Last news in Fakti

4 Май, 2020 13:11 2 020 25

НФСБ внесоха законопроект за удължаване с 1 месец на строителството по Черноморието

  • нфсб-
  • строителство

Забраната за строителство между 15 май и 1 октомври е въведена с чл. 15, ал. 1 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие

НФСБ внесоха законопроект за удължаване с 1 месец на строителството по Черноморието - 1

Валери Симеонов и народни представители от НФСБ внесоха тази сутрин в деловодството на Народното събрание проектозакон, с който удължават срока за строителство по Черноморието. Промяната е в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Предлага се забраната за извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по морето да е от 15 юни до 1 октомври, а не както досега - от 15 май до 1 октомври.

Пандемията от коронавирус се отразява крайно негативно на икономическото развитие на страната. Ето защо предлагаме с тази мярка да бъде подпомогнат строителният бранш, посочват вносителите от НФСБ.

Забраната за строителство между 15 май и 1 октомври е въведена с чл. 15, ал. 1 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие с цел осигуряване на спокойствие на почиващите туристи в националните курорти и предлагане на качествен туристически продукт. В условията на пандемия обаче, става ясно, че туристическият сезон тази година ще започне най-рано на 1 юли. В тази връзка няма пречка забраната за извършване на строителни и монтажни работи да влезе в сила на 15 юни. Считаме, че по този начин ще бъде подпомогнат строителният бранш, без да се нарушава спокойствието на почиващите в националните курорти, се казва в мотивите на законопроекта.

За реализиране на предложението не са необходими финансови средства, уточняват депутатите от НФСБ.

От партията на Валери Симеонов анонсираха промяната още в петък. Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев представи пакета от икономически мерки на НФСБ за справяне с кризата в резултат на пандемията. Сред тях са решения за спасяване на туризма и задействането на големи инфраструктурни обекти в държавата, които да разкрият нови работни места и открият нови пазари. Той препоръча също на Общинските съвети включването на бизнеса в строителството по места като антикризисна мярка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 18 Отговор
    Едно умно предложение!

    Коментиран от #8

  • 2 Хрониките на герберлунгия

    13 2 Отговор
    На общинските избори, само родата на валерко гласува за партията му. На парламентарните и те няма да гласуват за него.
  • 3 След дъжд,качулка!

    16 2 Отговор
    Кой се интересува вече от отдавна бетонираното и силно замърсено ла-номорие с мутренските ж.комплекси и чадъри във водата.

    Коментиран от #4, #14

  • 4 Строител.

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "След дъжд,качулка!":

    Ние строителите се интересуваме ще има по дълго време работа по морето а ако няма сезон това лято ще работим без прекъсване и ще има хубави парички.

    Коментиран от #5

  • 5 цъфнал гербер

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Строител.":

    И аз бих си направил една барселонска къщурка с две липи от пред на първа линия.
  • 6 ВАРНЕНЕЦ

    2 2 Отговор
    правилно - защото кой луд ще дойде на море ,а и да дойде така сме натокали брадвите малииии,аве само елате
  • 7 Гост

    10 0 Отговор
    Важното е батките да си донаправят конаците. Колкото се може по-големи, по-бетонни, по-наблъскани.
  • 8 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Обоснови се, моля! Освен, че вероятно си синче на строителна батка.
  • 9 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    9 1 Отговор
    Дреме ми за оцапаното черноморие, дреме ми за концесионерите и техните чадъри и шезлонги, дреме ми за хотелиерите, дреме ми и за рестораньорите.
    Никой вече не е толкова луд да ходи и да си оставя парите на тези.
    За същите пари има къде къде по-хубави места за почивка.
    Хората не обичат, бетон, гъч на плажа и сметки все едно сме на френската ривиера.
    Ай сега вместо да строят, да започнат да събарят, защото това ще стане след още има няма 5 години. Фалит за всички тези, събаряне на бетонните хотели, и заведения по плажа и възстановяване на дивата природа и плажове както е в Гърция.
    Ако пък се появят все пак някой балами, то те ще са най-големите скъсаняци и ще си пазаруват от Лидъл. Не, че това е нещо лошо просто казвам, че онези гореизброените пак нищо няма да закачат от парата.

    Коментиран от #10

  • 10 Строител.

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ":

    Ако искаш отивай в Маьорка на кой му пука за теб

    Коментиран от #11, #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГОСТ 1

    7 0 Отговор
    Селската партийка на Валерката пак показа истинското си лице.По запознатите го знаят,че то е далаверата навсякъде и колкото се може повече.Те самите си изпросиха шут в задника на следващите избори.
  • 13 Лудия касапин

    6 2 Отговор
    И за какво нареждаш хотелиери и ресторантьори, нали виждаш от кой зависи всичко... от Валерко бухалката, все внася законопроекти в угода на някой. Да не казвам, че всички големи хотели са на депутати, като минеш през Костов, Доган, че до Милен Велчев. Ако искаш чисто Черноморие, отивай, да протестираш пред министерски съвет.
  • 14 Друг строител.

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "След дъжд,качулка!":

    Аз също се интересувам от строителството по нашето Черноморие трябва да се строи яко.Ето сега строим хотел в Кранево осигурена е квартирата и надникът е хубав-140 лв. Бил съм и по добре преди четири години на Албена строихме голям хотел от октомври до края на април за седем месеца вземах 15 лв. на час при работно време 11часа надникът става 165 лв. а отделно беше осигурено спането в хубав хотел обяд и вечеря. Работихме по цял месец плътно защото се бързаше и вземах 5 000 лв чисто разходът ми беше цигари и ракия по 600 лв на месец значи ми оставаха по 4 500 чисто и за седем месеца аз спестих 30 000лв и то в България и то на нашето Черноморие дето много българи го плюят така че затова ме интересува да продължи строителството има пари и в България то е важно да попаднеш на точното място това е.

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Друг строител.":

    Ясно става, че те интересува да продължиш да къртиш надник и спестявания, без значение какво се случва с уникалната ни черноморска природа. За теб е по-важно да изкараш лев, пък дюните да не са расли там. Човек без ценностна система не е човек и не би следвало да има право на мнение, камо ли да гласува.

    Коментиран от #16

  • 16 Друг строител.

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Какви дюни бе човек??? От 1995 год почти всяка зима съм по морето и съм бил в строителството на много хотели но нито един път не съм виждал хотел да е строен върху дюни или върху някаква природна забележителност.

    Коментиран от #20

  • 17 Двоен Аксел с Толуп

    2 0 Отговор
    Така мога да опиша управлението на това правителство.
  • 18 Двоен Аксел с Толуп

    0 0 Отговор
    Най добре ще е да построим магистрала покрай морето. С големи паркинги които да са подходящи за къмпингуване.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Друг строител.":

    Тлъстия надник затваря очите.А на Слънчака строи ли?Там хубаво ли става?Харесва ли ти как се бетонира една прекрасна морска ивица?Искаш всичко да стане като там ли?

    Коментиран от #21

  • 21 Друг строител.

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Да ти кажа честно на Слънчев бряг не съм строил нашето черноморие е голямо и има още много много години да се строи. Има толкова много места които са камънак тръни и змиярници на които даже човек не е стъпвал защо да не се застроят са има работа за строители а след това и работа за хотелиерите???

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Бг турист

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Друг строител.":

    Абе..ти изобщо в час ли си. Едва ли. Ми те хотелиерите почнаха да удрят капаците вече, от година на година са все по-малко плажуващите. Освен местните да ходят на ол-инклузив за 1200$ седмично. Ама и сред тях баламите са на привършване. Така че, недей лежа много-много на тая кълка...
  • 23 Туриста с хладилната чанта

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Строител.":

    Оооо..ше ти запука, много ше ти запука...като няма никой под чадърите как ще плащаш 100 хилки концесия, а....баламите свършиха.. Абе еееиийй, тикво празна, да не мислиш че пък на мен ми пука откъде ше намериш с'тинки за кренвирши от Лидъла, а? Като гигенски биволи ше брецате, докато се плажирам на Халкидики или на Майорка....
  • 24 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Друг строител.":

    Много, викаш. Колко още бе? На главата ти отгоре ли искаш да строят? Те, хората, вече се отвращават и от досега построеното, а ти искаш още много. Нямате наядане, ей. Паразитирането не е довело до нищо добро.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове