Last news in Fakti

21 Юни, 2020 20:45 5 189 37

Ген. Владимиров: НСО не трябва да охранява Пеевски и Доган

  • нсо-
  • делян пеевски-
  • ахмед доган-
  • димитър владимиров-
  • станка марангозова

Те нямат право на такава охрана, защото единият не ходи на работа, а другият е почетен председател

Ген. Владимиров: НСО не трябва да охранява Пеевски и Доган - 1
Снимка: БГНЕС

Има по-голям брой охранители на НСО при премиера, при депутата от ДПС Делян Пеевски и при Ахмед Доган. Нямат право на такава охрана, защото единият не ходи на работа, а другият е почетен председател. Обвиненият в участие в поръчков убийство служител преди това е работил в криминална полиция, но никой не попита от къде е дошъл в НСО.

Това каза в пледаването "120 минути" по bTV бившият директор на НСО ген. Димитър Владимиров, който първо коментира скандала със снимките от спалнята на премиера.

"Участието на хора от НСО в снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов е невъзможно. Има обектова охрана, която охранява къщата отвън. Охраната не се движи в пространството, което се приема като лично на премиера и изобщо на хората, които се охраняват. Никой не може да тръгне и да отиде там без да знаят другите хора.

13 години съм бил директор на тази служба и много добре знам, че това нещо не може да бъде допуснато. В личното пространство се канят близки, роднини и жени. Тези хора могат да бъдат регистрирани или да не бъдат регистрирани, ако това поиска охраняваното лице. Това се отнася включително и за поканени жени".

Толкова години минаха и досега информация от НСО не е излизала. Сега се спекулира, че се изнася информация от охраната на президента и на премиера.

Относно обвинението към служител на службата, че е поръчал убийството на Станка Марангозова - ген. Владимиров заяви "Във всяко стадо има мърша" и допълни:

"Трябва да се потвърди обвинението, защото той е от техническите служби и може да участвал в проследяването. Никой не се концентрира върху информацията откъде е дошъл този човек в НСО. Всичката помия се хвърли върху НСО, но никой не провери откъде е този човек. Той е бил в криминална полиция в МВР. Първо е бил обектова охрана, след това заради уменията си е прехвърлен в друго звено", разкри генералът.

По думите му обществото трудно би получило тази информация от Службата в момента, защото тя се крие зад гриф „строго секретно“, медиите също не научават необходимата информация. Сега медиите изпращат писма и им се отговаря, че нещата са секретни. Но хората не виждат какво прави НСО", каза още дългогодишния шеф на държавните охранители.

Ген. Владимиров разкри още нещо: "НСО не е секретна служба, има секретни мерки, които не се коментират, но другото се вижда – кой с колко човека се охранява. При президента е една минимална бройка, която се счита за реална за добра охрана, при другите се увеличава на по 6-7 човека на смяна, а с това се бърка в джоба на данъкоплатците, което не е хубаво".

По думите му такова увеличение има при премиера, при депутата от ДПС Делян Пеевски и при Ахмед Доган.

"Това не е контингентът на хората, които трябва да се охраняват от НСО. Не искам да обиждам хората, но първо, те нямат право на такава охрана – единият не ходи на работа, другият е почетен председател на ДПС. Могат да си наемат частна фирма", допълни той

Относно промените в  закона за МВР свързани с НСО генералът бе категоричен, че това което са приели депутатите е недостойно и неправилно. По думите му за четворката, която се охранява, в нито една държава с развита демокрация не се охраняват хора от две различни ведомства.

"НСО е създадена на 90% въз основа на германската служба за охрана, и в миналото имаше престиж", допълни Владимиров.

Ген. Владимиров коментира и отказа на главния прокурор Иван Гешев от услугите на НСО и в момента се охранява от службата за охрана на свидетели.

"Нещата са по-сериозни, при него трябват професионалисти. От НСО привлякоха 34 човека, това изтече по медиите. Прокурорите изпълняват задължения, които засягат много интереси и охраната им е необходима, но това което се случи, е че хората бяха недоволни от ръководството и напуснаха и сега тепърва се структурира звеното за охрана. Интригите са много. Едното е недоволството от ръководството, а другото е, че им предлагат с по 600-700 лева по-високи заплати. Това е междуведомствена конкуренция", разкри експертът и нещата от кухнята на тези служби.

Той обърна внимание и на още едно задължение на НСО, което според него не е нормално да съществува - 4 години след приключване на мандата на охраняваните лица службата е задължена да ги обслужва транспортно.

"С най-добри чувства съм и към Цецка Цачева и към Димитър Главчев, но този ангажимент към тях като бивши председатели на Народното събрание е допусимо", каза още той.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    67 3 Отговор
    Това народът знаеше ли го? Откъде накъде и кой нарежда охраната на тези лица!!????

    Коментиран от #31

  • 2 Бурканбанк

    34 5 Отговор
    Така и не получих масов отговор на алтернативната анкета, която пуснах в коментарите под редовната анкета на "Факти":

    Aлтeрнaтивнa aнкeтa:
    Cпoрeд вac кoй рaзпoлaгa c нaй-мнoгo влacт в Бългaрия в мoмeнтa?
    Глacувaйтe зa кoмeнтaрa c "+" зa Aхмeд Дoгaн и c "-" зa Дeлян Пeeвcки.


    Ако имате друго предложение за човек с най-много власт може да коментирате отделно.

    Коментиран от #11, #21

  • 3 Последния Софиянец

    46 4 Отговор
    Познавам един от НСО.По всяко време като му звънне Доган и търчи.Ама като катастрофира снаха му без книжка Доган я покри.
  • 4 А Цецка

    41 3 Отговор
    И цецка, И Цецка май я охраняват, националното съкровище Цецка.
  • 5 Terenski

    67 0 Отговор
    Народа плаща за да бъдат пазени тези лица от самия народ!? А има държави където управляващите ходят на работа с велосипеди и никой не ги охранява!
  • 6 РЪМПЕЗИ

    33 7 Отговор
    ДОГАН САМО ЕДИН ГО ОПРАВЯ..ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ- ИВАН КОСТОВ...ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК СЪС САМОЧУВСТВИЕ...ЕМИ ВИЖТЕ ГИ ДРУГИТЕ..КОЛКОТО И ДА ДРАСКАТЕ ПРОТИВ НЕГО, ВИЕ НЯМАТЕ НЕГОВОТО САМОЧУВСТВИЕ...

    Коментиран от #10

  • 7 Криза е

    17 0 Отговор
    Тия, а и всички останали , трябва да ги охраняват харата на ВБ– по евтино ще излезе.
  • 8 нсо

    23 1 Отговор
    месокобинат "родопа" най-доброто място за живеене!
  • 9 Въпрос

    26 2 Отговор
    Най-странно, ако е вярно, какво изисква охрана на Цачева, и дали не съвпада с премахването на охраната на Манолова?

    Какво знае за ББ Цачева, и какво участие има в схемите, че да се налага охрана.
    Тази жена играе огромна роля в пъзела ГЕРБ.
    Никой не я заплашва.
  • 10 Бурканбанк

    30 3 Отговор

    До коментар #6 от "РЪМПЕЗИ":

    Вярно е, че само при Иван Костов ДПС беше свряно в ъгъла, но никой нормален човек няма да гласува за психодесните на Христо Иванов (сегашната партия на Костов).
    Все пак имаме някакво достойнство!
  • 11 Отговор

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бурканбанк":

    Има хора над тях. Лично мнение.

    Коментиран от #20

  • 12 Васил

    23 4 Отговор
    НСО въобще не трябва да има такава структура само се взимат заплати без реална полза за народа.

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 пройчо

    11 4 Отговор
    "... Това се отнася включително и за поканени жени"...."*****За кмета на Симитли ,отнася ли се,или той е с предимство?
  • 16 Иван

    27 0 Отговор
    Има ли едно място една структура една институция едно министерство в което да работи поне един достоен Българин и да няма корупция ?
    Да охраняваме най мразените хора в България и да плащаме за това и никой да не излезе до този момент и не заяви- Аз не съм доволен да се използва охраната ни за частни цели?
    Човек с достойнство да се намеси от самото начало да защити интересите на цял народ?
    Хора не всичко е пари и власт! Дано не стане късно докато го проумеете.
  • 17 кънчо

    9 5 Отговор

    До коментар #12 от "Васил":

    Василчо, сърди се на княз Батенберг, тои е създал тази служба преди 141 години!
  • 18 Кучеразводачи

    22 3 Отговор
    Куче-разводачи, рокли-купувачи, фризьорчици, маникюрчици те това е НСО. Трябва да се закрие тази излишна служба с бюджет по-голям от бюджета на Разузнаването!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бурканбанк

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Отговор":

    Ако имаш предвид "Козяк" - прав си.
    Имам предвид кой е човекът с най-голяма власт в България без да броим чужденци и "Козяк".
  • 21 Киро

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бурканбанк":

    Херо Мустафа е над тях.Да кажем че България е една фирма, Бойко, Пеевски и Доган са управители в тази фирма.А собственика на фирмата е САЩ.Кои са собственици на САЩ е отделен въпрос.

    Коментиран от #22

  • 22 Бурканбанк

    14 0 Отговор

    До коментар #21 от "Киро":

    Това казах в коментар №20. Далеч съм от мисълта, че Доган и Пеевски колят и бесят и си правят каквото си искат без да се съобразяват с външни сили.
  • 23 генчев

    15 0 Отговор
    ДОГАН ЗАЩО ГО ПАЗИ ДЪРЖАВАТА
  • 24 Бонд Джеймс Бонд

    12 0 Отговор
    Ако НСО има нужда от охрана, Пеевски и Доган могат да им подсигурят.
  • 25 Лален

    5 6 Отговор
    Странно е че червената ви медийка изобщо повдига тоя въпрос след като сами им я подсигурихте.
  • 26 Лален

    6 3 Отговор
    Гнусно двулицие, най- мразя двуличниците или предателите те са най- долните твари.
  • 27 ВЪПРОСИТЕ

    12 0 Отговор
    са много: Какво стана с оня началник на НСО дето беше замесен в престъпленията с конюшнята ? Защо не е вече в затвора ? Кой разпери чадъра ?
    Извод: Доста е мършата в НСО ...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Пламен С

    7 1 Отговор
    Абе НСО за сега да го оставим, ами 240 хрантутници с личните си коли ли ходят/или не ходят/ на работа???? Само питам.

    Коментиран от #30

  • 30 Да еааа!

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Пламен С":

    Не е важно, важното е да ходят без гащи!
  • 31 главата не е за украшение

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Как кой? Президента им е шеф.
  • 32 ОТКАЧЕНА РАБОТА

    1 0 Отговор
    НЕ ТРЯБВА МА НАЛИ НАПРАВИХА БОКО ГЕНЕРАЛ ТА ОТ БЛАГОДАРНОСТ , РИИШ ЛИ ..................ПЪК И НАЛИ ТЕ НЕ ПЛАЩАТ , А НИЕ ........
  • 33 бис

    0 1 Отговор
    дали е прасе тоя - майкоооо
  • 34 Ники

    3 0 Отговор
    Има и полиция ... освен НСО .. Стоят си пред покоите на Пеевски и Доган ... лесно се забелязват като минеш по улицата ... тия двамата управляват държавата и си правят каквото искат ...
  • 35 баце

    1 0 Отговор
    Що за безобразие да ги охраняват - всеки народен представител ли се радва на подобна охрана. Ако е така .. мани , мани.
  • 36 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ОТ КЪДЕ ГЪБЯСАХА ТОЛКОВА ГЕНЕРАЛИ ПРИ ТОЛКОВА МАЛКО ДЕЦА !!! КАПИТАН Е ШЕФ НА ПОЛИЦИЯТА В НЮ ЙОРК - 18 МИЛИОНЕН МЕГАПОЛИС !?!?!? ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ДБ -ЙОДА -/НА АТАНАС ОНОВА /- "ДЖЕНЕРАЛО-НА ТАЙНО ОГЛЕДАЛЛО" !?!?!? НО, ПРОФЕСОРЧИНКИТЕ И ПРОФЕСОРЧЕТАТА СА ПОВЕЧЕ ОТ АРМИЯТА НИ !!!!!!!!!!!!!
  • 37 Чичо Пей

    0 0 Отговор
    Простоват,търпелив,наивен и милостив е българският народ и си патим от това.Управляват ни доказали се тулупи безкрупулни и ни подтиснат и тъпчат дори и ние търпим ли,но АЗ НЕ.Имигрирам,махам се от булгаристан по далече от боклуците Борисов,Пеевски,Костов,Доган,Станишев и много други.Младите трябва да поведат въоръжена борба затя ата свобода и свободата на техните деца.Настана време е се търпи това бреме.Печатните грешки са от яд.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове