Last news in Fakti

2 Май, 2020 21:20 21 370 46

Оставете живи хората, които ще управлявате

  • ваня григорова-
  • правителство-
  • действия

Ваня Григорова настовя за социални действия

Оставете живи хората, които ще управлявате - 1
Снимка: ФАКТИ

"Не виждам причина за особен оптимизъм в ситуацията, правителството не иска да приложи наистина необходимите социалноикономически мерки – да подпомогне хората без работа, които нямат право на обезщетение за безработица. Те са работилите без договори или тези, които нямат 12 месеца осигуровки за последните 18. Част от тези хора работят за мутри, при които ходят първите мъже на държавата. Когато не искаш да приложиш мерки, а всички инструменти са в твои ръце, нямаш право да обвиняваш този, който не е осигуряван". Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 Ваня Григорова, икономически експерт на КТ "Подкрепа".

"Не е редно хората да са оставяни без доходи, ако управляващите искат да имат кого да управляват, трябва да ги оставят минимум живи. Пазарът не е толкова широк, че да поеме цялата вълна безработни. Поискахме справка за безработните предната седмица, още не сме я получили", допълни експертът.

"Крайно време двата пръста, който 30 години разперваме, да свием в юмрук. Правителството не прие никакви социалноикономически мерки. Подкрепяме ограничителните мерки, не в стил Мангъров, а напълно. В момента има хора, които протестират срещу президента, но никой не ги закача. Нас ни заплашиха с 5 години затвор и 50 000 лева когато поискахме социалноикономически мерки. Юмруците и протестите са характерни за синдикатите в целия свят, това не е нещо необичайно", коментира тя.

"Искахме с компенсация от бюджета да се подпомогнат майки с платен отпуск. Майките на деца под 12 години по закон нямат право да ги оставят сами. Възрастните хора и хората с увреждания също са рискови групи. 170 млн. лева са добра мярка, но фирмите, които ще могат да се възползват са малко, а общо са много повече и ще има малко който е дошъл първи, кой ще вземе пари. Ние не искаме раздаване на калпак, искаме 100 % компенсация на заплатите до 800 лв., 80 % до 1500 лв. и 60 % над тези суми", обясни Григорова.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 103 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VVV

    125 8 Отговор
    Добрата новина е че ще има нов световен ред. Лошата е че новия ,,ред,, ще е същия като стария ама много по скъп ;)
  • 2 YUI

    51 7 Отговор
    Ванче тебе ако управляват, ние сме маргинали по течението. Лидери се избират, ръководители се назначават.
  • 3 az #Победа75

    131 8 Отговор
    ГЕРБав Ганьос да даде пари в помощ??? Никога!
    Нали разбрахте какво се получи с обещаните 1000 лева за лекарите от т.н. "първа линия"???
  • 4 ТОЙ

    16 74 Отговор
    Тая не мога да я гледам ,ама ме кефи повече от Мутавчийски,или не?
  • 5 Последния софиянец

    102 7 Отговор
    Едно време работех в един ресторант на Плиска. Там идваха мутрите да се отчитат на Бойко. Държаха го двама братя полицаи. Единия се изживяваше като готвач и се опитваше да ми дава акъл. А брат му ми викаше : Слушай брат ми. Той много е ял и затова много разбира. ХА ХА ХА ХА ХА!

    Коментиран от #16

  • 6 Нова

    43 45 Отговор
    И тая ревеше за европарламента. От вас полза никаква, само пари лапате.. Вземете се закрийте повече полза ще има.
  • 7 слепец

    40 17 Отговор
    а да подкрепим ли тия дето по цял ден пълнеха кафенетата и кръчмите !!!! популизма няма срама ей !!!
  • 8 Д-р Борисофф от Банкя

    83 10 Отговор
    Хората не са важни, важна е власта за генерал, доктор, мутра, Борисов.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Вижте

    89 1 Отговор
    елементарно Испания и Франция 12месеца трупат ти се 4 месеца борса-3 години работиш 12 месеца борса.-България на 3 години стаж 4 месеца борса. НЯМА ТАКЪВ АБСУРДИСТАН!!!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 хиндо злъчката

    16 4 Отговор
    това огнянов здраво се перка
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 мутра стажант

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Последния софиянец":

    да се отчитат на бойко.... МОЙ МНООО СИ СЕ ОБЪРКАЛ ,ТА ТОЯ НЕ ГО ПУСКАХА ДО СОФРАТА ,Я СЕ ВЗЕМИ В РЪЦЕ

    Коментиран от #18

  • 17 Криеш името си страхливец

    59 7 Отговор
    Ваня Григорова - красива и умна жена!
  • 18 Последния софиянец

    69 5 Отговор

    До коментар #16 от "мутра стажант":

    Тогава Бойко беше главен секретар на МВР. Който не му плащаше, отиваше в кауша.
  • 19 Четиримата танкисти и Кучето

    13 27 Отговор
    До кога ще набивате в главите на хората че са управлявани.
    Управлявани са обществените ресурси от името на хората чрез народни представители или непосредствено.
    Четете си офертата за управление наречена Конституция.
  • 20 Другия с коня

    70 4 Отговор
    Къде беше Ваня,когато 30 години Работодателит е експлоатират народа,назначавайки ги на минимална заплаата,на половин работен ден- на 4 часа спестявайки си осигуровки.Къде беше,когато вместо да пуснат работещите в платен отпуск за месец,те ги Уволниха и пратиха на Борсата....Къде беше,когато всеки работещ отчислява на Подкрепа по 8 лева месечно,което означава ме всеки месец в централата ви влизат поне 20 милиона....240 милиона на година....за 30 години няма да смятам,но за какво ги изхарчихте парите Ваня Григорова....Нито една стачка за 39 години....Кажи за какво употребихте Профсъюзните пари...

    Коментиран от #35

  • 21 стоян георгиев

    51 4 Отговор
    синдикатите сега трябва да си влязат в ролята и да натиснат правителството в посока защита социалните права на хората.
  • 22 За всичко е виновна Шайката.

    42 6 Отговор
    Днешната шайка е създадена още 1989г. От Шайката ГОРБАЧОВ & РЕЙГЪН и слугите им Шайки в БГ А. Луканов & П. Младенов. Днешната шайка е била на ниско ниво в планът на шайката Луканов & Младенов от 89г. Това е реалността.
  • 23 onq s konq

    9 22 Отговор
    Да ОБСЪДИ И ПОСТИГНЕ СЪГЛАСИЕ въпросната Госпожа от "Подкрепа" със всички Роптаещи СРЕЩУ вземане на допълнителни Заеми на Правителството защото "и внуците ще ги плащат".Стигнат ли до Консесус каква точно Сума е необходима да се вземе като Заем,Борисов веднага ще се съобрази с нея,ще тегли Заема и ще го разпредели на всички посочени от Подкрепа" Лица.Но така да ИСКА САМО,без да й пука от къде ще дойдат Парите и всички Негативи от Заемите да се обират от Правителството придружени с викове "Оставка"...е няма стане нейната работа!
  • 24 Мунчо

    32 8 Отговор
    Ванче много късно се сети да защитаваш бедните и нуждаещи се от помощ хора и ти си от статуквото.
  • 25 Стоян

    40 7 Отговор
    Оставка на корумпираното правителство!
  • 26 Уф уф

    29 3 Отговор
    Хората държат живота в ръцете си. Ако са заедно, съществуването им не зависи от управляващи, а точно обратното.
  • 27 кан крум

    21 2 Отговор
    ХОРАТА НА КОЙТО СТЕ СЛУГИ ,МИНИСТЪР ЗНАЧИ СЛУГА НА НАРОДА
  • 28 Хрониките на герберлунгия

    32 0 Отговор
    Държава, в която тая е от синдикат, чийто шеф получава апартаментт он управляващата партия не можеш да очакваш никаква защита.
  • 29 Истината

    23 3 Отговор
    Продажните синдикати не предприемат никакви мерки срещу работодателите, които осигуряват на минимални прагове и дават пари под масата, но сега иска с пгавата да компенсира останалите без работа на 100%! И това ако не е див популизъм здраве му кажи. Утре ще искат и да се плаща по една година на всеки останал без работа.
  • 30 Нестандартен

    15 4 Отговор
    Държавата не притежава пари, които не е взела от нас. Онова, което раздава като помощи, тя го е събрала не на доброволен принцип от почтените данъкоплатци и от съвестните служители. Може би госпожата си представя държавата като супергерой, който не обгрижва правилно нуждаещите се?
  • 31 Имигрант

    24 2 Отговор
    Какво трябваше да направи Щаба, но не го направи: 13 март - затваряне на всички граници за чужденци, наемане на 100 хотела в София, Сл. Бряг, Зл. Пясъци, Банско, всички, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, пристигащи българи веднага в хотел и 14 дни карантина. Март и досега - всеки, показал симптоми - тест, изолация в обособена част на хотела и лечение, при необходимост и в болница. Заплащане на хотелите по 20 лв храноден на човек - 300 хил х 20 лв =6 милиона лв х 14 дни = 84 милиона лв. Така и хотелиерите ще са доволни и нямаше да уволняват персонал. Да сложим още 15-16 милиона за транспорт, тестовенощни дежурства и др. Общо 100 милиона лв, смешна сума, но резултатът щеше да е друг.
    10:42 03.05.2020

    Коментиран от #44

  • 32 ква е тая пак

    3 14 Отговор
    тия кадри на БСП/БКП не спират да разпават локуми
  • 33 Българин01

    15 4 Отговор
    Имате едно честно и обективно мнение изказано от загрижена и отговорна жена. Уважете го поне ако не можете да го разберете.
  • 34 911 до 31

    6 5 Отговор
    абе Амсалак много бързо направи сметка Короната е от декември месец или си много прост или си празната манерка
  • 35 Patilancho

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Другия с коня":

    Е те това е анализ. .! На тебе кон ти не тебе...🏋️😉
  • 36 Будалата

    12 1 Отговор
    Половината пари ще бъдат откраднати. В България синдикатите са на софрата. Тези които създават национален доход, тоест работещите които са забутани в глуха улица първи усещат кризата. Пари за култура трябва да има, но тези дейци явно не разбират от къде идват тези пари. Така нареченият пролетарият който беше низвергнат от интелигенцията не съм чул да покажат разбиране, че без тях няма да има пари за култура.
  • 37 Бунтар

    19 3 Отговор
    От коя дупка озпълзяха така наречените протестиращи срещу президента? Кой ги хрантути и къде живуркат. Защо не бъдат Изметени от полицията. Тези "будни" граждани умишлено създават напрежение. Този който ги поддържа носи отговорност пред закона при извънредното положение, въпреки че не е военно.
  • 38 Бедняк

    18 1 Отговор
    Александър йорданов изпълзя за да напомни че съществува. Това същество не трябва да има възможност за никаква изява защото, каквото и да каже то е злостно и подклажда омраза. Елементарен човек!
  • 39 Истина

    3 1 Отговор
    Ванче теб ще управляват, като умрат другите от глад, както казваш.
  • 40 ЛЪЖЕЧКА

    5 1 Отговор
    НЕЙНИЯТ ШЕФ БЕШЕ ПАРАЗИТ ПРЕСТЪПНИК И ЛЪЖЕЦ -- И ТЯ НЕ Е ПО ДАЛЕЧ ОТ НЕГО --- САМО ПЛЯМПА НО СТИСКА РЪЦЕ И НЕ ПУСКА КОКАЛА --- ВИЖТЕ Я НА ФОТКАТА
  • 41 ГОВОРИ ПАК ГЛУПОСТИ

    3 0 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв в oбръщeниeтo cи пo cлучaй Дeня нa нeзaвиcимocттa
    Oбявявaнeтo нa Нeзaвиcимocттa дaдe привилeгиятa, нo и зaдължeниeтo нa бългaрcкия нaрoд caм дa oпрeдeля cъдбaтa cи."
  • 42 НЕ ЗНАМ

    3 1 Отговор
    Ама в тази държава, където простаците са мнозинство и където цената на труда и мисълта за добруването на другия са на дъното на социалните дейности се гледа на нещо екзотично. Ние още не сме изобретили социума. На това да подпомогнеш нуждаещ се се гледа с подозрение, едва ли не екзотика. Всичко това е заради отчайващата бедност. А тя пък е заради огромната корупция и наглите кражби на властимащите мутряги и ченгета. Това е най-унизителното да те представляват и да вземат решения индивиди, които не знаят разликата между грант и гранд или пък такава, която пише вместо "взаимно" "взаймно"...
  • 43 Жоро

    1 3 Отговор
    Тая пача от къде я намерихте :D
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Асен от Смиленово

    1 0 Отговор
    Мараба тулупи
  • 46 хехехехе

    0 0 Отговор
    мммм добра е ама за друго
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове