27 Октомври, 2024 15:44 1 695 32

Проф. Иво Петров: Това са последните моменти, в които България може да бъде спасена

  • проф. иво петров-
  • избори

Ние говорим за промяната в здравеопазването от десетки години. Всъщност трябва да се довърши тази реформа, която започнахме, когато настъпи демокрацията, тъй наречена

Проф. Иво Петров: Това са последните моменти, в които България може да бъде спасена - 1

Българите да не му мислят много, а да отидат да гласуват. Този призив отправи прочутият кардиолог проф. Иво Петров пред Bulgaria ON AIR. Той се обърна и към политиците.

"Крайно време е да има някаква метаморфоза и в тяхното поведение, тъй като България, за съжаление, е в свободно падане. В момента ние може би изживяваме последни моменти, в които България може да бъде спасена. От демографска и от политическа, и от финансова гледна точка нещата наистина не са това, за което сме мечтали", сподели още професорът.

В полза на хората

Той бе категоричен, че здравият обществен интерес трябва да е водещ, за да има изход от тази ситуация.

"Ние говорим за промяната в здравеопазването от десетки години. Всъщност трябва да се довърши тази реформа, която започнахме, когато настъпи демокрацията, тъй наречена. Тази реформа трябваше да бъде довършена, тъй като в момента имаме един хибрид, един оксиморон - остатъци от социалистическото здравеопазване и в същото време някакъв тип модернизирано здравеопазване от европейски тип", посочи проф. Петров.

Българи в Албания

Той коментира и мисията, в която се включва за втора поредна година в Албания. Сред българското общество там се организират безплатни медицински прегледи за хора, които нямат достъп до медицинска грижа.

"Това е болезнен за България въпрос. България не обръща внимание на хората, живеещи извън страната, а те са много. Повече от 60 години България е загърбила това население, което някои казват, че са българи, аз бих казал, че са наследници на българи. Тази част от Албания, която е в град Корча и около него - 10-12 села са населени от хора, които наистина са наследници на българи", посочи още лекарят.

Той изрази надежда инициативата да продължи и в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чърчил

    0 1 Отговор
    ОК.
  • 4 Българка

    33 5 Отговор
    Докато двама дебелаци не влязат в затвор след присъди за цялостно творчество, нещата в България няма да се подобряват. И да, сега имаме шанс с гласа си , но не продаден, а разумен, да накараме статуквото да гласува поне малки, но реални и в правилна посока за справедливост, съдебни реформи
    Хора, излезте масово и с бюлетина кажете НЕ на мафията!

    Коментиран от #5

  • 5 ❌❌❌

    17 8 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Хората казват НЕ на мафията, като ги бойкотират ☝🏻

    Коментиран от #8

  • 6 Неkьпан Балкански Субект⚡️🪆🪆

    23 2 Отговор
    Ами спасявайте я ве, кво чакате, кой каквот е крал, да връща и да спасява❗️⚡️⚡️
    Са, по камунизма пак вие, взехте всичко от народа, поиграхте си 45 години на Камунизъм, Накрадохте се, при Капитализма пак вие, взехте всичко от народа, поиграхте си 35 години, Накрадохте се, са Вие, олеле мале спасявайте Ни❗️⚡️
    Не господинчо, спасявайте Се❗️⚡️⚡️
    Повърнете откраднатото, раздайте парите на Бедните, Покайте се❗️⚡️⚡️
  • 7 Актуална Антена

    13 0 Отговор
    Вожда каза след 18ч да гласувами
  • 8 Българка

    8 19 Отговор

    До коментар #5 от "❌❌❌":

    Всички, които не гласуват, реално подкрепшят купения вот. А това значи,че подкрепят мафията. И утре ме е ден за размисъл.....Тези гъбари, рибари, бойкотиращи изборите нямат право да мрънкат, обвиняват....

    Коментиран от #9, #11, #16, #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 🤧Неkьпан Балкански Субект⚡️🪆🪆

    8 6 Отговор
    Вашт€ Леля Камунистическ€, върнете Откраднатото и се спасявайте, яко дим, да не сте ни пред очите❗️⚡️😁⚡️
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    28 1 Отговор
    Как ще спасим България от досегашните, като пак избираме измежду досегашните?
  • 13 Мара втасала

    23 0 Отговор
    Само тъпаци правят едно и също нещо 8 пъти и очакват различен резултат.
  • 14 Анадъму

    13 1 Отговор
    Иво, професоре - те 35 години не му мислеха много, поради това сме на тоя хал! Гледай си кардиологията от която вероятно разбираш доста повече от политика и реформи!
    Всъщност реформата в здравеопазването я започна един зъболекар от Благоевград - Илко Семерджиев, ако не ме лъже паметта! Той тогава беше министър и членуваше в лекарския съюз, а не в зъболекарския - имал по високо мнение за себе си, неудобно му било да е някакво си зъболекарче!
  • 15 Тома

    14 0 Отговор
    Въх спасена от тиквата мамута парапета агент сава агент гоце гуци костя и всички останали
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Уса

    15 0 Отговор
    Американското здравеопазване е прекалено скъпо и за средната класа.Опитват се да наложат същия модел и в България,защото се краде повече и народа става все по-беден и болен,но златна мина за всеки олигарх.С тези ниски доходи българите няма да видят здравеопазване а сегашното се крепи на остатъците от миналото възрастните работещи завършили по времето,когато се е мислело за здравето на народа.Сега имаме богати лекари и бедни сестри и санитари пълна латино пародия
  • 18 Окултиста

    8 0 Отговор
    Сега ще ви издам една тайна:
    Всички политици по света(без изключение) са сатанисти - слуги и поклонници на т.наречения дявол и сатана, в които съвременните идиоти не вярват, но това е реално съществуващо безтелесно/безплътно същество, на което целтта е унищожение на човешкия род.

    Както масоните имат тайно ръкостискане, чрез което се разпознават,
    така и сатанистите, служители на сатаната имат таен отличителен знак, по който се познават - винаги ходят облечени в костюмчета. Предимно черни, но не винаги.

    Т.наречените избори имат огромно окултно значение. Сега ще ви обясня защо.
    Всеки, който доброволно дава гласът си за служителите на сатаната, това означава, че доброволно приема властта им, и доброволно им се покланя, и ги приема в сърцето си, както тях, така и техният господар - дяволът !

    От откултна гледна точка, тези избори са много важни, тъй като ще покажат нещо много важно :
    - Ако броят на гласувалите(покланящите се на дявола и слугите му) е по-малък от броя на негласувалите - за България все още има надежда, шанс и светлина за спасение

    - Ако броят на гласувалите(покланящите се на дявола и слугите му) е по-голям от броя на негласувалите - българското племе е обрчено на погибел, и за българите няма да има никакво спасение.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Шопо

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    При 30% избирателна активност няма демокрация, това е диктатура на малцинството.
  • 21 Дарвин

    9 2 Отговор
    Всяко стадо избрало най-простото животно за водач загива! Природен закон нарича се естествен подбор и се учи в 4- ти клас. Българинът масово не гласува и прави голяма услуга на гореописаните същества, защото с малко пари от откраднатите от него си купуват изборите и крадат още повече. Така че краят е предопределен.
  • 22 Сатана Z

    7 1 Отговор
    А защо България трябва да бъде спасена в тоя си вид?Не е ли по—добре да мине през “чистилището” за да се възроди отново?
    Хората не искат промяна,а не тези политици ,които ги лъжат от 35 години,че нещо може да се промени в добра посока.
    Нито веднъж не чух български политик ,който има някаква визия за насърчаване на раждаемоста в БГ и държавна помощ за младите многодетни семейства ,с които да запазим българската семка ? Всички те говорят за внос на работници от чужбина сякаш те ще оправят генофонда?
    До къде я докарахме мили сънародници?До никъде или до поредните избори.
  • 23 И много да излезат да Гласуват! "През

    8 0 Отговор
    Годините, все Имаше Мишо Константиновци,преправяни протоколи, чували с бюлетини се разнасяха, копуваха се Цяли секции, драскат се и сега по хартиените бюлетини на Опонентите!! Все се купуваха Роми и Послушни Чиновници и Все Тиквата Печели и ни Управлява със СИК и ДС Ченгетата!! Трябва да се Промени Системата! За това, и хората не отиват да Гласуват!! Прокуратурата е Постоянно Чадър на Мафията!! Нов Бардак не може да се направи!!
  • 24 Аз гласувах.

    0 6 Отговор
    За Пеевски.
  • 25 пламен

    7 0 Отговор
    Българската държавност е бедствие за живеещите на тази територия. Закриване и управление като територия от ЕС. Това е единственото спасение от бг бандитите

    Коментиран от #30

  • 26 Гост

    0 2 Отговор
    Няма спасение тая кочина. Народът продажен и не го интересува
  • 27 Камбана

    8 0 Отговор
    Това е цинично, д-р Петров!
    Реформата в здравеопазването е смъртоносна за голяма част от българите! И предлагате още от същото...
    Здравето не е стока и човекът не е предмет!
    Останете си добрия доктор, или сте изчерпан като доктор и си търсите ново препитание?
  • 28 ха ха

    5 0 Отговор
    и тоя реве за някой пълен фонд който да оплюска , демократ
  • 29 Втгжо

    3 0 Отговор
    КОЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ ПРЕСТЪПНАТА ФАЛШИВА ДЪРЖАВА ИЛИ
    ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ С УЧАСТИЕТО НА ДС БОКЛУЦИТЕ МВР И ПРОКУРАТУРАТА
  • 30 Ддс

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "пламен":

    БЪЛГАРИЯ НЕ СТРУВА ТЯ Е ПРЕСТЪПНА ФАЛШИВА И НЕНУЖНА
  • 31 дядото

    2 0 Отговор
    мисля,че пропуснахме моментите за спасяване на българи
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове