Last news in Fakti

13 Август, 2012 15:59 3 602 15

Борисов: Метрото е по-евтино от похарченото за Белене

  • метро-
  • софия-
  • транспорт-
  • надежда-
  • джеймс баучер
Борисов: Метрото е по-евтино от похарченото за Белене - 1
Снимка: БГНЕС

Софийското метро, включително подземните паркинги и булевардите, е по-евтиното от всичко това, което е изхарчено до момента за АЕЦ „Белене“. Сравнението направи премиерът Бойко Борисов, който с кмета Йорданка Фандъкова обиколи три спирки от втората линия на столичното метро. Новата подземна отсечка от жк „Надежда“ до бул. „Джеймс Баучер“ ще бъде открита на 31 август. Същия ден ще отворят врати и два музея – Ларгото и Света София.

Изпитанията на новата метро линия започват още следващата седмица.

Изхарчените пари са около 1 милиард лева. „Да знаят данъкоплатците какво струва Белене. Към момента то е по-скъпо от столичното метро - с всички булеварди и подземни паркинги, така че да сравняват хората и да преценяват кое е редно да се прави и кое – не", допълни премиерът.

Ремонтът на бул. „Джеймс Баучер“ до момента е завършен за 2 кмот трасето и ще продължи, допълни Фандъкова. От станцията там до центъра на столицата с метрото ще се пътува 5 минути. Освен това ще отвори врати подземен паркинг за 620 автомобила.

„Всички хора, които идват от  Витоша, комплексите - спират, оставят автомобилите и след 5 минути са на НДК, а тези пък от "Надежда" на 12-тата минута са на "Черни Връх", заяви премиерът Борисов. Той изтъкна, че вторият лъч на метрото е екологичен, защото е на ток, и ще облекчи трафика в града.

Бойко Борисов информира още, че у предстои още да убе председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу със спестените пари от метрото да започне да се строи отсечката до аерогара "София".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 liderat

    1 2 Отговор
    Може ли да си толкова ограничен БОЙКО,може ли да си толкова глупав,че ние от провинцията за СОФИЯНЦИ ли плащаме данъци,тъпчо!!!Белене само София ли ще обслужва?
  • 2 Бойко Борисов

    2 1 Отговор
    Ами в София са 25% от населението на България , а от работоспособното- 35% бе . Какво ме е-е за бай Село, дето и без това гласува за Станишев и сие?

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Станимир Христов

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко Борисов":

    само на мен ли ми се струва че си мнооого ама много тъп?
  • 4 провинциалист

    1 2 Отговор
    Защо този ББ някой от личните му подлоги не го озапти и подшушне повече да не говори тъпизми . Този тъп човек кмет ли е , че така хвали София , а не мисли за българия .

    Коментиран от #10

  • 5 Петър Дошев

    1 0 Отговор
    Наля шкембе и Тиквата.
  • 6 liderat

    1 0 Отговор
    Приятелю-Бойко Борисов,аз може да съм селянин или там какво беше Бай село(нещо такова),но най-вероятно ТИ нито си ми на образованието,нито си ми на работата,нито на заплатата,така че не ми говори клишета кой бил и колко били трудоспособните и т.н.!
  • 7 Тони

    1 0 Отговор
    Много ясно, че за София се прави всичко. Те избират и свалят правителства.
  • 8 станишев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко Борисов":

    Ей -не се сърди че тока скача с 13 процента.Малко ти е на тебе.Още с 20 процента трябва да скочи.
  • 9 4x4

    1 0 Отговор
    Бойко, от къде са парите за да направиш метрото? От парите предназначени за Видин. Не стига че това е най-бедната община в цяла България и най-западналия регион в цяла Европа. Ти не знаеш ли, че в общината няма пукнат лев. На кметските избори каза, че ще има пари какво за кметовете от Герб, така и за БСП. Какво стана сега?!?
  • 10 агресивен

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "провинциалист ":

    4х4 незнаеш колко си прав...точно тъка си е,грабят парите на провинцията за да процъвтява един град...срам!
  • 11 EMSKI

    1 0 Отговор
    Сега да видим,като ви преместят по провинцията,как ще ревете-тия топли служби,как ще ги изгубите???? И в Русе,Пловдив,Варна , живеят нормални хора-мисля,че дори ще вси е по-добре там......айде "на село"
  • 12 666

    1 0 Отговор
    Хич не ги ща тука да ми развалят рахатлъка. Нека се тъпчат у трамвайьо, да се гъчкат у панелките да си карат петте километра до работа 30 мин. на връщане час щот има трафик. Пък ми дреме от Витоша по-високо и от Искъро по-дълбоко.
  • 13 777

    1 0 Отговор
    Лидер,претендираш за образование и т.н., но Белене няма дя е държавна фирма, а и не трябва да бъде защото знаем как се управляват чужди активи /разбирай "народни"/. Ако въобще излезе на печалба, то тя ще е такава само за стратегическия инвеститор и няма да обслужи ни тебе ни мене. Държавата ще даде маса пари защото, ще е гарант по сделката, а първоначалните сметки ще са мноого по-ниски от действителните! А ще ни се или не, /апропо аз също сам от провинцията/ на практика София е вратата и лицето на България към света. Така че, трябва да се започне от там, за да придобием европейски вид на градовете и инфраструктурата. В повечето градове също се инвестира сериозно в паркове, Вик, училища и т.н., но едва ли е виновен Б.Борисов или Станишев преди, че има много крадливи и некадърни кметове /и от БСП и от ГЕРБ/ по места, които не могат да изготвят и защитят читави проекти по европрограмите. Стига злоба и завист за всичко хубаво което се случва, защото точно този манталитет ни държи на дъното на Европа!
  • 14 наблюдателен

    1 0 Отговор
    Абе не знам, обаче ми прави впечатление вожда Борисов доста е наддал на килограми, защо ли??? Сигурно понеже добре си живее.
  • 15 liderat

    0 0 Отговор
    777,аз никога не съм поддържал идеята за Белене,просто не е редно един Министър да се изразява по този начин,защото той (Б.Б.)е министър на всички в тази държава,а не само на софиянци!
    Просто искам да кажа,че не е логично да се сравняват един с друг такива проекти!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове