Last news in Fakti

23 Май, 2020 10:15 3 888 17

Проф. Даниел Вълчев: В "Право" ще се влиза с матура, за да не се струпват много хора

  • даниел вълчев-
  • право-
  • софийски университет-
  • матура-
  • специалност право

Нивото на обучение в Юридическия факултет в СУ е изключително високо. По-трудно е да завършиш, отколкото да влезеш

Проф. Даниел Вълчев: В "Право" ще се влиза с матура, за да не се струпват много хора - 1
Снимка: БГНЕС

Единствената причина да вземем решение за влизане в специалност "Право" с матура е да се избегне струпването на много хора на едно място. Това влизане в специалност "Право" с матура все още не е уредено. Трябва да се промени една наредба, но на база политиката на Министерството на образованието мисля, че скоро и това ще се случи. Това каза в предаването "Тази събота" по bTV проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

"Няма нарушаване на правата на кандидат-студентите, защото те са учили и са се готвили за изпити по български език и история", твърди той.

"Навсякъде по света входът за университета е свободен и е много по-трудно да го завършиш, а не да влезеш. В България има една приказка - да учиш за студент. За студент не се учи. Трябва да се учи, когато станеш студент", отбеляза проф. Вълчев.

"Нивото на обучение в Юридическия факултет в СУ е изключително високо. Не искам да обиждам никого, но нивото е ниско в други правни факултети. Това е проблемът, в България няма единен завършващ изпит за всички юристи в България. Не може при нас адвокатският изпит да е труден и да завършват около 80% от студентите, а в други факултети изпитът да се състои в това да отговориш кой век е създадена България - 7, 17 или 27. Не трябва да прикриваме тези факти и трябва да се вземе решение", заяви още проф. Вълчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    12 1 Отговор
    " Това влизане в специалност "Право" с матура все още не е уредено." КОНГРЕЧУЛЕЙШЪН! Ами като още не е уредено,защо го рекламирате? И то е като всичко останало в Бългерията изостанала. Неуредено.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 така така

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Надарен.":

    един от многото ни политици.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Много му

    10 0 Отговор
    "порасна " работата на този пруфесор. Дай му политика, дай му образование, дай му практика, дай му да обслужва олигарси - от всичко разбира. Какво ни обяснява ?Нали всички виждат нивото на СУ, нивото на правната мисъл у нас, идиотското законодателство, юридическия слугинаж, корумпирано правораздаване и пр.
    Сега седнал да дава оценки на другите юридически факултети. Кой е той? Кой го пита та се обажда и то така остро срещу колегите?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гледайте идиокрация

    1 0 Отговор
    Единият главен герой бе юрист
  • 10 Gost

    7 0 Отговор
    Като ви гледам юристите, дето бълвате, ме е страх да ида на доктор!
  • 11 Гост

    5 0 Отговор
    За да е високо нивото не трябва да се приемат нови студенти с матури. Тотално неуважение към положениете усилия от страна на бъдещи студенти. Има такива, които се готвят 1 или 2 години. А сега излиза, че целият им труд не напразен. Няма как текущите знания, които се отразяват в срочните оценки /оценки в дипломата/ да се сравняват с тази оценка от реално положен кандидат-студентски изпит по история във ВУЗ. Пълна 6-ца от дипломата не вярвам, че ще успеят да защитят много хора на кандидатстудентски изпит. А това да се приемат студенти просто за бройката и след 1/2 семестър да ги накарате да се откажат е безполезно. За пари и държавна субсидия вече стигате дъното. Срам и позор за професията!
  • 12 Гост

    4 0 Отговор
    Най-сигурно се влиза с РУШВЕТ, ако не ми вярвате питайте някой студент от правния.
  • 13 Кокорчо🙄

    4 0 Отговор
    Влизаш с пари, и излизаш с повече пари, а за да се печелиш после дела ти трябва политическо назначение и още повече пари
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Behemoth

    2 1 Отговор
    Едно време един мой преподавател казваше ,че и магаре веднъж да влезе в университета и ще го завърши хахахххххх....явно времената се менят ...сега ,ще пускат всичките магарета а ,ще завършват паралиите хихихииииии....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове