Last news in Fakti

13 Май, 2020 13:24 5 098 62

Търпението на "Възражданe" свърши

  • възраждане-
  • позиция-
  • клевета

Чашата преля, заявяват от партията

Търпението на "Възражданe" свърши - 1
Снимка: БГНЕС

Три години след учредяването на "Възраждане" понасяме онова, за което Макиавели предупреждава: „Инициаторът на нова система има враждебността на всички, които биха спечелили от запазването на старите институции.”

Тази враждебност към "Възраждане" придоби уродливи измерения. Като се започне от неверни данни, обидни прякори, манипулирани репортажи и се стигне до физическа репресия и психотерор. Чашата преля и "Възраждане" няма да търпи повече подобни действия. Ще приложим силата на правосъдието върху всички разпространители на неверни твърдения, независимо от техните партийни и бизнес покровители!

Това се казва в позиция на партията до медиите.

Особено нетърпимо е изливането на мръсотия върху лидера на "Възраждане" – д-р Костадин Костадинов. Поне да бяха по-изобретателни авторите на клевети и прякори по негов адрес. Защото, ако д-р Костадинов е “уж свързван с Русия”, то какъв е Борисов, чиято фирма ИПОН става фактор, след като в края на 90-те години получава от руската фирма „Лукойл” договор за охрана на нейните тръби и съоръжения. (грами на Дж.Байърли, 2006 год.). Какъв е Иван Костов, който даде „Нефтохим” – Бургас на Лукойл, когато в същото време е имало други купувачи по думите на Петър Стоянов.

За получени от д-р Костадинов „митични руски пари” няма нито един аргумент. Но за милионите рубли, взети от управляващите – документи бол. В същото време за милионерите рубладжии се мълчи точно толкова, колкото и за грантаджиите. Американските бази и самолетите F – 16, които са само на чертеж, но са платени милиарди за тях, са дребнотемие за авторите на компромати срещу "Възраждане".

Към престъпните мераци на политическите брокери за облагодетелстване с рубли и долари се присъединяват и евромилионерите. С къщи за гости, хотели, обществени поръчки. А напоследък и с ваксините за Ковид 19. Всичко това се замита под килима, но за "Възраждане" е впрегнат целият репресивен апарат – Сметна палата, ГДБОП, СДВР, МВР и медии. Ще посочим само два от многобройните случаи на репресия срещу лидерите на "Възраждане".

Инж. Николай Дренчев, организационният секретар на "Възраждане", е офицер от българската армия, бивш военен пилот на изтребител МиГ-23 МЛД, успешен предприемач и баща на шест деца. На 28-ми март 2020 г. от 10.00 ч. беше призован за разпит в ГДБОП. После на 5 май 2020 г. в СДВР. И за двата разпита поводът е един -фейсбук статус, в който споделя преживяванията на симпатизант на „Възраждане”, опитващ се да получи медицинска помощ в три големи столични болници.

На 30-ти март тази година е призован за разпит в СДВР и д-р Костадин Костадинов – председател на "Възраждане". Причината - изказана позиция по политическа тема в предаването „Делници с Николай Колев“ по телевизия „Евроком”. И още, и още… Върхът на наглостта беше репортажа на така наречения „разследващ” журналист Васил Иванов. Манипулативни кадри, показващи огромен имот, а всъщност домът на д-р Костадинов е само единият ъгъл на огромната постройка. За кредита даже няма и да говорим. Само ще отбележим, че шест /!/ пъти "Възраждане" е одитирано от Сметната палата. И няма нито едно закононарушение в разходите, направени от субсидията! Ето защо "Възраждане" очаква въпросният журналист да направи със същото настървение репортаж за къщата в Барселона, сараите на Доган, имотите на депутати – бизнесмени. Бивши и настоящи.

"Възраждане" е наясно, че срещу нас е впрегната цялата репресивна и медийна машина заради организирания национален протест на 14-ти май. Заради заканите, че "Възраждане" няма да работи под диктата на Вашингтон, Москва и Брюксел! Че ще работи с тях под условие – ако е защитен българският интерес ! И ако българите дадат доверието си на "Възраждане". Заради системното и целенасочено дискредитиране срещу нас, "Възраждане" слага край на търпението.

От този момент нататък всяка клевета, всеки компромат, всяко деяние, уронващо авторитета на д-р Костадинов, на неговите колеги, на самата организация, ще срещнат отпор с документи и факти, които притежаваме. С всеки автор на зловредни послания, снимки, публикации, твърдения – ще се срещнем в съда. За предприетите от "Възраждане" действия българската общественост ще бъде информирана. "Възраждане" вярва в справедливостта на съда, в инстинкта на българите да разпознават честния от подлеца, както и в тържеството на истината, което рано или късно настъпва.

"Възраждане" споделя казаното от неизвестен автор, че „Общото между политиците и пелените е, че и двете трябва да бъдат сменяни редовно и то по една и съща причина”. Сегашното управление твърде много засмърдя ! Време е да сменяме пелените !Започваме на 14-ти май! И ще продължим, докато не се разнесе тази зловредна политическа миризма! .


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 57 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опорна точка

    46 76 Отговор
    Костя иска да прай ревАлюция ги ги да даде всичката власт на Кремъл ги ги
  • 2 ???

    59 76 Отговор
    Тия "Възраждане",кой ги взима насериозно?!? Само лаят!!!

    Коментиран от #57, #58

  • 3 някой си

    46 63 Отговор
    Тия пък какви са !?
  • 4 родител

    77 28 Отговор
    БОКО Е ПО ЛОШ ОТ КОРОНАВИРУСА ЗА БЪЛГАРИЯ !! ТУК УМНИТЕ ИЗБЯГАХА ,ЗАЩОТО ГИ УПРАВЛЯВА ШАЙКАТА !
  • 5 габровец от варна

    51 40 Отговор
    Е то и Дудука така ревеше едно време.Щели да го гърмят,простотии разни.Докато се докопа до баницата.А щото тоя няма да се облажи,реве като заклещено прасе.
  • 6 Бесен язовец

    45 62 Отговор
    Тази партия е подлога на Кремъл

    Коментиран от #11, #21, #28

  • 7 верно

    46 20 Отговор
    Това журналистче защо не се разходи до Барса ?

    Коментиран от #10, #62

  • 8 Матей

    62 30 Отговор
    Не знам лично Костадинов какво иска да направи и чак пък да дава властта на Кремъл,обаче движение Възраждане има особен потенциал,първо протестен,а също реформистки,а защо не и революционен.Значи разбоковците има защо да се притесняват,а ако потръгне утре и впоследствие,направо да се паникьосат,защото това си е заявка за майдан и всички произтичащи последствия.
  • 9 Русороб

    30 45 Отговор
    Ахаха ще се напикая от смях, очакваме прераждане ;)

    Коментиран от #22

  • 10 Шарани много

    16 30 Отговор

    До коментар #7 от "верно":

    То и да вас може да се разходи.Да сте против кражбите на управляващи и да подкрепяте друг крадец и мошеник,ей това само не мога да си обясня.
  • 11 Сандо

    36 17 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен язовец":

    За твърдението ти доказателства няма,но за това чие творение е Герб доказателства бол!Ако се потрудиш малко,ще научиш - аз няма да помагам.
  • 12 киро

    39 8 Отговор
    А за къщата на крадливия и корумпиран финансов министър , която уж не е негова , а на името на негов КУМ ???? Защото се знае какъв е и докъде може да стигнат работите с тези срещи с "бизнесмени" по ловните стопанства - да му я конфискува държавата ( след като допусна хазната да бъде ощетена със 700млн лв от В Божков )!
  • 13 100

    28 28 Отговор
    Търпението не знам дали ви е свършило, ма парите ви явно са свършили и ривете за още.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ББ ТУЛУП

    10 26 Отговор
    Смешник с това апартаментче в Шайката всички сме с по 400 кв. м.и асансьор а аз дори вила в Барселона. Братчеда Ради държи половин София хахаб голтаци. А и от утре Бистришките тигри стават ФК Левски. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ
  • 16 Майна

    34 29 Отговор
    ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗНЕМ НА ПРОТЕСТ. ТОЕА Е ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ, КОЙТО ИСКА ДА ИМА ПРАВА, ТРЯБВА ДА ГИ ОТСТОЯВА, А НЕ ДА ДРАСКА ПО САЙТОВЕТЕ
  • 17 Умно село

    17 5 Отговор
    Мисленето на тая територия би се променило само след 4 минутно 8-ма по Рихтер!
    Тогава искат не искат всички големи за кратко ще слезнат тав където тъпкат нормалните хора, а не летят в небесата!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Друговремец

    24 22 Отговор
    Доста истини изказаха от Възраждане,но на някои са им запушени ушите и заслепени очите. Няма по радикална партия за момента.
  • 20 иди ми дойди ми

    6 2 Отговор
    Защо калинките летят бавно?
    За да не им отнемат точки.
  • 21 Сух

    6 13 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен язовец":

    В случая и ти си с клевета в момента.. Нямаш доказателства а пишеш тъпни.

    Коментиран от #27

  • 22 Сух

    7 11 Отговор

    До коментар #9 от "Русороб":

    Нали знаеш, че за да се преродиш трябва първо да умреш..
  • 23 Възраждане

    18 24 Отговор
    са единствената алтернатива!

    Коментиран от #49

  • 24 Братя БЪЛГАРИ

    22 23 Отговор
    Утре цяла БЪЛГАРИЯ пред парламента. Да се обединим и да изчистим България от мутрите завинаги.

    Коментиран от #56

  • 25 Бай Кольо

    21 16 Отговор
    Копейкин те Българите я излязат я не, ама на теб ти идва времето да влезеш вътре, че с тея палати за по 200000лв където реално струват по 500 000лв какво правим?
  • 26 Майна

    17 19 Отговор
    Протеста е организиран от тях, ВЪЗРАЖДАНЕ НЕ Е ЕДИНСТВЕНА АЛТЕРНАТИВА. УТРЕ ПРОТЕСТИРА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И СЕ ЗАЯВАВА КАТО ЕДИНСТВЕНА АЛТЕРНАТИВА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 pepy

    24 16 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен язовец":

    "Тази партия е подлога на Кремъл"

    Политическа "пчеличка" - Атака, ВМРО, НФСБ /безпартиен лизач/, "Възраждане"... Русофилство, русофилство... кремълофилство...

    Коментиран от #36

  • 29 Дочо

    21 17 Отговор
    И моето търпение свърши да чета през 2 часа за някакви си възраждане, които 99% от българите не са и чували!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гражданин

    13 10 Отговор
    Когато репресиите срещу личности станат факт, това е сигнал, че сме в условия на диктатура. Медиите са инструмент на властта и трябва да спрем да им вярваме.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ВЪЗРАЖДАНЕ

    12 16 Отговор
    Възраждане е единствената партия ,която доказа ,че е готова да брани интересите на народа с цената на всичко!!!
  • 34 България

    14 14 Отговор
    Утре аз излизам ,за да я има България!!!
    За децата ни!!
    За родителите ни!!
    За нашите баби и дядовци!!
    За правата ни!
    За един нормален живот!!!
    12ч пред Народното събрание!
  • 35 Бъргарка

    11 11 Отговор
    Всеки ,който избере да си остане вкъщи и не излезе да отстоява правата си за нормален живот ,съвсем ясно заявява че живот на подлога му приляга и става явен съучастник на управляващата пасмина!!
  • 36 против утайки съм

    14 14 Отговор

    До коментар #28 от "pepy":

    Абе Вие гербаджийските подлоги що не си вземете тулупа Б.Б.и с него дружно в Банкя.Плюете ама без да знаете нищо.Чули сте нещо,ама вярно ли е или не няма значение. Вие,на кого сте подлоги?Ясно е няма нужда от отговор.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Пепа

    14 13 Отговор
    Тези Възраждане явно са истински хора. Щом ги крият от телевизията и се упражнява политическа репресия срещу тях. Заслужава си да им се обърне внимание. За мен кампанията срещу лидера им е целенасочена и несериозна. За да сме обективни нека се проведе разследване за всеки партиен лидер. Имоти,движими и не. Тогава да сравняваме и съдим!
  • 39 Узунов

    15 11 Отговор
    Добре , че тия будни българи от Възраждане се наеха да ни вдигнат срещу авторитарния режем на полуинтелигентният пожарникар ( може и охранител да е по правилно ) . Браво момчета и момичета . Това е пътят .
  • 40 Ивайло

    16 14 Отговор
    Възраждане е на правилния път! Бойко се е уплаши 14. 05 Протест!
  • 41 Бай Михал

    13 13 Отговор
    Утре всички на площада и да изметем изметта гадна която ни управлява и ни е..ве мамата на живота . Дори агитките на футболните клубове ще скочим срещу тях . Гадове мръсни .
  • 42 Левскар

    13 12 Отговор
    Приятели , братя , съмишленици . Утре всички на жълтите павета и да поискаме оставката на този измамник борисов . Цялата Левскарска общност трябва да сме там , а и не само ние . Всички милеещи за спорта в София трябва да скочим и да се опълчим на управляващите . Да подкрепим протеста на Възраждане . Заедно сме силни . Заедно ще успеем да се отървем от това зло което ни управлява . Призовавам на 14.05.2020 от 12 всички милеещи за родния спорт да се събереме на площада и да подкрепим хората , който искат промяна . Бог с нами .. апостолът също .
  • 43 SSssss

    10 9 Отговор
    Не подценявайте Възраждане.Това е новия играч,които ще вкара айдуците,които ограбваха България 30 години.Няма да има прошка за никой.Имат си и доктрина и програма как да възродят България.
  • 44 С вас сме!

    11 4 Отговор
    Крайно време е продажните ни политици да бъдат поставени на място. Те трябва да работят за народа, а досега работят срещу него. Мисля, че повече няма за кога да се чака, а очевидно на никой друг не му стиска да се опълчи на управляващите. Всеки го е страх и си "натиска парцалите" защото "преклонената главичка сабята не я сече". Поклон пред всички достойни българи, които утре ще излязат на протест водени единствено и само от чисти подбуди за възржадане на България.
  • 45 Гост

    4 5 Отговор
    Много се спекулира,че лукойл е руски,накрая се оказа ,че не е!
  • 46 BGBG

    12 7 Отговор
    Леле колко тролове са пратили тук.Целия парламент се е организирл да пише против Възраждане и протеста утре..Всички на протеста и да смъкнем мафията от власта, заедно с 240 послушковци от парламента.Всички партии в парламента участваха активно в измамата с коронавируса и в узаконяването на диктатура.Всички до една са участвали и в ограбването на България.ГЕРБ,БСП,Псевдфопатриоти и ДПС.Долу американските подлоги.България на българите.а продажниците в панделата.
  • 47 Варнамен

    9 11 Отговор
    Три дни след като излъчиха по телевизията как Костя е пръснал едни 700 ХИЛЯДИ за лични имуществени разходи и търпението му свърши!Типичен Курнелист,не сличайно "Възраждане" е патерица на БСП,ако се намери смел журналист да разследва около Курнела и ще ни стане ясно къде са изчезнали и 20 тина милиона от субсидията на БСП-за вили,апартаменти коне и конюшни!
  • 48 АУУУУУ

    6 7 Отговор
    ДА БЕ И НИЕ ЧАКАМЕ 14ТИ МАЙ ЗА ДА ВИДИМ КОЛКО СА ВИ СИЛИЦИТЕ!!!! ЕДНО Е ДА ПЪНЕШ ПРАЗНИ ДЕКЛАРАЦИИИ , А СЪВСЕМ ДРУГО Е ДА ИЗКАРАШ ХОРАТА НА УЛИЦАТА ! СПОРЕД АЛФА РИСЪРЧ ВИЕ СТЕ АУТ ОТ КЛАСАЦИЯТА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИЛИ КОИТО РЕАЛНО СА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ИНТЕРНЕТ ДЕКЛАРАЦИИ !!!
  • 49 АУУУУУ

    6 8 Отговор

    До коментар #23 от "Възраждане":

    ИСКА ВИ СЕ ....АМА ХОРАТА НЕ СА НА ТОВА МНЕНИЕ .... ЗА СПРАВКА АЛФА РИСЪРЧ ! Там даже ви няма в класацията !!!!
  • 50 WRX

    6 5 Отговор
    Пълна подкрепа за Възраждане ,колкото и да се опитват да ги очернят няма да успеят ,а и това показва,че са на най-правилният път! Да живее България!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 много

    4 3 Отговор
    Няма дим без огън.
    Директор на музей със съпруга,която бачка за 700лв.,някакси за 2-3 години се сдобива с къща,апартамент и нови автомобили!?!
    Нещо,а?
  • 53 Петър

    5 5 Отговор
    Мистър Копейкин в действие. Всяка прилика с политически далавераджийски проекти на Русия е истинска и неслучайна. Честито в аванс на поредните наивници, които ще заврещят Осанна!
  • 54 Иван

    4 5 Отговор
    Костя, лъжата, че ще върнете субсидията си е лъжа, батьовото.
  • 55 Кочат

    3 5 Отговор
    Въпросът е само един. Взехте ли парите, които казахте, че няма да вземате ако ви изберат? Да/Не

    Коментиран от #59

  • 56 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Братя БЪЛГАРИ":

    Трябва да Уточните кск точно сте го намислили това ”изчистване на България от Мутри”.Ще извадите 240 или колкото са вътре Депутати на площада и ще ги разтрелвате ли,ще ги Обесите или ще ги биете с метални и дървени Пръчки....Кка точно искате да изчистите България трябва да Уточните,за да се подготвят Протестиращите и да носят уредите,въжета,тояги или автомати....Очакваме да споделите...
  • 57 И вършат

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "???":

    Тук като гледам коментари сигурно имате алтернатива или сте съучастници.
  • 58 Николай

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "???":

    Новия Бареков. Тоя смях заедно със Сашо Диков се опитват да манипулират обществото от две страни. Следваща стъпка е милионите фенове на "Левски" да поискат оставка на правителството щото видиш ли ББ фалирал частния футболен клуб.
  • 59 Николай

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Кочат":

    Взехме ги, стига си питал.
  • 60 Коце айдука

    1 0 Отговор
    Скрий се бе мошеник още ли субсидии часа да си купуваш къщи
  • 61 тирбушон

    0 1 Отговор
    Ще видие, че това момче ще отнесе главата на това правителство !
  • 62 Минчо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "верно":

    И по морето къща на името на коцето и нова кола а в барса къща на някои и голямата лъжа кои дал парите докажете
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове