26 Март, 2020 18:39 10 065 125

Ген. Мутафчийски каза кога ще е пика на заболяването

  • венцислав мутафчийски-
  • тестове-
  • коронавирус

Търгаши лансират бързите тестове, те са ненадеждни, обясни Мутафчийски

Ген. Мутафчийски каза кога ще е пика на заболяването - 1
Снимка: БГНЕС

Процесът е много динамичен и нещата не могат да се прогнозират. Срокът на карантината може да претърпи промяна. Не смятам за реалистично хората да бъдат пуснати да пътуват преди Гергьовден. Трябва гледаме реално на нещата.

Единственият вариант да се справим с това заболяване, за което няма ваксина и доказано лечение е да се изолираме. След като премине големият пик тогава трябва да имаме отговорна тактика кои групи хора да се пуснат.

За съжаление пикът на заболяването най-вероятно ще е около Великден, както вървят изчисленията.
Това заяви началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, в предаването “Лице в лице” по бТВ.

Смисълът на бързите тестове е търговски, той не е медицински. Единственият сигурен начин за доказване на заразен е PCR - тестът, заяви ген. Мутафчийски. Докато съм на това място няма да позволя търгаши да подведат държавата да похарчи милиони, категоричен е той и даде пример с Испания, която е похарчила милиони за бързи тестове и сега трябва да си ги ползва, въпреки че са само 30% сигурно.

В момента ние не разполагаме със 100% сигурни тестове, но PCR - тестовете са най-сигурни. Ще следим тенденциите - САЩ и Израел работят много активно по тестовете. В даден момент ще има достоверен и лесно изпълним тест, обясни той.

По думите му всички, които са в болница и са в тежко състояние, се лекуват с хлориквин. Франция и Германия ограничиха тестуванията по изискванията на СЗО. Това е нова болест и има проблем с диагностиката на вируса.Ако това беше преди 10 години, още нямаше да сме разбрали от какво боледуваме, обясни шефът на кризисния щаб.

Парите от даренията се използват за дезинфектанти, апаратура. Около 25 апарата са дарени в страната. Във всяка болница има анестезиолози и реаниматори. По принцип има дефицит - лекарите и сестрите застаряват в България, но ние сме длъжни да се справим.

Не ми е известен за България да има случай на млад човек с усложнения в следствие на коронавируса, но има такива случаи извън страната, каза ген. Мутафчийски.

Аз винаги съм бил лекар, макар че в последно време някои хора се опитват да забравят това. Но това не е работа само за бяла престилка. Толкова много неща се направиха, би трябвало да дадат резултат. Изпреварихме много държави с мерките, които взехме, посочи още той.

Той заяви, че е оптимист.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoviD 20

    38 15 Отговор
    Мисля че в началото на 2019 съм прекарал корона вирус? Ако е така смятайте, колко сме зле! :\
  • 2 SARS

    60 13 Отговор
    Търгаши от пп ГРОБ ли?

    Коментиран от #14, #54, #89

  • 3 Ismail

    4 13 Отговор
    Teri maki chut

    Коментиран от #33, #34

  • 4 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    64 15 Отговор
    ЕЙ ВЪЗДУХАРИ ОТ ЩАБА ЗАПОЧВА ОТНОВО ГОРЕНЕТО НА ИТАЛИАНСКИ БОКЛУК ЗА ДА НИ Е ГАДНО И ДА ЗАБОЛЯВАМЕ ПО.БЪРЗО И ДА МРЕМ. ГАРАТИРАНО ОТ ГЕРБ. КО ПРАВИМ УЖ СЕ ЛЕКУВАМЕ И БОРИМ КОРОНАТА НО ОТ ДРУГА СТРАНА ТРОВИМ ВЪЗДУХА И СЕ УБИВАМЕ. ВЪЗДУХАРИ В ЧАС ЛИ СТЕ ИЛИ ОБСЛУЖВАТЕ МАФИЯТА И ДИКТАТОРА.

    Коментиран от #21, #50

  • 5 да де

    25 30 Отговор
    В държавите в които масово се използват такива тестове и там ли са търгаши??? Имам чувството, че тоя на % за да се прилагат само лабораторните тестове.

    Коментиран от #27

  • 6 вашето мнение

    41 42 Отговор
    Търгашът си ти набеден профане. Професор д-р няма. Истинският професор медик е дмн. Ти си гербава пподлога и за такива като теб го гласуваха тоя закон, да ви направят професори. Аман от калинки в тая държава.

    Коментиран от #10, #48, #120

  • 7 мечо

    26 28 Отговор
    гиорги минчев годжи ти само смут халус и паника саздаваш спри се малко побаркваш хората утиваи си вав шолуто на слави не да саздаваш паника
  • 8 Мутафчийски да си скъса дипломата

    40 34 Отговор
    Ненадежден е хирургът говорещ ни за заразни болести ! Къде ти е дипломата за заразни болести?

    Коментиран от #121

  • 9 Народен артист

    61 14 Отговор
    Някой сьмнява ли се,след 15г начело с Тиквата,че той ще сложи НЕЗАВИСИМ от него човек начело на каквото и да било,без да може да го контролира........Стига с тия смехории вече

    Коментиран от #122

  • 10 Електорална единица

    39 31 Отговор

    До коментар #6 от "вашето мнение":

    Коремно хирургче, във ВМА има хора, които са свидетели на главоломната ти кариера, и тя не е свързана с професионалните ти възможности.
  • 11 Eee

    31 20 Отговор
    Тоя повече лъжи от Боко.

    Коментиран от #123

  • 12 s222

    22 22 Отговор
    Да, да те затова немците правят по 500 000 теста седмично. При нас ще излезе смъртност над 30 % ... само заради това. #оставка
  • 13 вашето мнение

    26 27 Отговор
    Коронавируса е в България още от януари. Смъртноста от него е колкото от обикновен грип 3-4%. Тоя келеш се е запукал, и мисли, че с измами и манипулиране на резултати ще се изккара голяма работа. Между другото, според запознати цялата му кариера се развива така. Келеш, инат, който непрекъснато манипулира резултати.

    Коментиран от #70

  • 14 Колев

    17 33 Отговор

    До коментар #2 от "SARS":

    Кой копае гроб на нацията това са червените кретени без мозъчни същества които пишат глупости без да се замислят.
  • 15 Възмотен от некомпетентните лица

    32 27 Отговор
    Мутафчийски е коремен хирург! Защо ни говори за заразни болести?

    Коментиран от #124

  • 16 ГЕНЕРАЛСКИ БОЛЕШКИ

    24 18 Отговор
    ДА СМЯТАМЕ ЛИ ЧЕ ТОЯ ГЕНЕРАЛ "УПРАВЛЯВА" ВИРОСА , КАТО ЗНАЕ КОГА ЩЕ Е ПИКА , СМЕШНА РАБОТА ..............??????????????

    Коментиран от #125

  • 17 ти ай не си по вирусите камо ли по непоз

    12 12 Отговор
    натите . Гожи незнам оти , ама така некакси си ми на дефицит от към доверие. Като при теб бързите тестове. Некой струеми се игрички си играе на гърбо на тоя вирус.
  • 18 ГЕНЕРАЛСКИ БОЛЕШКИ

    15 11 Отговор
    ДА СМЯТАМЕ ЛИ ЧЕ ТОЯ ГЕНЕРАЛ "УПРАВЛЯВА" ВИРОСА , КАТО ЗНАЕ КОГА ЩЕ Е ПИКА , СМЕШНА РАБОТА ..............??????????????
  • 19 Някой си

    27 19 Отговор
    Нещо много бързо разлюбихте паркетния генерал коремен хирург май а?
    Ще дойдете вие на моя акъл, но ще е късно!
    От първия ден пиша, че тоя НЕ става!

    Коментиран от #103

  • 20 Справедлив

    28 16 Отговор
    Тоя си нема хал хабер, какво става в страната.... Много хора са заразени или преболедували, сдобивайки се с естествен имунитет.... В това число - сичкото сиган,....
  • 21 Иванов

    15 41 Отговор

    До коментар #4 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

    Вярвам на Бойко Борисов защото е най добрия в момента не мога да вярвам на курни и президентчето защото те всяват само омраза и злини.

    Коментиран от #29, #32

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ТТТТ

    16 15 Отговор
    Така всеки ден ще се увеличават болните в геометрична прогресия и нищо! А най добре да се блокира държавата за 20 дни влакове, метро, автобуси, Лидъли, Кауфланди всичко да се затвори и веднага с бусове от цялата страна да се карат пакети с храна до всеки адрес в цяла България! А бусовете са много лесни на Еконт, на Симит, на други компании, и в същото време армията да обикаля денонощно дали някой не нарушава карантината, така 20 дни и край! Иначе така ще стане неизбежното, а то е много лошооооо
  • 24 някой

    9 7 Отговор
    Шефа им рече айде де
    ,паре нема
    действайте.... Кой ли я изпя тая песен? справка : you tube
  • 25 Стратега

    34 13 Отговор
    От тоя псевдо щаб почва да намирисва на комисионни и то големи, щели да държат хората до Гергьовден, ми то до тогава ще е и правителството ви, щото вдигнете ли безсмислената си забрана ще си отиде и щаб и всички подлоги с него. Не спряхте да си играете със страха, а вече и с търпението на народа.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Kubeto

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    Много си чувствителен!?
  • 28 Ventura

    29 8 Отговор
    Абе г-н. Майтапчийски, я кажи защо се закопуват дезинфектанти и тем подобни с дарения, а твоя работодател дарява държавни пари на частни футболни отбори? Не трябва ли да ги пренасочи към здравеопазването или така Ви отърва?
    Но вина имат и всички дарители. Спрете да му пълните гушата на това недоразумение ББ. Оставете го да се оразили напълно. Иначе ще продължава да трупа дивиденти на ваш гръб.

    Коментиран от #52

  • 29 светиня ти

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Иванов":

    Иконка , кандило и по четири лапи. Три пъти на ден , от по толкоз пъти на ден лаже.
  • 30 Селянина с колелото

    27 9 Отговор
    Пагона не осъзнава ли, че ще го има само докато я има измислената му пандемия и после ще бъде изритан от шайката.Как удобно си избраха никому не известен екземпляр да им опере пешкира , а те да си вземат едни пари за сметка на страха на народа. Вирус има само за да се усвоят едни пари!

    Коментиран от #35

  • 31 Корнелий

    4 2 Отговор
    Мария Атанасова, ти граматика не си ли учила?
  • 32 898

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "Иванов":

    А,Баце целия в бяла нищо,че е доказани осъден лъжец!Иване,Иване!

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Семкаджия от ВМА

    21 6 Отговор

    До коментар #30 от "Селянина с колелото":

    Не знаеш колко си прав. От тоя нищо не става, и щеше да си остане обикновенно дофторче по коремна хирургия, докато не взе да угажда на шайката. Напълно посредствен индивид, по характер нервак, слуга и безкрупулен лъжец. Идеална калинка за гробарите. Така стартира кариерата му и вече е професор и началник на измисления щаб. Абсолютно си няма идея какво да прави. Изпълнява поръчка на герб да държи извънредното положение, колкото е възможно по-дълго.

    Коментиран от #43

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ивайло

    13 7 Отговор
    Браво генерале! Стегнете се хора,дядовците ни са се били във войни, а ние трябва да стоим вкъщи и мрънкаме!
  • 38 Госあ

    12 6 Отговор
    А ако го пита някой тоя миндил к'во точно означава pcr,да обясни детайлно, едва ли ще може. Трябва да бъде подведен под съдебна отговорност освен това за лъжите, които говори.

    Коментиран от #107

  • 39 Гост

    14 0 Отговор
    Новините през няколко часа за тоз вирус , ми стават досадни . Вече ми се повръща от тази пандемиуя . Болни , здрави , лекараства. Спирам с новините. Само филми и музика. Хапване , пиене и кеф.3547
  • 40 незнайко

    13 3 Отговор
    Никъде в статията не прочетох кога ще е пика на заболяването, следователно това е ФАЛШИВО ЗАГЛАВИЕ КАКТО И НОВИНАТА !!!
  • 41 Седим си

    11 9 Отговор
    в къщи до 30 май . Минимум!
  • 42 Реалност

    23 4 Отговор
    Имам чувството, че и на Тиквата и на Муфтаджийски им е ясно, че свърши ли извънредното положение ще бъдат изритани и затова тоя лъжец всеки ден си измисля само и само да се налапат повечко, но не се замислят, че колкото повече продължава този фарс толкова по вероятно е да се стигне до положението в Румъния в края на комунизма, тогава ни милиарди, ни вилички в Барселона ще ги спасят.

    Коментиран от #110

  • 43 Селянина с колелото

    10 2 Отговор

    До коментар #35 от "Семкаджия от ВМА":

    Ама влиза в роля иначе, и готов на какво ли не само и само заради пуста слава и угодия на баце, след като премине тая дъндания никой няма да се сеща за него, а пък ако решат да го вкарат в политиката, ще си направят мечешка услуга, както с кака ти цецка
  • 44 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 3 Отговор
    Oт тoзи "кaпaн" излизaнe нямa, eпидeмиятa нямa дa oтминe дoкaтo нe кaжe ШEФA...
    ИНФOРМAЦИЯТA E ВЛACТ и упрaвлявaщитe гo знaят мнoгo дoбрe!
  • 45 Глупости

    19 5 Отговор
    Абсолютни глупости говори този генерал!Живея в Испания и точно тук НЕ СЕ правят нужния брой тестове и се вижда резултата!
    Вземете пример от Германия-там се правят хиляди тестове на ден и вижте резултат-колко е нисък процента на смъртността.
    Или има други интереси този псевдо генерал????

    Коментиран от #57, #71

  • 46 Бойко

    16 0 Отговор
    Ако зависи от мене няма да ви пусна никога за да не ме свалите от власт.
  • 47 Възмутен

    23 7 Отговор
    Днес в 17.00 ч , на въпроса как да се предотвратят огромните опашки от коли на пунктовете, този господин отговори,че по- добре опашки отколкото военни камиони да изнасят трупове. И това ако не е умишлено създаване на паника и психоза, не знам кое е! Безобразие!!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Госあ

    8 5 Отговор
    Откъде им дойде самочувствието на тези селяни, които се съмнявам че знаят дори английски колкото секретарка,да оспорват резултатите на СЗО,Китай,Южна Корея, САЩ,Германия ??? Аз ще ви кажа, чувството за безнаказаност позволи на тези неграмотни въшки от краката,да скочат на главата. Да,Япония, прилагат само и единствено rt pcr, но в момента там правят по 6000 теста на ден,като ги прилагат интелигентно и имат разработена мрежа. Дезинфекцират и носят масово маски. Освен това, в самото начало приложиха строг контрол и карантина за хората които влизаха в страната! А сега ако има истински НПО, наистина трябва да заведат дело срещу този лаик за лъжлива информация!

    Коментиран от #63

  • 50 Гост

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

    Писането само с главни букви е признак на простотия. Нищо лично
  • 51 Въпроси

    15 0 Отговор
    Как, без бързи тестове да сме сигурни, че целия северозапад, кашляш и подсмърчащ не е болен от коронавирус и не го карат на крак? Как? Или ще ни развалят статистиката? Да купим тези, които ползват германците като другите не стават?
  • 52 Чудя се

    14 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ventura":

    И аз питах, ама отговор няма... Само дни преди карантината каза, че отпуска 37 000 000 лв за 2 стадиона....е защо сега не ги пренасочи към болниците, а ще събираме дарения със СМС....
  • 53 Госあ

    14 3 Отговор
    Значи дотук, според нашия щаб от калинки - тестовете лъжат, маските и дезинфектантите са безполезни и затова никъде няма, препаратите за които се доказа че работят, особено в началните стадии, са абсолютно неефективни. Няма какво повече да добавя. А, карантина е необходима само за гражданите с постоянно пребиваване, а за туристите и онези които се завръщат от чужбина- не 😂

    Коментиран от #60

  • 54 strong

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "SARS":

    Не търгаши безродници от мафията която си мисли, че е ""опозиция""!Тя е опозиция единствено и само на себе си, щото вече и останаха само два автобуса привърженици в кома!
  • 55 body count

    8 0 Отговор
    Пика ще е когато в софия заразените станат 50000 души , всъщност днес 14 дневната карантина свърши Да ама Не. .....
  • 56 Фермер

    0 1 Отговор
    Абе не е майтап работата ето в мадридска болница
    https://youtu.be/UTFNPYKRJ7w
  • 57 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Глупости":

    Нормално да е ниска смъртността при много тестове.За домашно ,защо е така?
  • 58 Русенец

    4 1 Отговор
    При създалото се положение и дефицитът на лекари в България, би следвало в новият ви закон за извънредното положение да има клауза, който посегне на медик моментално да се тика в тюрмата, по бързата процедура.
  • 59 Нормален

    2 15 Отговор
    Изключително добро попадение е Мутафчийски! Комунетата сън не ги лови, че назрява "революционна"ситуация, а тях никой не ги бръсне за сливи! Време за саботажи "другари", и без това хората отдавна са разбрали,че единственото което ви интересува е да докопате властта и да краднете, така както само вие умеете!
  • 60 Госあ

    7 2 Отговор

    До коментар #53 от "Госあ":

    Това е абсолютно достатъчно в една правова държава да бъде заведено дело срещу тези калинки за дезинформация и престъпление срещу народа, което може да има фатален край за много и да бъдат заразени и евентуално използвани за антитела !!!
  • 61 некой си

    9 0 Отговор
    Закривайте цирка и пускайте совалките към Марс. Мен ме пишете първи,че тук вече се нетрае .
  • 62 Пандора

    11 4 Отговор
    Само всява страх сред хората, но такава явно е поръчката. На знаещите в тази област не им позволяват да действат както е адекватно.
  • 63 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #49 от "Госあ":

    Ако Япония прави 6000 теста на ден при 130 милиона население,А България прави около 300 на ден от същия тест ,къде е разликата?

    Коментиран от #66, #77, #99

  • 64 Като нема лек за заразата

    7 2 Отговор
    Домуса как се излекува?или това е поредния пример за милиони нема невазможни неща или домуса е от наште хора дето не требва да се разболяват и за тех има лекарство
  • 65 Перко с пагони

    9 5 Отговор
    Спри да лъжеш бе фатмак нещастен.
    Съд и затвор за мутренското мекере МУФТАДЖИЙСКИ боклука с пагоните
  • 66 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #63 от "гост":

    Точно така, малко са. Абе заяви, че това е една шеста от капацитета. Разликата съм я написал в коментара си.
  • 67 Фермер

    0 1 Отговор
    Абе не е майтап работата ето в мадридска болница https://youtu.be/UTFNPYKRJ7w
  • 68 Русенец

    4 1 Отговор
    А каза ли, кога ще е пикът на нахлуващи вирусоносители? Щото, те двете неща са доста свързани.
  • 69 боцмана

    14 2 Отговор
    Защо ли все ме чопли съмнението , че пика отдавна отмина в България докато обявяваха първа и втора вълна на непознат грип. И сега правят всякакви хватки за да скрият некомпетентността си и ако може да се получат пари за крадене от Европа.

    Коментиран от #72

  • 70 Ловеца

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "вашето мнение":

    Склонен съм да го повярвам . Ако сега ми се беше случило сега това , което прекарах в края на декември началото на януари , общо около месец време , да съм счупил телефона , и сега вероятно щях да лежа в болница, с тръба в гърлото, предвид нагнетената паника от вируса. Всички симптоми тогава отговаряха , дори свиренето на гърдите ми , с подчертано намалената ми тяга по стръмните изкачвания . Обикновено съм един от първите в колоната ,и ги изчаквам , а тогава с мъка ги следвах , спирах да си събирам въздуха ,това правеше впечатление на колегите , а в дишането ясно чувах хрипове , и цели симфонии . И всичко започна с болки в тиквата , и една лоша деряща и продължителна нощна кашлица , която гарнирана с пробожданията в слепоочията , ми хвърчаха чак сълзи по възглавницата . Тогава нямаше истерии , лекари не съм търсил , здрава храна и витамини . От два месеца се чувствам здрав като чук , но тогава какво това ??????????????

    Коментиран от #80

  • 71 Глупости

    7 0 Отговор

    До коментар #45 от "Глупости":

    https://www.worldometers.info/coronavirus/ Вижте статистиката и ще разберете ,че съм прав!
    Тестове,тесто и пак тестове,това е истината!По-рано засечен болен по-голям шанс за оздравяване !
  • 72 Фермер

    2 2 Отговор

    До коментар #69 от "боцмана":

    Де да беше така.Пика ще го познаеш когато щаба започне да обявява по 200-300 починали на ден

    Коментиран от #75

  • 73 1234

    3 8 Отговор
    Трима генерала са начело на нацията и всеки се оказа на мястото, за което става; невероятен шанс в изключителна ситуация. Докторът се оказа с най-много истински военнен опит, а ситуацията си е реална.

    Коментиран от #94

  • 74 Дамяни

    6 3 Отговор
    Гнусен пендал. Отсега ни подготвят за Георг. Ден че няма да отпадне карантината. Тоя президент спи ли ?!! Може ли министър да се разпорежда за всичко ?? И да одължава карантината без народно събрание ?? Пууу че овце в тая държава!!!
  • 75 Дамяни

    5 2 Отговор

    До коментар #72 от "Фермер":

    Ей глупав !! Такъв ден няма да има никога. За целият период на зараза ще има 6/7 умрели. По малко от всеки обикновен грип.

    Коментиран от #83

  • 76 Моята прогноза

    6 0 Отговор
    За БГ е, че няма да има Пик, но няма да има скоро и Край. Поради ппичината, че леко боледуващите изобщо не могат да бъдат хванати и подложени на карантина. Те продължават да ходят на работа, да пътуват с градския транспорт и да пазаруват като все пак така заразяват други, които не се пазят достатъчно. Без да броим ромите....Карантината не може да продължи вечно. Гладът ще стане водещият фактор. Трябва да се работи - но само здравите и преболедувалите.
  • 77 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #63 от "гост":

    Освен т'ва, българия (с малка буква) прави по 6, а не по 600. Ето ти друга разлика 😄
  • 78 body count

    0 1 Отговор
    Ще чакате Пика на кризата , когато мисирките почнат да мрат като мухи на тв екрана ,спрят турските сапунки и бойко го закопат, до тогава даже и не дишайте щото може и да лепнете нещо ......от банкнотите .....
  • 79 Дамяни

    1 2 Отговор
    Гнусен пендал. Отсега ни подготвят за Георг. Ден че няма да отпадне карантината. Тоя президент спи ли ?!! Може ли министър да се разпорежда за всичко ?? И да одължава карантината без народно събрание ?? Пууу че овце в тая държава!!!

    Коментиран от #92

  • 80 О хо хо

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ловеца":

    До бронхит и пневмония може да стигнеш от всеки вирус. Но.....най- важният симптом ти липсва и това е - треска, температура...понякога доста дни. Нямаше да можеш да идеш до тоаретната, камо ли да движиш в колоната. Изкарал си просто един вирусен бронхит без бронхопневмания.

    Коментиран от #85

  • 81 чичо Пичо

    0 1 Отговор
    Този В Дупница ГО ПОЗНАВАМЕ-не бих ме го взели дори за САНИТАР.
  • 82 А БЕ

    3 5 Отговор
    ТОВА Е НАЙ АДЕКВАТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ИМАМЕ, ПРЕЗИДЕНТА И БСП, АКО ИМАХА ВЛАСТ ЩЯХМЕ ВЕЧЕ НА 50% ДА СМЕ СЕ ЗАРАЗИЛИ , ЧЕРНОБИЛ ЩЕШЕ ДА СЕ ПОВТОРИ !
  • 83 Фермер

    4 0 Отговор

    До коментар #75 от "Дамяни":

    Те така викаха и в Италия и в Испания
  • 84 Казуар

    3 1 Отговор
    Плюещите тук вероятно искат Мангъров да стане началник на щаба.

    Коментиран от #86

  • 85 Ловеца

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "О хо хо":

    Такива неща като треска температура, и резки пристъпи на студ , болки в ставите , са ми прекалено маловажни за да ги описвам и тях , защото ги има във всеки един вирусен грип , имаше ги и тогава , но пак казвам , не си спомням толкова гнусна дълбока кашлица , която не изважда нищо , и ми разцепваше мозъка от болка, а винаги съм се имал за ненормално държеливо животно, което обикновено има сили да носи на гърба си още едно животно.
  • 86 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "Казуар":

    Ми определено е по адекватен от годжи и по квалифициран, въпреки че като лекар и на него му куцат по тънките детайли. Тея даже математика не учат у му'то, к'во да говорим повече....
  • 87 Госあ

    1 0 Отговор
    Бате, има направления като Молекулярна Имунология и Молекулярна Вирусология. Тея лекари се изхвърлят като такова на мокър песък...
  • 88 Bingo

    2 1 Отговор
    Аз тук на снимката виждам само един търгаш, и то търгаш на човешки животи. Нито Израел нито САЩ са успели да ограничат заразата, единствено Ю. Корея и Китай успяха и то с помоща на бързи тестове. При нас този идиот изгуби много скъпоценно време и вече е
    късно за започване на масови тестове, щото завърналите се заразени отдавна разнесоха заразата.

    Коментиран от #90

  • 89 Джафер

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "SARS":

    Ако не беше ГЕРБ,няма спасение за България ,търгашите са протежета на БСП да не си забравил Бенчо Бенчев,Митьо очите,Николай Банев ,Мишо бирата Стайко -майко и подобни гадове .Не на последно място Румен Гечев ,Румен Овчаров ,Румен Петков и мн.мн други ,А на теб пожелавам на истина гроб.
  • 90 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #88 от "Bingo":

    Сащ започнаха с масовото тестване от доста време
  • 91 Усмивката

    5 1 Отговор
    Поредната лъжа. Франция и Германия са на друг етап на развитие на заразата. И там масовото тестване е с малко значение. Защото неможе вече да послужи за проследяване, У нас сега е моментът. Изтървем ли го , това ще е триумф за престъпната групировка.Този генерал е генерал само с униформа. Не зная какъв хирург е , но не става и за старшина на склад.

    Коментиран от #93

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #91 от "Усмивката":

    Нищо не са спрели, В Германия правят повече тестове дори от Южна Корея. А до вчера тоя голтак обясняваше как официалните изявления на експерти за действието на препаратите били лъжа. И освен това, тяхното действие е най ефективно в началото, а не накрая.
  • 94 Джафер

    1 5 Отговор

    До коментар #73 от "1234":

    Да живее ГЕРБ,да живее Борисов ,да живее Мутфчийски
  • 95 Очевидец

    6 0 Отговор
    При нас грипа е дошъл още януари,
    в цели области няма направен и един тест,
    а починали от пневмония има !
    Заради това не искат да тестват хората, че ще се обърка статистиката и може да се укаже че много са закъснели.
  • 96 гост

    4 0 Отговор
    Ако светът продължава с тези "мерки", измрелите от глад, депресия, нерви, обездвижване и много други, ще са в пъти ама в пъти повече от тези на корона вирусът. Тези мерки са опасни за икономиката и аз наистина се страхувам повече от последствията, отколкото от корона вирус.
  • 97 Хахаха

    4 0 Отговор
    Щаба е против бързите тестове, защото, колкото и да са ненадеждни, ще ги накарат да работят повече и най важното - опасяват се да не им объркат хубавата статистика! А така - всеки ден по малко, колкото да не ги обвинят в бездействие и да кажат, че мерките им дават резултат. Значи, правили 10 бързи теста на доказани с бавен тест и бързия хванал само 4! Още по добре за Щаба! Ако хване всичките, нали ще вдигне бройката. Аргирова вчера го обясни разбираемо - Бързите тестове не са категорични, но дават възможност да се установят и изолират много носители, които иначе ще шетат свободно и заразяват. На 100, 40 да хванат, тези 40 ще се карантинират и няма да разнася А, ако щаба мисли, че просто няма чак такава опасност от тоя вирус в България, може и да се съгласим с него. Май доста народ вече го е прекарал без да знае.

    Коментиран от #100

  • 98 Бай мангал

    1 4 Отговор
    Мутафчийски много прав.ще тръгне народа на велик ден народа по църквите да целуват ръка на попазите и един заразен да има след него 1000 заразени.начело с попа ще ги тръшне.но и попове като започнат да мрат да видим ква песен ще пеят.сега не можели да затворят не можело да има вируси в църквата.ама и колко малоумници имаше на Благовещение не е истина.тия дни очаквайте рязък скок на заразените.по велик ден ще заприличаме на италия.бог не може да ни спаси тогава

    Коментиран от #101

  • 99 Усмивката

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "гост":

    Разликата е в глупавата ти глава. Един заразен може да зарази 10 до 20 човека на ден. Не може да зарази 2000 . Освен ако не си го е поставил за цел. Сега схвана ли. ....Аман от генерали

    Коментиран от #112

  • 100 Усмивката

    4 1 Отговор

    До коментар #97 от "Хахаха":

    Точно така. Много некадърие се нарои за 30 години на тотален мутренски терор над населението.Кой му е дал униформа на този патолог,та да разполага със съдбините на България
  • 101 СВД

    3 0 Отговор

    До коментар #98 от "Бай мангал":

    Не подценявай народа, мънгал! Имам предвид - българският народ! Не знам за другите, за мънгалите знам, но истинският българин в критични моменти реагира по хладнокръвно, отговорно, със здравия инстинкт на обикновените хора от народа, отговорно и дори дръзко! без да се метиляви и хленчи като джендар! Дори дава кураж на загубените си управници, да не се объркат и повлекат стадото към гибел. И сега не мерките на властта, а съзнанието на хората е причина да има видима дисциплина! Но, говоря за автентичния българин!
  • 102 Куранавирус

    3 2 Отговор
    Муфтаджийски,гнила гъбо,в ада ще гориш за тъпотиите си
  • 103 Добре де

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Някой си":

    Напиши кой става? Или важното е да изсерем нещо и това е!

    Коментиран от #111, #115

  • 104 Западните Балкани

    2 0 Отговор
    Мутафчийски ми падна в очите. Проблемът с бързите тестове не е колко не хващат, а колко хващат. Ако може да се направят десетки пъти повече тество, ще хванат много заразени по-бързо. Това поне частично ще намали допира на заразени със здрави. А сега тези хора, които могат да се хванат по-рано заразяват. И сега говориш глупости. На базата на какви данни се изчислява кога ще е пикът на заразяването кято не са тествани масово хора?

    Коментиран от #108

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Процесор Вучков

    0 0 Отговор
    Георги Минчев-Годжи бягай от държавата, не ставаш за чичо доктор.
  • 107 Е ко искаш

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Госあ":

    Пръво пика се очаква га кажат краварите.
    Второ боко,че се замисли и шъ съ съгласи.Трето професорът он лаже оти така му нареждат.Четвърто, така му нарждат,он слушка оти е машичка.
    Да му мисли народа оти е робски.😂😂😂😂😂😂
  • 108 Е оти

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "Западните Балкани":

    Е оти да ни дава обяснение на нас робите.
    Де са е чуло и видяло богове да се отчитат на плебеи.
    Оооо не така да се взираш у думите на богът надежда.
    Че береш ядове.
  • 109 Богданов

    2 1 Отговор
    Само не мога да разбера ген.Мутафчийски.До няма и 2-3 часа ни убеждаваше,че бързите тестове са търговско решение,а не медицинско.А сега си подви опашката под давлението най-вече на Борисов.Достойнството,а и офицерската чест изисква да хвърлиш оставка.Всички признават,че заслугата за ниската заразеност е негова и на щаба за избраната стратегия.Ако това не е твоята игра излез от нея с вдигната глава.
  • 110 Опа

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Реалност":

    Що не вземеш да отидеш да видиш вилата в Барселона. Добре ще направиш
  • 111 Опа

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "Добре де":

    Толкова си може. Само да сере
  • 112 Опа

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "Усмивката":

    А тези 10-20 на другия ден колко ще заразят??? и без това да им е целта
  • 113 гост

    1 0 Отговор
    Венци м.....на Биби късмета.
  • 114 Колев

    2 2 Отговор
    Да си жив и здрав Генерале ти и твоите помощници.Фактите са на лице в коя европейска държава резултатите са по добри.
  • 115 Някой си

    0 2 Отговор

    До коментар #103 от "Добре де":

    Става лекар - специалист в съответната болест, не шапкар - телевизионна говорителка
  • 116 Един

    0 0 Отговор
    Да ви "светна" : процесите в природата се развиват по експонента с характерна времеконстанта (t)! Ако инкубационния период е до 3седмици (а не 14 дни) процеса на преболедуване се установява за 3(t) и отминава за 3(t) .Смятаме (3+3)(t)*3 седмици = 18 седмици ->4 месеца и половина! (Ако не нещо ви смущава справка Ухан - Китай! Начало на епидемията декември 2019,вчера - 26.03.2020 без нови заболели - 4 месеца до тука)
  • 117 куку

    0 0 Отговор
    Този е невменяем, вчера говори едно, днес на брифинга Борисов прочете че се поръчват 1 милион RAPID БЪРЗИ тестове.
  • 118 ЕДИНСТВЕНО

    1 1 Отговор
    РЯДЕВ И МУТАФЧИЙСКИ СА ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛИ , ГЛЕЙТЕ ГИ ОСТАНАЛИТЕ - ЗА ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВАТ !
  • 119 Манго от Квартала

    1 0 Отговор
    И тoя чукундур, ББ гo глacял зa прeзидeнт ?! Хa, хa, тoя, кaктo и вcички oт т. нaр. щaбoвe oт cпeциaлиcти ca кукли нa кoнци, мaриoнeтки, ПР-итe нa ББ им пишaт нa лиcтчeтa oпoрнитe тoчки, c тoчнитe думи, кoитo дa кaжaт. Колективната отговорност не е отговорност, затова и управляващите така бързо спретнаха "щабовете".

    Управляващите, както винаги, удобно са се скрили зад разните му там щабове, и ръководят нещата от задкулисието. Ако положението много се сговни, първия, който ще го отнесе е именно смешния генерал, министъра на Здравеопазването, и хората от щабовете.
    А ББ - ни лук ял, ни лук мирисал.

    В началото генерала ми беше симпатичен, но с развитието на пандемията стана ясно колко жалък, некомпетентен и продажен е...
  • 120 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "вашето мнение":

    Аз вярвам на видинов и румен гечев/ глад до дупка/
  • 121 Видин

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мутафчийски да си скъса дипломата":

    имаме шофьор на самолет за президент какво да правим
  • 122 Заслужил артист

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Народен артист":

    Затова ли кауна още ги сменя в президенството
  • 123 Бре бре брее

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Eee":

    Спокоино нинова и кауна не може да ди задмине
  • 124 Възхитен

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Възмотен от некомпетентните лица":

    Нинова е сдс пък говори за социализъм
  • 125 А от шипка

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГЕНЕРАЛСКИ БОЛЕШКИ":

    Генерала с фатмашка фуражка каза няма вируст
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове