Last news in Fakti

6 Април, 2020 12:50 17 520 33

Проф. Иво Петров с гореща новина за лекарство срещу COVID-19, има го и в България!

  • проф. иво петров-
  • лекарство-
  • коронавирус

Ако кихнем аерозолите се разпостраняват на 8 метра, ако кашляме - на 4 метра, ако говорим на около 2 метра

Проф. Иво Петров с гореща новина за лекарство срещу COVID-19, има го и в България! - 1

Водещият български кардиолог проф. д-р Иво Петров обяви в студиото на БНТ, че ново лекарство дава надежди за успешно лекуване на COVID-19.

"Имам новина. От няколко часа има ново предложение за лекарство за коронавируса. Това е Ивермектин, което се използва за краста. Предполагам, че това лекарство Ивермектин го има в България. Ползва се във ветеринарната медицина", поясни професорът.

"В ранния стадий може да се използва хинин и други. В следващите фази идват и противовъзпалителните медикаменти. Освен дистанцията и спазването на личната хигиена, което е най-важно да не се заразим, идва ред и на изследване на различни медикаменти.

Търсим колкото е възможно по-малко вируса да бъде експониран. Ако кихнем аерозолите се разпостраняват на 8 метра, ако кашляме - на 4 метра, ако говорим на около 2 метра. Има ексцентрични предложения - да се намали говоренето. Когато сме по-близко един до друг, със сигурност трябва да носим маска", допълни проф. Петров.

Съвместно проучване, ръководено от Института за биомедицински открития в Университета Монаш в Мелбърн, Австралия, заедно с Института за зарази и имунитет „Питър Дохърти“ (Peter Doherty), установиха, че антипаразитно лекарство, наречено Ивермектин, е в състояние да убие новия коронавирус за 48 часа, пише испанското издание "20 минутос“, цитирано от сайта bulgaros.ovh.

„Установихме, че дори само една доза може да елиминира цялата вирусна РНК в рамките на 48 часа“, коментират изследователите, чиято работа е публикувана в списание Antiviral Research.

Това е антипаразитно лекарство, одобрено от Американската агенция по лекарствата (FDA), което също е доказано, че е ефективно срещу широк спектър от вируси, включително ХИВ, денга, грип и зика. Експертите предупреждават, че трябва да се направят няколко теста, преди да бъде постигнат крайният резултат.

„Ивермектин е едно от най-широко използваните лекарства за предотвратяване на инфекция и се счита за безопасно лекарство. Сега трябва да определим дозата, която може да се използва при хора, това е следващата ни стъпка“, подчертават експертите.

Ивермектин се използва при кучета и котки за лечение на различни заболявания. Това е едно от най-широко използваните лекарства за предотвратяване на инфекция с дирофиларии при кучета (също се използва при котки за същата цел, но в по-малка степен).

Използването на Ивермектин за лечението на Covid-19 ще зависи от резултатите от по-нататъшни предклинични тестове и в крайна сметка клинични изпитвания.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДЕДО ВИ КРАЧУН

    15 10 Отговор
    Един лекар в Ню Йорк, твърди, че той лично лекувани триста и петдесет души, заразени с коронавирус, и всички те са оцелели. Докторът казва, че той се използва:
    200 мг 2 пъти на ден хидроксихлороквин
    500 мг един път на ден Азитромицин
    220 мг 1 път на ден цинков сулфат

    350 пациенти
    • дихателни възстановява в 3-4 часа
    • смъртни случаи Нула
    • Нулеви хоспитализации
    • Нула интубация
    КАК ЛЕКУВАТ В САЩ И С КАКВИ ЛЕКАРСТВА В НЮ ЙОРК ТА КАРДИОЛОГА ДА СИ ГЛЕДА СЪРЦАТА ЩОТО НЕРАЗБИРА ОТ ВИРУСИ.

    Коментиран от #7, #9, #27

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 в скоро време и виагра

    18 10 Отговор
    И сега какво - ще ни лекуват като кучета ли ? Или пък кучета ни яли , всеки да се спасява както може !

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ

    55 6 Отговор
    МНОГО РЕЦЕПТИ ТУКА СЕ БИЯТ НО НАЩЕ МЕДИЦИ МЪЛЧАТ И ПАЗЯТ В ТАЙНА КОКТЕЙЛА. ЗАЩО ЛИ? ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ИНСТРУКТИРАНИ ЛИ СА? АБЕ НИЕ 30 ГОДИНИ ЗАТРИВАМЕ ВСЯКАКВА НАУКА И ВСЯКАКВО ПРОИЗВОДСТВО И СЕГА СЕ ЧУДИМ КАКВО ДА ПРАВИМ. НАСКАЧАХТЕ ЛИ СЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ И СЕГА ПО-ХУБАВ ЖИВОТ ЛИ ЖИВЕЕТЕ ОВЦЕ? БЕГАЙТЕ ПАК ДА СКАЧАТЕ ПОД ТАКТА НА СОЛОМОН ПАСИ СДС ДПС НДСВ БСП ГЕРБ. ЖЕСТОКО ВИ ИЗЛЪГАХА МИСИРКИИИ.

    Коментиран от #22

  • 7 комик

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "ДЕДО ВИ КРАЧУН":

    абре бай крачуне, първо се научи да пишеш грамотно и второ недей да повтаряш неща които се пишат всеки ден по новините, всеки ги знае ,

    Коментиран от #10

  • 8 ДЕДО ВИ КРАЧУН

    2 13 Отговор
    КУЧЕШКОТО ЛЕКАРСТВО НАЙ-ДОБРОТО ЗА БЪЛХАРИ. ЧЕСТИТО ВЕТЕРИНАРИТЕ ЩЕ ВИ ИЗЛЕКУВАТ.ЕДНА КОНСКА ДОЗА И ПОЛИТАТЕ КЪМ БЛЕНУВАНИЯ РАЙЙЙЙ.
  • 9 кака Сийка

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "ДЕДО ВИ КРАЧУН":

    И на мене една жена на пазара ми каза същото.
  • 10 ДЕДО ВИ КРАЧУН

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "комик":

    БЕГАЙ ДА СКАЧАШ НА ПЛОЩАДА ЗА ДА ДОКАЖЕШ ЧЕ НЕ СИ КОМУНИСТ , ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ГЕП.
  • 11 кратун

    14 3 Отговор
    професоре дано от тая трънка най после изскочи заек, браво че се грижиш за хората ........

    Коментиран от #13

  • 12 Jeep

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "в скоро време и виагра":

    Ми що не? И без това повечето хора на практика водят кучешки живот, граничещ с оцеляване ден за ден. Всичките евтини боклуци, наречени с гръмното име заместващи продукти, пълни с консерванти, нитрати и стабилизатори (палмовото масло е бонус) водят до едно - разбиване на имунната система. Утре не грип, ами и обикновенната настинка ще гътва хората.

    Коментиран от #23, #24

  • 13 дофтор ОХБОЛИ

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "кратун":

    от тая трънка ще изкочат блеещи овци и огромно стадо мисирки и лаещи бълхари лекувани с кучешко лекарство. МАШАЛА НА НАЩА НАУЧНА МИСЪЛ УМРЯЛА.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 глоги

    4 2 Отговор
    Това е "Ивермектин", който се използва срещу краста по животните. ПИТАЙТЕ ВЕТЕРИНАРНИТЕ ЛЕКАРИ."20 минутос“ и е ток ,и жици.
  • 16 Авеее

    3 4 Отговор
    „Установихме, че дори само една доза може да елиминира цялата вирусна РНК в рамките на 48 часа“ Ке белла коза! Шмрък!
  • 17 Иван

    7 2 Отговор
    А има ли ветеринарно лекарство против срамни въшки? За един приятел питам
  • 18 док

    5 2 Отговор
    Денгата е инфекция, причинена от вируса денга, който се предава от комари. Позната също и като „трошаща костите“ треска (на английски: bonebreak fever), тъй като причинява толкова силна болка, че човек има усещането, че костите му се трошат. Някои от симптомите на денгата са треска, главоболие, обрив по кожата, който прилича на дребна шарка и болка в мускулите и ставите. При някои хора денгата може да премине в една от двете животозастрашаващи форми:

    първата форма на заболяването е денга хеморагична треска, която причинява кървене, пропускливи кръвоносни съдове и ниски нива на тромбоцитите;
    втората форма е шоков синдром на денга, който води до опасно ниско кръвно налягане.
  • 19 док

    3 0 Отговор
    Треска Зика (Zika Fever) е арбовирусна инфекция при хората. Вирусът е от род Flavivirus и се пренася от комари предимно от род Aedes. Заболяването е характерно за тропическите райони на Африка и Югоизточна Азия. Клинически се проявява с инфлуенцоподобни признаци, подобно на тези при денга и западнонилска треска.
  • 20 До балъците

    10 4 Отговор
    Набълбукали се с ипотечни,бизнес,и домакински кредити.Сега ще се редите с часове,при хъмпърцур и сие.За да ви " предложат" милостиво режене на тиквкте.Оказа се,че ако си застраховал кредита си,срещу безработица,или определени форсмажори,ако ползваш този механизъм,мислейки че си постъпил разумно( логично е) и си платил и плащаш ежегодно още пари,ако го използваш,хъмпърцур ще ви покрие анюуитета( вноска+ лихви) но ви вкарва автоматично в системата ,като некоректен платец.И увисваш при кандидатстване за бъдещ кредит. Но това не ви казват при подпис!

    Коментиран от #33

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Стига глупости

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "Jeep":

    Такъв живот го живеехме по време на СОЦА. Благодарим. Отивай в РФ да го живееш.
  • 24 Стига глупости

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Jeep":

    Такъв живот го живеехме по време на СОЦА. Благодарим. Отивай в РФ да го живееш.

    Коментиран от #29

  • 25 Стига глупости

    2 2 Отговор
    А на теб казвали ли са ти колко си прост?
  • 26 щаба не му требе вирусолог

    1 3 Отговор
    Ако разбираше от вируси щеше да стане коремен хирург.
  • 27 бай Шиле

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "ДЕДО ВИ КРАЧУН":

    Дедо Крачуне,същият доктор от Ню Йорк е измислил и лекарство за подмладяване.Една таблетка връща 10 години назад.Ако си на 70,вземи 7 таблетки и ще си там където аз искам.
  • 28 1212

    0 0 Отговор
    А с "магическата молекула" на ония плюнчовци кво стана?
  • 29 Jeep

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Стига глупости":

    Кaкво cи живял ти по cоцa бре, или cи чувaл от бaщa cи? Повечето нещa бяхa иcтинcки мaкaр и c компромиc в кaчеcтвото. Зa пaлмово мacло никой не беше и чувaл. Друг е въпроcът, кaкво ни е cтрувaло и ни cтрувa вcе още товa. Бягaй cи нaпрaви еднa шопcкa caлaткa cъc cирене от 4.30лв зa килигрaм и обcъди междунaродното положение нa чaшкa евтинa рaкия. Някои хорa знaем ценaтa нa иcтинcките нещa и кaк дa ги нaбaвяме тук и cегa, в Бългaрия, a не от РФ.
  • 30 SAAB

    4 0 Отговор
    Да обаче тия дето си мислят ,че са здрави и НЕ носят маски ....кво ги прайм кат кихнат ......убиваме ги с камъни ?

    Коментиран от #31

  • 31 Jeep

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "SAAB":

    Пaзиш cе caм. Нa никой не му пукa зa другите. И c мacкa и без мacкa вcе тaя...кaто cи бръкне двa пъти в ноca и c теи мacки дa е вcе рaя кaто препипa cоките в мaгaзинa.
  • 32 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    2 1 Отговор
    АНАЛГИН ХИНИН до сега можеше тоест трябваше да е в аптеките а вие разни щабове рани мерки всички пишат че лекарства на хининова основа дават резултат какво чакате
  • 33 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "До балъците":

    Като гледам май ти си балъка, щом си толкова запознат как "хъмпърцур" може да ти застане "отзад", докато ти си в поза "партер":)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове