Last news in Fakti

11 Май, 2020 08:23 5 248 139

Атлантическият съвет: Недопустима просъветска пропаганда на 9 май

  • атлантически съвет-
  • атлантически съвет на българия-
  • 9 май-
  • съветски съюз-
  • втора световна война-
  • ден на победата

В Деня на Европа БНТ не издържа своя изпит по свобода и демокрация, убедени са от Управителния съвет на Атлантическия съвет на България

Атлантическият съвет: Недопустима просъветска пропаганда на 9 май - 1

От Атлантическия съвет на България изразиха остро недоволство срещу използването на Деня на Европа 9 май за излъчване на антибългарска просъветска пропаганда в национален ефир.

Ето и цялата им декларация:

Девети май е Ден на Европа. На тази дата европейските народи отбелязват годишнината от историческата Декларация на френския външен министър Робер Шуман, който в своя реч през 1950 г. в Париж споделя идея за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която ще направи войната между европейските държави немислима. Затова и Девети май е ден на мира и обединението на Европа.

В медийното отразяване на празника у нас бе направен опит неговият смисъл да бъде подменен с отбелязване на приноса към победата над националсоциализма на една държава, която днес не съществува и е подпалвач на Втората световна война. Това е бившият Съветски съюз.

Тази подмяна бе крайно недостойна като се има предвид, че в победата над нацизма в Европа участват и много други държави и народи. Тяхната роля също бе пренебрегната и подценена от обществената българска телевизия и от почти всички останали български медии.

Националсоциалистическа Германия и болшевишкият Съветски съюз започват заедно и като съюзници през септември 1939 г. войната в Европа с планове за окупация и разпределение на територии на други държави. Съветският съюз е изключен от Обществото на народите, предшественика на Организацията на обединените нации. В този период Германия и СССР са държави агресори, управлявани от престъпни политически режими – националсоциалистическият в Германия и комунистическият в Съветския съюз. Тяхната вина за подпалването на най-ужасната война в човешката история е еднозначно доказана. На съвестта на техните управници тежат десетките милиони жертви на тази война. Виновната им политика е осъдена и в резолюции на Европейския парламент.
След края на войната в Германия е осъществен процес на денацификация и страната, въпреки че част от територията ѝ остава в съветската зона на влияние, много бързо осъществява демократични промени и през 1950 г. е вече сред държавите учредителки на първото европейско обединение, прераснало по-късно в днешния Европейски съюз. В Съветския съюз няма промяна, не е осъществена декомунизация, укрепен е авторитарно-тоталитарния режим на комунистическата партия, тотално са ограничени правата и свободите на гражданите, продължават масовите репресии срещу мирните граждани, милиони невинни хора са убити или хвърлени в концлагери.

По време на Втората световна война Съветският съюз окупира редица държави от Централна и Източна Европа, ликвидира тяхната независимост и отнема тяхната свобода, като им налага антихуманна политическа и икономческа система. Жертва на това съветско престъпление става и нашата страна. В България е извършен държавен преврат и е монтиран политически режим, който българското законодателство с основание определя като „престъпен режим”, а партията, която го осъществява – Българската комунистическа партия, в „Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен” (Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. ) e обявена за „престъпна организация”.

Ако Денят на победата имаше отношение към Денят на Европа то най-напред Съветският съюз би трябвало да участва в европейското обединение, да се декомунизира и демократизира. Да върне свободата на своите граждани. Да не окупира чужди държави. А тази държава, още дори преди края на войната се проявява като противник на свободното и демократично развитие на европейските страни, на тяхното сътрудничество и обединение. Затова и съветската „победа” не е част от нашата европейска победа. За нас, както и за много европейски народи, победата настъпи, когато рухна Берлинската стена и се разпадна Съветския съюз.

Познавайки тези факти и отдавайки почит на невинните жертви на германския нацизъм и на съветския болшевизъм, е недопустимо по обществената ни телевизия да се правят и пропагандират обратни на историческата истина внушения, а именно, че победата над фашизма е донесла на България свобода и просперитет през годините на т.нар. социализъм, а демокрацията и присъединяването ни към мирния и проспериращ Европейски съюз – „нищета и поробване“.

Да се води такава открита просъветска, антидемократична и по същество антибългарска пропаганда е недопустимо. Не може лъжата да се плаща с пари на българските данъкоплатци.
Недопустимо е и да се лансират чрез националната медия глашатаи на комунистическото мракобесие, маскирани днес като „социалисти” или проруски националисти, които пропагандират антиевропейските „опорни точки” на днешния кремълски режим, който вегетира върху откровени фалшификации на историята.
Народите на Европа отдавна са определили мястото на фашизма, националсоциализма и комунизма и това е бунището на историята!

„Обективност и неутралност“ не се постигат, ако историята се фалшифицира чрез изява на „друга гледна точка“, която по същество е лъжа, манипулация, фалшива новина и гавра с историческите факти.
Комунизмът и нацизмът не са мнение, а престъпление!

Денят на Европа е не само празник на мира, свободата, демокрацията и солидарността между европейските народи. Той е и празник на победата над нацизма и комунизма – тези врагове на нормалното човешко съществуване. Чрез празнуването на т.нар. ден на победата в Москва се прави пореден опит да се продължи традицията на комунистическата зараза. Забравя се за огромната вина на предходниците на днешна Русия за окупацията и терора над много европейски народи. Забравя се, че Руската федерация като правоприемник на Съветския съюз дължи извинение на българската държава и народ за налагането на отвратителния комунистически просъветски режим у нас и за продължилите 45 години издевателства над свободата и независимостта ни.

На 9 май Българската национална телевизия не издържа своя изпит по свобода и демокрация. Тя скри истината за смисъла на празничния ден от българските граждани, избяга от своя професионален дълг, остана в плен на комунистическата лъжа. Тя не отбеляза Денят на Европа, а даде думата на враговете на Европа. И така сама се опозори.

Управителен съвет на Атлантически съвет на България
Доц. д-р Момчил Дойчев
Димитрин Вичев
Олена Коцева
Доц. д-р Александър Йорданов
Михаил Найденов
Стойко Стоянов
Полк. о.р. Владимир Миленски


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 62 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен циуонист

    28 117 Отговор
    9-ти май трябва да се чества само като освобождение на еврейския народ от американците спасители - ден на Европа. Останалото не е важно, а и ще го изтрият много скоро от учебниците по история. България за ВСВ трябва единствено да знае, че е спасила евреите си и зариди това скоро ще приеме милиони такива на територията си.

    Коментиран от #22, #32, #41, #45

  • 2 Мекият

    122 10 Отговор
    Вият слънчогледите :)

    Коментиран от #64

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 опорна точка

    15 99 Отговор
    Тея пък? Пфф...Не ставайте смешни! Кремъл се държи на пропаганда. Путин целува ръка само и единствено на Решетников.
  • 6 Гришо

    199 32 Отговор
    Целият български народ отбеляза Деня на Победата на СССР над фашистка Германия.
    Има 7-8 човека озлобени нео-фашисти, които сега се наричат Атлантически съвет, които не одобряват това и пишат измишльотини за да изопачат значението на великата Победа.
    Защо им публикувате тъпотиите?

    Коментиран от #14, #99

  • 7 Смях в залата.

    184 13 Отговор
    След 10 години тия американски пропагандатори ще изкарат Германия жертва на втората световна война а Русия главен виновник.
  • 8 истина е

    174 10 Отговор
    Всички гореподписани ,до преди 30 год. ,лижеха подметките на тато и се кълняха в комунистическата идея ,а сега станаха най-големите критици !!Долни и мръсни лицемери ,които се интерисуват само от пари и власт !

    Коментиран от #36

  • 9 Boxer 3.0

    139 9 Отговор
    Е, какво стана със свободата на словото?
    Апропо, кое събитие се е случило първо?
    Нали за да се говори за Европа, първо няколко десетки милиона души са загинали за освобождението й от нацизма?
    Или това вече не удобно на някои в Бруксел или Вашингтон?
  • 10 BGBG

    149 12 Отговор
    Недопустимо е антибългарска организация на заплата от САЩ`да съществува в суверенна държава.Отдава ви се само лизането на задокеански задни части.Вън американските бази от България и възстановаване на българската армия след излизане от НАТО.Референдум за затваряне на НПО-тата и Референдум за излизане от НАТО.

    Коментиран от #106

  • 11 ДС доносник

    85 12 Отговор
    Какво да очакваш от Кошлуков(Куклата) - ДС агент и доносник

    Коментиран от #15

  • 12 Забелязъл.

    84 6 Отговор
    Тия от Атлантическия съвет немрът ли от COVID -19 ??????😂😂😂😂😂
  • 13 лъвчето

    108 7 Отговор
    тези измекяри какво правят в България да си ходят в краварската страна
  • 14 Кога Бе

    56 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гришо":

    Нали ние бяхме с немците тогава
  • 15 Kiko

    84 3 Отговор

    До коментар #11 от "ДС доносник":

    Кошлуков е американски агент и американски гражданин.Издържан от Сорос,като млад и върнат в България с определена цел.Такива като него трябва да са в затвора а не да ръководи БНТ.

    Коментиран от #23, #63

  • 16 Ivan

    102 9 Отговор
    Русия се бори за световен мир и целия свят ще я последва! Хората вече не искат измислените воини на Сащ ,монетарната система си отива със всеки изминал час!

    Коментиран от #26

  • 17 Черно и бяло

    109 6 Отговор
    Злобни брътвежи на Атлантическия съвет, на които подръжниците са един файтон народ ! Просто са жалки, защото виждат "подръжката" която имат. Няма как в България да кажем на бялото черно ! Все още не сме дебилизирани на 100%. А начина по който искат да ни дебилизарат, просто не върши работа, а буди смях !
  • 18 1122

    101 6 Отговор
    АЛО.....атлантическия съюз от коя държава сте?Вие чува ли ли сте датата 22 06 1941 година? Какви глупости пишете?Кой кого е нападнал?Положението е почти единтично със сегашното,само,че вместо германска войска, Русия /бившата СССР/ сега е обградена от войските на САЩ и НАТО АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪЮЗ. Най големите ,,миролюбци"на планетата.
  • 19 Тъп

    5 61 Отговор
    Ревете комунисти и бачкайте за мен.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 събаряй

    10 43 Отговор
    Може ли да попитам Атлантическия съвет защо искат да премахнат всички съветски паметници, но не и останалите комунистически? За Моча - хубаво, но Братската могила? Защо трябва да се разделят българските комунисти от съветските?
  • 22 ТтТ

    6 73 Отговор

    До коментар #1 от "честен циуонист":

    Пич много умотън изказ направи! Европа винаги ще бъде свързана с американците! Колито и да не ти се изка, не заради друга, а защото твоята глава все още не е изликувана от руското обсебване през соца!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ВСВотСАЩ

    82 2 Отговор
    Ето това е антибългарска проатлантическа пропаганда - крадеца вика, дръжте крадеца.

    Коментиран от #57

  • 25 Щирлиц.

    45 1 Отговор
    България е била съюзник на Германия
  • 26 Комедиант

    2 35 Отговор

    До коментар #16 от "Ivan":

    Други забавни вицове знаеш ли ?
  • 27 шуми

    8 52 Отговор
    Няма такова нещо като бивш Съветски съюз! Днешнат Русия си е чист СССР, с крадено име на несъщствуваща от сто години държава, затрита именно от наследните на днешните комунисти.
    От Атлантическия съвет правят услуга на болшевиките, но в това няма нищо страно - на Соломон Паси баща му е ортодоксален комунист, синът му и той е болен комунист, а самият Соломон е добър актьор.

    Коментиран от #117

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Чики-Рики

    61 1 Отговор
    Кои са тези хора?!Не съм ги чувал!
  • 30 Behemoth

    67 3 Отговор
    Американските еничари и българоубиици ,да мълчат!
  • 31 БОЗА

    56 9 Отговор
    ". Затова и съветската „победа” не е част от нашата европейска победа. За нас, както и за много европейски народи, победата настъпи, когато рухна Берлинската стена и се разпадна Съветския съюз." Христоматиен пример,как се подменя историята...разбира се от НПО...и атлантиците ще последват Атлантида... ;-)
  • 32 куку руку ку

    77 4 Отговор

    До коментар #1 от "честен циуонист":

    Ден на Европа празнуват победените, а победителите празнуват Ден на Победата!
    А на тези атлантици, мястото им е в Атлантида!
  • 33 Балканец

    63 3 Отговор
    Ама то неонацистите сега атлантически съюз ли се наричат? Не спряха да се предрешват и да кривят историята за изгода на господарите си. Такива антибългарски структури трябва да са забранени със закон ако имаме закони.
  • 34 До посолството на фащ

    59 3 Отговор
    Господаря на ЕС фащ отнова манипулира историята.
    Промиването на мозъци започна,а?!
    Но забравяте,че европейците не сме тъпите ви кравари които не правят разлика м/у
    Белгия и Бавария.
  • 35 В.В.

    50 3 Отговор
    Само Ссср.... Победата сие победа,Европа е Европа...Янки гоо хоом....!!
  • 36 боже

    5 39 Отговор

    До коментар #8 от "истина е":

    Абе, коммунист задръстен, всички подписали се под статията са ваши хора, които имат роля да играят опозиция, и да хвърлят прах в очите на хората.

    Коментиран от #73

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Излъган

    56 4 Отговор
    Какъв е тоя полковник, дет се мандахерца в управителния съвет на тази измислена организация. Той поне е учил военно дело и знае как Червената армия е стигнала до Берлин. Ако не беше тя, забравете за Европа!!!
  • 40 Кински

    6 41 Отговор
    Че Сталин и Хитлер са били съюзници е публична тайна .делкат си Полша на две и готово.така започва world war 2.

    Коментиран от #59

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Братушки

    46 6 Отговор
    Слава на Червената армия освободила човечеството от фашизма.
    Слава на СССР.
    Слава на Сталин.
    Дълбок поклон и вечна слава.
  • 43 готр

    45 6 Отговор
    СССР ли е подпалвач на ВСВ? Не знаех, че СССР започва ВСВ.

    Коментиран от #65

  • 44 Българина

    47 2 Отговор
    Първо Шуман щеше да пише такива неща ако Руснаците не бяга сгазили Германия, на КУКОВО ЛЯТО, а атлантическата клика в качеството на какви критикуват държавна телевизия, след като са финансирани от сащ? Съгласно НК това е директна чужда намеса и трябва да бъдат разследвани и закрити ВЕДНАГА! Не чувам Гешев да се е задействал, което е странно с претенциите които има.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Нещастници

    41 4 Отговор
    Само ще добавя до атланческите чевренотиквенчета, че ЕС се управлява дефакто в мирно от Германия. А сега си представете ако не беше Русия, каква щеше да е европа под немския ботуш? Първо никакви измекяри евроонанисти нямаше да има, на заплата от сащ
  • 50 Надупен Атлантик

    40 1 Отговор
    Пропуснали са, от недопустимата просъветска пропаганда - бомбардировките на атлантиците тогава на мирни граждани...

    Коментиран от #55

  • 51 Доктора

    41 3 Отговор
    - Уотсън, какъв е този шум?
    - Джeндъpи атлантици сър Хоумс...
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Аман от полит историци

    39 2 Отговор
    Атлантическия Съвет, си е забравил някъде съвестта, от натягане
    за лесно заработени пари за пропаганда.
    Държава нападната от Хитлер с 20 милиона жертви, е цинично ако не вулгарно, да не бъде спомената ,Световната война си е на Русия.Все едно, утре да чуем, че България никога не е била под турско робство.
    Еврейчет,о Паси, вече си изгуби разума тотално, как би реагирал ако някой като него гламав ,каже че Холокоста, никога не го е имало и всичко е лъжа.
    Аз не мразя евреите, но Паси ,ще ме накара да започна да се съмнявам, дали да продължа.
    Симеон Пасиев с собствена, измислена история на света.
    Да и аз не обичам Путинизацията на Путин, но ти Паси ,доста от близо я опита на Българска земя.Нато, не е "хунта" Паси!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Госあ

    38 2 Отговор

    До коментар #50 от "Надупен Атлантик":

    Че те тея атлантици друго освен цивилни граждани бомбардирали ли са ? Съвсем сериозно !
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Стратег

    24 1 Отговор
    Атлантида е потънала много отдавна. А нейните евроатлантяни заедно с нея.
  • 59 usa out

    44 3 Отговор

    До коментар #40 от "Кински":

    Публична тайна е, че ти и атлантиците не правите разлика между "съюз" и "пакт за ненападение". Такъв пакт с Германия преди СССР имат Полша, Англия и Франция.
    Този атлантически текст е пълен с лъжи и манипулации.
  • 60 Еее

    28 2 Отговор
    Натовчетата си просят още ,малко им беше унижението припредишната война.
  • 61 Еее

    24 2 Отговор
    Натовчетата си просят още ,малко им беше унижението припредишната война.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Agent na USA

    37 1 Отговор

    До коментар #15 от "Kiko":

    Eтo пoдрoбнocти.Кaтo вoйник Кoшлукoв e ocъдeн нa 6 мeceцa диcцип,зa нecпaзвaнe нa диcциплинaтa в БНA и пoдcтрeкaвaнe нa вoйницитe дa нe ce пoдчинявaт нa кoмaндиритe cи.Билo гo e cтрaх дa дaвa нaряд,c oръжиe,зa дa нe гo зacтрeля другия oт нaрядa.Cлeд oргaнизирaния oт ЦРУ пaлaткoв лaгeр,тoй ce явявa кaтo диcидeнт и плaтeн пaлaткaджия,дo cвaлянeтo нa прaвитeлcтвoтo нa Млaдeнoв.Oт тaм e пoeт oт oргaнизaциятa нa Coрoc и e прaтeнв в CAЩ`,дa cлeдвa,кaтo e нacтaнeн в eднa oт рeзидeнциитe нa Coрoc ,къдeтo живee,бъдeщитe прoпaгaндни нocитeли нa Eврoпa.cтипeндиятa му e 6000$ нa мeceц.Тaм ce жeни зa aмeрикaнкa и имa двe дeцa aмeрикaнcки грaждaни.Тoй caмия приeмa aмeрикaнcкo грaждaнcтвo и ce връщa в Бългaрия,къдeтo му ce търcи ръкoвoдeн пocт зa дa мoжe дa cи изпълнявa зaдължeниятa кaтo прoпaгaндьoр нa CAЩ`.

    Коментиран от #86

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 пенсионер

    14 4 Отговор

    До коментар #43 от "готр":

    ВСВ започва на 03.09.1939 г., когато жабарите и островитяните обявяват война на Велика Германия. а краварите изчакват , кой ще нападне пръв - СССР или Германия, за да изкарат повечко парици от нападнатия с "помощи".

    Коментиран от #111

  • 66 Lucky

    5 41 Отговор
    Радвам се, че макар и малко в България има честни хора. Браво на Атлантическия съвет.

    Коментиран от #76, #138

  • 67 Атлантически съюз

    37 2 Отговор
    не знаех, че сте толкова необразован. За зда има ден на Европа първо трябва да я има тази свободна Европа. Най-голям принос за това има съответно руската армия, а заслугата на нагло-американците е в десетки пъти по-малка. Това го казват и някой от изучаващи те ВСВ американски историци, но вие не си проверявайте информацията и от къде да знаете. Самите те казват, че ако не е била руската армия сега света щеше да говори само 3 езика, немски, японски и италиански. Що се отнася до България, ако не бе се намесил Русия, нямаше да ни има като държава. Между другото вие работите май точно за тази кауза.

    Коментиран от #70, #75, #79

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 SSssss

    17 1 Отговор
    Егати цензурата.Защо триете коментари без да има една обидна дума.Току що прочетох коментар 67 и вие го изтрихте.Нали не смятате че и на вас като медия на корумпираното правителство, ще ви се размине.Отивате си заедно с Питека.
  • 70 SSssss

    14 0 Отговор

    До коментар #67 от "Атлантически съюз":

    Преди малко ти изтриха коментара а сега отново го върнаха.Поздравления за позицията
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Гост

    14 0 Отговор

    До коментар #36 от "боже":

    А всички против коментарите ни са хора на Ердоган, които имат за цел да разделят България на парчета и да оставят едно и за Анадолската сган.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 COVID GERB

    19 3 Отговор

    До коментар #66 от "Lucky":

    Зaщo нe ce cъбeрeтe вcички "чecтни хoрa",трoлoвe oт вcички aнтибългaрcки oргaнизaции и пoдкрeпящи прaвитeлcтвoтo нa мaфиятa, дa нaпрaвитe eдин кoнтрa прoтecт нa 14-ти, зa дa ce рaдвaтe и виe нa нaрoднaтa любoв.Дa aмa нe.Щe ce cкриeтe кaтo мишки зaeднo c гoлямaтa кухa глaвa и щe ce нaдявaтe нищo дa нe ce cлучи.
  • 77 А САЩ кога

    18 2 Отговор
    ще върнат няколкото присвоени щати на Мексико? А относно СССР, няма по логично действие е да се обградиш с държави сателити, които да служат като буфер срещу евентуална нова война.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 COVID GERB

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "Атлантически съюз":

    Извини ме.Коментара ми беше за 66
  • 80 Обикновен човек

    26 0 Отговор
    Какво общо има българският народ с генетично увредените племена на Евроатлантическия съюз??????????
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 no name no face no number

    19 0 Отговор
    Атлантиците да знаят, че един ден Българско торнадо ще ги помете заедно с жалките им бази и наркоманите в тях.
  • 85 no name no face no number

    21 0 Отговор
    Атлантиците са жалки капиталистически ..........
  • 86 ДС доносник

    15 0 Отговор

    До коментар #63 от "Agent na USA":

    Точно това е легендата на ДС-КГБ доносника Кошлуков. Николай Колев-Босия: Кошлуков скара VІ-то и ІІІ-то управление на ДС! В затвора пък стана троен агент, след като по всяка вероятност го вербува и Главно управление на затворите, което си имаше своя собствена агентура

    Коментиран от #124

  • 87 Свобода

    19 0 Отговор
    Изключителна провокация.
    На всички е ясно , че подобна глупост е само за провокация и поле за война на платени тролове на управляващите.
    Така е написано в официалния им документ за информационна политика, ще водят война в интернет.
    Не гласувайте под техните постове и не ги четете , няма смисъл. Те това чакат. Търсят лични нападки и безсмислени спорове.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Случаен любител на историята

    20 0 Отговор
    Хахаха, няма пропаганда като западната. СССР започнал войната като съюзник на Германия, ами започва я така, защото няколко месеца по-разно когато самият Сталин се свързва с Англия и Франция да търси съюз с тях те напълно го пренебрегват. СССР бил запалил войната пълни глупости, войната е причинена най-вече заради изключително некомптентните действия на западните държави от 1933 до 1939 (и тояа е писано от западни историци) , няма едно разумно тяхно политическо решение от този период и после са си сърбали попарата.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 doc

    26 0 Отговор
    Тези от "атлантическия" ако го правят без пари са пълни идиоти и лъжци, ако го правят за пари са престъпници. Отвратително! Даже не заслужава коментар, толкова е гнусно.
  • 92 Херодот

    20 0 Отговор
    Ако не беше Червената армия и сега щяхме да си мием ръцете с judenseife.
  • 93 В.В.

    18 0 Отговор
    Янки,,,разкарайте си военните бази,,от БГ ,и тогава, единствено,тогава може да не маме продуктивни отношения...,,Приятел,,не идва с войска в Дома ти...България е единствено територията на БГ военни. ....Не тръгвайте по пътя на,,немското мустакато човекоподобно,,..Българите не толерираме това...Има само някои Нео седесари тука,дет са пишат на патриоти.....Страх ги е да се бият и за туй повикаха Земноводни,, да ги вардят....И един еврей има неофашист....
  • 94 В .В.

    17 0 Отговор
    Джугашвили е грузин...Маршал Георгий Жуков.спечели ВСВ или ,, Отечествената,,Вечна памет на Маршала!!!
  • 95 А бе

    3 11 Отговор
    Историята, би трябвало да ме научи на нещо, а не да ме задължават разни да съм бил празнувал, или чествал някого, или нещо, и още по-зле, да се ползва за кавги и конфронтации. Какво съм виновен, че до миналия век, разни примати, са се избивали взаимно, че да съм им задължен!?
  • 96 Верно е

    8 2 Отговор
    Какво въобще му разбира главата от военни действия на човек който е учил в семинария , естествено, че тоя няма заслуги , ако не беше руския ленен мозък на Жуков, какво щеше да направи грузи ? нищо....
  • 97 Невеста

    23 3 Отговор
    Ако не беше Червената армия,нямаше да ги има изобщо за да говорят сега глупости.Ден на Европа...смешници

    Коментиран от #103

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Аз лично

    0 11 Отговор

    До коментар #6 от "Гришо":

    не признавам ничия победа, и не вярвам нито на западната, нито на източната истории, кой целия народ ?
  • 100 един от всички

    19 3 Отговор
    Тези нищи душици от този "клуб", защо не четат историята? Какво щеше да прочете този френски министър,ако СССР не разби мутрата на фашистка Германия? Та Франция беше паднала и окупирана държава,а Хитлер си направи военен парад под Айфеловата кула. Та какво остава,да съществува френски външен министър,с някаква декларация-:)
  • 101 Челмето

    15 2 Отговор
    Управителен съвет от фашисти
  • 102 Мислител

    3 18 Отговор
    И къде е логиката?
    България е съюзник на Третия райх и губи бойната. Окупирана е от СССР, който и налага и комунизъм със всичките му негативни последици.
    Защо да празнувам празника на окупатора?
    Победения трябва ли да празнува, че е победен от победителя? Русия ще издигне ли паметник на Чингиз хан в центъра на Москва?
    Това не е моя празник!

    Коментиран от #107

  • 103 Ванго

    2 4 Отговор

    До коментар #97 от "Невеста":

    Няма как да го знаете това освен ако не сте знаели предварително, че ще се родите. не се заяждам, а просто такъв аргумент, е крайно необоснован
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Как тъй

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "BGBG":

    ква армия ще възстановяваш бе ? имаш ли пари ? или че изкараме студентите от не нужните училища за да се бият за егото на примитивните дърти паразити

    Коментиран от #109, #123

  • 107 Stormtrooper

    3 14 Отговор

    До коментар #102 от "Мислител":

    При руските граждани всичко е обратно на лохиката! Германия е победена страна - а какво е сега тя, какво е русия?
  • 108 Прекалява се с лиза не то

    16 1 Отговор
    От статията разбрах само едно , че всички други държави до 1939г. само на федербал са играли , и изведнъж и някак от само-себеси , германците са били спуснати от космически кораби , до руските граници.
  • 109 Руска гражданка (русофил)

    3 4 Отговор

    До коментар #106 от "Как тъй":

    Колко ли му е пенсията на човека и колко ли ще му бъде след така нареченото от него възстановяване?
  • 110 СВД

    16 1 Отговор
    До Атлантическият съвет! - Дами и тук там господа! Вие, впрочем, от кого спасявахте българските евреи, с което толкова много се гордеете? Ама, определете се най после и по спокойно прочетете и поднасяйте историческите факти.Историята не е тъмно - бяла телевизия! Изхвърлете черно-белите телевизори от картуните си и поставете там модерни телевизии с всички гейски цветове! Както ще ви прилича на иновативни експедитивни джендари!
  • 111 Анти пропагандист

    10 0 Отговор

    До коментар #65 от "пенсионер":

    И като островитяните , и жабарите обявяват война на велика Германия , което е самата истина , а Германия е велика защото се е разпростряла териториално върху всичките територии населени с етнически немци , че и отгоре върху други , то какъв кабат имат Руснаците от това да нападат най- силната по това време армия и държава , и то без нито един съюзник . Ако е имало такива планове в главите на руската върхушка , щяха да го удряйки ги в гръб , когато Хитлер воюваше с Франция и Англия, напротив руснаците са се опитвали да поддържат максимално приятелски отношения с германците , до началото на войната. И в историята няма "АКО" Има пакт за ненападение между СССР и Германия , и последваща германска агресия, останалото е пропаганда , и алабалистика , на платените креатури.
  • 112 ал йорданов

    20 0 Отговор
    АЛ.йорданов да иде да си изкарва хляба в САЩ,да види колко е лесно. ама че нахалници
  • 113 родолюбец

    15 1 Отговор
    атлантически балкански тъмни субекти
  • 114 фатмака

    14 0 Отговор
    Един полковник от запаса е член на това нещо.Със сигурност се е клел да е верен на БКП и Великият Съветски Съюз.Това не го разбирам.За какъв антикомунизъм говорят тези люде.
  • 115 Когато СССР

    21 0 Отговор
    правеше историята на съвременния свят, заедно с другите страни победителки евроатлантиците с техните "идейки" и " моралче" къде бяха? Кой е луд да ги слуша сега когато всичко вече е история, а тя както е известно се пише от победителите, а не от световно неизвестни самозванци? Сега скачат като зайци, защото са обречени в поредната си налудничава идея, която умря преди да се роди. Честит 9 май - Ден на Великата победа!
  • 116 Българин

    15 1 Отговор
    Недопустима е само вашата простия и неблагодарност
  • 117 жэишж

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "шуми":

    А бивши колониални държави има ли?
  • 118 Asterix

    1 7 Отговор
    На следващите избори,БСП със 9.6%...болшевика си отива...бавно,но сигурно!!
  • 119 Asterix

    1 7 Отговор
    На следващите избори,БСП със 9.6%...болшевика си отива...бавно,но сигурно!!
  • 120 Asterix

    2 7 Отговор
    На следващите избори,БСП със 9.6%...болшевика си отива...бавно,но сигурно!!
  • 121 Възмутен

    17 0 Отговор
    Неистов напън за изопачаване на истината на шепа болни и платени
    компаньонки, които в друга ситуация, с други господари биха твърдяли че земята е плоска!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 BGBG

    13 0 Отговор

    До коментар #106 от "Как тъй":

    По полека бе червейче.Ще вземеш да се гътнеш от нерви.Като изтръскаме само мутрата от Банкя и ще паднат 30 милиарда.За твое успокоение мога да ти дам микрофона да му говориш от близо заедно с тази от коментар 109,която ми се прави на руска гражданка.Не се напъвай много защото вече си изцапал гащите.

    Коментиран от #125

  • 124 Da ama ne

    12 1 Отговор

    До коментар #86 от "ДС доносник":

    Абе момче!Това леке Кошлуков никога не е имал нищо общо със службите.А с парите на Сорос се е изучил и върнат обратно в България,да си изпълнява мисията.Такива като него има във всички по важни институции на държавата.Американците го вербуват и си го правят техен агент.Никога не е бил двоен или троен.Работил съм във -ро главно на хладилника.Тази легенда,която се разпространява за агенти доносници е фантастика започнала от СДС е същита с бели конци.Защо не им отвориха досиетата да се види че няма никакви доноси или участие в работата на службите.Досиета имаха всички хора на ръководни длъжности, и най вече хората от медиите,но това не ги прави агенти.Сега какво е.Вместо всички на отговорни постове,да са отговорни на държавата,те са отговорни на друга държава.Такъв прецедент,може да има само в много корумпирана държава и продажно правителство.Американски гражданин и агент на ЦРУ,директор на БНТ.Мутра с милиарди в чужди банки премиер.Ами повече какво да пиша.
  • 125 Как тъй

    2 0 Отговор

    До коментар #123 от "BGBG":

    нещо не си ме разбрал, аз за друго говоря, за милиардите на разни крадци, не се и съмнявам, ама как един път не чух нещо наистина необходимо, като например безплатно образование, инвестиции в науката, а се армии и войни са ви в главата, това ли искате за децата си, не да учи, а да ходи да го гърчат разни комплексирани намръщени чички, с едвам изкарано средно образование ???

    Коментиран от #129

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Хмм..

    6 0 Отговор
    И без да чета коментарите се вижда преобладаващото мнение на болшинството. Феновете на западни близалки би трябвало да се скрият. Или някой им плаща да плюят по изтока?!
  • 128 Хмм..

    4 0 Отговор
    П. П. По плюсове те и минусите
  • 129 BGBG

    7 0 Отговор

    До коментар #125 от "Как тъй":

    Не знам на колко години си но коментара ти е малко неразбираем.В този свят в който живеем, не може на лошото да отвръщаме с добро.Ако някой ме удари по бузата,няма да си подложа другата(както казва исус),а ще го светна с такава сила,че повече да не си и помисли.Това правителство с добро,няма да се махне,а за да я има България трябва да изчезне веднага.Отдавна копаеме под дъното и точно мисълта за децата ни ни принуждава да водиме война със всичко,което ги застрашава.Безплатно образование и безплатна медицина имаше по времето на бай Тошо.Тогавашната социиална система беше наистина социална,а сегашната е търговия с болестите и бедноста.Живота си е твой,но заради децата си трябва да се бориш,ако искаш да имат по добро бъдеще,а не да чакаш какво ще се случи.

    Коментиран от #131, #132

  • 130 аху ихи

    6 0 Отговор
    мине се не мине известно време и изпълзят разни безгръбначни като тези подписали тази декларация, но най -лошото е че им се дава гласност.....
  • 131 Как тъй

    2 0 Отговор

    До коментар #129 от "BGBG":

    Ще извиняваш, не съм искал да те нападам, но просто имах мечта за образование, но истината е, че няма кой да ми го плати, а съм вече на финала. Обичам науката, и съм 100% сигурен, че е формула за успех. За пример ти давам Япония, за която знаеш, че 99% от населението е образовано, а от това следват, знаеш куп технологии, и висок стандарт на живот. Често чета за връщане на казарма, и като знам грубо, какви средства изисква това за подръжка, и като знам, колко сме бедни, направо лошо ми става, а в същото време, все повече неуки и необразовани индивиди, истинска пропаст. Един единствен път, по чиста случайност, в Токио бях свидетел в какви условия се усвоява теорията, и при какви условия се изучават на практика, и как държавата подпомага ученолюбивите, направо ми идеше да ревна. Как нямаше ни един от тия гадни вратовръзки у тоя гнусен парламент да се сети, че да бяха образовали сънародниците си максимално, че след това е могло да си трупат пачки без да се налага да крадат и т.н. и т.н. как па се най-безмозъчните и бездарни мошеници са там, та буквално ни превърнаха в тоалетната на Европа, срам и позор. Стига съм приказвал, че се самозабравих. Извинявам се за първия ми грубичък коментар, но мисля, че разбра какво ме запали. Хубавото образование, ще спаси цялата планета, и именно там трябва да се инвестира сериозно, а всичко друго, бих сравнил с животинския свят. Успех......
  • 132 Как тъй

    1 0 Отговор

    До коментар #129 от "BGBG":

    Бях поднесъл извинения за грубия си коментар, и обяснение защо изригнах, не съм искал да те нападам, но го изтриха на бърза ръка, може би заради другата дума за ,,ромски,, произход, или 240-те ,,трезвеника,, в сещаш се коя сграда, от които никой не се сети да инвестира в образование, да образова българина максимално, и след това самите те, щяха да имат без да им се налага да крадат, но за съжаление, мозък няма. Беше дълго за да го пиша пак. И все пак, хубавото образование, ще спаси планетата. Там трябва да се инвестира, и просперитета ни е в кърпа вързан. Успех.....
  • 133 Как тъй

    1 0 Отговор
    А, не са го изтрили.......вече се побърках, но и за психиатър са нужни пари, а нямам......
  • 134 Европеец

    7 0 Отговор
    На бунището на историята трябва да бъде и това бунище,нарекло се Атлантически съвет!
  • 135 Пфу

    3 1 Отговор
    Я-а-а-а, възпитаниците на съветските военни и "цивилни" академии на Варшавския договор, барабар с БКП-блюдолизеца Санде радикал-криминалот Джорданов, се прекръстили на "Атлантически съвет"! Да ги ожалиш американците, ако разчитат че тия могат да направят нещо за тях в България - освен да плюскат бюджетни кюфтаци и после с нокатя на малкия си пръст да си почистват публично зъбките - като Санде радикал-кримоналот!

    Коментиран от #136

  • 136 Да а а

    3 3 Отговор

    До коментар #135 от "Пфу":

    Руските служби им омръзна да хрантутят БКП+ДС+РУМНО некадърници, лизачи и нагаждачи и с кеф ги прехвърлиха на американците да ги охранват от американския бюджет!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 1520

    1 0 Отговор
    ако не беше СССР нямаше да има свободна Европа всичко друго е пропаганда все още има живи хора които помнят
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове