Last news in Fakti

2 Юли, 2020 13:10 2 084 28

Гешев: Не следя творческата дейност на обвиняеми

  • иван гешев-
  • пламен бобоков

Проблемът на българската държава е, че в затворите най-често са социално слаби хора, смята гл. прокурор

Гешев: Не следя творческата дейност на обвиняеми - 1
Снимка: БГНЕС

Не съм видял какви чатове е извадил обвиняемият Пламен Бобоков, защото не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими лица. Така главният прокурор Иван Гешев коментира показаните от бизнесмена чатове в ефира на bTV, за които твърди, че са с премиера Бойко Борисов.

Към момента нямало нови обвинения по делото „Бобокови“.

Той уточни, че не се е запознал с новата порция съобщения, разпространени от обвинението, на които се вижда комуникация между Бобоков и с потребителите Prezident – Rumen Radev и Desi Radeva.

„Това означава, че Бобоков е излъгал г-н Хекимян и bTV, че няма комуникация с президента на Републиката, възможно е да има и с премиера – и какво от това. След като той смята, че е нормално да комуникира с президента, явно е нормално и с премиера“, заяви Гешев.

„Анализът на мобилните устройства е над 260 GB, „Война и мир” е около 5 GB (не се уточнява в какъв формат - бел. ред.). Продължава анализът на събраната информация. Знам, че има информация за всякакви лица, на всякакви позиции в държавата. Бобоков е признал, че съществува задкулисие и той участва в това задкулисие. Говорил е за връзки и как се осъществява влияние. Той е признал за паралелна държава, в която, едва ли не, той участва“, посочи обвинител №1. 

Той уточни, че прокуратурата се бори хора с пари да си купуват медии, политици и партии, за да крадат безнаказано. По думите му обвиняемите могат да имат различни версии, за да се оправдаят. 

„Версии, че са били дисиденти и са започнали от „Магурата“ (б.р. главният прокурор визира изказване на Васил Божков). Аз не си спомням г-н Желю Желев и г-н Дертлиев да са започнали от „Магурата“. Могат да излязат с версия, че са водели протестите срещу мръсния въздух в Русе, други залагат някакви теории за джуджета (б.р. разследването на Антикорупционния фонд, наречено „Осемте джуджета“), не дай си Боже, да стигнат и до десет малки негърчета“, каза още главният прокурор.   

Гешев коментира, че всички осъдени престъпници твърдят, че са невинни и репресирани от прокуратурата, а присъдите им са резултат от съдебна грешка или фалшифицирани доказателства. 

„От тези медии, свързани с подсъдимия Прокопиев, свързани с подсъдимия Донев, свързани с др. лица – говорят за справедливост. Съветвам българските граждани да гледак кой какво прави, а не какво пише“, допълни главният прокурор. 

Специализирана акция срещу битовата престъпност се провежда в Гоце Делчев. На място е и главният прокурор Гешев. По думите му целта е да се ограничи конвенционалната престъпност в цялата страна. 

„Посещаваме градове, където са извършени престъпления, да дадем знак на тези, които извършват такива престъпления, че не е здравословно да извършват тази дейност. Не всички ще се съобразят, с престъпността никой не се е преборил. Но когато знаеш, че на другия ден ще дойдат главния прокурор, министъра на МВР и главния секретар –  някои от тях ще се замислят. В едни други години това се наричаше превенция“, отбеляза Гешев. 

"Ако отидете във всеки един затвор всички ще кажат, че са невинни, че са репресирани, че е от резултат на съдебна грешка. Проблемът на българската държава е, че в затворите най-често са социално слаби хора. Проблемът е, че не влизат хора, които разполагат с власт и пари, в затвора", коментира още Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А би

    19 0 Отговор
    трябвало !

    Коментиран от #19

  • 2 256

    33 1 Отговор
    Като обвинят батко в Европо ще го следиш ли
  • 3 Гошко

    43 3 Отговор
    Марш от погледа бе каскет срина доверието на прокуратурата ти и твоя предшественик сте срам и позор А да не забравя и началника ви. МАРШ

    Коментиран от #26

  • 4 Пламен

    2 33 Отговор
    Гешев Премиер!
  • 5 Този симеоновски " юрист"

    27 1 Отговор
    взе да се изживява като глас и съвест на епохата. В една приказка се казва " Много говориш, драги..." А междувременно неспечелените дела на цитираното лице се увеличиха. А спечелените?

    Коментиран от #12

  • 6 Byg

    3 30 Отговор
    Браво на Гешев , истински и независим прокурор за който няма недосегаеми. Браво.
  • 7 Равновесие

    31 1 Отговор
    Геша, вкарай социално силните бе! Като почнеш от един притежател на чекмедже, та подкарай всичките му подчинени и приближени, а накрая и ти може да влезеш, просто така за пример.
  • 8 Трън

    31 1 Отговор
    Дай на глупака власт и му гледай сеира.
  • 9 Бурканбанк

    25 1 Отговор
    Аз пък не следя творческата на дейност на един плешив каскет. Цацаров беше много зле, но това същество го надмина и него по гьонсуратлък и подмазвачество.

    Коментиран от #20

  • 10 6483

    2 21 Отговор
    Точно това се искаше от един главен прокурор.Браво Гешев!
  • 11 ГЕШЕВ

    10 4 Отговор
    БЕДНИ ми НАРОДЕ !!!!!!! Крадяха те...крадяха те....крадяха те....Ще има ВЪЗМЕЗДИЕ....ОБЕЩАВАМ !!!! Всечки от гърба на снимката на ЛУКАНОВ...намерена в Бобоков ...са тези на който Луканов раздаде КУФАРЧЕТА с ПАРИ...взети от БЮДЖЕТА на БГ....след като обяви ФАЛИТ на БГ !!!!!!НЯМА ДАВНОСТ ….НЯМА ПРОШКА за крадците на Народа...……..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Драги ми Смехурко

    26 1 Отговор
    Каскетът лъже на ангро като Баце с по няколко нули в повече! Направих си труда да потърся книгата "Война и мир" в електронен формат и файлът във FB2 формат е 5,51 MB, което е равно на 0.00551 GB.
    Вероятно като ББ и той недолюбва книгите и е визирал някой FULL HD рип във замунда... Господи, прибери си вересиите, че натежаха много!
  • 14 каскет от тенеке

    24 0 Отговор
    А следиш ли ''творческата дейност '' на корумпетата от властта , известни още като Шайката , или и това не си причиняваш. Май се концентрираш върху това да се праИШ НА ЛУД , КАКТО САМ СЕ ИЗРАЗИ.
  • 15 Пако

    17 0 Отговор
    А,би трябвало Каскетаааа,затова си там,да
    проверяваш и “фалшивите”сигнали!!!!!!!
    НАГЛЕЦ безподобний.....
  • 16 Пако

    11 1 Отговор
    Каскетаа,един каскет се слага за да пази от
    студ и пек нещото което има човек в главата си.
    При теб каскета,незнам за какво служи,да ти
    помага да лъжеш,или в нахалството ти???????
  • 17 Грейс

    14 0 Отговор
    Каква е тази мода гл прокурор всеки ден да дава интервюта? Той кога работи, като по цял ден или е на снимки или на интервю? За какво ни е тогава?
  • 18 ПИТАМ

    16 0 Отговор
    ГЕШЕВ, НЕ ЛЪЖИ!
    ТВОРЧЕСКАТА ДЕЙНОСТ НА БОБОКОВ С ПРЕЗИДЕНТСКИЯ СЕКРЕТАР ЗАЩО Я СЛЕДИШ ГЕШЕВ, КАТО В ТАЗИ КОРЕСПОНДЕНЦИЯ ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ, ЧЕ НИЩО НЯМА, А ТАЗИ НА БОБОКОВ С БОРИСОВ, КОЯТО Е ПО-ВАЖНА И ИМА ЗНАЧИМИ НЕЩА В НЕЯ Я ПОДМИНАВАШ, СЯКАШ НИЩО НЕ Е СТАВАЛО! КОЙ ТИ ДАВА ПРАВО ДА ПРИКРИВАШ ГЕШЕВ, КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА МЕЖДУ БОБОКОВ И БОРИСОВ, А ТАЗИ НА БОБОКОВ С УЗУНОВ ДА ПРОГЛУШИШ УШИТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ - ЗА ДА ПЕТНИШ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ЛИ, А?

    Коментиран от #21

  • 19 дали ще можеш да махаш с крилата

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "А би":

    Но ние, предварително осъдените," престъпници и шпиони"
    следим твоята творческа дейност ,като главен прокурор и
    проблема е че, няма кой, да ти промени сценария...
    Сценариста те оставил на автопилот, докато свърши горивото...
    После е приземяване, без парашут от 10000 метра, добре е да ти са пораснали крила до тогава.
  • 20 Не главен прокурор

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бурканбанк":

    A иcкaш ли дa ce прибирaш oт ceлcкия мeгдaн c 6 зaдължитeлни дeклaрaции и жaндaрмитe и прoкурoритe нaши дa тe връщaт oбрaтнo в гoрaтa при пaртизaнитe зa 7-мa прoфилaктичнo??
  • 21 защо се издават държавни тайни

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "ПИТАМ":

    Има, това е публикуване на държавни тайни, които са единствено и само достъпни от гриф" строго секретно",за Гешев позволено ли да огласява държавните тайни , с този елементарен комунистически метод на омърсяване?
    Да се подведе този прокурор под отговорност, за това което върши ,издаване на държавна тайна!
    Нали е Главния Прокурор, дава пример, как да опазим ,правовата държава?

    Коментиран от #22

  • 22 ПИТАМ

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "защо се издават държавни тайни":

    ПРАВ СТЕ!
  • 23 240 ай дука живот си живеят тука

    8 0 Отговор
    През ум минавало ли му е,че за този, който слугува на СИК-аджия ще дойде деня на Страшния съд, когато ще бъде издирван с червена бюлетина,а улиците на Добай за него ще бъдат тесни !
  • 24 Пижо

    6 0 Отговор
    И тоя се взе на сериозно - обвиняем на значи виновен, бе старши! Работи по-качествено и не слектирай!
  • 25 Избирател

    3 0 Отговор
    А защо ние трябва да следим медийното творчество на прокуратурата?
    Нейната работа не е в медиите, създавайки фейк новини( или може точно така прокуратурата разбира нейната работа?!).
  • 26 Шпионирали Гешев

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гошко":

    Проблема е , че все още, има прокурори, които" не лижат" задници за пари,и които Гешев нарича "шпиони".
    От какво може да го е страх, Главния Прокурор Гешев?
    Какво го шпионират, този Главен герой на "корупцията".
    Кога, ще му прочетем ес-ем-ес-ите?
  • 27 възпитаник

    3 0 Отговор
    толкова и социално слаби има в затвора ти си един поръчков б------- на назначилият те и пеевски,кого лъжеш г----- колко има с присъди и не са в затвора бе каскет г----
  • 28 ГЕШЕФТАРА

    2 0 Отговор
    ЛЪЖЕ КАТО ЦИИГАНКА ОТ ИХТИМАН
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове