Last news in Fakti

24 Юли, 2020 15:24 2 263 17

Страхил Делийски: На Борисов му липсва политическо въображение

  • оставка кабинет-
  • страхил делийски

Политологът изрази съмнение, че ще се реши тежкият проблем с недоверието към кабинета

Страхил Делийски: На Борисов му липсва политическо въображение - 1
Снимка: БГНЕС

„На Бойко Борисов му липсва политическо въображение за опит за режисура на процесите. Оставките изглеждат безсмислени и мотивирани, едва ли ще свършат работа на премиера... Това е отчаян опит на един поизхабен министър-председател, който не си дава сметка за природата на недоверието спрямо неговия кабинет“. Това коментира пред БНР Страхил Делийски.  

Политологът изрази съмнение, че ще се реши тежкият проблем с недоверието към кабинета и с невъзможността на политическата система да изрази, регулира, акумулира и институционализира социалните интереси.

„За мен е важно да мислим какво би следвало да стане с оглед на възстановяването на разкъсаните връзки между власт и общество“, подчерта Делийски в предаването „Преди всички“.

„Влизането в режим на избори не е най-хубавото нещо от гледна точка на стабилността и управляемостта на държавата, но е добър вариант за усещането на политическо представителство и за възможността гражданите да усетят ролята си в произвеждането на политическата власт“. 


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цялото му управление е въображение

    16 3 Отговор
    Борисов е най-дорият премиер сред футболистите и най-добрия футболист сред премиерите.

    Коментиран от #12

  • 2 Последния Софиянец

    13 2 Отговор
    Излиза на младите хора със старите номера за Партийният дом , етнически модел,смяна на министри.Трябва млад и модерен политик за да разбере модерните млади хора.Те живеят в нета и карат колело,а той с джипката си живее в комунизма.

    Коментиран от #6, #13

  • 3 личностно тоя е тотал щета

    12 1 Отговор
    На Борисов ако му се опишат липсите ще се получи поне тритомник на Дюма.
  • 4 след ГЕРБ и потоп

    2 12 Отговор
    Тоя който дойде след Баце, ще я закрие тая страна.
  • 5 chi

    11 1 Отговор
    Но въображение за крадене, колкото искаш...
  • 6 аман

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    от теб бре. Не всички младежи са "модерни" лявоориентирани гейове като тебе.Освен това серГЕЙ избега....

    Коментиран от #8

  • 7 Я ...Я

    6 0 Отговор
    НА ББ МУ ЛИПСВА МНОГО ОТ ОНОВА СИВОТО МУ КАЗВАТ. НО НЕ СЕ БОЙ ИМА МНОГО КЛИНИКИ ТАМ ПОМАГАТ. ХУБАВО МУ БЕШЕ ДА СИ ЖИВУРКА 123 МЕСЕЦА ДА НИ ОБЛЪЧВА ДА СЕ ДУЕ КАТО ПУЯК ДА РАЗПРЕДЕЛЯ ЕВРАТА ДА СИ ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТА И БАН. СМЕТКИ. А НА НАРОДА ЗЕРО. СЕГА СТРАДА ОТ ТОВА СИВО ВЕЩЕСТВО. НЕ САМО ДА КРАДЕШ А ТРЯБВЯ И ДА ДАДЕШ.
  • 8 Последния Софиянец

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "аман":

    Има и чалгари.Само тях показват по платените телевизии и внушават че всички млади хора са такива.Ама на площада се видя че не е така.Върнах си вярата в бъдещето на България.
  • 9 888правят

    4 0 Отговор
    Трябва да се състави служебен кабинет от експерти и в него да влязат млади образовани хора честни и интелигентни каквито има много сред протестиращите.през тези 3 месеца ще се нсправят промени в конституцията и ще се задейства електронно машинно гласуване

    Коментиран от #17

  • 10 Asdfg

    5 0 Отговор
    На ТИКВАТА му липсва образование и акъл! Без тях си е обикновен ТУЛУП!
  • 11 Коментатор

    3 0 Отговор
    Талантливият футболист ритайки топката вкарва голове и става цар на футбола. Калпавият цар си подритва короната и си вкарва автоголове, но не става дори и за футболист.
  • 12 Коментатор

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "цялото му управление е въображение":

    Талантливият футболист ритайки топката вкарва голове и става цар на футбола. Калпавият цар си подритва короната и си вкарва автоголове, но не става дори и за футболист.
  • 13 Хайд стига глупости

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Стига стези толкова умни млади хора!!Пълно е с тъпаци,които хукнаха на запад и по широкия свят,за да намерят по добър живот.мият чинии,берат зеленчуци,чистят и какво ли не,само да са там.Всички се изкараха инженери,специалисти Аре стига с тия номера!!Накрая се връщат и се държат като примадони!Я пак на село!!!
  • 14 Бай салам

    4 0 Отговор
    Другото хоби на Баце е ядене, ядене на луканки!
    Суджук гейт е лично негово дело, но изгоря бушона Живко
  • 15 Е ти па от къде разбра ,

    2 3 Отговор
    За тежкото недоверие към Борисов,от протестиращите млади наивници,от по- възрастните,които ми приличат на измамените баби и дядовци от телефонния измамник фатмака ,бабикяновци и т. н.,от чекнещите се вчера девойки по кръстовищата,от крещящите по нощите младежи,а хората живеещи там се оплакват,че не могат да спят и да работят нормално и представете си на младите им се нарушавали правата да протестират,а на другите не се нарушават никакви права.Дали пък не трябва да знаят,че освен права имат и задължения а. Ако тия имат тежко недоверие към Борисов да вървят на майката си,нормалните хора нямат тежко недоверие към Борисов защото си дават сметка за много неща
  • 16 Другия с коня

    0 1 Отговор
    Няма как да коментираш само с Въображение,Страхиле.Откъде го въобтази това Тежко Недоверие.Протестират членове на партии,които са в Опозиция.Те ли са имали Доверие в Герб.Къде видя Протестър,който е гласувал за Герб.Това означава,че Бойко и Герб са изпълнили Очакванията на хората,които са гласували за Тях и ако има ИзбориГерб пак ще смачка всички Останали....За ЧЕТВЪРТИ Път...Страхиле,това си го запази като Анализ и е трябвало да внимаваш повече на Лекции....
  • 17 Точно така,

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "888правят":

    Млади,интелигентни образовани с езици,на които нищо не им разбират главите от политика и уплетени като пилета в кълчища.А бе вие можете ли да мислите с главите си или повтаряте като папагали това което ви казва фатмака.Случайно да знаеш,че политиката е занаят както при всички занаяти има правила - чирак,калфа,майстор?А бе как си представяте вие управлението на една държава- фасулска работа,що за тъпотия е това?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове