Last news in Fakti

4 Юли, 2020 16:43 3 034 31

Прокуратурата иска постоянен арест за Славчо Марков и Веселин Балтов

  • славчо марков-
  • веселин балтов

На задържаните са повдигнати обвинения за участие в ръководена от Божков престъпна група за извършване на убийства, изнудвания и други тежки престъпления

Прокуратурата иска постоянен арест за Славчо Марков и Веселин Балтов - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура ще иска постоянен арест за задържаните при вчерашната акция в София и Сандански Славчо Марков и Веселин Балтов, съобщи БНР.

При обиските в домовете им са били намерени снимки и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, както и снимка на висш служител в Министерство на вътрешните работи, каза за "Хоризонт" говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

На задържаните  Славчо Марков и Веселин Балтов са повдигнати обвинения за участие в ръководена от Божков престъпна група за извършване на убийства, изнудвания и други тежки престъпления. 

Искането за постоянно задържане на Марков и Балтов ще бъде внесено утре в Специализирания наказателен съд:

"Във връзка с открития снимков материал и профили с лична информация на магистрати и членове на техните семейства в имот на лице, свързано с обвиняемия Васил Божков, до внасянето на обвинителния акт срещу същия и членовете на организираните престъпни групи по съответните досъдебни производства, Прокуратура на Репулика България преустановява всякакви коментари, потвърдения, направени от лица, привлечени в качеството им на обвиняеми".

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева по-рано уточни:

“Профилите на магистратите, ангажирани с разследванията срещу Васил Божков, съдържат както техни лични данни като домашни адреси, ползвани телефонни номера, така също и подробна информация, забележете, за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица. В един от профилите се съдържа указание за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на негово семейство“, посочи тя и допълни:

“В друг от профилите се посочва, че адресът на магистрата е установен чрез техническо средство. Открито и иззето е неподписано копие от постановление на прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 година за отказ от образуване на досъдебно производство. Преписката е била образувана във връзка с издадено уведомление от Министерство на икономиката, съдържащо данни за извършени престъпления, свързани със злоупотреба с европейски средства“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Георги

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "Веселин":

    Ти луд ли бе?
  • 3 Гост

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "Веселин":

    Ти пиеш ли си хапчетата редовно.......
  • 4 Георги

    19 3 Отговор
    Ти луд ли си бе?
  • 5 1245

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Веселин":

    Явно сънувате , за последните 10 год те окрафоха държавата , аз никога не бих се върнал от чужбина докато те са на власт
  • 6 VVV

    7 1 Отговор
    Този сайт го правят журналисти от традициони медии.Интернет е друго нещо. Идеят е да интерактивен за разлика от весник или телевизия.Все пак трябва да се дава възможност на повече хора при сайтовете за да дойде някой по кадърен . Копи пеис не е проблема .

    Коментиран от #17

  • 7 Поредния

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Веселин":

    Простака си е простак за това България ще пропада докато изчезне.
  • 8 Цецо

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Веселин":

    Забрави да кажеш колко шкафчета напълни с пари и колко имоти си накупи в чужбина.
  • 9 Kris51

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Веселин":

    Това е толкова далеч от действителността, че може да е признак единствено на психическо разстройство, изразяващо се във всякакви илюзии. То летища, то пристанища... Че ние нямаме общо толкова, дори ако приемем, че ГЕРБ са построили летище "София". Върви на доктор.
  • 10 Мони

    4 8 Отговор
    Както е казал големият Хайтов: Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.
    Веселин (#1)няма да коментирам, защото е интелигентен, ама останалите шарани, които са го коментирали, са в ония 90%!!!
  • 11 Обикновен човек

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Веселин":

    И изборен клуб на луната и Марс построиха гербаджиите затова там няма живот ! Престани да дразниш хората ,някой не разбират от черна ирония 2000 км жп линии ,та трансибирската магистрала в Русия не е толкова дълга ,2100 училища та то при соца нямаше толкова ,1350 детски градини като оня филм : дете -градина,дете- градина....(Опасен чар : милиционер- роднина ,милиционер -роднина)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Йордан

    11 0 Отговор
    И това задържане се дължи само на базата на някакви снимки и изрезки от вестници. Ами по тази логика,всеки депутат от ГЕРБ,Гл.Прокурор,министър,съдя или шефа на комисията за борба с корупцията,кметове и областни управители,евродепутати,шефове на служби и т.н.,всички трябва да бъдат арестувани,защото си държат портрета на вожда от ГЕРБ в позлатена рамка,на стената и на бюрото.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Туко Бенедикто

    10 1 Отговор
    Тия ГЕРБави подлоги изобщо си нямат представа кой е Славчо Марков.Те тука с него настъпиха мотиката.
  • 19 Хората

    7 2 Отговор
    Ще се приберат от чужбина със сигурност, когато ХУНТАТА падне от власт. Всички са омерзени какви ги свършиха през последните години. Опростяването е тотално, кражби и измами на НАЙ високо ниво. Палати за милиони, трябва разследване до девето коляно и КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВО.
  • 20 Йосарян

    4 1 Отговор
    Щом след всички Изтъпления на Мутрата, все още търпим Заслужаваме смърт. Не народ а Мърша!
  • 21 Корона глад

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Веселин":

    Ооффффф не си пиете хлапето редовно.
  • 22 Френдо

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Веселин":

    Колко ти платиха бе тролер, че ние подкрепяме ВБ само за идеята да се ометат лешоядите, пък тогава децата ни да живеят в България.
  • 23 Тъпо тролче

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Олелеее":

    Да, но пък дават възможност на всите люде и тролове да си изкажат мнението, я по дадена тема, я по нещо съвсем различно от темата, я за партийна пропаганда и т.н.
  • 24 пенсионер

    7 1 Отговор
    веселин ли си,трябва да си тъжин, защото не си знаеш как се развиват нещата, но бързаш да се изкажеш. за твое сведение в началото на "демокрацията" у нас беше на посещение холандска делегация и се проведе събрание в НДК, на което техният ръководител на делегацията каза само няколко изречения, едно от което беше: новите демократи не могат за 45 години да боядисат в син цвят това което е построено у вас през социализма"
  • 25 Asdfg

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Веселин":

    Ужас колко си ПР@@@@@СТ!
  • 26 ПЕНСИОНЕР

    0 8 Отговор

    До коментар #1 от "Веселин":

    Аз помня …..ПРАЗНИТЕ МАГАЗИНИ при Луканов......КРАЖБИТЕ на БАНКИ ...при Ж.В......КРАЖБИТЕ на КТБ при серГея…...МУТРИТЕ при Беров и БСП...….3 $ ПЕНСИЯ ..и 7-8 $ заплати при БСП ! ….а сега при Б.Б. пенсиите РАСТАТ на 6 месеца …..мога да си купя ВСИЧКО....и море в ГЪРЦИЯ.....и екск. в ПАРИЖ !!!! ЗАТОВА …...ГЕРБ до гроб + 40 дни след това !

    Коментиран от #28

  • 27 В.В.П.

    4 0 Отговор
    А КЪДЕ ИМА МИЛИОН ЕВРО КЕШ , ЗЛАТО НА КАЛЪП И ОРЪЖИЕ,,А??ЗСЩО ТАМ НЯМА ЗАВЕДЕНО ПРОИЗВОДСТВО???ТЕЗИ ХОРА ,НЕ ВЯРВАМ ДА СА ХОДИЛИ С ДРОГАТА В ДЖОБА,И НА СТЕНАТА В МАЗЕТО ДА СА ЗАКАЧЕНИ СНИМКИ НА СЪДИИ Е ЧЕРВЕНИ КРЪГОВЕ...ТОВА НЕ Е ВЯРНО,ТОВА Е ИЗРАБОТЕНО В ПОСТ СЪБИТИЯТА...НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ЗАКОН В КОНСТИТУЦИЯТА ДА ЗАБРАНЯВА ЧАСТЕН ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ХАЗАРТА...ЛОТАРИЯ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ИМА,,,И ЩЕ ИМА..СЕГА СЕ ИЗЗЕ РАБОТЕЩ БИЗНЕС.БОЖКОВ Е БАНДИТ ОТ СРЕДНА ВЕЛИЧИНА.А ПИЛИТИЦИТЕ ОТ ГЕРБ СА ВЪРХА НА ПРЕСТЪПНАТА ВЕРИГА...МИСЛИ, БЪЛГАРИЯ!!!
  • 28 В.В.П.

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "ПЕНСИОНЕР":

    Ти си пенсия,,Нищо не разбираш!.и нищо не помниш,щот си склеротичен..Лека почивка в гръцко.!!

    Коментиран от #29

  • 29 ПЕНСИОНЕР

    0 4 Отговор

    До коментар #28 от "В.В.П.":

    А ти си не пенсия...а ГЛУПЧО !!! Пуснаха ти една празна кукичка ….и клъвна като ШАРАН ! ….ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО - по №-рата на банкнотите за 5 минути могат да установят от къде са €.....а с кюлчетата - ОЩЕ по -лесно ! ….а от половин година 500 € СА ИЗТЕГЛЕНИ ОТ ОБРЪЩЕНИЕ …….всичко е АМАТѝОРСКА ПОСТАНОВКА .

    Коментиран от #30

  • 30 Дан

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ПЕНСИОНЕР":

    Еврото е печатено в Германия и ми докажи че е махнато като си спец това ще го кажат специалистити от Европол всичко се взима под око от вън и скоро време ще се разбере кой крив кой прав.
    Хайде наздраве и не прекаляваи с узото.
  • 31 zevs

    3 0 Отговор
    КОЛКО Е ВЯРНО ТОВА,КОЕТО Е НАМЕРЕНО ПРИ ОБИСК,НЕЗНАЯ.ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ГЛУПАВ ДА ДЪРЖИШ ТАКИВА НЕЩА В КЪЩИ,ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ СИ БЛИЗЪК С ИЗДИРВАНИВТ.ИЛИ ПРОКУРАТУРАТА НИ ПРАВИ НА ГЛУПАВИ ДА ПОВЯРВАМЕ В ТОВА.ЕДИНЯТ БИВШ ПОЛИЦАИ,ДРУГИЯТ АДВОКАТ И ОСТАВИЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА СОБСТВЕНАТА СИ ВИНА!!!???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове