Last news in Fakti

4 Юни, 2020 11:53 6 180 31

Уволниха протестиращата медсестра Мая Илиева и от Белодробната болница

  • мая илиева-
  • медсестра-
  • белодробна болница

Причините били "устни оплаквания" от колеги

Уволниха протестиращата медсестра Мая Илиева и от Белодробната болница - 1
Снимка: БГНЕС

Медицинската сестра-бунтарка Мая Илиева е уволнена и от Белодробната болница в София. За това съобщи самата тя във фейсбук.

Ето какво уточни:

Искам да ви разкажа една приказка за "непослушни", която се повтаря ...какво се случва с непокорните, НЕПРИМИРИМТЕ, неподкупните или с две думи тези с " големите усти ", които си позволяват да си отстояват правата. Ами обикновено им се казва, че са КОНФЛИКТНИ....Та, аз ОТНОВО се оказах най - конфликтният човек в болницата, където работех до вчера ( Белодробна болница Св. София). Да, до вчера, защото от днес съм ОТНОВО безработна.

Това за благодарност, че доброволно ( още преди да се знае за допълнителните бонуси) се съгласих да участвам в екипите за обгрижване на пациенти с Covib19. Докато част от моите колеги абдикираха кой с болничен, кой с категоричен отказ да обслужва такива пациенти, трети дори напуснаха и в болницата принудително се затвoриха отделения.

При тази липса на кадри в системата, при липса НЕ, а при критичен минимум на медицински сестри в болницата и с риск за живота на пациентите вече бившия ми работодател реши да се отърве от мен, като просто един ден преди изтичане на изпитателния срок реши да ми прекрати договора. Изобщо НЕ е лично...нали?
Защо? Защото си позволих медийни изяви по отношение условията, при които работим, липсата на предпазни средства и намаленото работно време ( на 7ч).

Защото след официално запитване до МЗ и РЗИ от страна на Синдиката на българските медицински специалист статута на болницата беше променен, а именно: работа, като инфекциозно звено, което включва намаленото работно време, тъй като работехме САМО с Covid пациенти, но това доведе до много извънредни часове, които трябваше да ни бъдат заплатени БЕЗ удоволствие от директора на болницата. Защото това доведе до увеличаване на основните заплати и до сключване на застраховка живот за персонала.

Причината: устни оплаквания от колеги, че съм КОНФЛИКТНА. ( поне да бяха измислили нещо ново) Нищо написано нито от колеги, нито от пациенти. Напротив, когато колегите разбраха направиха подписка в моя подкрепа, дори пациентите, които обслужвах се включиха и написаха благодарствени писма ( по стечение на обстоятелствата бях пряк участник при интубацията на голяма част от тях и слава на Бога изпратих живи и здрави у дома).

Та...методите са едни и същи отстраняват се НЕУДОБНИТЕ с доноси от продажни колеги, които са готови на всичко за лична изгода. Добре, че онези другите с достойнството в тази болница ( за разлика от Токуда, където голяма част се подписаха на донос срещу мен) се оказаха много повече от удобните на шефа подлизурковци.
Благодаря ви от сърце за подкрепата. За мен беше удоволствие да работя с вас особено последните два месеца с най - страхотния екип: д-р Илиева, д-р Киркова, м.с Марияна Добринова, Люси ( вече се сетихте за троянския кон....нали?). Благодаря ви момичета от ОИЛ вие бяхте и оставате плътно зад мен и аз ще продължа борбата заради вас.

Мога да кажа, че за мен не беше изненада, но за вас г- н Пенев изненадите предстоят....
Мога да кажа също, че ако това да си търсиш правата и даваш гласност на неправдите означава да си конфликтен...значи аз съм такава дори на квадрат!
Ще ви кажа и друго:
Знам какво мога и знам, че двете ми ръце няма кой да вземе!
Знам също, че съвестта ми е чиста и спя спокойно!
Аз съм БУНТАР по душа!
НЕ ме е СТРАХ!
Това означава само едно...на прав път сме!
Продължаваме!

Р.S утре приказката ще продължи....


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЗА

    102 19 Отговор
    Това е "демократична" България...мачкане,уволнения,държавен терор...може би,за това беше гръмнко огласено,че медицинските сестри са: "терористки"...защото държавата ги тероризира и ВСЯЧЕСКИ се опитва да ги гърчи-къде с безпаричие и бач до побъркване...къде с репресии...нямало сестри после-ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ НЯМА И ДА ИМА... ;-Х
  • 2 Реалист

    94 19 Отговор
    Така е, в мизерната ни държава, ако работиш много и си отстояваш правата, те изхвърлят на улицата и никой не се застъпва за теб. Единствено в чужбина биха те оценили, като специалист. Без значение в каква област.
  • 3 Лили

    20 57 Отговор
    То от време на време трябва и да се работи.

    Коментиран от #17

  • 4 гешо иванов

    41 17 Отговор
    Тя да е доволна че се и се размина само с прекратяване на договора и да си затваря устата, че ей сега ще и конфискувам античната колекция
  • 5 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    58 20 Отговор
    Ще ни унищожават поединично, докато не се вдигнем. Раята спи
  • 6 Браво

    29 59 Отговор
    Че такива като тебе кой ще наеме на работа. Но не се бой ти нали работиш за Мая Манолова тя ще продължи да ти плаща макар и не за дълго. Понеже спонсорът й с 18-те обвинения може да не може вече да й изпраща пари от Дубай
  • 7 той

    31 45 Отговор
    Много правилно са направили
  • 8 Към Запад

    46 11 Отговор
    Там ще си оправи живота и успокои! Така направихме ние преди 8 години!!!!!!!

    Коментиран от #15

  • 9 тина

    27 53 Отговор
    стига вече с тези маи, то трябва и да се работи, а не само да се
    подстрекават хората да недоволстват и да се обикаля по всички
    платени протести!

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    52 21 Отговор
    Сега милиционерите може да я спрат на улицата, да я претърсят и да открият наркотици в чантата ѝ. Така действа хунтата...
  • 14 СИТ

    54 9 Отговор
    Най-доброто за нея е да отиде да работи като медицинска сестра в Германия или друга страна. Няма да има проблемите като тук. Хората навън дават мило и драго за медицинско обслужване,а не като тук-обиди,хули и подритване. Здравната ни система "изяжда" кадрите си. Няма да може да се пребори с здравеопазването ни-поне на себе си и семейството си ще осигури спокойствие.

    Коментиран от #19, #25

  • 15 Ddr

    21 0 Отговор

    До коментар #8 от "Към Запад":

    И ние
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 специализанта

    19 29 Отговор
    нали е на хонорар при мая м. ко реве . тия платените протестъри ни работа ги интересува, ни семейство ...

    Коментиран от #20, #28

  • 19 някойси

    20 24 Отговор

    До коментар #14 от "СИТ":

    да ама там плащат за свършена работа, не за бунтарство и шлянкане по протести .

    Коментиран от #22, #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МВР

    15 1 Отговор
    Навсякаде е така,при нас в мвр му викат реподбор
  • 22 При всички положения

    18 4 Отговор

    До коментар #19 от "някойси":

    тук вършат много повече работа от заплащането, не за друго а защото заплащането им е мизерно.
  • 23 Затова другите

    17 2 Отговор

    До коментар #19 от "някойси":

    въобще и няма да си правят труда да протестират и да се оплакват а директно в чужбина. И тогава ще видиш какво е. Питай ги ония във Видин със закритите отделения.
  • 24 пенсионер

    9 12 Отговор
    тази изглежда не е добър специалист, а си пада и скандалджийка. кой ще я търпи в болничен колектив !? да се цани в профсъюзите.
  • 25 пенсионер

    7 9 Отговор

    До коментар #14 от "СИТ":

    там такива , които много се обаждат , им бият дузпата от седмия метър.
  • 26 Мария Апостолова

    13 4 Отговор
    Браво! Същото се случва и в онкологичната болница-УСБАЛО София, позволяват си лукса да гонят и унижават хора, които са доказани специалисти,да спускат други,незнайно откъде дошли и това на фона на тотална липса на свести кадри.Остават некадърните,но послушни!
  • 27 Кака Мара

    9 0 Отговор
    Ама защо във Фейсбук? Манолова е адвокат,Лозан Панов, Калпакчиев,Дишева също ще те "поемат"..
    Полфрийман опрадвахме,че една сестра ли ще оставим на "вълците"?
  • 28 Тъпото

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "специализанта":

    А ти си платено гербаджийско пациентите, чакощо да го излекуват.
  • 29 Майна

    5 3 Отговор
    Това не е НАРОД! Браво, поклон на тебе, мила! Гордея се ,че има все още такива българи!
  • 30 Тошко

    4 0 Отговор
    Не са само конфликтни, те щели да се връщат с АК 47 в парламента!?!?!?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове