Last news in Fakti

22 Юни, 2020 17:18 2 628 31

Бобоков уреждал чрез Пламен Узунов руснак със забрана от ДАНС

  • пламен бобоков-
  • пламен узунов-
  • мерки

Специализирана прокуратура публикува снимков материал от осъществена комуникация между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov”

Бобоков уреждал чрез Пламен Узунов руснак със забрана от ДАНС - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с отделените материали по досъдебно производство на Специализирана прокуратура и образуваното ново за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, днес в Следствения отдел при СП е призован за разпит П.Б, съобщават от държавното обвинение.

С оглед на оповестената информация, събрана след анализ на изготвена компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, ползвани от П.Б., от председателя на Върховния административен съд е изискано за послужване адм. дело № 11413/2018. Изискана е и справка за администрирането и движението на делото, както и информация за магистратите и служителите, дейността на които е била свързана с неговото разглеждане.

При продължаващия анализ на големия обем от информация – над 200 GB, съдържаща се в експертното заключение, е констатирана допълнителна комуникация между обвиняемия П.Б. и П.У., секретар по правните въпроси и антикорупция на президента. Същата може да има отношения към дългогодишната професионална ангажираност на П.У. в системата на МВР, както и в качеството му на министър на вътрешните работи в периода 27.01.2017 г. – 04.05.2017 г., а и като представител на администрацията на държавния глава.

С оглед на високия обществен интерес и след разрешение от наблюдаващите прокурори по реда на НПК, Специализирана прокуратура публикува снимков материал от осъществена комуникация между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov”, отнасяща се до три отделни случая:

Първият случай се отнася до искане от 10.08.2017 г. на руски гражданин за придобиване на българско гражданство. След проведено интервю, на 13.09.2018 г. Съветът по гражданство не е уважил молбата за българско гражданство, с оглед постъпило възражение от страна на Държавна агенция „Национална сигурност“, поради причини засягащи националната сигурност на Република България. Видно от кореспонденцията, осъществена чрез мобилно приложение, на 22 януари 2019 г. П.Б. изпраща до „Prezident-Pl. Uzunov” снимка на неуважената молба на руския гражданин.

Вторият случай се отнася до серия от съобщения, при които П.Б. изпраща до „Prezident-Pl. Uzunov” данни за самоличността на български гражданин от либийски произход, както и номера на заявление до директора на ГД „Национална полиция“ за заличаването на данните от масивите на МВР, свързани с полицейски регистрации и заявителски материали. Комуникацията в тази посока П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov” осъществяват на 11-12 април 2019 г., 06 юни 2019 г. и 06 ноември 2019 г. Съобщенията от м. юни и м. ноември 2019 г. на П.Б. до „Prezident-Pl. Uzunov” съдържат снимки на самото заявление на лицето, както и входящ номер, който му е предоставен от ГДНП при регистрирането на документа.

Третият случай се отнася до комуникация, в която на 18 декември 2019 г. П.Б. иска от „Prezident-Pl. Uzunov” съдействие за установяване собствеността на моторно превозно средство. На 19 декември 2019 г. „Prezident-Pl. Uzunov” уведомява П.Б., че се касае за две МПС с марка „Майбах“, собственост на конкретна фирма за отдаване на автомобили под наем.

Във връзка с горното е възложено извършването на цялостна проверка от ДАНС и от Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР. От Министерство на правосъдието и от Президентството на Република България са изискани за послужване всички относими към предмета на доказване по наказателното производство материали.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    16 17 Отговор
    ПЛАМЕН УЗУНОВ -ПРОТЕЖЕТО НА РУМЕН РАДЕВ.

    Коментиран от #8

  • 2 пройчо

    15 5 Отговор
    ".... 200 GB, съдържаща се в експертното заключение, е констатирана допълнителна комуникация между обвиняемия П.Б. и П.У., секретар по..."*****тая мръсна пасмина,явно само подслушва и събира компромати! Каскетура.....

    Коментиран от #24

  • 3 qwerty

    16 7 Отговор
    "В нормалните държави за един провален, шумен, публичен процес прокурорите биват уволнявани, а в някои случаи носят и наказателна отговорност за престъпления срещу правосъдието, каза още адвокатът.

    "Тук точно тези поръчкови прокурори правят шеметна кариера и затова просто повдигат 18, 180, 18 хиляди обвинения и затова няма никакви последици", заяви той."
  • 4 Behemoth

    17 9 Отговор
    А видяхте ли се е заровено кучето...атакува се секретар по корупцията в президенството....иначе не се казва той извършил ли е нещо.незаконно а ,че Бобоков му е пратил някакви снимки...сега ще го омаскарят ,ще отвлекат вниманието от шкафчето и след пет години човека може да докаже ,че няма сестра...

    Коментиран от #11, #12

  • 5 факт

    6 10 Отговор
    ами прокуратурата си энае работата съд и пандела

    Коментиран от #7, #20

  • 6 166

    13 9 Отговор
    Поведението на прокуратурата е дребнаво и слагаческо. Узунов обаче е точно такъв - дребнав слагач, който именно така се издигна до високите етажи на служебната йерархия в МВР. И винаги като се качваше на главите на колегите си, а след това на подчинените си. Заслужава си го изцяло. Най-същественото е, че такива неща един истински ПРО ФЕОСИОНАЛИСТ просто не трябва да върши по този начин. Ето Ви го професионала господин ЛЕТЕЦ президент. Хак да Ви е.
  • 7 qwerty

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "факт":

    Ако не го осъдят, прокурорът ще ходи ли в панделата Ганьо?
  • 8 Тодор

    20 7 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    Добре, а разследване за пачките и кюлчетата в шкафчето кога?
  • 9 Токту

    15 7 Отговор
    Гешев яростно се опитва да спаси Бойко.
  • 10 пешо от панелката

    20 6 Отговор
    Първоначалните обвинения издишат, чудят се как да измислят нови, че иначе трябва да искат на Методиев разрешителното за носене на оръжие и да обясни дали го съхранява съглласно закона. После може и за чекмеджето
  • 11 Българин

    6 11 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    За да му иска услуги по този начин,означава,че държавния служител е ЗАВИСИМ от Бизнесмена.Зависимоста обикновенно е Финансова,а в този случай предстои да си кажат всичко,защото и Мама не дава на Тати без пари ....

    Коментиран от #14

  • 12 Другия с коня

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Абе,ти много яростно защитаваш червените цървули.Плащат ли ти...Кажи и ние да се включим в сделката...Тва,че си сложил ник на допотопна Полска метъл група,не те прави интересен,пич....

    Коментиран от #21

  • 13 шуши

    7 3 Отговор
    А боко що е ореждал, че е станало лилаво шкафчето
  • 14 Ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Излиза че майка ти е ... с един постоянен клиент

    Коментиран от #25

  • 15 Активист на БКП

    10 4 Отговор
    Хората не ви вярват! Но кайметата и кюлчетата всички ги видяхме! В чекмеджето!!!
  • 16 Роберто

    9 6 Отговор
    Бобокови може и да са милиардери,но са цървули и смешници,Видно от техните изказвания!Селяни от незнайно село,което го няма на картата и видно е,че са се занимавали само с контрабанда!
  • 17 Дедовия

    12 3 Отговор
    В България няма ли следствена тайна или е по важно да се оплюе нарочения и да се създаде обществено мнение че е престъпник както при "комунизЪмЪ"!
  • 18 Хахах

    7 8 Отговор
    Най-голями национални предатели - винаги са били и ще бъдат..... българските комунисти!!!!

    Коментиран от #27

  • 19 БХбхбх

    11 2 Отговор
    Ало,Ваньо
    Ти си го избра
    Изпратих им КФК...
    ЕТО ТОВА Е ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ, ГЕШЕВ.
    Вашето е тинтири минтири и пунта мара
  • 20 Толуп

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "факт":

    Като си знае шайката защо е на свобода.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Вчера ги видяха неска дело

    3 0 Отговор
    Искат да ни покажат че те избират кой албум ще разглеждат тва ако е държава кой когато си иска вижда закона понеже сме голяма работа ьа това в бг за 10 години има 8 9 милиона евро инвестиций от китай в германия за миналата година са 15 милиардав англия 50 милиарда що ли -има смъртна присъда за корупция за тва толкова с наще закони
  • 23 Секретарка

    4 2 Отговор
    П.У - мъжката секретарка №2 ...на Р.Р. ……….Митко - мъжката секретарка №1 на Р.Р. ( този.който ПРИВИКВАШЕ със СМС гл. прокурор да се обяснява )……….Президентството - " Плац ПИГАЛ " ...поръчваш си нещо ...плащаш на секретарките ...и готово...……...п.с…..Може да си поръчаш и " ГРИПЕН " -без въоръжение !
  • 24 стоян

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "пройчо":

    До 2 ком -А ти какво очакваш =по какъв начин да ги заковат стотиците руски шпиони в България
  • 25 Другия с коня

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Ха ха":

    Тов е само Израз .Метафора.Идиоматичен Израз...Какво ти разбира червената тиква ,та ти обяснявам....Ти по-добре гледай Тепърва какво им се случва на тези. .Няма прошка вече. .
  • 26 факт

    5 1 Отговор
    от US посолството не спят!
  • 27 Обикновен човек

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хахах":

    Ами БКП е кокошката която излюпи ГЕРБ!!!!!Нима подмазвачо наричаш себе си национален предател????
  • 28 Гешевтатурата

    7 1 Отговор
    са от мошеник нагоре!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ДОКЛАД ДО ЦРУ

    2 0 Отговор
    ПАРДЮ НАПИСА ДОКЛАД ОТДАВНА ................
  • 31 Охо Бохо

    2 0 Отговор
    Ех Радев, Радев! Боко и компания си умират от яд, че не си мекотело като плевнята! Ще ти лази прокуратурата по нервите ще ти вменява невменяеми грехове, ама ще си счупи главата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове