27 Август, 2012 14:51 1 077 3

Станишев: За вицове наказания се налагаха в друго време

  • сергей станишев-
  • антон кутев-
  • вицове

От няколко дни наблюдавам опитите на функционери на БСП и хора отвън да раздухат един доста измислен скандал. Това се казва в позиция на председателя на НС на БСП Сергей Станишев по повод изказване на съпартийника му Антон Кутев.

Всичко тръгна от интервю, в което червеният депутат Антон Кутев заяви, че „социализмът е като СПИН и се предава само по наследство или по полов път“. Особено засегната от сравнението се почувсвтва Корнелия Нинова, които прикани Кутев да си подаде оставка от постовете в столетницата.

Борисов заяви пред Агенция „Фокус”, че е разпоредил да се изработят правила, които да бъдат изпратени на всички структури на ГЕРБ, за да знаят как членовете на партията да се предпазват от СПИН/БСП.

"Разбирам добре мотивите на Бойко Борисов, който се стреми да отвлече вниманието от големите провали на неговото управление - от неспособността на правителството да овладее ценовия шок върху хората; от корупцията и злоупотребата с власт; от партийното овладяване на ГЕРБ на бизнес и медии; от провала за Шенген и проблемите в системата за  сигурност; от разграбването на държавата. За всичко това правителството носи вина и отговорност, но иска да избегне дискусия. Не разбирам обаче функционери от БСП, които се стремят едно изречение - преразказ на виц, да превърнат едва ли не във водеща тема за партията, да раздават оценки, да заклеймяват, да искат оставки.

Може да има различни мнения за фразата на Антон Кутев. Струва си да припомня, че за вицове наказания се налагаха в друго време и се надявам БСП отдавна да е забравила подобни подходи. Заслужава си да посоча за колко безобразия на ГЕРБ- именно медийният секретар на БСП е острието на атаките ни, а точно това дава самочувствие на нашите членове и симпатизанти. Когато някой  раздава оценки, е добре да се замисли за собствените си действия и резултати.

Има много по- важни въпроси, на които най- активните по темата би трябвало да отговорят - това ли вълнува днес най- много българите, които се борят за оцеляване; това ли вълнува най- много симпатизантите на нашата партия; достатъчно ли е направил всеки един от тях за разобличаването на гафовете и престъпленията на ГЕРБ; чии интереси волно или неволно обслужват? На много от тези въпроси имам отговор и информация. За пореден път някои водят вътрешни битки заради лични амбиции на гърба и за сметка на БСП.

За мен пред БСП има само една цел - да бъде свалено от власт това зловредно, опасно и арогантно управление и да се предложи на хората алтернатива за европейско модернизиране на България и достоен живот. Всичко останало в добрия случай е липса на политически усет и преценка, а в лошия - подпомагане на политическия опонент. Към всяка проява на последното ще бъда безкомпромисен", заявява още Станишев в позицията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИХОМИР ДАНЧЕВ

    3 0 Отговор
    ИЗВЪНРЕДНО АНТИПАТИЧЕН ТИП....НИЩО ПОЗИТИВНО..НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА...КАКВО ЛИ ОЧАКВА Г-Н СТАНИШЕВ ОТ ПОЛИТИКАТА ЗАНАПРЕД ..?????
  • 2 тапака

    1 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА СИ КЪСОГЛЕД И ГЛУХ ,ЗА ДА НЕ РАЗБЕРЕШ , ЧЕ СТАНИШЕВ Е 100 ПЪТИ ПО ДЕМОКРАТИЧЕН ОТ ГЕНЕРАЛА ДИКТАТОР,ВЪПРЕКИ ЧЕ РАБОТИ ЗА ИДЕАЛИТЕ НА БСП,НО СКОРО ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО,УСПЕХ НА СЕРЖ И БСП
  • 3 муспи

    0 1 Отговор
    При меня жить било лучше, жить било веселее.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове