25 Февруари, 2020 12:13 4 545 40

Нинова за разследването в Испания: Петно върху България

  • корнелия нинова-
  • барселона-
  • разследване в барселона

Тя е категорична, че няма как български политик да е повлиял на разследването в Барселона

Нинова за разследването в Испания: Петно върху България - 1
Снимка: БГНЕС

Новото е, че испанската прокуратура за борба с корупцията разследва пране на пари, свързващо се по определен начин с премиера на България. Това е новото - държава в ЕС води разследване за пране на пари, свързано с България. Ето ви го първото петно върху България, заяви пред bTV председателят на БСП Корнелия Нинова.

Коментарът ѝ е по повод статията във вестник „Ел Периодико“, озаглавена "Разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиера на България".

Второто петно - недоказано все още, но обвързано с името на премиера на България. Ето ви го още по-големия скандал. Това не е просто претоплена манджа. Това е сериозен удар по авторитета на България, отбеляза Корнелия Нинова.

Тя е категорична, че няма как български политик да е повлиял на разследването в Барселона:

"Не вярвам, че българи могат да командват испанската полиция и прокуратура".

Най-малко 25 кризи само за година

"Кабинетът не управлява кризите, той ги създава. Бърз преглед на различните кризи и скандали през последната една година показва, че те са били поне 25-26. Това означава, че на месец имаме по 2 скандала или 2 кризи. Така не се управлява държава. Давам пример с някои по-големи - "Апартаментгейт", фалитът на застрахователна компания "Олимпик", скандалът с председателя на КОНПИ, Боил Банов и корупцията около "Ларгото", разкритата корупционна схема за български паспорти на чужди граждани, въвеждането на касовите апарати и създалата голям проблем наредба Н-18, тол системата, пробивът в НАП и изтеклите лични данни, протестите на медицинските сестри, скандалът за цените на лекарствата водната криза, вносът на отпадъци, мръсния въздух, актуалната теми за последните седмици с прането на пари, протестите за стратегия за детето и закона за социалните услуги, подправени статистически данни и много други. Това се случва постоянно и трябва да спре. Тези кризи засегнаха работещи, малък и среден бизнес, медицински кадри, земеделци." - заяви председателят на БСП.

"Кабинетът "Борисов" е подправил данните за икономическия растеж. В експертен доклад на БНБ се отчита грешка при статистиката - миналата година тя бе 380 млн. лв., тази е 4 млрд. лв. Оттам тръгна разговорът, извикахме експерти, те изчислиха данните и излезе, че има грешно подадени данни от митниците. По-интересното обаче, на което бих се позовала, са проведените разговори с НСИ и представители на БНБ, които потвърдиха тези наши данни и се надявам да имат смелостта и публично да го заяват" - каза Нинова.

Тя вярва, че професионализмът им ще надделее и че ще публикуват информацията, защото това е изключителен гаф и то на европейско равнище и възможна причина за отложеното влизане в чакалнята на еврозоната:

"Поправянето е съзнателно, с цел показване на по-висок икономически растеж. И Европа, и международни финансови институции, и международен кредитен рейтинг, и преразпределение на пари в страната - много неща се базират на това колко е БВП и какъв е икономическият растеж на страната. А реалният икономически растеж е между 0,9% и 1%."


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    28 58 Отговор
    Най-голямото петно е руската БСП и българофобите русофили.

    Коментиран от #10

  • 2 Социаналдемократ

    28 44 Отговор
    Капка в Морето в сравнение с Петното което ми остави КОМУНИЗМА.

    Коментиран от #4, #13

  • 3 Onq s konq

    33 17 Отговор
    Абе да го проверят това дете на Борислава Ако е слабоумно и прилича на тиквичка, работата е ясна

    Коментиран от #31

  • 4 Социаналдемократ

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "Социаналдемократ":

    НИ, остави
  • 5 Брах ви лайката гербаджийска

    34 14 Отговор
    Еваха и мамата на тая държава за една гофина тия боковците
  • 6 Снайперист

    11 9 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 7 дедо

    14 3 Отговор
    Ама защо все бягате от любимата ви думичка - съпричастен? Все увъртате нещо, свързан бил, обвързан, замесен и пр. Пази Боже да каже някой, че е съучастник. Но съпричастен, защо не кажете, че е съпричастен. Какво толкова? В НК и в НПК няма думата съпричастен, ама пък такъв медиен ефект има като я употребите!

    Коментиран от #20

  • 8 Герджиков

    24 9 Отговор
    Стопля се времето е подходящо за служебен кабинет до изборите .
  • 9 Левскар

    24 13 Отговор
    Браво. Ритай тиквите неграмотни. Европа си знае работата. Ще лъснат още пикантерий.

    Коментиран от #32

  • 10 Циганин

    22 9 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    А най голямото добро на България е американският ГЕРБ с лице Бойко Борисов.
  • 11 корни

    16 17 Отговор
    Срещу 8лева корни субсидия корни ,ще забрави къщата в барселона и растежа.
  • 12 Мирен преход Да ама НЕ

    26 15 Отговор
    След 75 години комунизъм,щетите за България са непоправими.

    Коментиран от #16, #21

  • 13 Село

    17 21 Отговор

    До коментар #2 от "Социаналдемократ":

    Какво петно остави комунизма глад и мизерия като сега ли или икономика която не съществува, глупаците край нямат.

    Коментиран от #23

  • 14 Спрете се бе

    14 13 Отговор
    Като е петно и като сте толкова загрижени, спрете да хвърляте кал, защото ще стане помийна яма и както е известно– всичките ще се удавите вътре.
  • 15 зара

    20 20 Отговор
    ех, корнело корнело и ти с и една тъмносиня вересия и държат теи и теб за г@а ...заради синчето ти дето се подвизава в кравария
  • 16 Гост

    21 10 Отговор

    До коментар #12 от "Мирен преход Да ама НЕ":

    Да обаче след Бойковото краткотрайно управление народа в България свърши защо така ?

    Коментиран от #25

  • 17 гоуст

    4 9 Отговор
    да ми ядеш говната ...
  • 18 нема петната върху що са се лепят

    8 7 Отговор
    Тая па , за да нема петна , Баце взема мерки , унищожи бартона. Нема балтон , нема петна.
  • 19 антрашпиц

    14 11 Отговор
    "Сериозен удар по авторитета на България".Ма Кури,ти сериозно ли!?България отдавна няма нито авторитет,нито реноме,нито репутация.Даже и кредитния рейтинг е въздухарски.
  • 20 чичо

    6 9 Отговор

    До коментар #7 от "дедо":

    Само вестника споменава Борисов,никой друг.Нямам никаква представа кое как е,но знам,че парите навсякъде са си пари.
  • 21 Джудже

    14 11 Отговор

    До коментар #12 от "Мирен преход Да ама НЕ":

    "комунизъм" беше само 45 години, а от 30 г е "демокрация". Докога ще се оправдавате със строй, през който сигурно не сте били родени!

    Коментиран от #22, #33

  • 22 антрашпиц

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Джудже":

    Аз лично се нервя ,че по същия начин се мисли.Само че времето вече е друго.
  • 23 чичо

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "Село":

    Сигурно нямаш навършени 30 години.
  • 24 месара

    12 22 Отговор
    другарката импексова отново се изказва неподготвена. най голямото петно сте вие от бсп и самата ви партия, защото вие ограбихте и фалирахте държавата България! от десет години се мъчите да вземете властта отново - с всякакви похвати. то не беха визии, то не беха платформи, то не беха лъжи, даже снимки с козички,........! вие бсп сте вредни и опасни за България, трябва да бъдете изтрити, щото сте най голямото зло за държавата ни!
  • 25 чичо

    8 9 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Това е дълъг процес и не е заради Борисов.В управлението,въобще в живота на една държава нещата не стават с вълшебна пръчка.Това,което днес се прави,ще бъде оценено след години.Днес можем да оценим повече от 50годишното управление на БКП и БСП,като техни приемници.Трябва да си по-умен от бивала който риел пръст и мислел че я хвърля върху другия бивол.
  • 26 гражданин

    17 8 Отговор
    Нинова се прави на много загрижена за авторитета на държавата, а когато участва в разграбването на тази държава по време на приватизацията не се сети да е загрижена. Когато ни излъга,че си подава оставката при изгубените избори пак не беше загрижена за авторитета на най-старата партия. Сега ще има конгрес и тя отказва да направи отчет какво е свършила последните 4 години и пак не й пука.
    Та този ли лицемерен човек искате да управлява държавата?
  • 27 Краваря

    8 4 Отговор
    Тази измислена къща в Барселона ще бъде като случка в детската градина в сравнение с това, което предстои да се случи в България ако се появят заболели от коронавируса!!!Хората, които са от смесен международен произход да не се притесняват, защото имат антитела срещу този вирус, говорим за хората "американски тип" от няколко националности както мен да речем - аз съм от руско-сръбско-български произход, но хората без смесен произход са силно уязвими....
  • 28 9888

    9 6 Отговор
    Преди Нинова да говори разни измислени теории нека обясни на всички БЪЛГАРИ как успя да си купи със сина си и с какви пари остров на западния бряг на Флорида-САЩ.Той е с големина от 16 декара,има къща с два гаража и собствен пристан за яхта.Цялото това удоволствие струва 3 400 000 американски долара.Това е станало преди малко повече от две години.Няма защо да се учудваме къде отидоха милиони от субсидиите на БСП.Тая долна жена се била замислила за БЪЛГАРИЯ?!
  • 29 Страничен наблюдател

    9 9 Отговор
    Ниноваааа Нинова.......нещо ново не измислихте ли?Е ,така става като си се обградила с тапанари ,с два пръста чело и една гънка да различават цветове.Имахте шанс да станете нормална партия,но явно е прав Киро Трафиканта Добрев,че при вас всичко се предава по наследство,като оня "синдром"
    Единственият начин да вземете властта, е нова революция.
    Щото единственият социалист,дошъл на власт чрез избори е известният на всички австриец от Браунау ам Ин.
    И разкарай пишлемето Зарков,щото прилича на Гьобелс, и е също толкова 'чаровен'.
    Имам подозрения,че тоя ,дето ти пробутва такива некадърни боклучета за пиар експерти,е двоен агент.
  • 30 ПЕРНИШКИО

    5 2 Отговор
    а нещо за приватизацията няма ли да кажете , или с тоя корона вирус отклониха темата , за да се потулят нещата явно .
  • 31 Другия

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Onq s konq":

    А каунчетата да си ги видял те децата не го искат а вие го избрахте за президент
  • 32 Другия

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "Левскар":

    При борисов няма намесини държавни пари /при радев има при нинова да не забрави чё и тя е била следствена и стана лидер може би ги избират по кражбите щом кирчо е втори/ избирате кауна получавате веницуела
  • 33 Великан

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "Джудже":

    Мальковым човек малък мозък за 30год /герб12год/ бсп луканов видинов станишев орешарски =нинова с сдс и Иван костов 4год =е беше уволнена за корупция и кражби и сега си намери партия според възможностите
  • 34 ЦРУ България

    10 4 Отговор
    Госпожо Нинова защо НЕ казвате КОЙ (запали) къщата в Барселона?А ако НЕ знаете ще ви кажа аз... Елена Йончева!
  • 35 до факти

    0 0 Отговор
    не я показвайте тая болна овца
  • 36 цру

    0 0 Отговор
    сега и оня Хей с уши ли ще покажете
    глупаци
  • 37 Борисов не е бог

    1 0 Отговор
    Всички засегна ти от борисов кои за власт кои за секс сега пишат против него
  • 38 ганю

    0 0 Отговор
    не е върху България ами си е за простия Бай Бою
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ганю

    0 0 Отговор
    Демокрация ще е в България когато тези сини, червени, зелени крадливи боклуци от
    приватизацията досега са в затвора или избити
    Тогава ке се оправите.
    Ванга
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове