ФАКТИ.БГ

Лазерна простатна хирургия без значение от размера на жлезата

И в четирите филиала на ЛЕЙЗЪР МЕД в България и Сърбия

Публикувана: 9 Юли, 2020 09:15
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1637
Лазерна простатна хирургия без значение от размера на жлезата
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Когато настъпят проблемите с простатата, сигнал за които са уринарните смущения, най-логичният подход е да се търси консервативно решение – прием на медикаменти в комбинация с ежегоден профилактичен преглед, който да проследява темпа на увеличаване на обема на простатната жлеза и равнището на туморния маркер. Медикаментите не могат да спрат нарастването на тъканта на простатата, но могат да облекчат оплакванията за известен период от време и по този начин да отложат хирургичната интервенция.

Аденомът на простатата се установява при повечето мъже, надхвърлили 60-те. Състоянието е свързано с напредването на възрастта, но протича различно при всеки мъж – при някои с умерена симптоматика, при други с тежка. Именно тежестта на оплакванията има роля при вземане на решение за хирургично лечение.

Лазерната простатна хирургия е методът, който се наложи като предпочитан от мъжете, на които им предстои оперативно лечение, заради намалената травматичност и риск от усложнения и по-бързото възстановяване. В сферата на лазерната хирургия също има йерархичност на база лазерни системи. Тук възможностите им се определят от прониквателната им способност в тъканите и мощността. Колкото по-малко е проникването, толкова прецизността при премахването на тъканта е по-голяма, а колкото по-висока е мощността, толкова повече тъкан може да бъде премахната. В България Тулиум лазер в ЛЕЙЗЪР МЕД е системата с водещи технически показатели за мощност (200 вата) и прецизност (само 0.2 мм). Това означава, че с него не съществуват ограничения по отношение на обема на жлезата, който може да бъде премахнат чрез най-неагресивната техника в лазерната хирургия - изпаряване (вапоризация). При големи простати тя може да бъде изпълнена само от мощна лазерна система (нискомощните лазери компенсират като използват техниката енуклеация, която протича с рязане или изстъргване на тъкани). С Тулиум 200 вата може да бъде опериран всеки мъж, включително и при наличие на съпътстващи съдови заболявания, налагащи прием на разреждащи кръвта медикаменти. След премахването на излишната тъкан оплакванията, свързани с уринирането бързо се облекчават, струята е силна и без затруднения. Обикновено пациентът се изписва на следващия ден. ЛЕЙЗЪР МЕД е комбинация от най-добрата лазерна техника и екип от специалисти с най-голям практически опит.

В Лейзър Мед – София, Варна и Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

Ново в ЛЕЙЗЪР МЕД: резултат от ПСА готов преди прегледа. Важи за Лейзър Мед – София.

За допълнителна информация:
тел. 02 4 760 760
моб. 0899 52 11 01
www.lazermed.bg
www.laparoscopia.bg

София / България

Платена публикация

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.5 от 4 гласа.Ловци на бисери
Иван Иванов
Председателят на КЕВР Иван Иванов с коментар с 30% скок на синьото гориво
Новата, по-висока цена на природния газ не би трябвало да се отрази на цените на стоките"

Още бисери
ТОП 5