Last news in Fakti

4 Април, 2020 11:25 3 649 60

Марешки: Предложението на БСП за отмяна на извънредното положение е малоумно

  • веселин марешки

Още отдавна казваме, че мярката 60-40 е недостатъчна. Считам, че бюджетът може да си позволи минимум тя да се качи на 80-20, каза депутатът

Марешки: Предложението на БСП за отмяна на извънредното положение е малоумно - 1
Снимка: БГНЕС

Предложението на опозицията, в лицето на БСП, за отмяна на извънредното положение или неговото намаляване, е малоумно. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на Воля депутатът Веселин Марешки.

Вчера в парламента се разрази лют скандал, след като Корнелия Нинова обвини депутата, че е нарекъл "изрод" народен представител от БСП.

"Слагането на срок означава, че ако всичко беше свършило, трябваше да се събираме да го отменяме. Това малоумно предложение, мислех да се гавря с тях като дадем предложение да е 29 април... Това е само едно приказване, една щуротия. Това дава възможност на малоумната опозиция да седи пред камерите и да дава интервюта."

Веселин Марешки нарече лицемерие замразяването на заплатите и излезе с радикално предложение:

"Смятам, че това е страшно лицемерие - замразяването на заплатите и субсидиите на партиите. И то спрямо българския народ. Затова дадох предложение заплатите на депутатите да бъдат на ниво минимална работна заплата и дори на минималната пенсия. Ако ги замразим на едно такова високо ниво, какво печели българският народ. Не, от утре да имат минимални работни заплати, докато хората не започнат да просперират. Това ще го входираме сега, като му е времето като наше официално предложение. Вчера го дадох и от трибуната."

Марешки коментира и мерките на правителството за спасяване на дребния и средния бизнес:

"Още отдавна казваме, че мярката 60-40 е недостатъчна. Считам, че бюджетът може да си позволи минимум тя да се качи на 80-20, а според нас тя трябва да бъде за определени сектори на 100% и това е едно от нещата, за които ще настояваме. Сигурен съм, че правителството обмисля такива неща и ще получим помощи и от ЕС и то МВФ. Една от мерките е да има държавна верига от бензиностанции. Тя може спокойно да продава на около 1. 50 лв. Всяка стока и услуга, която потребяваме, минава по някакъв начин през горивата и бизнесът става много по-конкурентно способен. Това е една елементарна мярка, която изсветлява бизнеса."

Веселин Марешки разкритикува вчерашното изказване на президента Румен Радев:

"На нас не ни трябва президент, който да казва това, което всички виждаме. Чакаме идеи от президента. Логиката от всичко това беше, че едва ли не правителството има едва ли не някакъв интерес да не ходи на работа. Като един прост инженер ми идва следната мисъл. Най-голяма полза от това държавата да се събира и да има данъци, е хората да ходят на работа, държавата да работи и да има излишъци. При най-малка възможност тези мерки ще бъдат спрени, за да може да влизат пари в държавата. Това са единствените мерки, които да спасят живота и здравето на хората, които са най-важни."


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Факт

    48 10 Отговор
    Марешки пича от контингента дето имаше кола Ultimate Aero за 2.3 милиона лева !

    Коментиран от #53, #54

  • 3 Някой си

    64 14 Отговор
    И аз ако имам аптеки и съм във фармацевтичния бизнес и аз така ще говоря.....

    Коментиран от #57

  • 4 Магарешки измамник си

    49 15 Отговор
    Менте бизнесмен и филантроп
  • 5 Знам

    37 16 Отговор
    Като го гледам как изглежда ми става ясно всичко за него ..........
  • 6 SARS

    53 13 Отговор
    Тоя искаше извъндредното положение да бъде безсрочно.
  • 7 БГ681

    45 13 Отговор
    Един въпрос за размисъл кой печели от извънредното положение? И защо някои държат толкова много на удължаването му? До кога би могло разумно и без да навреди повече от колкото помага това "положение"
  • 8 Еееее

    40 13 Отговор
    То и Марешки е малоумен , че и е мутра за затвора , но седи в парламента и краде ли краде и лобира.
  • 9 Р.радев

    20 29 Отговор
    Комунистите да чумата на миналия и сегашният век..Факт.
  • 10 Ууууууууу

    22 30 Отговор
    Комунистите доброволно да се заразят с вируса и да ходят да работят.

    Коментиран от #18, #31, #35

  • 11 Лекар БГ

    30 5 Отговор
    Е,изходи се и Пунтамарешки.
    60/40 е всъщонст 23/77.
    Колкото до заплатките-съгласен съм.Минимална работна заплата за Парламента понастоящем.
  • 12 Какво д а му кажеш?

    34 10 Отговор
    Аптекар, бензиджия, депутат, доста охранен. Подлога на власта. Ексъра популист в собствен интерес. Не е средно-статистически БЪЛГАРИН. ЧОРБАДЖИЯ.
  • 13 Спекулант

    28 8 Отговор
    Е Магарешки
  • 14 копи пейст

    35 13 Отговор
    Малко статистика за такива като тебе. За периода 2007-2017 г. от грип са се разболели 916 270 българи и от тях са починали 16 777. Или средно за година болните са около 90 000, а починалите 1670. Някой да е блокирал животът в държавата? Дори се говори, че болничните вредят на икономиката. А сега за първите няколко болни и взривиха икономиката на страната.
    Източникът ми е приложение 19rh006pr.pdf към НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ВАКСИНОПРОФИЛАКТИКАТА НА СЕЗОННИЯ ГРИП 2019-2022
    ........................................................................
    инж. Марешки, по-малко от 500 души заразени, от тях по-малко от 300 болни, от които вече двайсетина са се излекували, за период ДВЕ - ТРИ СЕДМИЦИ, това ли вие "епидемията"? А да, била е овладяна! С какво? С безумните реплики на Муфтаджийски или с глобите по 5000 лв за неносене на маски-носни кърпички и със забраната за излизането на вън?? Хайде малко по-сериозно!

    Коментиран от #27

  • 15 999

    22 8 Отговор
    И ТИ ЩЕ ВИСНЕШ ....ПОМНИМ И НЕ ЗАБРАВАМЕ .СЪПОРОТИВАТА
  • 16 Усмивката

    21 10 Отговор
    А аз мислех да приготвим едно бесило. Сега виждам , че бесилата трябва да са две.

    Коментиран от #23

  • 17 ФЕН

    25 9 Отговор
    Марешки е напълно на ясно ,че при едни предсрочни избори са под 4%!! както псевдо патриотите...затова ГЕРБ ги меткат ката примамка на бойното поле само да докопа пак властта .Че падне ли Герб света ще им се види тесен.Даже и да избягат по екзотични дестинации там ги чака натирените престъпници с потрити ръце
  • 18 Идея

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ууууууууу":

    Мрели са и пак ще мрат в името на НАРОДА. Жалкото е, че сме останали малко. Всичко тече, всичко се променя!
  • 19 МАЛОУМНО ВЪЗРАЖЕНИЕ

    22 11 Отговор
    МАРЕШКИ И ТВОЕТО ВЪЗРАЖЕНИЕ Е СЪЩО МАЛОУМНО.ЗАЩО ЛИ!?ЗАЩО СЕ СТРАХУВАШ ОТ ОТМЯНА НА МЕРКИТЕ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НАВСЯКЪДЕ ХОДИШ И ДОРИ СПИШ С КОСМОНАВТСКИ ДРЕХИ И СКАФАНДЪР ВКЛЮЧИТЕЛНО И В ПАРЛАМЕННТА.ТАКА ЧЕ ТЕБ ТОВА НЯМА ДА ЗАСЕГНЕ, А И ИМАШ МНОГО ЛЕКАРСТВА С КОИТО ЩЕ СЕ ЛЕКУВАШ.НАКРАЯ ЩЕ ОЦЕЛЕЕШ САМО ТИ.НЕ БЪДИ ПРОСТ И УПОРИТ С МАЛОУМНИТЕ СИ ВЪЗРАЖЕНИЯ.ТИ ИМАШ ПААРИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ,НО НАРОДА НЯМА И Е ГЛАДЕН.
  • 20 Не е МАЛОУМНО, НЕ Е!!!

    15 13 Отговор
    Бсп не са искали отмяна, не искаха директно удължаване с още 1 месец преди да е изтекъл първия срок 13.04.
  • 21 Усмивката

    20 12 Отговор
    Бих задал въпрос на Марешки .А той има ли връзка и участвал ли е в закриване разпродажбата на ефективното лекарство ХИНИНАНАЛГИН. И ако има и най малките съмнения, по добре да си купи въже докато цените позволяват

    Коментиран от #50

  • 22 Другия с коня

    18 19 Отговор
    Гарантирано от БСП след две Национални Катастрофи ви гарантираме Трета....Всички Пенсионери с Коронавирусна добавка към Пенсиите за Великден....Заразявайте се внимателно и Окончателно....Да живее Интернационала и Дружбата между Народите.Те умират по 800 на ден,а ние ще го постигнем Двойно....

    Коментиран от #48

  • 23 СЪПРОТИВАТА

    4 8 Отговор

    До коментар #16 от "Усмивката":

    ПО СПИСЪК СА КЪМ 100000
  • 24 Харисън

    21 10 Отговор
    На този му се иска Извънредното положение да е вечно, да кеси в НС колкото се може повече, за да лапка кинти. Той добре знае, че изпадне ли от НС после ще го гледа от Опашката на коня.
  • 25 Виж го

    22 10 Отговор
    Хладнокръвен ментарджия е другаря - и в политиката , и в бизнеса !
  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    22 11 Отговор
    Марешки, Марешки с това си изказване отиваш и ти на боклука при гербавите!
  • 27 Johansson

    17 7 Отговор

    До коментар #14 от "копи пейст":

    30 дори са напълно излекуваните. Ако изобщо може да се каже, че cа били болни.
  • 28 правило

    16 8 Отговор
    Всеки идиот се смята за неидиот. Абе малко мутре , ти какъв маскарад прави в Парламента бе ?
  • 29 Ввв

    18 9 Отговор
    Марешки ти си едно безгръбначно!!!
  • 30 СЪПРОТИВАТА

    7 9 Отговор
    ДА ГИ ИЗБИЕМ САМО 100000 СА ХИЕНИТЕ ПО СПИСЪК .НАД СОФИЯ НЕБЕТО Е СЛЪНЧЕВО ....ДА ПОЧНЕ СЕГА
  • 31 Фатмак бг

    16 8 Отговор

    До коментар #10 от "Ууууууууу":

    Ти луд ли си комунист да работи!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 а бе магарешки

    12 6 Отговор
    то ние знаем какъв е интереса на държавата но защо мислиш , че управляващите и вие защитавате този интерес ??? нали имаше 1,5 млрд излишък ...къде потъна той...знаеш ли колко маски ,респиратори и защитни облекла са това ?? правилно трябва рестрикциите да се коригират и да засягат само застрашените групи ...а който друг се чувства застрашен никой не го кара да ходи на работа или да излиза от тях !! но съм за да има държавна верига бензиностанции и не е лошо и държавен нефтохим да имеме нооо на някои не им е изгодна конкуренцията
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 КОНТРАТА

    12 9 Отговор
    Извора на простащината Марешки!
  • 40 КралиМарко

    11 8 Отговор
    Когато ДС ти е дало задача да се занимаваш със законната дрога - Лекарствата, ти нема как да не крепиш властта?!
    Този освен поредната ПАТЕРИЦА -на власта, скъпо платена от мизерните хора,АБОНАТИ на АПТЕКИТЕ му , няма с какво да изпъкне,камо ли да успее.Последен Валс - Збогом Любима...ще има скоро за ВСИЧКИ ПАРТИИ,Партиики и движения!!!Ей, скунксове смръдливи - средата ПРЕСЪХНА и нема от къде да Цицате Сиромашка Кръв!!!
  • 41 Кондю

    11 3 Отговор
    Тоя като го видя и винаги се сещам за имитацията на РАНЪРСА(Виктор Калев)

    Коментиран от #42

  • 42 ЦЪ,..

    8 8 Отговор

    До коментар #41 от "Кондю":

    Като го видя и се сещам каква здрава ...ТУПАЛКА Надена на онова нежното -КОПЕЙКИН, направо му изкриви суратя!
    😃
  • 43 ВЪЗРАСТЕН

    13 9 Отговор
    Марешки е прав , а БСП са популистки простаци !
  • 44 БСП

    9 6 Отговор
    Е ИЗВОР НА ПРОСТАЦИ , ЗАЩОТО ВСИЧКИ ОВЧАРИ, ГОВЕДАРИ И АРГАТИ СТАНАХА КОМУНИСТИ 1944година И ПРЕДАДОХА ДЪРЖАВАТА НИ НА РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ , ВСЛЕДСТВИЕ СА И ИЗВОР НА ПРОПАГАНДИ И ПРОСТОТИИ !
  • 45 Лобизам до дупка

    9 7 Отговор
    Тъпанар,много му е лесно аптеките бълват милиони на ден. Ако ко го питаме сигурно ще иска да остане така още 10 год.
  • 46 ууууу

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Johansson":

    Абсолютно ВЯРНО Е казал човека , бих добавил не само малоумно но и расиско с геноциден акцент (просят си забрана). Такова либерастско безхаберие не съм очаквал нито от призидента нито от бсп. Проклети да са.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 адаша

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Другия с коня":

    Нещо като -"Пе
    тилетката - в съкратени срокове"!. Ужас...!
  • 49 Русенец

    10 2 Отговор
    Магарешки, стига близа Бойковия .ъз ! Ще го протриеш, а и скоро Гешев ще те прати при Божков и край на акцизният ти бизнес с горива боклуци, от които се чупят колите !
  • 50 адаша

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Усмивката":

    Няма проблеми с въжето. Работя по алпииски способ. Уреден е!
  • 51 И тоя ще е на кола

    4 1 Отговор
    Естествено, че Магарешки е щастлив от положението - търговията си върви и сигурно пръв ще прилапа ей тия 60/40
  • 52 Аве Адолф Хайлллл

    6 1 Отговор
    А , Марешки , ами като така считаш, продавай бензина за по левче литъра тогава , и аз считам ,че си достатъчно богат да си го позволиш .......
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 9689

    0 3 Отговор
    А ти си дрисльо..
  • 57 Rusty nail

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    Ще говориш ти??ти четеш ама не разбираш какво предлага.Той изка държавата да има ФИРМИ във всеки отрасъл за да може да се бори срещу картелните споразумения РАЗБИРАШ ЛИ??По този начин ще може да регулира цените и ние обекновенните хора да имаме някаква изгода а не прекупвачи и пишмян КАПИТАЛИСТИ да ни свличат кожата ....щото тогава ще има държавен монопол с които всички търговци ще се съобразяват ако неизкат да изпаднат от пазара.РАЗБЕА ЛИ СЯ???
  • 58 тхйт

    4 3 Отговор
    Марешки е малоумен!! ХА ХА ХА
  • 59 КУРнинов

    2 4 Отговор
    БРАВО НА МАГАРЕШКИ ! И ТОЙ РАЗБРА ЧЕ В БСП СА САМО МАЛОУМНИЦИ!
  • 60 Planetata na maimunite

    3 1 Отговор
    Винаги съм си задавал въпроса този от коя планета е,как е спечелил мандат в парламента и има ли някаква доктрина неговото присъствие или е обикновен пълнеж,случайно,който голямата глава използва.При поредния вот на недоверие,ако този и неговите депутати не се бяха скрили без да гласуват,сега нямаше да имаме извънредно положение нито още милиарди за крадене,защото кухата голяма глава заедно със шайка та си щеше да абдикира.Хора.мислете когато гласувате или ако не гласувате,защото такива селски пръчки ще ни управляват и за в бъдеще.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове