Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 18:42 2 398 25

Красимир Вълчев: Пияната учителка от Хисар ще бъде наказана

  • учителка-
  • хисар

Тя с това си поведение уронва престижа на училището и на професията. Това са две основания да се търси дисциплинарна отговорност, каза още министърът

Красимир Вълчев: Пияната учителка от Хисар ще бъде наказана - 1
Снимка: shutterstock

Непрофесионално е поведението от страна на учителката от Хисар. Това коментира в Пловдив министърът на образованието Красимир Вълчев.

Дори КТ предвижда и наказателен състав за това, ако тя бъде осъдена няма да може да заема длъжността. Междувременно директорът на училището предприема административно наказание.

Тя с това си поведение уронва престижа на училището и на професията. Това са две основания да се търси дисциплинарна отговорност, каза още министърът.

Началникът на Районния инспекторат по образование Иванка Киркова коментира проблема така: По закона за предучилищно и училищно образование, ако има наложена присъда на педагогически специалист, той няма право да бъде учител.

Следим случая отблизо, действията на директора на училището са адекватни. На 11 февруари, когато това се е случило, директорът я отстранява от изпълнение на служебните ѝ задължения, тъй като тя не е била в състояние да ги извършва.

Днес са поискани писмени обяснения от нея. Има тридневен срок да отговори. Директорът на училището е работодател на учителя. Не на последно място и работата в посока безопасност на движението по пътищата. И от тази гледна точка има проблем, пише Блиц.

Учителката от двете основни училища в Хисар Тонка Д. е била заловена на път за работа, в близост до школото, пияна зад волана на автомобила си.

Дрегерът отчел 1,85 промила алкохол в кръвта на 44-годишната преподавателка. Тя е била арестувана за 24 часа. Вероятността да бъде уволнена е голяма.

Тонка е преподавала часове по физкултура в занималня.

Днес от полицията и прокуратурата съобщиха, че учителката е с изтекла шофьорска книжка. Повдигнато ѝ е обвинение за шофиране в нетрезво състояние и предстои тя да се изправи пред съда.

Заплашва я глоба до 1000 лева и лишаване от свобода от една до три години.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 16 Отговор
    направо уволнение
  • 2 Бай Георги

    11 10 Отговор
    Тъз да ней била учителка на Шиши,Боко и Каскета
  • 3 Прав чеп

    16 3 Отговор
    Града е ХисарЯ. Научете елементарна география!!!
  • 4 Plovdiv

    22 6 Отговор
    Брей, тя ли е най-големият престъпник в държавата на РазБойко?! Че министърът чак се изявява?! Между другото, къде са Джамбазки и местан????
  • 5 Ученик

    9 4 Отговор
    Да я пратят на обучение в Америка и да дойде да покаже наученото тук, че ми омръзна да чета само за американски учителски оргии, а нашите все дръпнати.
  • 6 Гошо

    16 4 Отговор
    "Ако Господ иска да накаже някой го прави учител" - Чудомир. Не ги съдете а им съчувствайте! Поклон.

    Коментиран от #11

  • 7 Фейсбук

    5 8 Отговор
    Винаги е имало, учителки, за пример погледнеш я, на човек не прилича, она хазартна личност и имаш вяра на такава па пуснеш детето да ти възпитава...!!!

    Коментиран от #12

  • 8 1122333

    12 3 Отговор
    Всичко решихте в образованието, остана само да уволнявате учители с професионален опит, защото има в излишък такива. Вълчев погрижи се за бумащината върху плещите на учителя, а не
    Унижавай допълнително госпожата.
  • 9 1122333

    7 3 Отговор
    До коментар 6
    Много точен коментар.От мен 100 +
  • 10 боцмана

    14 1 Отговор
    Господин Вълчев , учителите също са хора и нищо човешко не им е чуждо , че ченгетата са деликатни като камион "Белаз" и са действали все едно , че залавят някой от обирджиите действащи напоследък , това вече е друга работа.
  • 11 Красавицата и звяра

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    Предпочитам секс без чувства, ок?

    Коментиран от #16

  • 12 От тия грешно поставени запетайки

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Фейсбук":

    даже и не разбрах какво казваш. Хайде не бъди мързел, прочети що е просто и що е сложно израчение, за съюзите и обръщенията прочети, та след това пиши, че така както го правиш, трябва половин час да го разгадавам, а май не си и струва.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 как

    6 1 Отговор
    Може да преподаваш на малките келешчета ако не си ударил някоя чашка или дръпнал една тревичка!?
  • 14 Не ме интересува твойто мнение

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "От тия грешно поставени запетайки":

    За да го пиша, има защо, , ковро педофилска и лицемерна...! (Запетайки те не ме интересуват, никой не те кара да, се правиш на,, нещо,, защото знаеш, че си едно голямо нищо.!)

    Коментиран от #18

  • 15 А струва ли си да лапнеш уй на чужд син

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "От тия грешно поставени запетайки":

    Това си струва, нали...!?

    Коментиран от #17

  • 16 Гошо

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Красавицата и звяра":

    Задължително!!!
  • 17 Ми пробвай

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "А струва ли си да лапнеш уй на чужд син":

    и на своя собствен и тогава реши. А после опита го запази за себе си.
  • 18 Марш да миеш кенефи

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Не ме интересува твойто мнение":

    Неграмотнико

    Коментиран от #21

  • 19 друм

    1 2 Отговор
    Маймуна

    Коментиран от #22

  • 20 НОСТРОДАМУС

    2 0 Отговор
    МЪРШИ ДА ВИ СЪДИ ДО ДУПКА БЪРКАТЕ СЕ В ЛИЧНИЯ ЖИВОТ ЗНАЧИ КАТО НЕ СИ НА РАБОТА НЕ Е РАБОТА НА БОКЛУЦИТЕ КАКВО ЩЕ ПРАВЯ ОТРЕПКИ
  • 21 Грозотийо

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Марш да миеш кенефи":

    Коя си ти да казваш на всяка дума,, марш,, ти като ги ядеш 🚾, все още си жив замърсител на природата...!
  • 22 Друм друм

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "друм":

    Свиня...!
  • 23 Антисоциалист

    4 0 Отговор
    Господа, съдейки по текста тук, нарушенията на учителката са установени по законния начин - редно е тя да бъде съдена, осъдена и наказана, но ... не е причинена никому вреда, нарушенията имат характер на лична слабост и недомислие, г-жата не е оказала противодействие на полицията и прокуратурата и не се е опитвала да заблуждава. Достатъчно и разумно би било наказанието й да бъде ограничено до глоба и лишаване от право да шофира за значителен срок. Мекушавост не бива да има - "Всекиму своето!", но лишаване от свобода би било пресилено наказание в случая, както и лишаването й от право да упражнява професията си.

    Коментиран от #24

  • 24 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Антисоциалист":

    За всичко са виновни полицаите, журналята и всички боклуци около тях. Голяма новина, полицаите изнасят на реПортерите!!!!!
    Глоба - да, но уволнение, защо? За някои законът не важи.
  • 25 Наталия

    1 0 Отговор
    Всеки ден хващат пияни мъже да карат коли,а сега жената я анатемосахте
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове