Last news in Fakti

19 Юни, 2020 14:21 3 215 45

Нинова: Г-н Борисов, избихте хиляди здрави животни. Сега е време за справедливост

  • корнелия нинова-
  • избиване-
  • животни-
  • чума

Г-н Премиер, вместо да погалите козичките, ги избихте. Незаконно, каза лидерът на БСП

Нинова: Г-н Борисов, избихте хиляди здрави животни. Сега е време за справедливост - 1

Уважаеми български граждани, помните ли лятото на 2018г. На 11 юли Българска агенция за безопасност на храните  обяви първично възникнали огнища на болестта чума по дребните преживни животни в селата Крайново, Странджа, Шарково, община Болярово. Последваха редица решения и действия на институциите  за умъртвяване на животните. Стопаните от региона не вярваха, че има зараза и се възпротивиха. В Шарково се стекоха хора от цялата страна и образуваха жива верига около дома на баба Дора. Обърнаха се тогава към нас за помощ  и ние застанахме до тях. Водихме битка на два фронта – там, на място с колегите депутати и тук, в Народното събрание, заяви Корнелия Нинова в Народното събрание.

В опита си да спрем необоснованото решение за избиване на животните внесохме редица питания, организирахме дебати. Часове наред лично участвах в разговорите в кабинета на председателя на парламента, където убеждавахме с аргументи щаба, министрите, премиера-  да спре. Но вие, уважаеми управляващи, продължихте. Умъртвихте хиляди животни, без причина – твърдяхме тогава, а днес имаме доказателства за това. Последваха протести в София пред Министерския съвет.

Ето вашата позиция в заглавията отпреди 2 години: „Корнелия Нинова е виновна за чумата по животните. Целта ѝ е да свали ГЕРБ с преврат”, „Нинова организира и дава инструкции на протестиращите за пълзящ преврат”, „Подаваме сигнал до прокуратурата за провокация от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова към националната сигурност.” А г-н Борисов, с присъщия си цинизъм към болката на хората, тук, от това място, заяви следното: „Корнелия Нинова удивително ми напомня на канцлера Меркел. Със същите трикове я вкараха нея в тази процедура, както вас г-жо Нинова, с козичките. Даваха Средиземно море, трупове, издавени хора, удавено  малко детенце. Това беше мощна хибридна атака  и тя се върза, както вие сега. Аз понеже много обичам животните ѝ завидях и аз исках да ги погаля козичките”. Г-н Борисов, само че вместо да ги погалите, ги избихте. Незаконно, каза лидерът на БСП.

Намери се една смела жена –Ани от Болярово, която и с наша помощ се опълчи на това беззаконие,  не допусна ветеринарите във фермата си, която и с наша помощ се опълчи на това беззаконие. Не допусна ветеринарите във фермата си. Наказахте я с глоба. Заличихте стопанството ѝ в регистрите си, смятайки, че така ще заличите проблема на стотици хора в Ямболско. Но не я пречупихте. Тя заведе дело и  след 2 години истината излезе. Ето я. Решение номер 7606 на Върховния административен съд, окончателно, без право на обжалване, в което пише следното, уважаеми българи: „Не са изложени обективни факти, установяващи безспорно наличие на болестта по животните и съображенията за вземането на крайни мерки за преодоляването ѝ. В разглеждания казус липсват убедителни доказателства за развитие на болестта чума по дребните преживни животни във времето и в конкретния регион и степен на нейното разпространение. Липсват доказателства за това". По-нататък: "за обявените 11 умрели животни няма доказателство да са били заразени с чума. Нещо повече- доказателствата по делото, показанията на свидетелите, които дори да не са присъствали на конкретните дати на проверките, установяват доброто здравословно състояние на стадото през различните периоди в рамките на периода юли – септември 2018г". А от представената справка на БАБХ за наличието на животни към датата на внасяне на административния акт се установява, че 203 броя овце са живи, включително и двете овце с посочените по-горе ушни марки, с установени уж положителни резултати за наличие на антиген  и на геном на вируса на чума. Анализът на доказателствата по делото опровергава извода за създадена непосредствена опасност за здравето на хора и животни в региона.

Сега е време за отговори, макар и след 2 години. Тук виждам част от говорителите и създателите на заглавията, които ви прочетох. Не сте вие виновни за тези заглавия, вие просто изпълнявате чужда воля. Тук друг трябва да отговаря. Но днес Вас ви каня тук, за да отговаряте - защо излъгахте за чумата по животните в Странджа? Защо ги избихте? Защо заличихте труда на десетки семейства? Защо обезлюдихте района? Защо излъгахте Европа и колко пари се получиха от Европа срещу лъжа – и сега ли ще кажете: „тихо, мълчете си, за да не ни накажат за измама“. Това ли е партията за европейско развитие на България? Един трябва да отговаря, защото от онова време министрите се смениха. Един е отговорен за тази политика на геноцид в онзи регион – и това е г-н Борисов. Въпросът е защо? Страховете на хората по онова време, липсата на информация, лъжливите изследвания, създадоха безумни версии. Знам, че не са верни: говореше се, че се обезлюдява регионът, за да се заселят бежанци. Че се убиват животни, за да се прикрият злоупотреби със субсидии. Че се унищожава родното производство, за да се даде път на големи корпорации, които да внасят месо в България. Сигурно нищо от това не е вярно. Беше плод на страхове, но тогава защо, ако нищо от това не е вярно, защо го направихте?, попита Нинова.

Това няма да остане безнаказано. Време е справедливост. Благодаря на всички наши депутати за усилията, че бяхме там, с грижа за хората. Първо, ще извикаме г-н Борисов на изслушване тук, за да обясни какво направи и защо го направи. Ще взема всички стенограми от дългочасовите разговори в  кабинета на председателя на НС и ще ги обявя, за да се види кой какво говори там. Нека да се види как категорично заявявам, че няма чума по дребните преживни животни в Ямбол и как ми се отговаря, че организирам преврат. Всичко това ще стане публично. Ще помогна на всички, който се чувства засегнат, да заведе граждански иск, за причинените му вреди от вас. Ще помогнем на всеки, който иска да заведе наказателни дела за престъпленията на властта. Това, уважаеми управляващи, няма да е преврат, а грижа за хората. И това няма да е заплаха за националната сигурност, а справедливост за България.

Обръщам се към всички българи: Знам, че понякога ви е страх, знаем, че ви плашат, мачкат, рекетират. Но вижте тази крехка жена- Ани от Болярово. Когато си прав и смел, истината побеждава. Повече от всякога е време да бъдем смели, да се обединяваме, да си помагаме за общи действия срещу некомпетентното, корумпирано, вредно, а вече и опасно за България управление на Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гиго

    65 11 Отговор
    Съд и затвор за мутрата

    Коментиран от #34, #44

  • 2 чекмеджийника на републиката

    11 22 Отговор
    А кой казва, че прасята не са в консерви, в бункери и европалети?
  • 3 гост

    15 54 Отговор
    еи краво то народ не остана тя эа животни ми реве

    Коментиран от #23

  • 4 Майна

    33 3 Отговор
    Сигурно имаш предвид народа, щото в момента това е наболелия проблем
  • 5 Миризлив пор

    14 44 Отговор
    Добре говори, добре звучи. Нека обаче да видим какво казва европейското здравно законодателство - ако има чума и антитела страната вече не може да изнася месо и мляко за определен период от време. Или по друг начин казано колкото и да се произвеждаше години наред нямаше кой да изкупува продукцията.
  • 6 Излъган

    61 11 Отговор
    Може Корни да е всякаква, но в случая е права! А има и факти и доказателства за тезата си!
  • 7 ПЕЕВ

    15 48 Отговор
    АБЕ ТЕБЕ НАЛИ ТЕ БЛАМИРАХА,ТЕБЕ ОТ ПАРТИЯТА НЕ ТЕ ИСКАТ ТИ ЗА НАРОДА СИ ТРЪГНАЛА ДА ПРИКАЗВАШ.

    Коментиран от #18

  • 8 Даа

    56 6 Отговор
    Права ли беше Нинова, да откаже личната покана от Бойко Борисов да я направи шефка на парламента ( вместо тъпата, кърджалийската утка) Права ли беше Нинова да откаже предложение за коалиция веднага след изборите. Права ли беше да се противопостави на Истанбулската конвенция. Права ли беше още 2018, когато каза, че чума НЯМА, а беше поредното антибългарско действие на правителството и още колко чуми и болести измислиха, за да има изтребление....
  • 9 цербер

    51 7 Отговор
    За тези недомислици с животните и кланяне пред големите корпорации е права Корнелия. Но...само с приказки няма да стане. За виновниците,допуснали унищожаването на българското животновъдство трябват твърди наказания и дългосрочен затвор.
  • 10 Бай Шиле

    10 39 Отговор
    КурНелио, за кои офце говориш, ма?

    Коментиран от #24

  • 11 Българин

    16 42 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Обръщам се към всички българи: Знам, че понякога ви е страх, знаем, че ви плашат, мачкат, рекетират.

    Това го прави само твоята партия КУРнело!Всички престъпници и мутри работят за БСП

    Коментиран от #15

  • 12 ПАТРИОТ

    25 5 Отговор
    Дебата е за коча БАЙ ШИЛЕ.Пак не си зацепил ГЕРБЕРАСТИНО.
  • 13 П р е д а т е л

    38 5 Отговор
    Борисов унищожи хиляди животни по поръчка на западните си господари за да задължи българите да купуват чуждото.
  • 14 Време е за Възраждане

    34 5 Отговор
    БРАВО НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА !!!!!!!!!! НЕ ВЯРВАХ , ЧЕ БСП ЩЕ ТЪРСЯТ ОТГОВОРНОСТ
  • 15 Ъхмм

    27 7 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Как БСП та те не са на власт 11г!Спецовете по рекета,грабежите си личат по нощните шкафчета! Ъхмм!

    Коментиран от #27

  • 16 Време е за Възраждане

    25 3 Отговор
    ЗАТВОР ЗА ОТГОВОРНИТЕ !!!!
  • 17 Браво

    31 2 Отговор
    Време мутрата да си плати за всичко.Всеки ден скандали.ОСТАВКА...Въннн...
  • 18 Абе оня нали го изловиха

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "ПЕЕВ":

    с неясни пари - той готов за затвора, ама ръководи страната...
  • 19 ПЕНКО

    1 15 Отговор
    ..." АЗ НЕ СЪМ СВИНЕВЪД ...И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА ... ОБАЧЕ, СЪМ СВИНЬОЯД . И ВИНАГИ АЗ ЩЕ СИ БЪДА ... АЗ НЕ СЪМ ТРУБАДУРКА В ЗАЩИТА НА СВИНКОТО ВЪВ РОДОПА .И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА ... НО ЩЕ ХАПВАМ ПЪРЖОЛИ ...И ВИНАГИ АЗ ЩЕ ПРЕБЪДА -БЪДА-ПРЕБЪДА !!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ПЕНКО

    5 16 Отговор
    ГРЕШКА БЕ В СТРАНДЖА И В ДЕЛИОРМАНА --СВИНСКА ЧУМА НЯМА НА БАЛКАНИТЕ ИМА САМО -ЖЕНСКИ ЧУМИ !!!!!!!!!!
  • 22 В.В.

    26 5 Отговор
    Б.б уби всичко...Хора, животни,растителност,мечти, илюзии,, Всичко...Да плаща...Само Бостана с кратуните вирее до него....Хехе...Като плевели...
  • 23 Дан

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Я млък бе кратун за някои това е средство за препитание и оцеляване.
  • 24 Дан

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Шиле":

    За тебе бе пръч прост.
  • 25 Тито

    21 2 Отговор
    Сега е ред да избием и обесим герберската мафия .
  • 26 Бай Петко

    5 22 Отговор
    Не стига ,че всички българи я наричат Голямата л"ъжа,но тя продължава най-нагло да нарича от трибуната на Парламента ,че другите лъжат.

    Коментиран от #32, #33

  • 27 Аааа

    5 13 Отговор

    До коментар #15 от "Ъхмм":

    А 2013 и 2014 кой беше на власт?
  • 28 Гост

    7 16 Отговор
    Тая почна да трупа имидж като клепа другия. Избори идват. Само така се трупа рейтинг в БГто. Давали сме ви властта и на вас. Повече никога.
  • 29 ПЕНКО

    9 5 Отговор
    НИНОВА ИЗПОЛЗВА -НЕВЕРОЯТНОТО "СЪКРАТЕНО ИЗРЕЧЕНИЕ" !!!??? "ПРОДЪЛЖИТЕЛНОТО ИЗРЕЧЕНИЕ" Е : " ...ИЗБИХТЕ И П Л А Т И Х Т Е ...С НАРОДНИ ПАРИ " ??? ТЯ СИ МИСЛИ ,ЧЕ ИМА НЕНАРОДНИ ПАРИ -ЧЕ ИМА ЛИЧНО-ЧАСТНИ ЕВРЕЙСКИ ЗНАЦИ ПАРИ !?!?!? НО НАШАТА -МОЯ ИДЕОЛОГИЯ ТВЪРДИ ,ЧЕ ПАРИТА СА ЕКВИВАЛЕНТ НА ЧОВЕШКИЯ ТРУД !!! ТЯ Е ФАШЕ -ГЕПЪР !!!!
  • 30 Актуална Антена

    4 16 Отговор
    Всичката Мара втасала само де козичкара не почесала. И тая не е добре
  • 31 Гост

    2 10 Отговор
    Творецът сътворил човека на земята и Рая, на небето. Сатаната му отмъстил като сътворил Ленин и Русия.
  • 32 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    10 2 Отговор

    До коментар #26 от "Бай Петко":

    ГОЛЕМИЯ ЛЪЖЕЦ Е БОЙКО БОРИСОВ. ДОКАЗАНО И Е ОСЪДЕН ОТ СОФИИСКИ СЪД. ДЕЛОТО ЗА ЛЪЖА ВЪЗБУДЕНО ОТ ЕЛЕНА ПРОТИВ ЛЪЖЕЦА БОЙКО БОРИСОВ.
  • 33 Алоо,бай Петко

    11 1 Отговор

    До коментар #26 от "Бай Петко":

    Затова ще мааш свинско и телешко от анаболни фитнес- животинки.Внос от вън. Кое не е вярно бе,ч,к,ундур недодялан? Че сринаха животновъдството ни на нула.Че хората по селата им закриха кочините,със измислени " задни дворове".Да няма българско.С чантата в лидълчо,кауфчо и биллка- ...Дай от онова за готвене! И три пържоли,с вкус на пресвована тоалет папир.Д,ва и робската дебелоглава сбирщина,д,ва! От такива сме до гуша в г,о.мната!
  • 34 Ново

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гиго":

    Правая за белене за видиновото и луканово правителство за приватезацията и сега бсп няма пари къде са
  • 35 Бай Стою касапина

    4 6 Отговор
    Другарко Импексова, като казвате, че ще помагате на всички засегнати да заведат иск, ще помогнете ли на работниците и служителите от "Техноимпекс", които оставихте без пари и на улицата, да заведат иск срещу вас? А?

    Коментиран от #40

  • 36 Сашо

    4 0 Отговор
    Сега и ние да съберем герберастите в една кошара и да ги залеем с тая пяна с която заливаха овците.
  • 37 Кракра Пернишки

    1 6 Отговор
    Другарко Нинова, щом вашата партия още мърда значи малко животни е избил.

    Коментиран от #39

  • 38 вяра

    6 1 Отговор
    Край на сектор овцевъдство! Политическите борби го унищожиха, както и минималните шансове за износ. Никоя партия не се вълнува ни от Ана, ни от стадото й, използват я здраво. Истината е, че всички те ще продължат да се возят в лимузините си, а тя ще е заобиколена от нечистотиите на собственото си стадо.
  • 39 ОлигУфрен

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Кракра Пернишки":

    Не се жалвай, и ти шаваш!
  • 40 Другия с коня

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Бай Стою касапина":

    Тя не обича работниците от Техноимпекс.Нинова обича други животни....
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Доката

    2 0 Отговор
    Това с избитите животни.. не е единствения грях на агенцията за безопасност на храните освен това се облажиха като създадоха една много доходоносна далавера като затвориха екарисажите в Варна и Шумен .. има една тънка врътка в закона че .. мобилните екарисажи могат да работят само ако затворят стационарните ... И те ги затвориха... И точните фирми който имат мобилни екарисажи изпълниха няколко обществени поръчки....
  • 43 Капитан леши

    2 1 Отговор
    ДЕРЗАЙ Г-ЖО НИНОВА КАКТО ТИ МОЖЕШ И ТЕ ЩЕ ПАДНАТ ! НЕ ТРЯБВА ДА ГИ ОСТАВЯШ И ЗА МИНУТА ВСИЧКИТЕ КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА АЙДУ КА БОРИСОВ ИЗРОВИ - ПРОДЪЛЖАВАЙ В СЪЩИЯ ДУХ !
  • 44 Ново

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гиго":

    Тази жена нормална ли е в белене избиха хиляди хора а тя търси виновни за изклани кокошки / а там хората ги хвърляха за храна на прасета Каква наглост/
  • 45 хм, виж ти

    0 0 Отговор
    Уж се множат овцете й, стадото здраво, пък за две години все 300 си стоят! Или болеста си върлува сред овцете й, и тя крие, или продава незаконно агнета! В противен случай, трябваше стадото й да се е утроило. Нещо не се връзва! Дали не лъже Анчето?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове