Last news in Fakti

5 Април, 2020 17:17 4 227 104

Каракачанов към Нинова: Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията

  • красимир каракачанов-
  • корнелия нинова-
  • армия

Левият популизъм е безграничен и винаги изненадва със своето нахалство

Каракачанов към Нинова: Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията - 1
Снимки: БГНЕС

Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията. Левият популизъм е безграничен и винаги изненадва със своето нахалство.

Това се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов. Поводът за острата му реакция е коментар на лидера на БСП Корнелия Нинова по време на нейно телевизионно участие по-рано днес. По думите ѝ парите за армията трябва отидат при ресторантите. Изказването предизвика дълбоко възмущение в Каракачанов:

„Госпожо Нинова, разбирането на Вашата партия за армията и отбраната като за „бира-скара“ е дълбоко вкоренено в традициите на БСП – от изявлението Ви става ясно, че и Вие сте го възприели без колебание“, категоричен е още той.

Ето и пълния текст на позицията, която е публикувана във фейсбук профила на военния министър:

До такъв извод стига човек, когато се запознае с последните хрумвания на лидера на БСП г-жа Корнелия Нинова за блокиране на модернизационните проекти в армията и пренасочване на средствата, включително към ресторанти и малки заведения.

Госпожо Нинова, разбирането на Вашата партия за армията и отбраната като за „бира-скара“ е дълбоко вкоренено в традициите на БСП – от изявлението Ви става ясно, че и Вие сте го възприели без колебание.

Затова трябва да поясня няколко важни неща:

Първо – закупуването на ново въоръжение и техника не е нечия приумица, както явно Вие смятате. Модернизацията на армията е от ключово значение за сигурността и отбраната на страната – особено днес, във време на глобални сътресения и регионална несигурност. Нито страната ни ще излезе по-силна от кризата с коронавируса, когато и да бъде това, нито регионът ни ще стане по-спокоен, нито мигрантската вълна ще изчезне. Напротив – ще става по-несигурно и ще се нуждаем от по-стабилна отбрана.

Второ – Госпожо Нинова, освен за ресторантите, призовавам Ви да си дадете сметка и за хилядите български военни, които с риск за здравето и живота си помагат на пострадали в природните бедствия. Знаете ли на колко години са бойните машини, които изваждат камиони и автомобили от зимните преспи? Поинтересувайте се, ще останете искрено изненадана. Тези машини са на много повече години, отколкото лъскавите мерцедеси на милионерите от Вашата лява партия. И ако сега приемем Вашите съвети за блокиране на модернизацията, утре Вие и Вашите милионери-съпартийци с лъскавите си лимузини ли ще вадите закъсалите хора от снеговете? Едва ли.

Трето – Госпожо Нинова, Вашият популизъм е дълбоко разочарование за цялата Българска армия. Познавам армията, защото живея всекидневно с нейните грижи и тревоги и затова Ви уверявам – военните рядко изразяват мнението си публично, но затова пък имат дълга памет и помнят кой е загрижен за армията и за страната ни.

Днес Вашето изявление Ви нарежда в една дълга редица на ликвидатори и унищожители, която започва с Иван Костов и жестокото орязване на Българската армия по времето на неговия мандат. Унищожени бяха Строителни войски, Транспортни войски, Организацията за съдействие на отбраната (ОСО), а имуществото им беше безогледно разграбено. Десетки хиляди офицери и сержанти бяха изхвърлени на улицата, останаха унижени и забравени вместо да получат достойно признание за своята служба към Отечеството.

Унищожени бяха хиляди танкове и стотици самолети, нарязани бяха ракетни установки, хиляди декари военни имоти бяха продавани на безценица, включително и такива в центъра на София. Сега там има молове и супермаркети – това се случваше по време на „царското“ правителство и продължи и по време на тройната коалиция.

Тази безотговорност достигна своя връх при „майстора на постните пици“ Симеон Дянков, който наложи идеята си за 40% съкращаване на бюджета на армията – и то във време, в което започваше буря от революции в Близкия Изток и се надигаше океан от мигрантски вълни.

Всеки некадърен и безотговорен политик, който няма представа от дългосрочните национални интереси, се познава по това, че първо посяга на армията.

Четвърто - Популизмът и безотговорността на Вашата партия спрямо отбраната на страната не започва от днес. През 2008 година правителството на премиера и председател на БСП Сергей Станишев и ръководената от БСП тройна коалиция сложи край на наборната военна служба – без никакъв анализ на рисковете пред отбраната на страната. Направихте го само за да се изкарате по-католици от папата и по-натовци от генералния секретар на НАТО.

Вие днес също правите своето безотговорно изявление без да сте направили никакъв анализ пред какви рискове може да се изправи България през следващите години. Популизмът днес може да има страшни последици утре – защото историята ни учи, че когато една страна няма силна отбрана, винаги се намират външни опасности.

Логиката е такава, че след всяка финансово-икономическа криза следва външните рискове и опасности рязко ескалират. Последният пример е резултатът от финансовата криза в САЩ след фалита на „Лемън брадърс“ през 2008 година, която даде начало на вълна от фалити в целия свят. Отражението в нашата част от света по отношение на сигурността бе разтърсване на целия близкоизточен регион, избухването на т.нар. „арабски пролети“, войната в Сирия и изострянето на редица тлеещи регионални конфликти – и всичко това продължава да рефлектира върху страната ни 12 години по-късно.

И накрая – питам се дали президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили г-н Румен Радев, когото Вие давате за пример и когото определяте като „последователен“ – дали той споделя Вашите опасни идеи за блокиране на новото въоръжение и техника за Българската армия.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Факт

    94 13 Отговор
    Като те гледам как изглежда ми става ясно всичко за тебе ........
  • 3 Шкембе чорбица

    98 14 Отговор
    Ако някой ми обясни, какво точно върши един военен през работния си ден в България?

    Коментиран от #8, #12, #30

  • 4 SARS

    97 8 Отговор
    КАРАКАЧАНО Я НАПРАВИ ЕДНО КОРЕМНО И ЩЕ ТЕ ПРИЗНАЯ :D
  • 5 Гарантирано от герб

    96 12 Отговор
    Прав е Шкембе ВоЕвода :Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията. борисоф почти я унищожи!

    Коментиран от #33

  • 6 Оффффф

    88 5 Отговор
    Той другаря от ДС щото много кадърен - няма що ! Че и уреди по най-мизерния начин братовчеда - артист в Брюксел на хранилка от четвърт милион ! Позор !
  • 7 Някой си

    84 7 Отговор
    Коя армия бе вайводо русенски?
    Тая дето вече я нямаме ли?

    Коментиран от #96

  • 8 асдасдсад

    57 5 Отговор

    До коментар #3 от "Шкембе чорбица":

    1. Пуска мустаци
    2. Прави шкембе

    Да не мислиш, че им е много лесно?

    Коментиран от #19

  • 9 Еблю

    87 5 Отговор
    Шкембе воевода не се беше показвал скоро, сигурно е бил заседнал на някоя опашка пред БИЛЛА!
  • 10 тоя тюфлек за себе си ли говори

    83 6 Отговор
    Да хваща пластичката от била и да ходи да си иска парите за самолетите. Не само да се прави на патриот .
    Патриот е - душа дава
    за наука, за свобода;
    но не свойта душа, братя,
    а душата на народа!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за парата,
    като човек - що да прави?
    продава си и душата.
  • 11 Отворко

    88 7 Отговор
    А каква е армията се познава по министъра на отбраната.
  • 12 Жоро

    44 22 Отговор

    До коментар #3 от "Шкембе чорбица":

    Явно не си служил миличък а си от новите мъжленца дето си бръснат крачетата.

    Коментиран от #29

  • 13 бай стамат

    72 5 Отговор
    По-важното е,че дадохте сума милиарди за самолети,които ги няма!! От кой ще се отбраняваме тулуп??

    Коментиран от #93

  • 14 Шкембе Войвода

    55 2 Отговор
    Ей,разбрал сьм се вече.............трябва да врьщам парите дето сьм взел за сделките,не сте прави:(
  • 15 Каракачанката

    66 4 Отговор
    кога беше комсомолски секретар, какъв популист беше - ляв или десен? Ей такива като него са най-омразни....

    Коментиран от #59, #65

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ти по добре кажи

    72 6 Отговор
    как стана така, че договорът за Ф16 се оказа за 2027година?

    Коментиран от #20

  • 18 S. S

    59 4 Отговор
    Тоя за армията на коя държава говори???.
  • 19 Сека вечер

    43 6 Отговор

    До коментар #8 от "асдасдсад":

    се напива на свиня
  • 20 Абе тва са подробности

    38 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ти по добре кажи":

    Са за едни неколко милярда ли ще се правим
  • 21 Ей го на

    40 5 Отговор
    Поне за има - няма 200 години затвор е безродния потомствен червен субект !
  • 22 мдам

    22 45 Отговор
    КАРАКАЧАНОВ НАПРАВО Я ЗАКОПА!!
    ха ха ха

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 124

    44 3 Отговор
    На коя армия бе главанак къде видя армия

    Коментиран от #98

  • 25 Бачо Киро

    51 5 Отговор

    До коментар #22 от "мдам":

    Пълни тъпотии е надрънкал, при това лъжи... Нинова е маймуна, ма Соломон Паси с трабанта не е от БСП, а приятелите от НАТО също. Те оставиха армията по без гащи, а 30 години на никой му не дремеше. Сега с 6 самолета и 2 танка ще превзема света Шкембо... Единственото, което търси, са 10-те % комисионни...

    Коментиран от #42

  • 26 Мислещ

    41 2 Отговор
    А още по-некадърният и нагъл "политик" по принцип използва армията срещу народа, така че в нашия случай да се радваме, че нямаме армия, иначе лошо. Не бихме излезли от "карантина" никога.

    Коментиран от #94

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ххх

    46 2 Отговор
    Да, разбира се, аз съм за това да имаме силна и боеспособна армия. И за това разбира се тя трябва да е и модерно въоръжена. Но това е по - опростеното разглеждане на нещата. Например по Тошово време оръжие се купуваше единствено с идеята как да бъде повишена боеспособността на армията. А през годините на така наречената демокрация също се купуваше оръжие - но, по мое мнение идеята не беше мисълта за армията. Идеята беше как да се похарчат едни пари, и да се вземат едни комисионни. Така че, Краси Каракачанов няма защо да се държи като ощипана мома. Корабът потъва, ние тръгнахме да спасяваме байрака. Държавата пропада, ще се взимат огромни заеми за закърпване на дупките в бюджета, а Каракачанов какво е заревал - точно сега ли трябва да се харчат милиарди за бронирани машини, патрулни кораби и подводници ? Както се казва - пир по време на чума. Но пирът с новите оръжия и предполагаемите комисионни може да почака, в момента държавата има по - належащи нужди. А армията ни така или иначе е пародия, и с новите оръжия, и без тях.
  • 29 Бачо Киро

    32 1 Отговор

    До коментар #12 от "Жоро":

    Абе добре пита. Тия днес не съм сигурен, че правят нещо по цял ден, при това са 70% бюрокрация. Другите им слугуват... Чак съдят за компенсации пилот на хеликоптер за сблъсък по време на мисия (нищо, че е учение), хем те толкова са го обучили с мижавите часове които е имал... Все едно им е взел хеликоптера под наем или без да знаят... Пълна трагедия... То ако е така, кой ще воюва бе, като ще трябва да плаща щети по въоръжението? А като го убият сигурно трябва да си плати, че е умрял и намалява състава....
  • 30 Ххх

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шкембе чорбица":

    А както казваха на времето, една шапка пари взимат.
  • 31 войн

    28 4 Отговор
    Агента Иван е прав и като е седнал.
  • 32 хаха

    18 1 Отговор
    евала за самокритиката можеше малко по скромно
  • 33 Гаргамел

    6 27 Отговор

    До коментар #5 от "Гарантирано от герб":

    Не понасям каракачаните, ама това касетите, вярно сте хипер нагли. Я ни обясни как точно баце е унищожил армията?

    Коментиран от #47, #53

  • 34 Юлиан

    28 4 Отговор
    Това гръцко прасе, което каза по националните телевизии в Бългрия, че сме създадени от имигранти, отричайки факта че сме Тракийски Българи, а не унищожители на Тракиа, още ли е на този пост в армията ни? А да, забравих... затваряйте си очите всички за малцинствата, не бъдете дискриминатори и расисти, мир и любов, всичко е розово.
  • 35 Аферим

    29 1 Отговор
    "Фала" на сека дръжава която си има такОв военен министАр............ОРАНЕН ,ама се ГЛАДЕН !!!!!!
  • 36 Budinov

    22 7 Отговор
    Тъкмо си мислех че дежурния виновен за всички злини сполетели България след 89та Г-н Иван Костов ще бъде подминат ама нейсе.Защо бе свиньо дебела десарска не кажеш нещо за твоите червени идоли Луканов,Лилов,Джуров,Младенов,Виденов и всичката останала комунистическа пасмина дето опоска де що имаше читаво за продан,защо бе гъз дебел недоклатен.За далаверата с паспортите пък изобщо няма да питам,губи се смисъла
  • 37 Тато из Правец

    30 2 Отговор
    Тоя с неизправните дънки да не се обажда ! При мен щеше най-много да е кмет на с.Дръвинци.
  • 38 Някои вече си направиха бункери

    24 2 Отговор
    Тоя дали спечели и той да са крий после от народната любов
  • 39 каца екскременти

    32 2 Отговор
    Зaeмaнeтo нa рaзлични длъжнocти oт пeнcиoнeри нe дaвa възмoжнocт зa кaриeрнo рaзвитиe нa кaдритe ocoбeнo в МВР и МO. Вcички пeнcиoнeри трябвa дa ce ocвoбoдят oт държaвнaтa aдминиcтрaция зa дa мoгaт дa рaбoтят млaди хoрa зa кoитo трудoвoтo възнaгрaждeниe e eдинcтвeнa възмoжнocт зa cъщecтвувaнe .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 БИЛЛА

    21 1 Отговор
    ЗА НАБОРНАТА СЛУЖБА НЕ Е ПРАВ ,ВИНАГИ ЩЕ ИМА ЖЕЛАЕЩИ ,ПРИ ДОСТАТЪЧНО ЗАПЛАЩАНЕ
  • 42 хахаха

    20 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бачо Киро":

    къде ги видя тия 6 самолета? само два руски все още летят, скоро и те няма да летят, има останал още някой въртолет и това е

    Коментиран от #50

  • 43 Сандо

    23 3 Отговор
    Шкембелията първо да намери мераклии за армията,че като свършат хората,ще останат само генерали.
  • 44 гост

    23 2 Отговор
    Миналата година в Крънското ханче го видях на живо- ми ....не е гладен , ама хич не е !
  • 45 КОРОНела - тиквата от селО КрУшовица

    5 13 Отговор
    Никак не съм доволна. Поне половината от вас тролчета мои, ще останете без доходи.
  • 46 Шишко

    20 3 Отговор
    За какво въоръжение говори тази измет :( За музейни хвърчила подписа договор за 3 милиарда които и я дойдат след 7 години я не :) И дава акъл какви пари трябва да се хвърлят на вятъра :(
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Пърдялник !

    20 1 Отговор
    И ти ако си преставител националната сила и мощ - забрави ! Торба пълна с ла/на !
  • 49 гост

    20 2 Отговор
    Гробарски ЛАЙНОВОЗЗЗЗ !!!!! Утре и тебе ще те дирят в Дубай !!!!!
  • 50 Бачо Киро

    12 0 Отговор

    До коментар #42 от "хахаха":

    Новите бе, новите, дето ги платихме, ама.. ша видим рекоха... 6 бойни и 2 тренировъчни. Те и другите неща, дето тоя плужек иска да плати, да не мислиш, че ще дойдат тази ило другата година? Парите трябват за хората сега, той в имагинерни бойни самолети, кораби и подводници иска да влага... Викам да яде имагинерни пържоли следващите 10 години, па да го видим.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 КЮФТЕДЖИЯ

    22 1 Отговор
    Кажи им го братко,грехота е да не ти сервират 13 толумбички за десерт.
  • 53 Бачо Киро

    18 1 Отговор

    До коментар #33 от "Гаргамел":

    Е как, Баце от тея 30 години колко царува бе, наглец? 1/3! Га намазаха комисионни и почнаха с покупките. Преди това 9 години болеше го фара за армията... Същия като предишните... Иначе чак незаконно прекъснаха поръчката, понеже настоящите отпаднаха 2 пъти и я направиха политическо решение, демек сума време правиха хората на идиоти... Нито цената е по зададени параметри, нито начин на плащане, нито времето за доставка, нито пистите може да ползва - демек разходи , нито горивото което имаме, демек внос, сиреч контрол и накрая на всичко, то ясно, че се нагъзиха, чак платиха авансово, а и неспазеният срок се... удвои.... Абе за такива неща хората на запад вкарват доживот... На други места екзекуция даже има за такива "сделки"... Тук Ганьо си трае...
  • 54 Спомени

    11 0 Отговор
    Безгрижните и cпoкoйни за нaрoдa и Бългaрия 1938-39 година отминахa...!!!Сега сме въвлечени в паниката и неспокойствието на Света от 1940 година, зaceгa caмo c извънрeднo пoлoжeниe...А от догодина ще навлизаме в 1941 година.... но вeчe c военно положение, мобилизация и подготовка за война...
  • 55 Патриоте,

    20 1 Отговор
    Спри се малко и ако можеш да мислиш,кажи по чия заповед бе унищожена армията. Това бе първото,което поиска Запада. След това затвориха 1-4 блокове на АЕЦ. Последва унищожаване на тежката промишленост,редуциране на селското стопанство,обезличаване на здравеопазване и образование и т. н. Това направи милият ти Запад за България а не БСП. Знаем че си подлога и ти знаеш защо-защото повече няма да нлезеш в парламента!
  • 56 Мишката

    23 1 Отговор
    Това дебело и безформено кюфте подскача, защото от тези пари заделени за катери и подводници ще вземе комисионна!!! Веднага скочи михлюзина мазен, не заради армията а заради себе си и Барба Ганьос. Веднага ще има тлъст процент за Ганьос, нема начин, Бащица е!!! Този тумбак не е служил изобщо????? Аз съм служил е поделение 70 150 Звездец и малконв Грудово. Който е бил войник там знае, тежка служба беше тива. В Звздец беше Мем си джейс, гърбене и наряди. Гадна храна на две смени, около 1000 войника беше полка. Повечето бяха наказани войници и офицери. Тоя тумбак няма и една седмица да издържи на режима в полка, а онзи кретеноид от Банкя го направи и
    Министър на отбраната!!!!!! Представяте ли си в случай на военни действия? Двамата дембели ще избягат веднага но сж пълни гащи и торби с крадени пари от народа! Бъдете сигурни!!!
  • 57 Безработен

    23 1 Отговор
    Браво г-н министър!Не съм фен на вашата партия,нито пък на Нинова.Ако имаше свестни хора в така наречения парламент,трябваше да я подкрепят,защото тези финансови средства по-необходими за живота на хората и възстановяване на едва кретащата икономика.Има ли по-голям популизъм от твоя.Аз питам;Има ли днес страната ни армия,която е способна да защити държавните граници,определено не.Защо не си зададете въпроса;Каква армия ни е необходима днес.Някои държави имат най-съвременни въоръжения,но са безсилни пред невидим враг.Ясно е,че коренно трябва да се промени военната стратегия.Преди дни беше огласен договора със САЩ за изтребителите,които ще бъдат готови чак през2027 г.Под този договор стои и твоя подпис Абсолютно неизгодна.Тези самолети след 7 годни ще бъдат морално остаряли.Срам за БГ.Може би си горд с акцийте срещу ромското население и събарянето на бараките им за трупане на рейтинг
  • 58 Пържолан войвода

    23 2 Отговор
    Каракачанското мастийче си осребри лутането в политиката с министерски пост.Същата гнус с като онова другото Волен Сидеров,вдигаше пушилка докато лапне мангизите.
  • 59 нали

    18 0 Отговор

    До коментар #15 от "Каракачанката":

    Ти кажи по-добре Бойко като носи куфарчетата на дядо ти Тодор, какъв беше??
    Ляв или десен?
    ХА ХА
  • 60 ДОНОСЧИК РУСЕНСКИ

    14 1 Отговор
    А БЕ ТИ ОЩЕ ЛИ СИ В ПАРТИЯТА НА НЕКАДЪРНИЦИТЕ - БКП , КАКТО И БОЙКО
  • 61 Нане

    19 1 Отговор
    Шкембе войводата се изцепи жестоко-Хахахаха. Отивате си от парламента -народа не ви ще ,наглеци такива долни!
  • 62 ВОЕНЕН МИНИСТЪР ХА ХА

    18 1 Отговор
    ТОЯ ДА НЕ НАМЕКВА ЧЕ БОЙКО Е НЕКАДЪРЕН , КОЕТО Е ВЯРНО МЕЖДУВПРОЧЕМ
  • 63 слаботоков

    6 2 Отговор
    🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷
  • 64 Ръмпези

    16 3 Отговор
    ВСЕКИ НЕКАДЪРЕН ПОЛИТИК СЕ ПОЗНАВА ПО ТОВА, ЧЕ СЛУГУВА НА ПО НЕКАДЪРЕН ПОЛИТИК ОТ НЕГО...
  • 65 Еблю

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "Каракачанката":

    Същото се отнася и за Тиквеника, секретар на комсомолската организация в гимназията. А тия бяха най големите доносници.
  • 66 Дръвчо

    0 1 Отговор
    Няма да коментирам спор между дев партиини п..ки за армията. Това е мъжка работа.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 8244

    15 2 Отговор
    На тоя ще му е първи и последен мандат. Особено след сделката за Ф16 и един куп въпросителни по имотните декларации на него и на жена му.

    Коментиран от #77

  • 69 Сербез

    14 0 Отговор
    Ти ако мислиш за бг нямаше да продаваш пас ти продажник къв националист си
  • 70 Geo

    17 1 Отговор
    По голямо посягане на армията от това да дадеш 3 милиарда за виртуална бойна техника (стари самолети) които ужким ще ти ги доставят след 8 години аз не виждам.

    Тогава ще имаме ли пилоти, тези фърчила тогава ще са модел от преди 63 години, старите ни мигове ще издържат ли до тогава. Това си е затриване на ВВС на България.
  • 71 патриоте купувай

    9 1 Отговор
    Купувай още самолети.
  • 72 с любов от BILLA

    13 0 Отговор
    Ти тъпако , не само си и посегнал , но си я и гушнал . Аре стига лочи комисионни , защото ще трябва да ги връщаш. Точно сега някакви железа , дето никаква работа не могат да вършат не ни трябват.
  • 73 ФИНЦИ

    13 0 Отговор
    КВА АРМИЯ БЕ ШКЕМБЕ ВОИВОДА ОТ КОГО ЩЕ НИ БРАНИШ С ТЕЗ ВОИНИЦИ Я ГИ СТРОИ И ВИЖ НАЯА ЕДОН С ЕДИН САРАЗМЕРНИ 90 ПРОЦЕНТА ОТ ТЯХ НЕ МОГАТ 5 ЛИЦЕВИ ОПОРИ ДА НАПРАВЯТ КВА АРМИЯ БЕ И ТИ НЕ СИ НЕОБХОДИМ ДАЖЕ ВИЖ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО ТИ ВОЕНЕН 20 МЕТРА НЕ МОЖЕШ ПРОБЯГА АДИ СТИГА С ТЕЗ ПИАНИ ВОИВОДИ ТВОИТИ СКРИИ СЕ
  • 74 билла

    7 1 Отговор
    ЗА НАБОРНАТА СЛУЖБА НЕ Е ПРАВ ,ВИНАГИ ЩЕ ИМА ЖЕЛАЕЩИ ,ПРИ ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ
  • 75 циркаджия

    10 0 Отговор
    Та разправяш , прасе чумаво , заразено с крастата по парата , сега ако накупим едни фърчила и едни лодки и като удариш с тях по въздух и вода коронавируса мамата ще му попилееш ? Един политик преди всичко трябва да може да мисли и разсъждава за разлика от теб шопар.
  • 76 Smael

    9 1 Отговор
    Каква армия какви 50 стотинки с този плосък данък 10% и 5% акционерски. Ботокс , яхти, бюстове, на това набляга неолибералния бългаски капитализъм, който е надминал дивия капитализъм.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 SawoB

    7 1 Отговор
    Всъщност истината за армията е точно такава - скара-бира! И дебелата свиня върти кебапчетата!
  • 79 Койот

    8 0 Отговор
    Не са ми приятни руснаците, но като гледам парада на 9 Май и си мисля - тези ако ни нападнат, няма да пращат никакви бойни подразделения. Ще пратят оркестъра и ще сме капитулирали. Това говори добре за техния оркестър, предполагам.
  • 80 До Каракачанов

    9 0 Отговор
    Не спекулирайте, господине!Съсипването на армията стана по нареждане на онези, на които слугувате днес - натовските генерали на международната паразитна военно-политическа търговска корпорация нато. Същата тази паразитна военно-политическа търговска корпорация чрез своите механизми и лостове за натиск принуди депутатите нихилисти в антинародното народно събрание да гласуват за тоталното съсипване на икономиката и националната сигурност на Р. България чрез така наречените модернизационни проекти за военновъздушните и военноморските сили, а именно за 8 прескъпи, претенциозни и ресурсоемки нищо не решаващи самолети ф-16/70 предварително платени, с доставка след 5-7 години евентуално, както и на два пак нищо не решаващи и отново прескъпи малки военни караби - златните корветки за плашене на гарги и гларуси. За нищо не решаващите 8 морално остарели хвърчила хвърлихте на вятъра 2,2 милиарда народни лева, без ДДС, индулгенция за да сте на власт, а за двете златни плаващи мишени за страх на гларуси, гарги и емигранти се готвите да хвърлите на вятъра почти един милиард народни лева (984 000 000 лв) в условия на здравна, икономическа и финансова криза, каквато светът не познава от времето на ВСВ.

    Спрете се, г-н Каракачанов и ако наистина сте патриот, засрамете се! С двете златни корветки ли ще се борите с коронавируса или коронавирусът е начало на войната на вашите господари срещу онези, които все още не са под властта на антихриста?
  • 81 До Каракачанов

    7 0 Отговор
    (продължение)

    Спрете се, г-н Каракачанов и ако наистина сте патриот, засрамете се! С двете златни корветки ли ще се борите с коронавируса или коронавирусът е начало на войната на вашите господари срещу онези, които все още не са под властта на антихриста? Война, в която ще искате от младите българи да умират с оръжие в ръка за вашите господари...
    Единствено модернизационният проект за сухопътната армия има някакъв смисъл, при това ограничен, защото вместо да купувате БМП-та - мишени за тежките турски танкове - трябваше да поръчате лиценз за производство на танкове Т-72 модернизиран с активна защита или поне Т-64 модернизиран с активна защита и да си ги произведем в България.

    Коментиран от #82, #83

  • 82 така така

    7 1 Отговор

    До коментар #81 от "До Каракачанов":

    ... ами то хубаво, ама пари от къде, бе многознайко???
    Искате танкове пък избирате Бойко дека ви краде парите за социални програми...
    После Каракачанов ви виновен.

    Коментиран от #84

  • 83 така така

    1 3 Отговор

    До коментар #81 от "До Каракачанов":

    като спряха парите за модернизация нали оплювахте Каракачанов???
    СЕГА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ НИЩО!!!

    Коментиран от #85

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Прав си

    3 2 Отговор

    До коментар #83 от "така така":

    Прав си. Ние - нищо, а вие - комисионни.
  • 86 ВВВВВВВВВВ

    4 2 Отговор
    ДНЕШНО ВРЕМЕ ВОЙНИТИ СА НОВО ПОКОЛЕНИЕ ;КАКВА АРМИЯ ВОЙНИТЕ СЕ ВОДЯТ СЪС САМОЛЕТИ ,ХИМИЧИСКИ ОРУЖИЯ ДРОНОВЕ ВИЕ ИСКАТЕ ХОРА ЗА АРМИЯ ПО ГОРИТЕ С АВТОМАТИ ДА СЪБИРАТ БИЛКИ ИМАМЕ 5-ШЧУПИНИ САМОЛЕТА И ТРИМА БОЛНИ СТАРИ ВЕТЕРАНИ ПИЛОТИ И ЩЕ ХОДИМ НА ВОЙНА -ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА

    Коментиран от #97

  • 87 илия

    4 2 Отговор
    Шкембе войвода
  • 88 Западните Балкани

    5 2 Отговор
    Двама некадърници се хванали за гушите. Армията е над всичко, но в определени граници. Естествено Нинова не е права. Но и Каракачанов е зле - при толкова кражби в армията, то и целият бюджет да се даде няма да стигне. Дано кризата ни отърве от корупцията, но едва ли. Като почнем от дребни неща като тръбопроводи, некачествени ремонти, скапани магистрали и се стигне до подарени тецове, пристанища, Белене, потоци - всичко от скъпо по-скъпо и стигаме до въпросът кой разпродаде военновременния резерв и кой му е началник?
  • 89 гларус кръстоносец

    5 0 Отговор
    Ами прав е . Винаги некадърните политиципърво посягат НООООО КЪМ УПРАВЛЕНИЕТО НА АРМИЯТА, ЗАЩОТО ИМ ГАРАНТИРА ВЛАСТТА. Така направи и Бойко Б при въвеждането на извънредното положение пойска да може да изкара той армията на улицата. А колкото до парите за въоръжение ,ами не си прав Каракачанов .Те са народни пари и малко е тъпо да купуваш ламарини, когато предстои глад и безработица след малоумното ви управление на кризата.

    Коментиран от #95

  • 90 Барба Ганьос

    4 1 Отговор
    Алкохолик с лява ръка десен джоб.Нено Димов ще си има компания
  • 91 Стани да си легнеш

    4 0 Отговор
    Правилно казано ,всеки не кадърен политик посяга на армията,а ти даже и стана министър .
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 България 16 република на СССР

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "бай стамат":

    За самолетите питай летателния гуру Радев. Той ги чатка тия неща.
  • 94 България 16 република на СССР

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мислещ":

    Що бе това да не ти е Петър Младенов-танкиста....Танковете да дойдат.
  • 95 България 16 република на СССР

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "гларус кръстоносец":

    Нали знаеш кой е главнокомандващия. Нали няма армия,какво тогава главнокоманва президента.
  • 96 България 16 република на СССР

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Някой си":

    Нямаме армия ама имаме главнокомандващ. За какво ни е президент без армия,другари.
  • 97 България 16 република на СССР

    1 2 Отговор

    До коментар #86 от "ВВВВВВВВВВ":

    Като нямаме армия за какво ни е Главнокоманва ( Президент)
  • 98 България 16 република на СССР

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "124":

    Е как бе главанак нали имаме Главникомандващ.За какво ни е тогава той.

    Коментиран от #101

  • 99 Нане

    3 0 Отговор
    То армията отдавна е унищожена. До сега да е имало някой кадърен? За никъв чеп не ставате вие! Вън от политиката!
  • 100 Bai nudals

    2 0 Отговор
    Народе.как допуснахме,това недоразумение да влезе в парламента. Та и до вице да се издигне,тоз шпионин на д.с. Кой го допусна,са да тиквата.
  • 101 Bai nudals

    2 1 Отговор

    До коментар #98 от "България 16 република на СССР":

    С.С.С.Р. Отдавна няма,а и никога не сме били 16 република.Повтаряш непрекъснато една лъжа.ЛЪЖЕЦ.

    Коментиран от #102

  • 102 България 16 репобулика на СССР

    0 1 Отговор

    До коментар #101 от "Bai nudals":

    Питай старите другари комунисти,как сами писмено предложиха да станем 16 република на СССР.Има и архиви. Поинтересувай се.
  • 103 Пешо

    1 0 Отговор
    Добрият войник Швейк….Да е жив и здрав!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове