Last news in Fakti

15 Март, 2020 12:13 23 217 77

Ген. Мутафчийски преди 16 дни: Грипът тип "Б" е по-опасен от коронавируса

  • ген. венцислав мутафчийски

По думите му сме преживели далеч по-опасни инфекции през 2002 г. и 2012 г

Ген. Мутафчийски преди 16 дни: Грипът тип "Б" е по-опасен от коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Ген. Венцислав Мутафчийски е човекът, на когото повериха ръководството на кризисния щаб в борбата с коронавируса.

Снощи той направи емоционално изявление, в което помоли българите да спазват приетите мерки, за да спасим нашите родители, баби и дядовци.

Днес пък шефът на ВМА заяви, че сме едва на прага на проблема.

Интересното е, че преди 16 дни ген. Мутафчийски обясни, че коронавирусът е просто инфекция и много по-опасен от него е грипът тип "Б". Затова е нормално да си зададем въпроса: Дали наистина не е знаел за какво става въпрос, или просто е криел истината.

Ето какво каза той пред bTV на 29 февруари:

„Коронавирус е инфекция, която по нищо не се различава от останалите остри респираторни заболявания и далеч по-опасен е грип тип Б, който в момента идва, отколкото коронавируса“.

На база на тези данни е абсолютно ирационално презапасяването с хранителни продукти, каквото се наблюдава през последните дни, коментира началникът на ВМА.

По думите му сме преживели далеч по-опасни инфекции през 2002 г. и 2012 г. – смъртността е била в пъти по-висока, отколкото при COVID-19.

Ново представително проучване за коронавируса – върху 72 хил. случая, изследва смъртността от това заболяване, обяви професорът. То показва, че 80+ години смъртността е 14,8%, между 70 и 80 г. е 8%, между 60 и 70 г. – 3,6%, между 50 и 60 г. – 1,3%. Под 6-годишна възраст смъртността корелира с тази при грип тип Б, а под 10-годишна възраст смъртността е нула, сочи проучването.

В световен мащаб най-висока остава смъртността от сърдечно-съдови заболявания, следвана от диабета и хронични белодробни заболявания, допълни тогава проф. Мутафчийски.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шуме

    43 26 Отговор
    Като всеки комунист и той отричаше - нямало грип, бил слаб, конспирация било, руснаците имали ваксина и тн.

    Коментиран от #44, #66

  • 2 наоми

    71 3 Отговор
    Ами като е по-опасен,защо мелите,че умират хора от корона вирус? Челният удар от автомобил е още по-опасен. За мръсотията в гетата да не говорим.

    Коментиран от #49

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БЪЛГАРИН

    69 5 Отговор
    АЗ КАТО БЪЛГАРИН, ПРИЗОВАВАМ НАШИТЕ ИЗБРАНИЦИ ДА ОСИГУРЯТ МАСКИ И ДЕЗИНФЕКТАНТИ НА НАСЕЛЕНИЕТО.

    Коментиран от #48

  • 5 Дельо хайдутин

    73 12 Отговор
    Бойко застанал до президента и газ пикае, като му каза Радев че трябва да помогне на хората останали без работа. Значи имало по 1000 лв за медиците. Сега Бойко обяснява как не може да се помогне на бизнеса.
  • 6 Гост

    46 56 Отговор
    Стига сте търсили сензации!!!!!Това не е журналистика, нито сте журналисти.Какво бил казал , какво не бил казал......Вместо да пишете нещо стойностно се занимавате с глупости.
    Мутафчийски е достатъчно отговорен човек.цСледва ли да припомним вие каква глупост сте казали преди 2,3 5 или 10 дена....?

    Коментиран от #40, #43, #68

  • 7 Лора

    57 3 Отговор
    Бих задала този въпрос. :, Защо, когато имаше толкова работещи заводи , замърсяващи, околната среда, нямаше толкова остри респираторни заболявания, които способстваха за тези заболявания в пъти повече..!?

    Коментиран от #9, #45

  • 8 Без двойни стандарти

    62 12 Отговор
    Когато в една птицеферма открият птичи грип унищожават всичките 100-200 хил. птици без да им мигне окото. В свинеферма щом се появи африканската чума и убиват всичките 100-200 хил. свине. Спомнете си и стадата с кози и овце по селата. Но...всичко се връща! Сега когато се появи коронавируса в човешките ферми (градове) защо се опитват да лекуват хората? Защо не лекуваха животните? Айде без двойни стандарти!

    Коментиран от #64

  • 9 Последния софиянец

    35 3 Отговор

    До коментар #7 от "Лора":

    Не е от мръсотия, а изкуствени вируси.
  • 10 Лампазко

    49 8 Отговор
    Герберасткия Лъжльо преди 3 седмици лъжеш най-нагло че няма опасност за България, а сега хленчи по ТВ.

    Коментиран от #22

  • 11 РЕАЛИСТ

    54 8 Отговор
    В много момента в който Европа каза , че ще дава пари на засегнатите държави и лакомите задници на ГЕРБ решиха да въведат извънредно положение и да лапат отново.

    Коментиран от #72

  • 12 Тиквооо

    61 6 Отговор
    Защо няма в магазините елементарни неща. Нали имало за 2 години. Не може да бъдеш вожд на племе, което не познаваш. Поне това трябваше да научиш от бай Тошо.

    Коментиран от #74

  • 13 ПОСЛЕДНАТА СОФИЯНКА

    47 10 Отговор
    И ТОЗ "ГЕНЕРАЛ" КАТ ПОЖАРНИКАРЯ
  • 14 Радо

    48 12 Отговор
    Къф измислен генерал е тоя палячо, кат оня банкянския генерал....не могат да говорят и пишат грамотно - генерали ми били!!....навремето знаете ли какво е означавало да е генерал един човек!!!!

    Коментиран от #25

  • 15 Путин

    42 8 Отговор
    генерал мурафчийски го взимам в большой театр

    Коментиран от #18

  • 16 Някой си

    39 3 Отговор
    Калинка, говори това което му кажат.
  • 17 Справедлив

    46 6 Отговор
    Смешен генерал, кабинетен плъхх.... За съжаление вече е слуга на юдо-масоните конспиратори
  • 18 ПОСЛЕДНАТА СОФИЯНКА

    23 4 Отговор

    До коментар #15 от "Путин":

    ВЗЕМАЙТЕ ГО, Г-Н ПУТИН! ЩЕ ИЗИГРАЕ ВЕЛИКОЛЕПНО УМИРАЩИЯ ЛЕБЕД!
  • 19 asd

    24 3 Отговор
    Хубаво е да се припомнят някои неща... Хахахахаха! И на тъпите, посрани "политици" също!
  • 20 Няма смисъл

    16 6 Отговор
    Да успокоявате хората на всички е ясно че играта приключи
  • 21 gggw

    4 16 Отговор
    абе марийче.. га стигнеш нивото на тоя човек маймуните ще пишат статийки по нета... сигурно ти квото си казала през живота си всичко така е станало..? я бегай си преписваш от дойче веле..

    Коментиран от #24

  • 22 Centurion

    26 2 Отговор

    До коментар #10 от "Лампазко":

    Той тогава е казвал истината,а сега разтяга локуми да плаши хората,а те се оказаха доста податливи. Всички случаи Стреса и психозата която създадоха са неизмеримо по негативни от тази Китайска кашлица.
  • 23 Станой

    33 3 Отговор
    Току-що стана известно , че фирмата на Васил Божков - "Национална лотария" в Молдова е наредила 10 млн. долара с адресат - ВМА София. Сега остава да разберем дали има и други като Божков.
    Сега остава да разберем и фирмите на Тиквата и Каскета колко са превели.
  • 24 asd

    17 1 Отговор

    До коментар #21 от "gggw":

    Явно на маймуните им лъснаха задниците като лъгаха (дали от тъпотия или некадърност) 2 седмици по-рано!

    Коментиран от #26

  • 25 gggw

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Радо":

    палячото си ти
  • 26 gggw

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "asd":

    кво са те лъгали па теб?
  • 27 котопакси

    20 8 Отговор
    Този мъпет с униформата е изумително глупав и изумително опасен за обществения ред и интерес Този мъпет с униформата е изумително глупав и изумително опасен за обществения ред и интерес. Току-що предложи на малките бизнеси да си фалират, за да спасят родителите си.
    Това е положението. Както писах онзи ден: ще оцелеем, с индивидуален разум и чувство за отговорност. Междувременно държавата ще се опита да ни фалира, да прокара всякакви безобразия (няма да има протести заради карантината), а Гешев ще събере цялата власт в своите ръце.
    И после: един живот…
    Ако има държавна измяна – те в момента я упражняват. Разликата с европейските мерки е от… от Париж до Ашхабад. Ние сме на нивото на Ашхабад. Бил съм там, знам. И в Париж съм бил.

    Евгений Дайнов

    Коментиран от #30

  • 28 РЕСПЕКТ ГЕН.МУТАФЧИЙСКИ

    11 12 Отговор
    ВИРУСА Е НЕДОИЗСЛЕДВАН ,НОРМАЛНО Е ЧОВЕК ДА СБЪРКА В ПРЕЦЕНКИТЕ СИ ,НЕКА ДА УТОЧНЯТ ИБУПРОФЕН,ДИКЛОФЕНАК ВРЕДЯТ ЛИ СПОРЕД ФРЕНСКИТЕ ВЛАСТИ Е ТАКА
  • 29 gggw

    10 6 Отговор
    когато го е казал действително грипа е бил по-опасен. отде да знае човека, че селяните заразени от италия ше тръгнат рожден ден да празнуват
  • 30 gggw

    7 13 Отговор

    До коментар #27 от "котопакси":

    е ти кво искаш, умнико, бизнеса да си е екстра па родителите да умират? ти нормален ли си.. фалирайте мишки интригантски
  • 31 котопакси

    21 5 Отговор
    Чест им прави на Факти ,че припомнят тези минали изказвания на този измислен генерал .Аз подкрепям медията за тази достойна позиция .Винаги да се казва истината за да не се налага да се лъже .
  • 32 мечо

    6 3 Отговор
    гожди е пил рикия вав вечерта на северо западат и после е гуворил за короненият вирос нияма нищто станалото станало да сме живи и здрави приягели
  • 33 котопакси

    34 3 Отговор
    МАФИЯТА ще ви пази от коронавируса? Вие нормални ли сте? Борисов, Пеевски, Гешев и бандата им убиват, а не пазят! ТЕЗИ СЪЩИТЕ, които миналата година в продължение на няколко месеца криеха истината за източването на язовир „Студена“ ще ви опазят от коронавируса? В резултат на лъжите им над 120 000 българи пети месец са на воден режим, заплашни от епидемии и и зарази дори и без коронавирус!
    ТЕЗИ СЪЩИТЕ, които през 2018г. в продължение на почти една година криеха истината, че жителите на Хасково и региона пият вода с уран, ще ви пазят от коронавируса?
    ТЕЗИ СЪЩИТЕ, които от една година крият истината за споразуменията и престъпленията на Иван Гешев, дори и след като БОЕЦ ги осъдихме, ще ви опазят от коронавируса?
    ТЕЗИ СЪЩИТЕ, които БОЕЦ осъдихме пет пъти и продължават да крият какъв е размера на източеният и невнесен корпоративен данък ще ви пазят от коронавируса?
    ТАЗИ СЪЩИТЕ, които преди 35 години криеха за авариятя в Чернобил, докато над България валеше радиоактвен дъжд ще ви пазят от коронарируса?
    ТАЗИ СЪЩИТЕ, които крадат от лекарствата на онкоболните ще ви опазят от коронавируса?
    ТЕЗИ СЪЩИТЕ, за които лъжата, измамата, далаверата и схемите за крадлък са начин на живот ще ви пазят от коронавируса?
    ТЕЗИ СЪЩИТЕ, които източиха стотици милиони от гърба на пострадалите от наводнения и пожари ще ви пазят от коронавируса?
    ТЕЗИ СЪЩИТЕ, които убиха 20 българи край Своге ще ви пазят от коронавируса?
    ТЕЗИ СЪЩИТЕ, които са неспособни и некадърни да наредя
  • 34 котопакси

    21 2 Отговор
    Румяна Ченалова: В тази криза истината за некадърността и бездуховността ще бъде безпощадно ясна Борисов : “ Имаме за две години провизии и храни“
    А маски, лекарства, дезифектанти?
    Свършиха.Но пък ще ядем.Така действа бълг.правителство в условията на пандемия.Важното е да предвиди санкции в Наказателния кодекс, вместо медицински консумативи и лекарства.

    Сега ще видим как се грижи „мащеха“ за децата си.
    В тази криза истината за некадърността и бездуховността ще бъде безпощадно ясна.
    На теста за човечност и родолюбие отдавна се провалиха.
    Днешния тест – за компетентност, прогнозно мислене, адекватни решения също няма да издържат -провалите започнаха.
    „От всяко дърво свирка не става“- мъдро е обобщил българския народ.
    И неуспешните се изхвърлят…добавям аз.
  • 35 котопакси

    20 1 Отговор
    ИТАЛИАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО замразява сметките за ток, вода, газ, такса смет и телевизионна такса ;налага мораториум върху изплащането на ипотечните заеми на граждани и малки фирми;замразява заплащането на данъци за два месеца ;замразява плащането на осигуровките към осигурителните фондове; включва всички работници от засегнатите сектори към Cassa integrazione -държавен фонд, който позволява на техния НОИ (казва се INPS) да изплаща заплатите на хора, които поради затруднения на фирмите не ходят на работа;осигурява платен родителски отпуск или ваучери от 600 евро на месец за детегледачка.

    ФРЕНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО поема задължение да компенсира на 100% хората останали без работа като изплаща възнаграженията им;осигурява заеми на малкия бизнес и др.

    БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО- работи.
    Според Т.Дончев не може да имаме очаквания за пълна компенсация.“Това НЕ САМО Е ФИСКАЛНО НЕВЪЗМОЖНО, НО И НЕ Е СЪВСЕМ МОРАЛНО.“
  • 36 котопакси

    9 1 Отговор
    Боян Чуков: Коронавирусът променя световната геополитическа мозайка Тревогата свързана с пандемията COVID-19 остави на заден план световната политика. На сцената е борбата със смъртоносния вирус. Коронавирусът обаче постави на истинско изпитание редица международни организации. Най-вече ЕС и НАТО. Стратегическите съюзници и приятели се познават в критична ситуация. Иначе всички знаем как се правят конференции, съвещания и кръгли маси, на които да се кълнем лицемерно в нашата нерушима евроатлантическа и грижливо стерилизирана европейска дружба. А има ли въобще такава или само се баламосваме?

    Преди броени дни Доналд Тръмп взе едностранно решение да суспендира полетите между САЩ и Европа. Естествено, по цивилизационни причини Великобритания прави изключение. Какво излиза? Кои са стратегическите партньори на САЩ? Европа се оказа в американската стратегия един „нов Китай“.
  • 37 котопакси

    12 1 Отговор
    Боян Чуков: Коронавирусът променя световната геополитическа мозайка В този критичен за цялата българска нация момент ние от кого потърсихме помощ? От Русия и Турция. Къде е Петър Стоянов да обясни на българите теорията за „цивилизационния избор“. Или тази тема е само за конференции и телевизионни прояви. Къде е европейският щаб за борба с коронавируса в Брюксел? Няма го.

    Коронавирусът е без паспорт и не признава шенгенската зона. В борбата срещу коронавируса Западните Балкани отдавна трябваше да бъдат интегрирани в ЕС. Но евробюрократите са се ояли тотално и мисловните им процеси са почти замряли. Останала е само мисълта как да се благоустроят по-добре в личен план.

    Къде е НАТО със своите специализирани подразделения да се включи в битката срещу коронавируса в глобален план? Или поне на европейския континент. Няма го. Продължава да прехвърля войски на Стария континет за борба с „руската заплаха“. Що за наглост и липса на елементарна хуманност в този момент на пандемия! Световната здравна организация (СЗО) също се покри тотално. Превърна се в един селски глашатай. ООН също не взема в свои ръце координирането на съпротивата срещу смъртоносния вирус.
  • 38 котопакси

    11 1 Отговор
    Кой ще координира битката срещу коронавируса в европейски план или глобален план? До момента никой не се занимава с тези „подробности“. Всяка една страна се спасява по единично. Както казват „в декларативната борба сме всички заедно, но по стълбичката към ешафода се качваме самостоятелно“. Една пандемия изисква глобален отговор. Каква легитимност имат международни организации, които са безсилни или изпълняват геополитически поръчки в този критичен за човечеството момент.

    В интернет бе пуснат сайт, в който в реално време се съобщава за ситуацията по страни в света в битката срещу коронавируса. Колко са заразените, колко са в тежко състояние, колко са починалите и колко са излекуваните. Таблицата прилича на временно класиране по време на Олимпийски игри. С една малка разлика! Всеки гледа да е по-назад в класацията. СЗО обяви, че центърът на COVID-19 се е прехвърлил от Азия в Европа.

    Днес Италия е по-поразена от Китай. Азиатските страни се оказаха далеч по-подготвени за борба с пандемията. Китай направи едно показно „упражнение“ за целия свят. Китайците се мобилизираха и показаха, че мислят, прогнозират и имат предварителна готовност да посрещнат глобалните предизвикателства. След първоначалния кратък момент на стъписване, Поднабесната се окопити и се мобилизира за броени дни. Даде пример на света. Всички гледат Пекин с респект. По подобен начин действаха Сингапур, Корея (и двете), Япония. Те също овладяха бързо епидемията.
  • 39 котопакси

    10 3 Отговор
    Сравнете с Италия и Испания! Европоцентричното мислене в света приключи. Европа вече не е модел за подражание и развитие на света. Оказа се, че вече „бели страни“ са „жълтите страни“. Метастазите на либерализма проникнаха в тъканта на европейските общества, които се оказаха дезорганизирани, хилави и лишени от инстинкт за самосъхранение.

    В крайна сметка китайците се притекоха на помощ на италианците. А къде точно са НАТО и ЕС в този момент? Борят се „мъжки“ срещу Китай и Русия, налагат икономически санкции. Организират европейски учения срещу Кремъл. И ги суспендират поради пандемията. Това си е направо диагноза. По-голямо малоумие трудно би могло да се опише.

    В Европа ние все още не си задаваме правилните въпроси. Защо? Защото продължаваме да се опитваме да крием правилните отговори. Коронавирусът ще продължи да превзема и други континенти. Африка, Австралия и Америка. Засега не е превзета Индия. Въпрос на време. НАТО и ЕС обожават да говорят за правата на човека.



    Но първото и основно негово право е правото на живот.

    Като не могат да го защитят... за какво са ни? Боян Чуков, InFacto

    Коментиран от #51

  • 40 Колев

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Солидарен съм с теб и се радвам,че има такива хора но немога да понеса това ,че съм заобиколен такива простаци и идиоти къто тия които пишат

    Коментиран от #42

  • 41 котопакси

    10 2 Отговор
    Предателите нямат място в нашия дом, в мислите и бъдещето ни. Техният край е краят на Юда – презряни, самотни, мразени „Простете за нещата който СЪМ СБЪРКАЛ и за нещата които СЪМ МОГЪЛ ДА НАПРАВЯ ПО- ДОБРЕ“ – така Борисов поиска прошка от българския народ.
    Т.е. неговата вина се свежда до грешка или до непостигнато съвършенство.Действия, които не са умишлени , които са обясними, приемливи и за които е възможно да се прости.

    Борисов НЕ поиска прошка за съзнателното предателство спрямо националните ни интереси, за геноцида, оскърбителното си поведение, унижението на което сме подложени ежедневно, смъртта – резултат от липсата на социална грижа, мъчителната агония на хиляди българи,едва оцеляващи в мизерното си съществуване.
    Не поиска прошка за изтръгнатите надежди, за смрадта на корупционния тумор, метастазирал в държавните структури, за празната хазна, за лъжите в статистиките – стъкмистики.
    Не поиска прошка от над 2 млн българи и техните близки, превърнали се в наемници на чужда земя, защото в Родината си няма да оцелеят.
    Не поиска прошка от погребалите децата си заради „качествените“ му пътища, отровният въздух, земя и вода. Прошка не се дава на Юда, защото на неговата везна 30 сребърника тежат повече от България!

    Може би точно Борисов и шайката са последното изпитание за да изкупим тежката българска карма за предателството си спрямо богомилите.Десет века карма, която ще изкупим със страдания, унижения и срам пред света само за 10 години анти
  • 42 gggw

    7 7 Отговор

    До коментар #40 от "Колев":

    за съжаление българия не я очаква нищо хубаво с прост народ като българския, който е толкоз примитивен, че говори първото което вижда, а именно че ген мутафчийски приличал на годжи. е и? това ли е най-важното или че сме в пандемия??? прост народ.. обижда човека, който се е заел присърце с проблемите. ако бях на него хич нямаше да се занимавам да мрът там простаците.. няма да е загуба..
  • 43 ???

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    След като кажеш нещо трябва да можеш да стоиш зад него. Ако си сбъркал можеш да се извиниш. Ако утре кажеш нещо друго, какво става. Това което са казали журналистите или сме казали преди 10-15дни ние, не може да се равнява с неговото по отговорност.
  • 44 куку руку ку

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "шуме":

    Или тогава е казал истината, но много скоро е получил правилната опорка...
  • 45 Глобализация

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Лора":

    Щото тогава не бришехте из целия свят. Родителите ми са излизали зад граница по 2 пъти в живота си

    Коментиран от #50

  • 46 1235

    11 0 Отговор
    Някой да каже на Годжи да затварят границите
  • 47 Психиятъра

    8 3 Отговор
    Мутафчийска е един смешник като всички в тази държавичка на прага на Ориента!
  • 48 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "БЪЛГАРИН":

    И по 10 бона на семейство че да стоим в къщи поне 6 месеца.
  • 49 Eistee

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "наоми":

    Миличък, не знам вече как да го кажа. Ще опитам възможно най-меко и най-толерантно: "Челният удар от автомобил" не е заразен. Схващаш ли разликата? Тук се нагледах на хора, при които ръцете, които пишат върху клавиатурата нямат връзка с главния мозък...
  • 50 Яне съседа и той ми видя тъмносинята

    1 3 Отговор

    До коментар #45 от "Глобализация":

    А ти кво бришеш сега , родителите ти живи ли са и кво ме интересува това , важното ти колко пъти си излизала..! (Да пази Бог от такива като тебе, дето се мислят за баш БГ...!)
  • 51 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "котопакси":

    Човек върви работи в един вестник, може да му бъдеш главен редактор.

    Коментиран от #53

  • 52 Важното, че

    1 0 Отговор
    Контингента, го оценя, доволен е от него и празните му и дълги приказки...!(Те са от простолюдието, не разбират, гледат като трактор, важното да има там написано...!)
  • 53 котопакси

    5 0 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Алоо не е важно къде и какво работиш ,важното е да мислиш за хората - за народа . Преди много години един истински държавник Фидел Кастро се казваше .беше казал Щом не можеш да се бориш за народа си и за себе си не можеш да се бориш . А едно младо момче на 22 години когато го избират за крал на Бутан .Той казва Няма да бъда крал ,ще се грижа за вас като Баща ,Ще се тревожа за вас като брат и Ще ви служа като син .А сега кажи ми кой от Българските държавници е слуга на народа ? И защо всички използват политиката само за кражби и собствено благоденствие . Аз знам едно нещо за да си истински държавник трябва да загърбиш своите интереси за да служиш на народните дела Както са го правили двама от най великите Българи Васил Левски и Капитан Петко Воевода които са дава ли от себе си и не са взимали нищо от народа .
  • 54 Старата Бурия

    1 1 Отговор
    Ти ли си тази, която имаш връзка с главния мозък, никаква разлика нямаш. от твоите колешки, по зле си дори...!
  • 55 Госпожо Атанасова

    1 0 Отговор
    Няма да си позволя под друга Ваша статия да използвам думата „мисирки”, ако зададете въпроса на който и да е от кризисния щаб - Защо преди 16 дни твърдяхте, че коронавируса е по безопасен от всеки друг грип, а сега обявихте бедственото положение и затваряте всичко и всички?
  • 56 Смъртност в Италия

    2 0 Отговор
    Осем процента от всички заболели. Генерал Мутафчийски трябваше да прикрие насраните задници на своите началници. Нали те го издигнаха. А че са насрани е очевидно от късните мерки, пустите улици и липсата на маски, терапия, надежда и перспектива.

    Единствено Китай, с неговия опит, може да ни помогне за лечението на болните, които се увеличават като в Италия.
    Но насраните задници трябва да се помолят за помощ, сега, а не да чакат да пламнем още повече...

    Коронавирусът не е опасен за този, който не е заболял.
  • 57 личо

    0 0 Отговор
    Тоз днес друга песен пееше. Оня ден чалга, днес хеви метъл.
  • 58 червеният петел

    0 0 Отговор
    ас предлагам да го заразят с корона вируса за да покаже наживо своите твьрдения , че грипа тип -б е по опасен така ще убеди и нас простолюдието както казваше дедо ми - москва не верва на сьлзи
  • 59 бургазлия

    4 0 Отговор
    Първо-той е офицер-т.е. каквото му кажат ,това изпълнява. А е и хирург-що ще хирург в щаб,където водещи трябва да са епидемиолози и вирусолози.Защо ВМА е въоръжена срещу инфекцията с костюми като за космонавти,а всички други болници и маски нямат.Или лекарите в ВМА са най-ценният кадър,а другите докторчета-кучета ги яли.
  • 60 Правилно

    1 0 Отговор
    Аз го карам вече втора седмица този грип Б. Тежко протича. Сега усложннеията и умрелите от грип Б ще ги пишат на коронавируса за да има повече пушилка и да вземат повече европари, че да има да крадат, да крадат, докато се насе рат
  • 61 Георг

    1 1 Отговор
    искам да ви попитам г-н Мутафчийски, след като няма маски никъде в страната ни обикновенните хора как да се снабдят за да се пазят

    Коментиран от #75, #76

  • 62 ДедоДъррр

    0 1 Отговор
    Язък ти за пагона и образованието след като стана подлога на Боко!
  • 63 ДедоДъррр

    1 1 Отговор
    Ако ви се стори интересно ГЛЕДАЙТЕ И СЛУШАЙТЕ ОТНАЧАЛО ДО КРАЙ! Иначе ще сте си загубили времето напразно!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=FhuLxTgEv5Y - Убийство на икономиката и безотговорност на външно-управляемите "управляващи".

    https://www.youtube.com/watch?v=P7t246ChcQY - Каталунски компромати - ще бутнат ли Бойко Борисов?
  • 64 доктор Ох Боли

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Без двойни стандарти":

    Теб явно са те пропуснали при инсинерациата на прасетата. Или си домашен любимец?
  • 65 aаааааа

    1 1 Отговор
    Статистиката сочи, че около 40 000 души умират преждевременно от грип всяка година в страните от Европейския съюз. Най-висока е смъртността при хората над 65 г. - близо 90%. та тоя палячо сега ни лъже за корона вируса колко смъртоносен е бил.
  • 66 stefan_sal

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "шуме":

    Стига клишета и майтапи.Това е биология и медицина, а не политология.И грип Б е опасен за по-младите без имунитет и за възрастни с хронични болести,защото се появява мутирал 1 път на 4-5 год.За короната А и короната е опасна,но нова,а това е ретровирус с обратна транскрипаза и днк- цикъл.Послушате един др.професор.
  • 67 аззз

    0 1 Отговор
    Тоя ако беше добър лекар - нямаше да е военен!
  • 68 дими

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Прав си за журналистиката. Такава няма в България. Колкото за глупостите, които всеки един говори - прав си. Но тези, които са получили правото да ни управляват, правото да говорят на всички българи, правото да се разпореждат с парите ни, свободите ни, донякъде и с живота ни - нямат право да говорят глупости. И ако ти определяш казаното от него като глупост, то тогава въпросът: Очакваме ли от човек, който говори глупости публично да бъде отговорен, както вие го определяте. Отговорността е именно в това - да не говориш глупости пред няколко милиона жители и да всяваш паника и разнопосочни послания. Айде със здраве.
  • 69 magiosn

    1 0 Отговор
    да го питам,той може ли да си стои в къщи без работа и без доходи.И да си плаща сметките и да си пазари за храна.

    Коментиран от #73

  • 70 преди 16 дни

    0 1 Отговор
    който мислеше различно от професора го обябяваха за враг, тогава вируса не беше опасен. Днес, отново който мисли различно от същия професор, сега вируса е смъртоносен, отново е враг. Кога все пак няма да има врагове? Звездите ли да ни кажат, хубавиците на ББ, автора на "Шайка", мисирките или кой?
  • 71 Оооооф

    0 0 Отговор
    Не вярвах,че има толкова прости и глупави хора в България.Това е водеща световна новина и как целия свят го проумя,само тук колкото и да се обяснява не се получава.Ако при група постъпват за лечение по 5-6 болни се задръстват болниците и е труден приема,но все пак има възможност за прием и лечение,някой получават усложнения и почиват,то и от настинка някой се усложняват,но при коронавируса заразата серазпространява бързо и ако на ден има 50-100 или както в други държави 500-600 за прием в болница и с усложнения-няма да има възможност нито да бъдат приети, нито да има лекар да ги прегледа и лекува.Някой може да е в началото на заразата,но докато чака лекар да се усложни..Дори и 10 полеви болници да направят-няма толкова мед. персонал.Дори и да има шанс да са излекувани,няма да има кой да ги лекува
  • 72 Чуваш

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    Чуваш само това което ще ти послужи да хвърляш обвинения.Къде са помощите за Италия ако са обещали и дали или само за България са обещали и дали?В Италия,в Германия,в Испания ,Франция сигурно за парите са го пуснали този грип?Ама от къде са тия пари в ЕС,бе глупако нали всяка държава ги внася и после се разпределят.А изброените горе държави внасят много повече от България.Какво да обяснявам,то толкова тъп народ има,че чак мисля че в България е люпилня на глупаци.
  • 73 До 69

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "magiosn":

    Ами тоя същия които няма пари за храна и сметки ама има пари за интернет и време да се оплаква по цял ден,че е гладен.
  • 74 До 12

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Тиквооо":

    Кои са тези елементарни неща които липсват?
  • 75 Отиди в аптека и попитай

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Георг":

    Пусни си търсачката и ще откриеш маски стига да имаш желание.И по аптеките зареждат вече,в магазините за работни облекла също.Ако не ти се излиза поръчваш доставка ако си размърдаш гъза и излезеш ще намериш.Във почти всяко шивашко ателие също шият и продават.В Германия където в момента нараства броя няма маски,но такова мрънкане няма.Някои изобретателни си правят от шалове маски.
  • 76 Къде

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Георг":

    Във вас ако не си си купил е нормално да няма? В аптеки,в шивашки ателиета,в интернет вече ми е и писнало да излизат реклами на маски?
  • 77 3456

    0 0 Отговор
    Тая статия до другата година ли ще е пускате?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове