20 Февруари, 2020 09:12 24 787 85

КАТ стартира масови проверки на коли с газови уредби

  • газови уредби-
  • газова уредба-
  • агу

Малко са хората, които си регистрират коректно колите с газови уредби

КАТ стартира масови проверки на коли с газови уредби - 1
Снимка: БГНЕС

Служители на КАТ ще извършват засилени проверки на превозните средства с газови уредби. Акцията ще се състои до края на седмицата. Глобата за нередовните шофьори е 150 лв.

Контролът над водачите ще бъде с цел да се установи дали е спазено изискването при изменение в конструкцията на превозното средство – монтирането на уредба да бъде заявено в Пътна полиция.

"Малко са хората, които си регистрират коректно колите с газови уредби. За да се регистрират газовите уредби първо се издава протокол от сервизите, които монтират уредбите, а след това преглед в специализиран пункт. Колегите от специалните пунктове проверяват работата на сервизите. Този преглед струва между 30 и 80 лв. След това предстои регистрация в КАТ. Процедурата в КАТ отнема няколко часа", разкри Димчо Иванов, собственик на автосервиз.

Необходимите документи за смяна на талона в КАТ са:

Сертификат от газовия сервиз и документ от първоначален технически преглед на газовата уредба от лицензиран сервиз.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дриско

    157 6 Отговор
    А така щавене на народа не беше задължително да си смениш талона но вече плащаш 150 лв глоба .Браво дано успеете да напълните хазната

    Коментиран от #5, #13

  • 2 Гост

    8 83 Отговор
    Трябва да има някакъв контрол през пет минути такситата-особено по старите пукат и гърмят като пуканки по кръстовищата обаче пък вписването в талона газ-бензин нищо не променя.Монтирането и профилактиката на газ-уредби само в лицензирани и доказано компетентни сервизи...сега Бай Иван си ги монтира в гаража в Обеля и после олеле..

    Коментиран от #52

  • 3 rolangaros

    207 5 Отговор
    В случай , че искате всичко да е законно , тогава променете и данъка на автомобилите с АГУ . Нека той да стане символичен.И тогава ще видите как всички ще си регистрират газовите уредби.

    Коментиран от #36

  • 4 Аноним

    77 8 Отговор
    До сега къде спахте говеда
  • 5 Sofia

    12 146 Отговор

    До коментар #1 от "Дриско":

    Винаги е било задължително. Но сиеляните не знаят, защото никога не са чели закона. Всичко с купени книжки тръгнало да спами и сваля правителство.

    Коментиран от #12, #15, #33, #47

  • 6 Истината

    11 219 Отговор
    Всеки който кара на газ е мизерник и стотинкаджия.Сега ще ми заобясняват разни жмульовци как уредбата им струва 2000 лева но истината е,че трябва строг контрол и жестоки глоби.

    Коментиран от #48, #49, #51, #57, #73

  • 7 гост

    18 71 Отговор
    Слагането на газова уредба си е точно промяна на конструкцията на автомобила,защо сте против да се узаконява.Друг е въпроса къде са технически грамотните хора които ще го правят.Но все пак хаоса във всички аспекти на живота ни трябва да започне да се опрвя.Всички искаме ред,но недоволсваме когато това ни засяга.

    Коментиран от #82

  • 8 Иво Георгиев

    13 45 Отговор
    СТАВА ДУМА ЗА СЛЕДНОТО - ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ НА АВТОМОБИЛИ С АГУ СА ДЛЪЖНИ ПО ЗАКОН (СЛЕД КАТО СИ НАБАВЯТ, ОПИСАНИТЕ В СТАТИЯТА ДОКУМЕНТИ) ДА ОТИДАТ В КАТ-ПЪТНА ПОЛИЦИЯ, ЗА ДА ИМ БЪДАТ ПОДМЕНЕНИ И 2-ТА ТАЛОНА НА АВТОМОБИЛА, В КОИТО ВЕЧЕ ЩЕ ПИШЕ - ПРОПАН-БУТАН/МЕТАН, А НЕ БЕНЗИН/PETROL, КАКТО БЕШЕ ДОСЕГА! ЗАКОНЪТ Е ВЛЯЗЪЛ В СИЛА ОТДАВНА! ПРОСТО ДЪРЖАВАТА ЕДВА СЕГА ЗАПОЧНА ДА ПРОВЕРЯВА И ПРИЛАГА СТРИКТНОТО МУ СПАЗВАНЕ!
  • 9 До sofia

    51 4 Отговор
    Задължително е от 2014год., монтирана уредба разбирай бутилка щото само нея вписват от преди 2014 могат да ме хванат за жезъла!
  • 10 мани мани

    49 4 Отговор
    е, толкова 1 седмица ще издържим без да караме :)
    мойта не е регната :) в талоня нищо не пише :)
    150лв. ще си ги спестя като не шофирам малко време :)
    ама инак на гтп кихаме по 3лв. в повечко и уж всичко е наред и законно, ама на сурвакарите еничари ще сурвакат тия дни

    Коментиран от #85

  • 11 Сатаната

    103 2 Отговор
    Талона ми е газ-бензин, данъка обаче пе__ли ми е за бензин, нали сте страшно загрижени за екологията?
  • 12 г0ш0

    27 0 Отговор

    До коментар #5 от "Sofia":

    Промяна в конструкцията е такава промяна, която променя някоя от характеристиките на колата, с които тя се води в системата на КАТ т.е. променя някои от характеристиките в талона.

    Коментиран от #66, #67

  • 13 Първото Село в София

    27 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дриско":

    Промяна в конструкцията е всичко което е променено по шасито по ходовата част и двигателя
  • 14 И как ше докаже кат пред съда

    36 2 Отговор
    Че колата се е движела на гас а не си нося уредбата за красота😂😂😂😂😂
  • 15 София

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Sofia":

    Путго, никога не е било задължително, селтак мръсен!
  • 16 kvy

    80 0 Отговор
    Цялата работа е да вземем едни пари за смяна на талоните...
  • 17 боцмана

    68 0 Отговор
    Повечето тунинговани и с поставен чип , тях кой ще ги лови. Най добре си е , като минаваш преглед да вписват , че си с газова уредба , да платищ нещо (което е основната цел на грабителите) и няма да се ходи да висиш по опашки в КАТ. Повечето от хората именно от това се плашат. И какво ще се прави ако те спрат и имаш газова уредба , но караш на бензин? Къде е нарушението в този случай?

    Коментиран от #18

  • 18 Иво Георгиев

    8 26 Отговор

    До коментар #17 от "боцмана":

    НАРУШЕНИЕТО ВИ ЩЕ Е, ЧЕ ИМАТЕ АГУ, КОЯТО НЕ Е РЕГИСТРИРАНА В КАТ, Т.Е. НЕ Е ОТРАЗЕНО В ТАЛОНИТЕ НА АВТОМОБИЛА! ЗАРАДИ ТОВА ЩЕ ПОДЛЕЖИТЕ НА САНКЦИЯ! ПРИ ПЪРВО НАРУШЕНИЕ ТЯ Е В РАЗМЕР НА 150 ЛВ.

    Коментиран от #21, #26

  • 19 ДО МАРИЯ АТАНАСОВА

    31 2 Отговор
    Проверете ,питайте първо в сба интересувайте се ,няма закон който задължава регистриране на газово.Пишете нещо което разбирате.Поздрави ,че не сте от месирките.
  • 20 АННА

    13 1 Отговор
    Собтвениците на такива коли трябва да имат сертификат за изправност на уредбата, издаден от фирмата, която я е поставила – за автомобили с газова уредба, поставена след 01.01.2015. Освен това, ако автомобилът има монтирана газова уредба, той трябва да има залепен стикер “ГАЗ” на задното стъкло.
  • 21 боцмана

    52 2 Отговор

    До коментар #18 от "Иво Георгиев":

    Че аз мога да имам в колата и компресор , и втора резервна гума , теглич , (за който в Гърция отнасяш глоба) или багажник на тавана за всичко ли трябва да се плаща. Изглежда , че в най скоро време вожда отново ще се кара на някой и ще го кара да вика из цяла България , че не е задължително регистрирането на газови уредби. И не можеш от днес за утре да изискваш регистрацията , трябва да се даде срок на хората.

    Коментиран от #27

  • 22 Дедо

    63 1 Отговор
    Браво!Предлагам който не си е вписал в талона и ароматизатора-борче също да го глобяват!
  • 23 Progressive

    82 2 Отговор
    Народе събуди се! Не виждате ли как тиквата яростно събира нашите пари, за да си постига престъпните цели. "Залавя" големите риби - Арабаджиев, Стайков, Божков, които всички от години знаят с какво се занимават, но не- ще ги хванем точно сега. Сега му е хрумнало и пари от народа да събира - 150 лева заради това, че не пишело газ в талона. Вчера затова шефа на АПИ сгафи - било му е казано по всякакви начини да налива пари в хазната, но не и откъде да не взема. Това са хората, които ни управляват - елементарни индивиди, производни на "ментора" си. Тежко и на България.

    Коментиран от #76

  • 24 АнтиЕС

    33 0 Отговор
    Понеже при проверката на газовете на автомобилите в София не можаха да намерят,такива ,които не отговарят на стандартите,защото карат на ГАЗ,решиха да ги глобят!!!кото искат регистрация в КАТ,да обявата,само срещу преглед на уредбата за скромна сума всички уредби ще бъдат легализирани,всеки ще го направи,пък после ще си плаща всяка година за прегледа!!

    Коментиран от #65

  • 25 Прост народ

    17 3 Отговор
    Ако намалят данъците за агу, всичкинще надлагат по една фективна, даже и дизеляците хахаха
  • 26 Bateem4o

    20 2 Отговор

    До коментар #18 от "Иво Георгиев":

    Колата ми е от 2007 ,а тогава такъв закон нямаше! И ко правим сега?

    Коментиран от #28, #32

  • 27 Иво Георгиев

    52 0 Отговор

    До коментар #21 от "боцмана":

    ТОЧНО ЗА ТОВА СТАВА ДУМА:
    1. ОТИВАШ В СЕРВИЗ (КЪДЕТО СА ТИ МОНТИРАЛИ ГАЗОВОТО), ЗА ДА ТИ ИЗДАДАТ ПРОТОКОЛ - ПЛАЩАШ.
    2. ОТИВАШ НА ПРЕГЛЕД В СПЕЦИАЛИЗИРАН ПУНКТ (ЕЖЕГОДНО ГТП ЗА ГАЗОВОТО) - ПАК ПЛАЩАШ.
    3. ОТИВАШ С ВЗЕТИТЕ БЕЛЕЖКИ ПО Т1. И Т2. В КАТ ПО МЕСТОЖИВЕЕНЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ/СМЯНА НА ТАЛОН - ПАК ПЛАЩАШ.
    ЧЕ ПЛАЩАНЕТО Е ОСНОВНА/ГЛАВНА ЦЕЛ НА ЗАНЯТИЕТО - ТОВА Е ВЪН ОТ ВСЯКАКВО СЪМНЕНИЕ!
  • 28 Иво Георгиев

    5 9 Отговор

    До коментар #26 от "Bateem4o":

    1. ЗАКОНЪТ Е В СИЛА ОТ 2015-ТА ГОДИНА. КОЙ, КАК, ДАЛИ ВЪОБЩЕ ГО СПАЗВАШЕ И ПРИЛАГАШЕ ИЛИ ЗАЩО НЕ ГО ПРАВЕШЕ - ВЕЧЕ Е ДРУГА ТЕМА НА РАЗГОВОР.
    2. ГОДИНАТА НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ! ЗА ВАС Е ОБЛЕКЧЕНИЕ, АКО ГАЗОВАТА УРЕДБА Е ПОСТАВЕНА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ, ЗАЩОТО СЕ ПРЕДПОЛАГА, ЧЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМАТЕ, СПОМЕНАТИТЕ ПО-ГОРЕ 2 БЕЛЕЖКИ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОИСКАТ В КАТ.
    3. АКО ИМАТЕ АГУ, КОЯТО НЕ Е РЕГИСТРИРАНА В КАТ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА Я РЕГИСТРИРАТЕ, НЕЗАВИСИМО КОГА Е МОНТИРАНА.
    * РАЗБИРА СЕ, АКО НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА БЪДЕТЕ ГЛОБЯВАНИ

    Коментиран от #30, #50

  • 29 Иван

    7 0 Отговор
    А ако газовата е монтирана преди влизане в сила на закона???
  • 30 Дедо

    24 2 Отговор

    До коментар #28 от "Иво Георгиев":

    Ами като е неадекватен закона няма как да се спазва!Преди време имаше специални пунктове където всяка година минавах преглед на газовата срещу 10 лева и ми лепяха стикер на бутилката.След това се прехвърли в пунктовете за ГТП където пак се плащаше допълнително за агу и на големия талон от прегледа пишеше че отговаря на изискванията за монтаж и експлоатация!После някой с празни глави решиха че вписването на газовата в талона прави техническият и преглед ненужен!Важното е да се кихнат едни пари за нови талони!
  • 31 Кукуригу

    21 0 Отговор
    То както е тръгнало ще ни накарат да си сменим и личните документи в които да бъде записано че на избори гласът ни задължително отива за ГЕРБ!И Валери Симеонов да предложи както в Северна Корея да се забрани притежанието на частни автомобили и да започнем да плащаме наем за ползването им!
  • 32 Алекс

    4 12 Отговор

    До коментар #26 от "Bateem4o":

    Колата ти има газова уредба от 2007. Задължителната регистрация влезе 2014 година и имаше 3 годишен гратисен период да се регистрират такива като твоята / от предходни години/. Така до 2017 си имал време за това. Е, вече сме 2020 година!!!
  • 33 Глас народен

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Sofia":

    ЦЦЦЦЦЦ добре, че си изказа мнението да те видим всички какво неграмотно селянче си всъщност. Такива тесногръди като теб само за селския кър стават.
    Образовай се малко и знай, че жителството не определя морала и знанията на човек.
  • 34 Иван

    12 0 Отговор
    Нали за това,че имам ГУ плащам десет лева повече на ГТП.
  • 35 Нека да се върне Борисов

    23 0 Отговор
    Колата минава годишен преглед , какви са тези допълнителни прегледи !
  • 36 Анонимен

    38 0 Отговор

    До коментар #3 от "rolangaros":

    Данъците трябва да се облекчат,за колите с газ,защото замърсяването е в пъти по-ниско от бензина. Защо не го правят?
  • 37 Веско

    1 0 Отговор
    Агу е монтирана 1997г има паспорт отразена е и в талона зо тодищен преглед само че съм със стария сив талон .кокво да правя?трябва ли да си сменям талона в кот? Дайте ми съвет.
  • 38 слав

    0 4 Отговор
    със всяка промяна в конструкцията на автомобилите трябва да минете през техно тест и ако минете ви издават протокол за изменения в конструкцията на колата със него отивате в кат за смяна на талона ,

    Коментиран от #68

  • 39 СЛАВ

    24 1 Отговор
    поредната Х Р А Н И Л К А
  • 40 Джендър

    3 0 Отговор
    Ако,си ложил бутилката днес имаш три години да я регистрираш в КАТ,проверено,какъв е законът.
  • 41 AGU

    10 0 Отговор
    Колеги, някой ако тръгне да се заяжда просто кажете че колата е на бензин щом във талона пише бензин значи колата върви на бензин, пък аз във багажника мога да си нося каквото искам ако ще 5 бутилки да има! Това не означава че карам на газ!
  • 42 Иванов

    4 2 Отговор
    Днес бях в КАТ Пловдив, вписват АГУ в талоните със стари паспорти БЕЗ съртификат,на които срока на бутилката са изтекали.
  • 43 Бай Иван

    11 0 Отговор
    Да ме глобят че съм на газ и ще почвам да отстрелвам по някой политик . Ей така за кеф!!!!
  • 44 Nightrunner

    30 0 Отговор
    Какъвто и да е закона, до сега скапаната държавица дряма. С години колите с АГУ минаваха ГТП и пак според закона след като са минали преглед значи всичко е ОК. Т.е. колата отговаря на законовите изисквания за да се движи по пътищата. След като според закона уредбите са незаконни, защо толкова време колите с такива бяха пускани да се движат законно по пътищата от пунктовете за ГТП? Значи пунктовете са извършвали незаконна дейност и са пускали опасни според същия тоя закон МПС-та по пътищата. Та в случая закона няма значение, от значение е само факта, че полицията е един най обикновен узаконен от "държавата" орган за рекет използван единствено и само за събиране на всевъзможни измислени такси и глоби. Служителите на КАТ и полицията като цяло в наши дни заеха мястото на борчетата от деветдесетте години, които изнудваха малкия бизнес да си плаща за "охрана". Само дето бяха малко незаконни пък и прибираха кинти само от ограничен брой хора. Сега рекета е законен и кинти се събират от целокупния народ.
    Не ме разбирайте грешно, нямам против закона имам против начина по който се експлоатира с една единствена цел събиране на пари чрез акции. През останалото време по пътищата анархия и ченгетата си бъркат по дупките докато покрай тях минава кола която е видимо за спиране от движение с криви фарове вадещи очи примерно. Ама нали не сме в акция значи колата е ОК.
  • 45 Иван

    4 0 Отговор
    Едната ми кола е чисто нова и тя е само с газ, т.е. няма друго гориво. На нея в талоните си пише ГАЗ. Другата обаче ми е стар Голф, който използвам ежедневно да ходя на работа. Той е и със старите талони т.е. никъде в малкия талон не пише тип гориво. Вече ме спираха на проверка с него и ми казаха, че мога да си подменя талоните. Аз попитах задължително ли е, а отговорът им беше НЕ. На Голфа и в големия талон не пише, че е с газова уредба, ама аз не съм длъжен да го нося със себе си.
  • 46 Иванов

    1 3 Отговор
    Днес бях в КАТ Пловдив, вписват АГУ в талоните със стари паспорти БЕЗ съртификат,на които срока на бутилката са изтекали.
  • 47 Тан

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Sofia":

    А ти откъде си ,оли и въобще пил ли си си хапчетата?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Агу

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Иво Георгиев":

    Я ми кажи, като колата е със старите талони и в малкия никъде не пише тип гориво, какво правим а? Пише го само в големия, но нали знаеш, че никой не може да те задължи да го носиш с тебе.

    Коментиран от #59, #60

  • 51 1234

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Ей мухльо,аз не съм като теб да си купя кола и да се фукам ,Аз карам,а ти не и затова нямаш газ ,Аз имах БМВ 5серия и бях на газ ,и карах,не като теб да се фууукааам,мухльо,
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Петров

    4 0 Отговор
    Как стоят нещата с колите с уредби,монтирани преди 2014г.Помня,че тогава се каза,че новите промени в наредбата не важат за тези коли?!?!
  • 54 гост

    7 0 Отговор
    Купих колата си с газова уредба, поставяна през 2016 г. При регистрация на автомобила в кат през 2017, видяха, че има газ, но въпреки това не го вписаха в талона. И сега пак ли да сменям талон?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Слави

    5 0 Отговор
    Агу-то е слагано 2008г.имам паспорт с всички данни за бутилка и т.н.ще ми я регистрират ли?,или ще ме разиграват за нови сертификати?В талона ГТП пише че автомобила е с годна агу.Дайте малко инфо,и колко пари излиза масрафа?
  • 57 Шефа

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Брооо ти си много зле. Газта замърсява най-малко. Ти си караймного дизелака
  • 58 кънчо

    0 0 Отговор
    Закупих си кола нов внос(бензин).В момента и слагат газова уредба.Имам ли гратисчен период за регистрацияна АГУ?

    Коментиран от #69

  • 59 Иво Георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Агу":

    ТАКА Е, ВЯРНО Е, ЧЕ НИКЪДЕ В МАЛКИЯТ ТАЛОН НЕ ПИШЕ ГОРИВО, НО СМЯНАТА НА ГОЛЯМ ТАЛОН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО (АВТОМАТИЧНО) ВОДИ ДО СМЯНАТА НА МАЛКИЯ. ОТ ТЕХНИТЕ СЕРИЙНИ ЩЕ СЕ РАЗБИРА, ЧЕ СА ИЗДАДЕНИ ЗА АВТОМОБИЛ С АГУ.
  • 60 Иво Георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Агу":

    ТAКA E, ВЯРНO E, ЧE НИКЪДE В МAЛКИЯТ ТAЛOН НE ПИШE ГOРИВO, НO CМЯНAТA НA ГOЛЯМ ТAЛOН ЗAДЪЛЖИТEЛНO (AВТOМAТИЧНO) ВOДИ ДO CМЯНAТA НA МAЛКИЯ. OТ ТEХНИТE CEРИЙНИ НОМЕРА ЩE CE РAЗБИРA, ЧE CA ИЗДAДEНИ ЗA AВТOМOБИЛ C AГУ.
  • 61 Искра

    5 0 Отговор
    Прочетох и статията ,и коментарите,но никъде не видях как стои въпроса с колите,които са внесени от чужбина с монтирана там газова уредба,а не в България.
  • 62 Дан

    3 0 Отговор
    А това как го разбирате
    https://www.mvr.bg/sdvr/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4/%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/gazovi-uredbi
  • 63 петър василев

    0 0 Отговор
    колата ми е на метан от 2008 год с издаден паспорт на АГУ.В случая от сервиза не могат да издадът двата протокола,защото монтажа е преди 2014 год.В удостоверението за техническа изправност е отбелязано че АГУ отговаря на изискванията.Как да узаконя големия талон т.е. да пише бензин-метан в точко Р3
  • 64 Иво

    4 1 Отговор
    А като в талона ми пише, че колата е на газ/бензин, ако демонтирам газовата ще трябва ли пак да сменам талона
  • 65 Шофьор

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "АнтиЕС":

    Ами то така си беше. Уредбите имаха издадени паспорти от оторизиран сервиз. Като закараш колата на преглед, плащаш за преглед на газовата и си готов. Измислиха тая глупост с промяна на талона. И какво променя това? Ще подобри ли безопасността? Нямам време и нерви да вися в КАТ. Просто махнах уредбата.
  • 66 Шофьор

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "г0ш0":

    С какво се променят характеристиките на ДВГ, като се кара на газ? То дай тогава при наливане на бензин с различно октаново число или при смяна на маслото да правим промени. Пък незнам що не сменяме и бензиновите резервари на 10 г. А 20 лв. са си 20 лв. Пък 250 000 автомобила по 20 лв. си е цифра. Да не говорим че ще има и доста глоби по 150 лв
  • 67 Шофьор

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "г0ш0":

    С какво се променят характеристиките на ДВГ, като се кара на газ? То дай тогава при наливане на бензин с различно октаново число или при смяна на маслото да правим промени. Пък незнам що не сменяме и бензиновите резервари на 10 г. А 20 лв. са си 20 лв. Пък 250 000 автомобила по 20 лв. си е цифра. Да не говорим че ще има и доста глоби по 150 лв
  • 68 Шофьор

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "слав":

    По тая логика ако автомобила завидски е с 14" гуми, а сложиш 15", пак е промямна и трябва технотест и пререгистрация?
  • 69 Людмил Хараламбиев

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "кънчо":

    Здравейте,да имате 3 години от датата на монтажа.
  • 70 ччяя

    9 0 Отговор
    Имам познат катаджия и той каза ,че ги натискат от горе да глобяват.Цялата патаклама ше е около 20 дни.Явно няма пари,и най-лесния начин да се вземат от народа!
  • 71 Сашо

    9 0 Отговор
    Абе хора, пишете тука разни работи, спорите, а никой не се сеща, че има много прост начин да се оправим. Просто трябва да ги изметем тия гадове и да дезинфекцираме след тях.

    Коментиран от #77

  • 72 наредбата

    2 0 Отговор
    Всеки автомобил, на който е монтирана газова система след септември 2014(тогава влиза в сила новата наредба Н32) трябва да мине първоначална проверка в специализиран пункт ❗️Срокът за първоначална проверка е ПРЕДИ следващия годишен технически преглед. Давам пример-Новозакупен НОВ автомобил, на който му е монтирана веднага газова система- автомобилът трябва да мине през първоначална проверка до 3 години след дата на монтажа, тъй като тогава му е следващия ГТП. ❗️Ако автомобилът е минал ГТП ноември и автомобилът минава всяка година ГТП, а газовата система е монтирана сега, февруари- срокът за преминаване на първоначална проверка е ноември 2020. ❗️За автомобили, с монтирани газови ситеми ПРЕДИ септември 2014 И ВПИСАНИ в удостоверението за годишен технически преглед, ПЪРВОНАЧАЛНА проверка НЕ се прави. ❗️За тях обаче НЯМА срок за смяна на талона.❗️ ❗️Смяната на талона в КАТ на автомобил с монтирана АГУ след 2014 год трябва да се извърши до 3 години СЛЕД първоначална проверка. ❗️Първоначалната проверка представлява именно идентификацията и установяването на съответствия по отношение на евростандарти и изисквания. ❗️КАТ НЯМАТ тези правомощия и техническа компетентност. ❗️Първоначалната проверка е процедурата, при която официално се вписва в регисъра на Автомобилна регистрация чрез системата на Демакс всеки един автомобил, конвертиран на газ. Проверката се извършва от оторизирани за тази дейност.✅Има протокол за монтаж по образец, издаван от сервиз
  • 73 Той

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Всеки с твоето мислене ,нещо не му е наред
  • 74 Гошо

    1 5 Отговор
    Нека да ви глобяват .Това сте си го заслужили.Който не спазва закона да си понесе последствията.Иначе няма да сме държава и всички плачете като пенсии..Работете хора и стига сте се оплаквали....

    Коментиран от #75

  • 75 Гошу тъпото

    3 0 Отговор

    До коментар #74 от "Гошо":

    Предлагам на нашите мили господари да включат във изискванията за автомобилите да е задължително към аптечката да има кутия със презервативи отговарящи по размер съответстващ на атрибута на водача. Това също да бъде вписано във талона на автомобила. За улеснение на проверяващите органи да се направи снимка във сертифицаран сервиз и във вид на стикер да се залепва на предното стъкло до стикера за годишен преглед. Органите на кат да извършват редовни проверки със необходимите мерки и теглилки и ако не отговаря номера на презерватива със големината на атрибута на водача - 300 лв. глоба. Ето как ще се доближим още по- вече до европейските ценности.
  • 76 Бат

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Progressive":

    ПРОТЕСТ !!!! ДО ГУША НИ ДОЙДЕ,НЯМАТ НАЯВАНЕ ТИЯ СВИНЕ!!!!

    Коментиран от #79

  • 77 Бат ТОЧНО КАЗАНО!!!

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Сашо":

    ПРОТЕСТ !!!! ДО ГУША НИ ДОЙДЕ,НЯМАТ НАЯВАНЕ ТИЯ СВИНЕ!!!!
  • 78 Бат

    0 0 Отговор
    Точно казано.
  • 79 Бат ТОЧНО КАЗАНО!!!точно

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "Бат":

    ПРОТЕСТ !!!! ДО ГУША НИ ДОЙДЕ,НЯМАТ НАЯВАНЕ ТИЯ СВИНЕ!!!!
  • 80 рамбо 10

    1 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ЗАКОНИ, ЗАКОНЧЕТА, ПОСТАНОВЛЕНИЙЦА И АКТОВЕ СА ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ. С ГОДИНИ ДЪЛБОК СЪН, РЯЗКО СЕПВАНЕ - И НОВ ЗАКОН. АМА ОТ ДНЕС. А ОТ УТРЕ -ГЛОБА! ЩО БЕ?
    ПЛАЩАЙ И НЕ ПИТАЙ МНОГО МНОГО.
  • 81 Демонтирах бутилката....

    1 0 Отговор
    .....а да видя кво ще направят при първата проверка на пътя.....НИЩО.
  • 82 Анонимна

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    А дострояването и заграждането на тераси и бутането на стени в апартаментите не са ли промяна в конструкцията на сградите? Там защо няма глоби и регистрация на промените.
  • 83 Иванка

    0 0 Отговор
    Искам да попитам след като закона е от 2014 година ,а моята газова бутилка е поставена 2005 година трябва ли да си сменям талона?
  • 84 Байчо

    1 2 Отговор
    Мен ме глобиха и ми взеха контролен талон и малкия на колата а АГу-то е монтирано 2008г. Какво трябва да правя в този случай?
  • 85 Додо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "мани мани":

    Защо при ГТП не уведомяват водачите, че трябва да се смени талона. Просто да кажат, че ще има глоби и хората ще си узаконят газовата уредба. Разбира си, че не са задължени, но нека си помагаме!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове