Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 10:31 1 963 23

Томислав Дончев: Да не правим психоза от коронавируса

  • коронавирус-
  • барселона-
  • томислав дончев

Болничен се изписва при преценка на лекар, спрямо рисковете, заяви вицепремиерът

Томислав Дончев: Да не правим психоза от коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Има заболяване, което има манталитет като грип. Ако има болен, това не означава смърт. Да не се създава масова психоза. Взети са всички мерки, които могат да бъдат взети. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод мерките, взети срещу заразата от коронавирус в ефира на Нова телевизия.

„Хората не се пускат в болничен от телевизията. Болничен се изписва от личния лекар. Министърът на здравеопазването също не може да пусне 1/3 от българите. Посланието на министърът е следното: Не може всеки, който е бил на почивка в чужбина, не може да му се изпише болничен.“, уточни Дончев.

„Всички трябва да бъдат гъвкави в тази ситуация. Хората по цял свят пътуват, може да не проявят симптоми”, съветва Дончев.

„Ако хора, които се върнат от Италия и се обадят на личния лекар, той може да им пусне болничен по преценка от възраст, състояние на имунната система и т.н.“, посочи вицепремиерът и допълни: Не може всеки, който е кихнал, да е болен от коронавирус и със сигурност не се предава по телевизията, заяви още той по повод съмненията, че премиерът е можело да бъде под карантина заради съмнения за коронавирус на словашкия премиер, с който участва в обсъждането на бюджета на ЕС в Брюксел.

Словашкия премиер обаче още вчера обяви от болницата, в която е на изследвания, че проблеми няма.

Дончев коментира и случая с публикация в испански вестник, в която се твърди, че Борисов има къща в Барселона.

„Властите в Испания работят по сигнал, подаден от България, разследват въпросния имот. Нямам данни да разследват премиера. Това е претопляне на стара манджа на испанския котлон", заяви Дончев.

„Премиерът каза, че къща в Испания няма. Публично се появи човек, който заяви, че къщата е негова. Кръгът на заинтересовани лица и в България и в чужбина е много голям“, заяви още вицепремиерът.

"Когато управляваш в коалиция, това е една сложна схема. Винаги е нормално да има и поскърцване и взаимно изключващи се коментари", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе

    11 3 Отговор
    Какво работи тоя г@з, щото е мн тап и плещи огромни глупости.

    Коментиран от #8, #11

  • 3 От тук- там

    5 1 Отговор
    Този от министерството в къщи с транспорт на обществени разноски. За него няма блести , добре си е подложил.
  • 4 Брах ви лайката гербаджийска

    9 2 Отговор
    Психопати, няма болничен ми трябва отпуска, за да не дадете случайно пари на човек да седи в къщи за да не предава заразата, идиоти ще натръшкате цялата държава
  • 5 параметър

    3 3 Отговор
    виц премиерът.
  • 6 Ананиев

    5 2 Отговор
    Бе да сме живи и здрави...всичко останало са само разходи за кръст, жито и вино
  • 7 безпартийна

    12 0 Отговор
    Абе, тия политици малоумни ли са или нас правят на малоумни? Разбрахме де, Борисов къща в Барселона няма. Да не е луд да записва имот на свое име. И израза "претоплена манджа" вече се изтърка. Както и внушението, че испанските власти не разследват Борисов, а те твърдят че го разследват за пране на пари. В крайна сметка има една къща, нечия собственост. Но, в тая къща доскоро е живяла една госпожица с дете, за която има публикации още от 2012 г. в медиите че е бременна от Борисов. Но, и това не е важно. Властите разследват госпожицата с баща и, които уж са живяли във въпросната къща под наем, кой ей така им привежда едни 5 милиона евро. И как тая мацка има скъп магазин и Порше. И още, как така живее от 8 години в Барселона, а се води в командировка там като консултант на който държавата плаща 9000 евро заплата плюс командировки. Че такава заплата и Президента не получава. Има ли дамата юридическо образование за тая позиция? И защо след публикациите че я разследват тя набързо затваря магазина? Много въпроси, които нямат общо със собствеността на къщата, а с ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ И. И стига са повтаряли "претоплената манджа" като нямат с какво друго да манипулират хората, че стават смешни и жалки.
  • 8 Onq s konq

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Облизвач на кафяви задни части.
  • 9 никой

    5 0 Отговор
    Когато има епидемия с такива мащаби, не можем да се преструваме, че няма нищо и епидемията ще ни заобиколи. Има ли маски по аптеките, има ли осигурени лекарства, има ли болнични условия, подготвени за евентуално навлизане на епидемията в Бг? Тези неща трябва да се обмислят и направят овреме, а не да се дават изявления по медиите, че смъртоносната коронавирус била просто грип, защото не е просто грип.

    Коментиран от #13

  • 10 Илия Троянов

    1 0 Отговор
    02 Януари 2020, Четвъртък, 17:00 ч.
    Автор: Флагман.БГ

    Какво предрече пророчицата: Тайната на петте двойки

    Журналистът и близък приятел на баба Ванга Сергей Кастарной за пръв път разкри предсказания за 2020 година, които приживе пророчицата го помолила да не разказва, докато не дойде им дойде времето.

    Според него Ванга предрекла, че през 2020 година светът ще бъде изправен през сериозен шок в два специфични дни. Това са дните, в които има натрупания на пет двойки – 22 февруари 2020 и 22 декември 2020, разкри Кастарной в предаването „Всъщност“ по първи канал на руската телевизия, където беше свързан за детектор на лъжата, който показа, че казва истината.

    „Ванга изобщо не се интересуваше от нумерология, но поиска да не разказвам тези неща, докато не им дойде времето. Те ще се сбъднат в един момент и може би ще преобърнат живота на цялото човечество“, каза още приятелят на Ванга.

    Кастарной твърди, че тези дати ще станат повратна точка за човечеството. Той е категоричен, че Ванга му е посочила точно тези дати, а не други, свързани с годините 2022 или 2222.

    Сергей Косторни разказа още, че Ванга е предрекла епидемии и внезапно избухване на война за настоящата година.


    „Ако не се случи чудо и човечеството не се промени, ако светът продължава да сее зло, хората да преследват парите, да се водят войни, епидемията може да е нелечима и да ескалира до много сериозни размери“, каза още той.

    Коментиран от #19

  • 11 2983

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Що бе? Може да има официално хиляди умрели, а неофициално десетки хиляди, цели големи градове затворени и карантинирани, но Юнак Томи не се бои, той вируса ще победи, най-вече със скъсаните си цървули...

    Коментиран от #14

  • 12 никой

    1 0 Отговор
    Каквито и проблеми да се появят в Бг, винаги се реагира отпосле или изобщо не се реагира. И винаги ни се внушава, че всичко е наред и няма нищо. И еврото ще доведе до по- голямо обедняване, ама няма нищо даже това било хубаво. По цял свят върлува смъртоносна епидемия, ама няма нищо, ще я изкараме на крака, щото болничен не се полага. Даже е нормално да се пътува и да се ходи насам- натам в заразените региони. Който оцелял- оцелял, другите "Лека му пръст!", какво толкова?!
  • 13 Начи

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "никой":

    Нема. Единствената държавна структура която извършваше и контролираше тези мерки и действия беше гражданска защита. Като дойде пожарникарят на власт ликвидира защитата щото си мислеше, че маркучите са мн способни и могат да се справят и със задачите по защитата на населението. Оказа се че не могат поради супер некадърност.
  • 14 Ххиии

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "2983":

    Май юнака ще се скрие заедно с другите юнаци , те се появяват само около парата.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 не разбрах

    0 0 Отговор
    за този пусти вирус,ако някой кихне или кашля-заразява,ама ако е с маска пък пръдне в автобуса опасно ли е?

    Коментиран от #17

  • 17 ще разбереш!

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "не разбрах":

    пръдни в автобус и коронавируса ще ти се види най малката грижа
  • 18 Кошарата е продадена...

    0 0 Отговор
    Не ви ли стана ясно,че тази територия е продадена на друг?Вече е време да ни хваща вируса и да се телепортираме на по хубаво място...Главоците на вожда се притесняват ,че много забавиха изпълнението!
  • 19 документите

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Илия Троянов":

    Съобщението за първите случаи на заразени работници от уханския пазар за морска храна, е на 31 декември 2019 г. Първият смъртен случай е от 9 януари 2020. Има свидетества за предаване на вируса от човек на човек, като скоростта му на разпространяване ескалира в средата на януари 2020 г. 26 декември 2019, излъчено по Първи канал на Руската национална телевизия, в което всеки гост е подложен на детектор на лъжата, докато разказва за личните си срещи с петричката пророчица.
  • 20 Иво Христов

    0 0 Отговор
    СПИН свърши и не свърши работа. Той обедини светът, социалистите и капиталистите. Като общ враг СПИН, озонова дупка, парникови газове, извънземните, за другарство между враговете, като капиталистическият интернационал измисли това, за да забие нож в гърбът на новият приятел. Но СПИН не свърши работата, 500 милиона човечество. Сега новата пандемия има същата задача. "Приятелство" между враговете, и нож в гърбът. Но и 500 милиона човечество, по 5% годишно намаляване, за 10 години намаление на половина.
  • 21 Кукуригу

    1 0 Отговор
    От 10 години живеем с Кратунавирус!По-страшен от коронавируса!
  • 22 SAAB

    1 0 Отговор
    Главанак , хайде личният лекар да издаде болничният за карантина след 14 ият ден ......защото пращайки го първо в поликлиниката ще пренася вирус и на други + лекаря........кажете точно какво да правят .....защото хуквват по поликлиники директно от самолета !
  • 23 00000000000

    0 0 Отговор
    В подкрепа на Украйна застанаха над 100 страни. Путинското решение за анексиране на Крим се одобрява от 11 страни. Но какви! Северна Корея, Зимбабве, Куба, Сирия, Судан, Боливия, Армения, Беларус, Никарагуа, Венецуела. Китай се въздържа. Така че твърдението на Путин, че китайците го подкрепят е поредната лъжа. В тази компания ще продължава да живее Русия…- Работата е там, че досега у нас управлява класически авторитарен полицейски режим с всички прелести – корупция, насилие, крадци и мошеници. Под такъв режим страната живее лошо, но дълго. И ето че нещо през февруари (2015 г) се промени. От полицейски авторитаризъм преминахме към полицейско-крадлива диктатура. Разликата е в това, че в новото състояние вече няма никакъв шанс за промяна на статуквото чрез избори.- Информационният терор, който упражнява Путин спрямо собствения си народ – е престъпление. Защото се промиват мозъците на хората с абсолютни лъжи, внушава им се ненавист, жестокост, възпитание в най-противните качества. - Знам кой ще ме отстрани, ликвидира... Тези, които не искат да чуят истината. Тези, които не искат да признаят, че превърнаха един народ в заложник на престъпления - техните престъпления. Властта в Русия се държи на репресии, кражби и манипулации, защото умира от страх да не се надигне всеобщо недоволство. Такива режими винаги умират, но преди това умират много невинни.Приликите с това, което се случва у нас не са случайни. Посткомунистическия режим в Българие се представя за демок
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове