но дава африкански заплати!!! Ние бяхме умишлено държани толкова дълго извън еврозоната, за да може мафията да генерира огромни печалби на гърба на всички работници и пенсионери. Обаче има още един плюс за мафията - мафията направи милиарди кредити в левове и ако лева се срине, тогава кредитите им ще намалеят. Затова гражданите трябва много да внимават лева да не се срине, защото БГ мафията ще забогатее, а гражданите обеднеят страшно много!!! Иначе ЕВРОТО е валутата спасител за БГ работниците и пенсионерите. Без евро валутата работници и пенсионери са обречени!
  • 23 Андрешко

    24 2 Отговор
    НА ГОРАНОВ НЕ МУ ТРЯБВА ЕВРО, ТОЙ СЕ Е ЗАПАСИЛ С ДОЛАРИ. ВЕЧЕ СИ Е ПОРЪЧАЛ АПАРТАМЕНТ В ШВЕЙЦАРИЯ И 5 ПАРИ НЕ ДАВА ЗА ВАС. АМА ВИЕ КАКВО СИ МИСЛИТЕ - ПОДЧИНЕНИТЕ МУ КРАДАТ БЕЗ ДА СЕ СТРАХУВАТ ОТ НЕГО. ЗАЩО? АМИ ЗАЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ ТОЙ КРАДЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ И ЩЕ МЪЛЧИ. А КРАТУНАТА, КАКТО ВИНАГИ, ЩЕ НАУЧИ ПОСЛЕДНА ЗА КОРУПЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ НА СВОЯ СЪУЧАСТНИК В ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО. МРЪСНИЦИ!

    Коментиран от #28

  • 24 Ловец на боклуци

    26 2 Отговор
    Това означава, че има тайно споразумение. Аман от лъжи и простотии.
    Има ли наивни да вярват на тази и на останалите партии още???
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Фактите

    14 1 Отговор
    Латвия, Литва и Естония влязоха в еврозоната още от началото на присъединяването си. Сега Литва и Естония имат двойно по-големи заплати от БГ. Само Латвия е гпре-долу като БГ, но САЩ умишлено държат Латвия на икономическото дъното, както и с висока смъртност, защото Латвия ще я ползват за бойно поле срещу Москва. Ако САЩ и Гермаия не ни пречат и ние трябва да имаме двойно по-големи заплати, минимум 610 евро при 60-70 евроцента за хляб
  • 27 АНЕНЕРБЕ

    13 1 Отговор
    Това което правите са кьор фишеци.

    Към никакво ERM-2 няма да се присъединявате !!!!

    Не сте изпълнили още толкова изисквания на ЕЦБ свързани не само с предоставянето й на статут на разпоредителност върху нашата банкова система, но и не сте привели с изискването капиталовата адекватност на две от банките ни посочени като нередовни - ПИБ с капиталова дупка от 267 мил. евро и Инвестбанк с 46 мил. евро.

    ЗАНИМАВАТЕ ХОРАТА С ПРОСТОТИИ.
    ВСЯВАТЕ УЖАСИ ЗА ДА РАЗВЪРЖАТ ХОРАТА СПЕСТЯВАНИЯТА СИ В ПОКУПКИ НА ЖИЛИЩА НА ЗЕЛЕНО И ОЩЕ, И ОЩЕ БЕЗКРАЙНО МНОГО НЕНУЖНИ ИМ ПРОСТОТИИ.

    Който се върже на мозъците ви гори с ненужни и тъпи инвестиционни намерения спасяващи едни закъсали банки и скапана икономика.

    Няма как човек да не ви поздрави за това което правите.
    Докато има овце ще има и кой да ги стриже.
  • 28 АНЕНЕРБЕ

    13 2 Отговор

    До коментар #23 от "Андрешко":

    Абсолютно си прав.

    Развяват ни като на бикове червени парцали за влизане в някакви чакални на гари от които ВЛАКА ЗА ERM-2 отдавна е отпътувал, а други влакове просто няма.

    Докато народа малоумничи , какво ще се случи с нещо което НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ , Горанов тегли едни заеми по 200 мил. евро всеки месец и КРАДАТ ЛИ НЕ КРАДАТ.

    Такива нагли и долни типове като тези не съм виждал.
    Но проблема не е в тях , а в ЛИПСАТА НА ОПОЗИЦИЯ КОЯТО ДА ПРИЗОВЕ ИЗЛИЗАНЕ НА УЛИЦАТА И СВАЛЯНЕТО ИМ ОТ ВЛАСТ.

    ОПОЗИЦИЯТА И ВСЯКАКВА ГМЕЖ ИЗПЪЛНИЛА ПАРЛАМЕНТА СЪЩО СА НА ЯСЛАТА, а народа кучетата го яли.
    Кой жив , кой умрял - за тях няма никакво значение.
    По зле е и от турско.

    Така ще е докато не ни досъсипят като народ и държава.

    Българина се е превърнал в изчезващ вид, който не е под закрилата на ЮНЕСКО.

    ИЗХОДА Е ЕДИН - РАДЕВ ДА ОБЯВЯВА ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ , А НЕ ДА ЧАКА НЯКАКВИ ДЕБЕЛОКОЖИ НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА ГО ОБВИНЯВАТ В ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА , А ТЕ САМИТЕ ДА СЕ ОСИРАТ ОТ КРАЖБИ И ГРАБЕЖ!!

    РАДЕВ Е НАЯСНО, ЧЕ НАРОДА ЩЕ ГО ПОДКРЕПИ , НО ДАЛИ ЩЕ ИМА СМЕЛОСТ ДА ГИ ИЗКАРА АН СТАДИОНА Е ВЪПРОС ОТ КОЙТО ЗАВИСИ И НЕГОВОТО БЪДЕЩЕ.

    ИЛИ ТОЙ ЗАЕДНО С НАС, ИЛИ ТЕ -шепа бандити подкрепяни от САЩ и ЕВРОПА!!
  • 29 оня с коня

    3 14 Отговор
    Единствените Противници на влизането на БГ в Еврозоната и приемането на Еврото са РУСОФИЛСКАТА ПАПЛАЧ.ТЯ е пък е разпределена основно в Русия и България,но има разпръснати индивиди и в Европа и в Щатите.И ПЛАЧАТ отчаяно въпросните "Рускоподатливи" Люде как Спестяванията им щели да се обезценят...Ами нали непрекъснато се оплаквате тука че СТЕ СОЦ. СЛАБИ и БЕЗПАРИЧНИ щото работите на МРЗ - ОДЕ ПАРИ У ВАС ааа?!А ако се подвизавате в Русия и "другаде",то Спестяванията би трябвало да са в Рубли,Евро и Долари...А Голата Истина е че ВИЕ искате Час по-скоро БГ да излезе от ЕС и НАТО,докато Млизането на БГ в Еврозоната пък значи че Страната "СЕ ЗАБИВА" още повече в Европа...което за ВАС е НЕДОПУСТИМО защото продължавате да живеете с Мисълта че БГ ще стане Руска КАКТО ПРЕДИ,и тоя път Завинаги!Ама тъй- За Работа не стават,за Еб... - също,кво да ви прави Човек?:)

    Коментиран от #30

  • 30 Нощен Наблюдател

    8 5 Отговор

    До коментар #29 от "оня с коня":

    Абе човек, намали го това пиене , че нищо не ти се разбира
  • 31 Котарака

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "бачо":

    Затова всички левови ресурси си ги сменяш в евро.Примерно два месеца преди официалнато въвеждане на еврото.В деня Х се освобождава курса. Всъщност това не е толкова страшпно, ясно е че всеки ще си ги обърне в евро. ОБЕЗЦЕНЯВАНЕ НА ЛЕВА ЩЕ ИМА . ЩЕ ДОЙДЕ ОТ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ! В момента при валутен борд,фиксиран курс и пр.всичко е увеличено почти двойно.Забележете от къде тръгва.От веригите......със германски собственици.Тия хора много добре знаят какво се случва във всяка страна приемаща еврото.И явно се застраховат от сега.А и явно се подозира,то даже май вече е решено,България влиза в Еврозоната и приема еврото в 2023 година.Не случайно и нашите изведнъж от нищото се разбързаха.Знае се нещо със сигурност,но явно се спестява информация.Така изневиделица ни приеха и в ЕС.Някой да си спомня че бяхме ,,определени,, за към 2010,а какво става? Ура тута,както е казал народа, и хоп 2007 ...европейци!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 референдум

    14 3 Отговор
    Той и Дянкофф голям го вадеше, но му оскубаха перушината. Не напразно дядо ти Стив Ханке е световен авторитет, но кой да го чуе. Продължавате на инат да изпълнявате програмата на Ричард Ран за унищожаване на българската нация. Нагли продажни псета !

    Коментиран от #36

  • 34 гост

    9 0 Отговор
    дори без да знаеш,че това е касиер-счетоводителя на управляващата мафия който им върти откраднатите милиони,само като му видиш мръснишката физиономия и ще разбереш,че не можеш да му вярваш.
  • 35 реалист

    9 1 Отговор
    Според правилата на Брюксел за да влезнем в чакалнята трябвало да отговаряме на определени изисквания.Но като влезнем през тия две години дето ще чакаме,ония щели да решават какъв да бъде курсът на лева спрямо еврото.Ама депутатите рекли,че ако искат да променят сегашният курс ние ще се опънем и няма да влизаме в Еврозоната.Ама след две години тия депутати няма да ги има.И накрая ще кажат,че няма друг начин освен да приемем условията на Брюксел.Друга голяма лъжа на управляващата мафия,е че няма да скочат цените.Практиката в Гърция,Испания,Италия и Португалия показа че там цените скочиха драстично след приемане на еврото.Само Германия смени едно към едно евро марка.
  • 36 преди

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "референдум":

    това оскуба здравната каса и нас!
  • 37 Усмивката

    4 0 Отговор
    От сайта Бивол казаха ,че ще има интересни факти.
  • 38 Усмивката

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гешев,":

    От Бивол съобщиха за интересна среща между техен пратеник и Божков .В близките дни да очакваме нови, непубликувани факти
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 стоян

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "бачо":

    Д0 3 ком -Кумунягите като теб ще си изядат ъдята от яд че влизаме в еврозоната а не в рублошумата, и се отдалечаваме от любимия ви Путин
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Народът на БЪЛГАРИЯ!!!

    1 0 Отговор
    Незабавна оставка на властта. ГЕРБ, СДС, ДПС, ВМРО, Атака, ВОЛЯ, ОП напуснете властта. Вие не можете да управлявате България и не искате да управлявате в името на България. България на Българите и народът на България, без значение на етносът им. Ние БЪЛГАРИТЕ ВИ прощаваме, но напуснете Властта СЕГА и ЗАВИНАГИ. Всички да протестираме, като баба СТОЙНА, велика БЪЛГАРКА. ДА СПРЕМ НАМЕСАТА НА САЩ ВЪВ ВЪТРЕШНАТА И ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове