Last news in Fakti

31 Май, 2020 12:06 5 679 24

Димитър Делчев: Борисов е скочил от хеликоптера без парашут

  • димитър делчев-
  • дбг-
  • движение българия на гражданите

Правителството вече четвърти месец няма план за справяне с безработицата от над 220 хиляди души и свиващата се икономика, възмутен е председателят на "Движение България на гражданите"

Димитър Делчев: Борисов е скочил от хеликоптера без парашут - 1

Правителството вече четвърти месец няма план за справяне с безработицата от над 220 хиляди души и свиващата се икономика. Премиерът Борисов е като човек, който е скочил от хеликоптера без парашут и заради това цялата ни държава е в свободно падане. Това каза Димитър Делчев, председател на "Движение България на гражданите" в предаването "Офанзива" по "Канал 3".

"На протеста миналата събота "Изправи се.БГ", ДБГ и останалите организации обсъдихме Програма „19 мерки за съживяване на икономиката за 19 месеца“. Тя предвижда да се инвестират 2,5 млрд. лв. за създаване на 200 000 нови работни места в малките и средни предприятия. Планираме дигитализация на управлението и здравеопазването, гаранции от държавата за плащания към бизнеса в срок най-много на 1 месец и уведомителен режим при стартиране на нов бизнес. Докато едни мислят как държавата да върви напред и бизнесът да си стъпи на краката си по-бързо, други, като Борисов, мислят как да се задържат още малко на власт", добави Делчев.

Делчев припомни, че в петък председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е обявила фонд за възстановяване на Европа за 750 млрд. евро. Държавите ще получат пари, само ако имат ясен план за съживяване на бизнеса. Председателят на ДБГ отбеляза, че голяма част от европейския план съвпада с подкрепените от тях „19 мерки“ и те не са нито леви, нито десни, а бързи или бавни. По-бавните държави ще изгубят, за сметка на по-бързите, допълни той.

На въпрос дали ДБГ ще се яви в коалиция с Мая Манолова и "Изправи се.БГ" на предстоящите избори, Делчев отговори, че в следващите няколко месеца предстои органите на партията да решат за начина на явяване на изборите.

"Въпросът за коалиция или друга форма на явяване е по-скоро технически. Принципната цел на партията ни е да премахнем едноличния модел на управление на Борисов, като по този начин се освободи пътя за реална борба с корупцията, бедността и близките до властта фирми, които задушават малките и средните предприемачи", заяви още Делчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    25 9 Отговор
    Кой скача с парашут от хеликоптер. Няма време да се отвори. Икономисти, сър.

    Коментиран от #4

  • 2 criminal

    43 8 Отговор
    Абе за хеликоптери и парашути незнам, ама като бебе май не един път са го изпускали по глава.......
  • 3 Че кога

    37 8 Отговор
    е имало план ? През час - два , ново двайсе ! Стига да има възможност за грабене !
  • 4 РЕАЛИСТ

    33 5 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Абе човекът ти казва, че скача без парашут. Остави ни да си помечтаем малко днес. Неделя е все пак.
  • 5 ПЕЕВ

    15 43 Отговор
    ИЗСЛУШАХ ЦЯЛОТО МУ ИНТЕРВЮ В КОЕТО ,СЕ ИЗГОВОРИХА МНОГО ЛЪЖИ,ОБЩО ВЗЕТО ПЛЮЕНЕ ПО БОРИСОВ ЗА ДА СЕ КАЧИ РЕНОМЕТО НА БСП..НО СЪС ПЛЮЕНЕ ДО НИКЪДЕ НЯМА ДА СТИГНЕ.

    Коментиран от #7, #8, #19

  • 6 Цако

    39 4 Отговор
    Той скача непрекъснато, ама глупаците го хващат отдолу, да не се утрепа.

    Коментиран от #20

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Абе зомбиран

    34 3 Отговор

    До коментар #5 от "ПЕЕВ":

    Какво общо има изказването на този с БСП.Хайде у лево ниско интелигентен отпадък!
  • 9 Чочо

    18 10 Отговор
    Хилавата опозиция кога ще събере кураж да направи план да вземе властта от ГЕРБ?

    Коментиран от #11

  • 10 месара

    19 8 Отговор
    писна ми от такива партии , сдружения , платформи и секакви такива дето слагат България в името си ! смятат че като има България в името им ,някой ше повярва че това са загрижените и тези които ше ни оправят !

    Коментиран от #12

  • 11 Опозиция

    27 7 Отговор

    До коментар #9 от "Чочо":

    Опозиция в БГ има само на теория.Народът трябва да измете шайката от ГЕРБ и послушковците от останалите партии,и да се гласува доверие на нов играч,който да променни съдебната и избирателната система и да гарантира съд,за всички,които са ограбвали България през последните 30 години.

    Коментиран от #13

  • 12 Естествено

    23 3 Отговор

    До коментар #10 от "месара":

    Естествено че не ти е писнало а те е страх.Всичко е въпрос на време,кога ще изметем тези които ти плащат и тролове на ГЕРБ като теб.

    Коментиран от #16

  • 13 Емил

    9 30 Отговор

    До коментар #11 от "Опозиция":

    Ще ги изметем - добре! Ама като не знаем кой ще дойде, най-вероятно ще се.е на метеното! Тая работа я бравим вече 4-5 пъти за 30 години, се се намира някое подставено лици на КГБ и бившите и настоящи служби (заради които не ни приемат в Шенген) да се намести. Б.Б. е гола вода като управник, но поне води България към ЕС и Еврозоната. Ако се появи някой и направи завой към Азия?! Виж какво става в Италия и Унгария, а за нас е много по-опасно!

    Коментиран от #14

  • 14 Тролче герберско

    25 7 Отговор

    До коментар #13 от "Емил":

    Тролче герберско.Като ти харесва Борисов,му носи всеки ден баничка и боза в центраолния затвор.А аз предпочита съюз със шириланка но не и със САЩ`-Най противната и крадлива държава в Света.Унгария и Италия са държави,които гледат собствения си интерес,преди интереса на чужди държави.Това се нарича суверен а ние сме подлога на САЩ,от която няма да видиме нищо добро.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 месара

    2 11 Отговор

    До коментар #12 от "Естествено":

    драги ми смехурко , ........ , нататък се сещаш какво ти казвам .
  • 17 Порно

    3 4 Отговор
    Туй кунечоците рли бяха
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Алфа Ромео

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Цако":

    Дребни продажни душици са тези които го хващат, глупаците все пак са по-достойни от тях, те поне не осъзнават какво правят.
  • 21 НЕ КАЗВА

    7 1 Отговор
    Дали Бойко и сие ще ги затварят ?
    Нито казва какво ще правят с милионите за които Бойко нямал парашут.
    Май те всички са без парашути ?
  • 22 А бе

    3 9 Отговор
    Младо момче,твоят парашут не се отвори! Ракетата "Манолова" не можа да те издигне в орбита,а вие ляво-десните като екипаж се оказахте не космонавти,а космодискове..
  • 23 Бройко

    3 0 Отговор
    Как да неам план бе. 60 за мене и 40 за вас.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове