Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 08:48 2 614 30

Президентът: Авиацията е извор на държавност

  • румен радев-
  • авиация-
  • феноменът българска авиация-
  • иван петков

Българската авиация е създадена на духовните криле на нашия народ от порива и идеалите на възрожденците ни за свобода, изтъкна Румен Радев при представянето на книгата „Феноменът българска авиация“, написана от полковника от запаса, военен и граждански пилот Иван Петков

Президентът: Авиацията е извор на държавност - 1
Снимка: БГНЕС

Българската авиация е създадена на духовните криле на нашия народ от порива и идеалите на възрожденците ни за свобода, тя се ражда като гордост на нацията и олицетворение на нейната мощ.

Това заяви президентът Румен Радев при представянето на книгата „Феноменът българска авиация“, написана от полковника от запаса, военен и граждански пилот Иван Петков. Книгата проследява важните събития от историята и личности в българската авиация.

Президентът отбеляза всеобхватния подход на Иван Петков в 300 страници да събере не само историята, но и "необятния и несломим дух" на българската авиация. Само човек с огромни познания, с изживяно страдание и любов към авиацията може да напише такава книга, заяви Румен Радев.

Президентът отбеляза, че авторът е успял да опише възхода, но и падението, цялата болка, но и гордост и радост, да обхване държавността, но и опитите за политизирането на българската авиационна история. Румен Радев подчерта, че България има с какво да се гордее не само в миналото, но и днес, защото българските пилоти са равни на своите партньори, въпреки предизвикателствата и недостатъчния нальот.

„Ние носим в сърцата и на крилете си духа на нова България“, заяви президентът.. „Авиацията е извор на държавност и Иван Петков разбира това“, посочи президентът.

Към присъстващите пилоти, ветерани, авиационни специалисти Румен Радев се обърна с думите: „Авиацията носи духовната красота на дълга към нацията и каквото и да става оттук нататък, никой не може да ви отнеме тази красота и вярност към България. Затова и нашата авиация е силна и непобедима, устояла на всякакви превратности и ще пребъде“.

Книгата беше представена в Клуба на българската авиация на „Летище София“. Иван Петков е автор и съавтор на повече от 10 книги на авиационна тематика.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    23 48 Отговор
    Шумкарите се събраха, да ви пикая на цоц армията
  • 2 ДДРОнег

    56 5 Отговор
    Преди много години, в една друга България дори са се произвеждали самолети !!!
    Дори в тази България за пръв път самолети са се употребили в бойни действия !!!
    Как да станем пак такава България ??!!!

    Коментиран от #13, #16, #29

  • 3 Чудя се

    19 35 Отговор
    Кау.ньът забрави за мерцеДеса!

    Коментиран от #5

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    41 26 Отговор
    господин РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ НОМЕР 1

    Коментиран от #24

  • 5 Нямаш време

    17 12 Отговор

    До коментар #3 от "Чудя се":

    Не се чуди, а иди питай майка ти как се казва баща ти!
  • 6 Onq s konq

    11 25 Отговор
    Така как е застанал тоя в профил, на снимката. Много ми прилича на бай Тошу на млади години.

    Коментиран от #7

  • 7 луд

    12 21 Отговор

    До коментар #6 от "Onq s konq":

    Прав си, същия клюн. Характера е подобен, глуповат хитрец.

    Коментиран от #20

  • 8 Ронин

    27 19 Отговор
    Евтиния обслужващ персонал с ниските критерий за живот оплюват президента на Републиката България избран с 2,5 милиона бг гласа!

    Коментиран от #15, #18

  • 9 Колко тъпо

    22 20 Отговор
    Дали някога ще чуем нещо умно от този човек?
  • 10 .........

    19 26 Отговор
    Румен Радев -- ПИНГВИНА.
  • 11 Хермафродита

    15 25 Отговор
    На мен хормоните ми подсказват, че Румен Радев не е свестен!
  • 12 Истината

    17 22 Отговор
    А настоящият президент е извор на посредственост, порвенющина, скудоумие, наглост и русоблизство.
  • 13 СссереМ

    15 14 Отговор

    До коментар #2 от "ДДРОнег":

    После откъдето минат комунягите и трева не никне.
  • 14 боцмана

    12 5 Отговор
    Че ако не е извор на държавност нямаше да изврят едни милиони от народната пара за нови неродени изтребители и нов самолет за разходките на управниците , развяващи найлонови торбички по света.
  • 15 Робовладелец

    10 24 Отговор

    До коментар #8 от "Ронин":

    Затова на следващите президентски избори със задължително средно образование!!Русия е като декоративно красиво кученце, което разгневи семейство питбули излeжaвaщи ce крoткo нa припeк. Руcия в cрaвнeниe cъc CAЩ и НAТO e кaтo фрeнcкa булoнкa, кoятo caмo лae. Вече разгневи питбула майка и десетките питбутлчета!!! Русия е като булонка, лаеща срещу питбулка и заплашваща, че ще яде питбулчетата:):)Прeдcтaвятe ли cи кaквa трeпeрeщa oт cтрaх ''cмeлocт'' изпитвa Руcия...??? Руската армия беше размазана като охлюв от валяк в Афганистан от най-обикновени брадати овчари, въоръжени само с преметнати през рамо преносими американски ракетни системи!!! Загубите на бойна техника включват: 385 танка, 2530 бронирани машини, 510 инженерни машини, 11369 камиона и бензиновози, 433 артилерийски системи, 118 самолета и 333 вертолета. И това от най-обикновени муджахидини.Представяте ли си какво ще се случи с Русия при истинска война с истински войски и ако тръгнем всички заедно ний смелите и обучени натовски воини?? Питам и отговор не искам и не чета тези, които ще ме коментират, защото вашата Русия се изтегли нас.ана оттам където я биха лошо....и веднага след това се разпадна като империята СССР, потънала от срам и унищожена от най-обикновени овчари с кози...45 ГОДИНИ РУСКО РОБСТВО СТИГАТ И СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ ОТ РУСКО ИГО ПРЕЗ 1989 ГОДИНА, ВЕЧЕ НЕ СМЕ РОБИ, А РОБОВЛАДЕЛЦИ НА РОБИТЕ В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ПОРАДИ НЕГРАМОТНОСТ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЪДАТ ПОД РУСКО ИГО...

    Коментиран от #17, #21

  • 16 Бау

    7 15 Отговор

    До коментар #2 от "ДДРОнег":

    Оная България губи три поредни войни, територии и десетки хиляди убити. Айде да не ставаме пак такива.
  • 17 Хермафродита

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Робовладелец":

    Браво колега, коя от болните хромозоми ти говори щото на мен всичките ми болни хромозоми ми говорят същото?
  • 18 Истината

    17 17 Отговор

    До коментар #8 от "Ронин":

    Русофилите лъжете дори когато спите. Недоразумението Радев не е избрано от 2.5 милиона а от 2 062 032 избиратели. Днес няма да събере и половината.

    Коментиран от #19

  • 19 Джон Уик

    16 13 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Дне ще се сберат 4 000 000 гласове за Президента Румен Радев!

    Коментиран от #23

  • 20 Хаджи хаджи Българин

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "луд":

    Май ББ повече прилича на най Тошо!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Валка

    11 8 Отговор
    Какви ги дрънка този тъпак? Той не е с всичкия си.
  • 23 Истината

    4 9 Отговор

    До коментар #19 от "Джон Уик":

    Това може да стане единствено във възпалените от злоупотреба с Боярищник русофилски мозъци.
  • 24 Го4о

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    По корупция е номер едно.
  • 25 Нео

    8 4 Отговор
    Високопарни слова от този, който има заслуги за падението на българската авиация.
  • 26 Тошко

    8 1 Отговор
    Авияциятя е извор на масови убийци, а не на държавност. Радев в случая говори като самохвалко!
  • 27 Balgarin

    5 1 Отговор
    ,,Dostoniat" prezedent krade 11000 lv.zaplata na mesezkoyato e ravna na 36 pensii po 300lv.Nenavigdamm go.
  • 28 мани мани

    4 2 Отговор
    нали ви закупиха няколко самолета, к'о ревете? само мрънка тоя радев ушатия парясан шапкар! аман! кога ще дойдат ефките е друг въпрос :)
  • 29 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДДРОнег":

    Като изкореним бившите комунисти, пребоядисани на капиталисти и ни управляват в момента. Тези с партийните куфарчета, които продадоха България на Русия преди 1989та а сега я продават на САЩ и оставят народа на произвола в името на техният интерес.
  • 30 мани мани

    2 2 Отговор
    на снимката, която след дни няма да я има закоту се трият ауто, закоту ня' място на хардовете :) виждате един дет' се продава на дебилните руски отрепки и същевременно на краварите, не можеш го разбра закоту е хлъзгав хитрец парясан коцкар! тоя ниския старец дето е пишман писател и още толкоз пишман пилот е руско мекере отвсякъде и физономията му го издава, че е с руски корени и е опиянен от всичко руско, та зат'ва и е закърмен с ракети и самолети от фон браун, закот' руските отрепки друго и не могат да правят... оня отзад е кравар и те така... анализирах ги набързо само по 1 снимка :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове