Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 09:51 2 727 32

Пияната учителка: Не съм си броила чашите, пихме до 4 часа сутринта

  • учителка-
  • хисар

Взеха ми книжката. Изключително глупава ситуация, каза тя

Арестуваната учителка, хваната да шофира пияна с 1,85 промила алкохол застава пред Темида. Жената ще бъде съдена по бързата процедура. Наказанието, което може да получи за това престъпление, е от 1 до 3 години затвор и глоба до 1000 лева.

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо нея.

44-годишната Тонка Драгиева е била и с изтекла шофьорска книжка. Тя е преподавател по физическо в ОУ „Климент Охридски“ в Хисаря. Била е задържана за 24 часа.

Полицаите спрели учителката случайно, докато извършвали специализирана акция срещу наркоразпространението в района на училището.

„Бях пила бяло вино, но не съм броила колко чаши съм изпила. Не е било литри или нещо такова. Пихме до около 4 часа, в 7 часа трябваше да бъде на работа. Спряха ме, слязох си съвсем нормално. Видях каква е пробата и наистина бях втрещена. Взеха ми книжката. Изключително глупава ситуация”, каза тя пред NOVA.

„Има и друг проблем. За около година и половина свалих около 40 килограма, тъй като има проблеми. Попитаха ме дали съм яла и спала. Казах им, че не съм”, посочи още тя.

„Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения”, категорична бе Драгиева.

„Това се случва за първи път и това много ни изненада, както мен, така и всички учители в училището. Може би има някакви причини за постъпката ѝ. След тази постъпка тя едва ли би могла да остане при нас. Съдът днес ще реши, но всеки, който има присъда няма как да преподава”, заяви директорът на ОУ „Климент Охридски” Иван Чавов.

„Бях свидетел на случилото се. Полицията упражняваше контрол върху движението и проверяваха за алкохол и наркотични вещества. Бяхме известени затова, но аз не предупредих колегите, защото не допусках, че това може да се случи”, посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боже опази...!

    16 7 Отговор
    Горките деца, какви ги възпитават....!!!

    Коментиран от #9

  • 2 ТемидОфф

    17 4 Отговор
    Да я запознаят с Бахаров и да си попразнуват днес !
  • 3 ДДРОнег

    8 3 Отговор
    Я сега да видим, дали пак ще има грешки в акта, че да падне в съда !!!
    Или е избирателно ?!
  • 4 Директорчето

    3 9 Отговор
    Вкичко добре, ама това, че директора съжалява, че не е предопредил колежката, въобще не е хубаво! Истинска превенция има само, когато някой изгори и послужи за лошфпример на другите. Сега 100% в това училище няма да намерите даскал, който да близва алкохол в работно време, да застрашава децата в или около училището, докато кара в неьдекватно състояние....
  • 5 Сандо

    26 3 Отговор
    Отвратен съм от журналистите.От рано сутринта я почнаха тази бедна учителка,по всички телевизии.Съсипаха и живота на женицата.А нещата са толкова прости - направила е грешка , ще си понесе наказанието,както и много други.А добре би било пишещите и четящите да си спомнят дали и те не са правили същото,без да ги хванат.

    Коментиран от #14, #19, #23

  • 6 АНЕНЕРБЕ

    9 3 Отговор
    МЪКА.
    ВСИЧКО ТОТАЛНО Е ДЕГРАДИРАЛО И ИЗПУШИЛО.
    ОТЧАЯН СЪМ ОТ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА КРАЙ МЕН.
    КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА СТИГНЕМ ДО ТАКОВА ПАДЕНИЕ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА?!
    СЯКАШ НЕ Е ИСТИНА , А НЯКАКЪВ КОШМАРЕН СЪН.

    Коментиран от #22, #32

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иванчо l-ви

    3 3 Отговор
    За учителката от 1 до 3г. затвор, а за съседът ми който е професионален шофьор и три пъти е спиран с над 1.5 промила нищо. Обаче човека си киха 3000лв. На адвокат, вадят му книжката, качва се на камиона и .....
  • 9 Спиро

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боже опази...!":

    Ако подлежат на възпитание. А и те не се жабуркат с бяло вино. Набиват, твърдо.
  • 10 Тази е отслабвала с

    3 7 Отговор
    Алкохолна диета😂😂😂😂😂
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо

    7 8 Отговор
    Да си наеме шофьор от Монтана като мене и да я кара до мандрите сутрин!! Я пия по кило и 200 водка вечер и сутрин съм трезв като кисела краставичка, но ми взеха шофьорската книжка за надбегванйе по околовръстното на Враца.Китайците мрат от чумата наречена "2019-n cov", което е генно биологично оръжие на ЦРУ. Искаме да знаем, как ще се справят руснаците с ''2020-n cov'', което ще бъде пуснато сега в Москва...и е оръжие ''сестра близнак'' на ''2019-n cov'', разработено от ''новата немска баня'' спeциално за братушките…??? Искаме да знаем, че Русия този път няма да бъде обърната наопаки със земята от немските танкове до околовръстното на Москва, няма да даде 25-30 милиона жертви премазани от немските танкове, което е нехуманно масово убийство, но ще даде 30-33 милиона жертви по много интелигентен и хуманен начин, безболезнено и набързо...??? Залагания…???

    Коментиран от #15, #24

  • 14 АНЕНЕРБЕ

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    ПРАВ СИ, ЧЕ СМЕ ГРЕШНИ И ВСИЧКИ ГРЕШИМ.
    Никой не ни дава и правото да съдим другият за това което е направил.

    Проблема не е в това което е направила учителката.
    Проблема е в ТОТАЛНИЯ РАЗПАД НА МОРАЛА В ОБЩЕСТВОТО, за който се грижи не някой друг а нашите ДУХОВНИ ВОДАЧИ В ЛИЦЕТО НА ЦЪРКВАТА.

    КАК Я ВИЖДАШ ЦЪРКВАТА КАТО ВЪЗПИТАТЕЛ, И НАДГРАЖДАЩ МОРАЛНИТЕ ЦЕННОСТИ НА ОБЩЕСТВОТО?!

    Не съм съдник и не мога да преценя но си мисля, че СЕМЕЙСТВОТО КАТО НАЙ МАЛКАТА КЛЕТКА НА ОБЩЕСТВОТО В КОЕТО ЖИВЕЕМ ГО НЯМА.

    С РИСК ДА ПРЕДИЗВИКАМ ГНЯВ ЩЕ ПОСОЧА ШИРИЯТА В КОЙТО ИМА ЗАБРАНИ ЛИПСВАЩИ В ДЕСЕТТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ.
    При него са забранени и ХАЗАРТА , и АЛКОХОЛА , и ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ДЯВОЛСКИ СЪБЛАЗНИ , КОИТО В БИБЛИЯТА НЕ СА КОНКРЕТИЗИРАНИ.

    Онова което силно ме впечатлява при ШИРИЯТА е СТРУКТУРАТА НА СЕМЕЙСТВОТО И ВОДЕЩАТА РОЛА НА МЪЖА В НЕГО.
    Така е испоред петте основни стълба в учението на КОНФУЦИЙ ясно регламентиращи отношенията не само в семейството , но и в обществото. Споменавам КОНФУЦИЙ защото Китай и системата му са изцяло изградени на това учение. Виж къде са те КИТАЙЦИТЕ , виж къде е джендър обществото в което църквата тотално се е загубила.
    При джендър обществото в което живеем всичко е обърнато на обратно на това което показват като строеж и ШИРИЯТА и КОНФУЦИИ.

    Аз съм никой да преценя кое е право и кое не е , но живота отсява зърното от плявата. Той е най добрият съдник!

    МИСЛЯ, ЧЕ АКО ЦЪРКВАТА ОСТАНЕ ВСЕ ТАКА ЗАТВОРЕНА В КАНОНИТЕ С

    Коментиран от #18, #31

  • 15 Чуш бе, осра се!

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо":

    Дано догодина да си в Москва през зимата, че да те ръгне и тебе чумата!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сандо

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "АНЕНЕРБЕ":

    Напълно съм съгласен.Въпроса е : кой и защо реши да проведе тези "реформи"?И до какъв резултат ще доведат.Още в края на 90-те намерих отговора на тези въпроси.И извода е : само чудо може да спаси България.
  • 19 Не съдете

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Точен коментар! На мен ми дойде на ум притчата за блудницата, та ще си позволя цитат – Евангелие от Иоана 8.7 А като настояваха да Го запитват, Той се поизправи и им рече: Който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък въру нея.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Аз ще хвърля първа

    2 3 Отговор
    То един път грях, второ път, безброй пъти, измихме си мръсотията с разни божи закони,какво общо имат законите,, на мюсюлманите,, с Конфуций, абсолютно нищо...! Аз казах , няма без грешни хора, но да не продължаваш с порока или грешките, които пречат на невинни създания...!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    УЧИТЕЛКАТА е напуснала работата и системата
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мартин

    1 0 Отговор
    Нелепо е хората да губят кариерата си заради нарушение на пътя, при това такова без пострадали или материални щети. Джамбазки защо не е уволнен, при положение че преди няколко седмици имаше същото провинение. За разлика от учителката която е отивала на работа, той е отивал от една кръчма в друга...
  • 29 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Тия са шантави!!!!!!!ма то в тая държава ,кво ли не е шантаво!!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "АНЕНЕРБЕ":

    ...да допълня мааалко...ВИЖ,,,финанси на исляма,,,...Ще се смаеш,сигурен съм!!!Пък и в БИБЛИЯТА Е КАЗАНО1111....ЧОВЕКЪТ,Адам де, е направен от КАЛ!!!!!!АМА ЖЕНАТА!!!!,ЕВА де!!!е направена от РЕБРОТО Адамово!!!....ЗНАЧИ ОТ КАЧЕСТВЕН,ПРОВЕРЕН МАТЕРИАЛ!!!!!!!!!!ЗАТОВА ДРЕВНИТЕ СА ПОЧИТАЛИ!!!!ЖЕНАТА,МАЙКАТА!!!!ГЕЯ!!!!!!/дори планетата има женско име-ЗЕМЯ/ГЕЯ/!!!!!Затова ТОВА!!!!обругаване на учителка е противно!!!!!!!!Против БИБЛИЯТА Е!!!!!!!ОТВРАТ!
  • 32 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "АНЕНЕРБЕ":

    В един такъв момент и спор хвърли ВИНАТА върху ,,младите,,!!!/нищо не става,боклук са,ТЕЛИ ЩЕ ДАДАТ ВОДАЧ!!!!!??????////....ОНЯ!ме гледа ,гледа и изръси...,,ЩЕ СЕ НАМЕРИ ВОДАЧ !!! ВИНАГИ!!!!!СЕ Е НАМИРАЛО...1300ГОДИНИ ПОДРЕД!!,,....Тъй че ,авер, ТЪРСИ ГО,МОТИВИРАЙ,БЛАГОСЛОВИ ГО ако го намериш,НО НАДЕЖДА НЕ ГУБИ!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове