Last news in Fakti

25 Юли, 2020 12:21, обновена 25 Юли, 2020 13:12 8 350 85

Решението на Европейския съюз за АЕЦ "Козлодуй" касае само старите руски ядрени реактори

  • аец-
  • аец козлодуй-
  • ядрена енергетика-
  • иван хиновски

Блок 5 и 6 на българската централа са с много дълъг ресурс и имат достатъчно ниво на безопасност, заяви енергийният експерт Иван Хиновски

Решението на Европейския съюз за АЕЦ "Козлодуй" касае само старите руски ядрени реактори - 1
Снимка: БГНЕС

Както вече ФАКТИ съобщи, заключенията нa послeдния Eврoпeйcки cъвeт сочат, че "с цeл пoдкрeпa нa ядрeнaтa бeзoпacност в Eврoпa щe бъдe oтпуcнaтo cпeцифичнo пoдпoмaгaнe зa извeждaнeтo oт eкcплоатaция нa cлeднитe aтoмни eлeктрoцeнтрaли"... В списъка от трите централи е и българската АЕЦ "Козлодуй". В официалния документ пише "извеждане от експлоатация на следните атомни електроцентрали", което създава внушението за цялостно затваряне на тези централи, а не на отделни техни реактори.

В интервю за ФАКТИ енергийният експерт Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и Минен форум, бивш изпълнителен директор на НЕК и бивш  зам.-председател на Борда на АЕЦ “Козлодуй”, отбеляза, че подобно решение на ЕС би трябвало да касае само старите руски ядрени реактори на родната АЕЦ (от първи до четвърти), които отдавна са спрени, но все още не са цялостно изведени от експлоатация.

"Интересната подробност е, че не може да се намери информация дали става въпрос за блоковете от 1 до 4 на АЕЦ "Козлодуй" или е валидно и за пети и шести блок. Заключението на Европейския съвет не би трябвало да бъде и за последните два реактора, тъй като пети и шести блок имат много дълъг ресурс и би трябвало да са в експлоатация поне още 10 години. Не сме само ние, които експлоатираме ядрена енергия, ред други държави в ЕС развиват и имат планове да продължават да развиват подобен тип енергетика. Реактори 5 и 6 са с достатъчно ниво на безопасност и не би трябвало да са фокус на подобно внимание", сподели Хиновски.

"По всяка вероятно решението на Европейски съюз е свързано само със старите руски ядрени реактори, тъй като заключението, освен за АЕЦ "Козлодуй", е и за АЕЦ "Игналина" в Литва и АЕЦ "Бохунице" в Словакия". Те са типични примери за дълго спрягани за извеждане от експлоатация, които се бавят много дълго време заради липса на средства. Изискват се много сериозни бюджети", аргументира се експертът.

Хиновски заяви, че първи, втори, трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" са спрени отдавна, но все още не са изцяло изведени от експлоатация и именно към тях са насочени средствата на ЕС в рамката, касаеща действията от 2021 до 2027 година.

"Процесът на извеждане е много сложен и тежък, действията по деконтаминация, радиоактивното обезвреждане, остатъчният метал също трябва да бъде дезактивиран и претопен, преди да бъде потворно използван, процесът е дълъг във времето".

"Може да има много подбуди зад подобна стъпка на ЕС. Може да е заради конкуренция на евтината енергия, произвеждана от АЕЦ "Козлодуй". Като цяло атомната енергия се смята за натоварваща силно икономиките на страните, защото има тежки разходи при извеждане от експлоатация и на по-нататъшното съхраняване на отработеното ядрено гориво. Това натоварва сериозно и дългосрочно икономиките на страните-членки. Може би това е другата подбуда на ЕС – окончателно закриване на ядрената енергетика в Европа, но това не се свързва с плановете на много други държави, които планират развитието ѝ, Чехия, Унгария, Словакия и Литва, например", заяви още Хиновски.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    113 6 Отговор
    Нека г-н Хиновски да ми разкаже нещо за финландските реактори ВВЕР440. Защо още работят, пък са строени преди .... години?

    Коментиран от #8

  • 2 Луд Камионджия

    67 9 Отговор
    А кой от реакторите в Козлодуй е Марсиански?
  • 3 Папуняк

    24 63 Отговор
    А така, най добре е тези от вестник "Сега" да попитат експерти да им обяснят какво се има предвид в документа а не да пискат първосигнано, че "Публикувано във факти.бг: Борисов се е съгласил ЕС да затвори изцяло АЕЦ "Козлодуй". Гулю, гулю, гулю.

    Коментиран от #13, #20, #81

  • 4 Ел Диабло

    82 6 Отговор
    Дериткова ,женицата с поглед на отявлен некромант
  • 5 Варна

    103 11 Отговор
    Решили са да ни умартвят. Без енергия, без предприятия, без рботна ръка и т.н. и т.н.
  • 6 БойкУ БурисоФ

    53 3 Отговор
    Който е срещу режима ми ще го изгоря...толкоз..
  • 7 Боко

    51 2 Отговор
    Данту Кирилов,секс символът на всички герпове по всички земни кълбета
  • 8 Вие не

    80 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    ... разбрахте ли че ни управляват лицемери. Родни или европейски няма значение. Всички обслужват интересите на едно малко малцинство и тук таме пуснат малко трохи на мнозинството от хората за да им създадат усещането, че някой се грижи за тях, но след това с т.н. "инфлация" всичко отново се връща при тях, но на народа му се казва, "ето виждате ли това е невидимата ръка на пазара, това нас не ни засяга".
  • 9 Антиклюкар

    6 18 Отговор
    Клюкарска работа.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 тримата глупаци

    53 7 Отговор
    В АЕЦ-а има ли други реактори, освен стари руски, че не разбрахме?
  • 12 пройчо

    38 4 Отговор
    Калинка Теменужка се пРажи в собствен сос и в потта на Тлъстото Баце,препило с кафета !

    Коментиран от #55

  • 13 Как?

    12 53 Отговор

    До коментар #3 от "Папуняк":

    Как да им го обясниш на червените, които гледат БСП тв и четат вестник Сега....Остава да дойдат на власт и да си припишат, че те са отменили затварянето на АЕЦ-а. Важното е провокация да има, фалшиви новини и да настройваш масите за бунт. Но когато пазят Нинова от протестиращите полицията е добра, а когато пазят някой друг е лоша....

    Коментиран от #15, #28

  • 14 Бачо Киро

    73 4 Отговор
    Хиновски ... Стига си разсъждавал ... Ако беше само за старите реактори, щеше да го пише ИЗРИЧНО. Няма "евентуално" и "би трябвало", когато става въпрос за официални документи ... Такива драсканици, които всеки да си интерпретира както иска, ги измъдрят само нашите тикви ... В документа ясно пише АЕЦ Козлодуй. Като си знаеш бастуните в управлението, няма какво да умуваш по въпроса ...

    Коментиран от #65

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тони Мигусмукаро

    51 1 Отговор
    Аха.."би трябвало" или"В официалния документ пише "извеждане от експлоатация на следните атомни електроцентрали", което създава внушението за цялостно затваряне на тези централи, а не на отделни техни реактори"..алоо другарю!?!

    Коментиран от #19, #26

  • 17 Абе ,

    61 4 Отговор
    В решението на ЕС ясно е казано : извеждане от експлоатация на следните ядрени ЦЕНТРАЛИ , а не на отделни блокове ! Какво има да умуват и да се оправдават разни пишман експерти !
  • 18 pbdan

    56 0 Отговор
    Това сега е работа на нашите високоплатени евродепутати. Да отидат където трябва и да зададат уточняващи въпроси. Слабаков да спре за малко парцуцата и тютюна и да оглави групата. Нека и те свършат нещо.
  • 19 Абе ,

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Тони Мигусмукаро":

    Ако знаех , че ще го напишеш това , нямаше да се хабя .

    Коментиран от #22

  • 20 Отвратен

    54 3 Отговор

    До коментар #3 от "Папуняк":

    Ти пак нищо не си разбрал троле! В крайна сметка този експерт не каза нищо конкретно. "Би трябвало" нас не ни топли. Къде е Борисов сега да излезе и да разясни какви договори е подписвал. Също така искаме да видим договора с очите си, защото не вярваме на осъдени лъжци!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тони Мигусмукаро

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "Абе ,":

    Да не ни обвинят че четем само заглавията!Наздраве!:)
  • 23 az #МУТРИ, ВЪН!

    25 1 Отговор
    И тоя е на заплата при мутрите!
  • 24 666

    26 0 Отговор
    То и това ни го представяха за демокрация и даридкова за демократка..., така е и с техните лъжи за Козлодуй....
  • 25 амисекей

    47 2 Отговор
    Браво на Бойко.Това са адекватни действия на истински политик.Спираме АЕЦ Козлодуй взимаме парите. После продаваме държавата на Великите сили взимаме трилионите и си гледаме кефа.Браво Бойко ти си велик. Само така. След теб и потоп.Е как да не гласуваш за тоя национален предател сега. Наистина е много лесно когато си прост и този го доказа.
  • 26 Бачо Киро

    36 1 Отговор

    До коментар #16 от "Тони Мигусмукаро":

    Въобще няма кво да го коментираме тоя бастун. Удължаването на експлоатацията на АЕЦ Козлодуй е от 2017 за 10 години. Демек 2027 няма да получи ново такова. Чисто и просто. Иначе тоя може да си дрънка за вероятно и евентуално ...

    Коментиран от #44

  • 27 гост

    21 1 Отговор
    Махайте го този, той е патологичен лъжец. Нушето му е казала да помага, че журналята са недоразбрали нещо и по този случай е цъфнал. Агента на научно техническото разузнаване на ДС - Хахаха. Обикновено долно ченге доносник - повечето от тия дето работеха за службите по линия на научно техническо разузнаване са покойници и не могат да те нарекът лъжец.
  • 28 Как ли

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Как?":

    Преди да напишеш тази глупост влизъш в гугъл, търсиш в немски, френски, австрийски списания, четеш и гордо казваш това е "фейк" а сега тъй като четеш инфо от агенция "ГЕП" не си интересен.
  • 29 Дедо

    26 1 Отговор
    Умник бою не се знае какво е подписал, докъто си е поръчвал торта
  • 30 Ааа да

    23 1 Отговор
    Ще го затворят и ще внасят ток от Турция и цената х 10. Те тогава ке си е.е майката. Ке седите н студено духате супата.
  • 31 любопитен

    18 1 Отговор
    Тоз от снимката , Хиновски , да каже директно - слабите и малките : Б-я , Сл-кия , Л-ва , трябва да изпълняват заповедите на силните и големите !
    Каква го усуква , не преде къделите на баба .
  • 32 Гост

    12 1 Отговор
    Интересното е , че не знаете ама излязохте с ГРЪМКО заглавие А?
  • 33 Борисов и Гешев са радост

    30 0 Отговор
    Думата на ТеменуШка и на Вожда са със стойността на многократно използван пре_зерватив. Моля покажете документ в които да пише черно на бяло че се извеждат от експлоатация само 1-4 блок (те не са ли изведени вече?). Ако заложим на “би трябвало”, аз пък казвам че Тулупа би трябвало да знае английски за да участва в разговорите, но на практика той.... има...ъъъъ....тортаааа....ъъъъ....Сахер!
  • 34 Азззззззззз

    22 0 Отговор
    Публикувайте документа.
  • 35 Ахахахах

    32 0 Отговор
    Никога ЕС не изпуска детайли. Щом е написано централа, значи централа! Ако пишеше блокове щеше да пише блокове! Просто тулупа Борисов се е нагушил с пачки като за последно! Ако това е така, няма да има време да ги харчи! Мисля си, че народът ни ще го изяде с парцалите! Не е нужно да каните някакви дървени философи, които да гадаят какво и как! Питайте директно ЕС. Но пак казвам. Там няма както при нас мисля едно, казвам друго...
  • 36 Потрес

    16 1 Отговор
    В Козлудуй питайте хората в централата. Те ще ви кажат какво е договорено.
  • 37 хахахаха

    19 0 Отговор
    Пак демагогия.Е нали затворихме лошите руски реактори дето си работят в другит държави де?Що не кажат за авариите в Канада и щатите?От пефектните им реактори?Да не се окаже,че трябва да затровир РАБОТЕЩИ реактори,за да купуваме ток или да купим почти работещи ама краварски като Фърчилата на картинката?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 В.В.П.

    10 3 Отговор
    ДЪРТИ ЧЕРВЕНИ ПОМИИ,Б.Б., СПАС,ЦВЕТАНОВ,,,СТАНАХА ЗА ДВА ДЕНА ПРОГРЕСИВНИ ДЯСНО ЦЕНТРИСТИ...И ТЪПИТЕ ИМ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ПОВЯРВАХА ЗА МИНУТА.....ДА ВИ ЕЕЕ И ГОЛТАЦИТЕ....РЕД Е ВТОРАТА ПЪРВА ПАРТИЯ ДА ПОЕМЕ КОРМИЛОТО....И РЕВИЗИЯ. ..ПЪЛНА НА ЗАЕМИТЕ И ФОНДОВЕТЕ....ЩЕ АХНЕТЕ ОТ КРАЖБИ И МИЗЕРИИ...100МЛД,ПОПИЛЯНИ...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Емо

    21 2 Отговор
    Активираха поредния герберастки бо клук да замазва гафовете на Ту лупа Еднокнижник.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 факти

    7 0 Отговор
    Ако ми блокирате още веднъж ip то и отвам вцАферацзавинаги
  • 44 БПФ

    19 2 Отговор

    До коментар #26 от "Бачо Киро":

    Всяко удължаване на експлоатацията ПРИНЦИПНО е за 10 години - това е стандартна процедура на МААЕ. Именно експертите от МААЕ казват, че 5 и 6 блок могат да работят до 45-а, 47-а година.
  • 45 ДядоСтою

    25 0 Отговор
    А ЗАЩО СЕ СПИРАТ РЕАКТОРИ САМО В ИЗТОЧНА ЕВРОПА.ЗАПАДНИТЕ АВАРИРАТ И ТЕКАТ НО НЕ ГИ СПИРАТ ЦЕЛ ДА СИ КУПИТЕ ТОК ОТ ЗАПАДА КОЩЕТЕ
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 бацо от БКП

    4 1 Отговор
    спирам да цъкам на тия статии и слагам адд блока щом ще ме блокирате
  • 50 Порно

    20 0 Отговор
    Що за простотия - би трябвало? Ако ставаше дума само за старите , щеше да го пише. Като са записали "централата" значи цялата централа. И тия пари дето ги дават , заникъде няма да стигнат. Демек да си платим въжето , дето ще ни бесят.
  • 51 Чичо Пенчо

    13 2 Отговор
    Аз нещо не мога да разбера великият Хинеков.
    Какво значи спрени са но не са изведени от експлоатация?
    Ако нещо не е изведено от експлоатация значи е в експлоатация.
    какво ни обяснява великият експерт ?
  • 52 Я... Я

    7 0 Отговор
    ТЕ БЕ ПОДЛОГО: СА РУСКИ А КОИ НЕ СА РУСКИ И ЗА БЕЛЕНЕ СА РУСКИ. КО ША ПРАИМ СЪС РУСКИТЕ РЕАКТОРИ КОИТО СТОЯТ ПОД ЕДНИ НАЙЛОНИ...
  • 53 Великия експерт явно е гербераст

    16 1 Отговор
    "Решението на Европейския съюз за АЕЦ "Козлодуй" касае само старите руски ядрени реактори". Кои стари руски реактори? Защо това не е обсъдено с парламента?. До кога тази куха тиква ще решава сам за съдбите на 7 милиона българи?.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 така е

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "пройчо":

    При тиквата са мазни,тлъсти мисирки!Еее,има и вид файтон.миризлива,захарийката-глисти въди!На края менди,балеринката Бикова,Гърнето....Фауна ...
  • 56 Минаващ

    1 7 Отговор

    До коментар #42 от "В.В.П.":

    Защо изобщо реакторите трябва да са руски.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Еремия

    16 2 Отговор
    Ясно е написано "изваждане на атомни електроцентали", не на някакви реактори. Позор! Национален предател е този, който е подписал това
  • 59 1982

    3 11 Отговор
    няма страшно всичко ще спрат и раздрънкания козлодуй дето аварира всеки месец и мариците дето пушат за световно стой та гледай те европейците трева пасат само пари да ни дават и ние да ги крадем

    Коментиран от #61

  • 60 Филип

    15 1 Отговор
    С всеки изминал ден краят на Шайката се приближава.
    Дано дойдат по-добри времена за този изстрадал български народ, вече 32 години, оплетен в пипалата на Мафията...
  • 61 ЕЙ КРАДЕЦ

    10 2 Отговор

    До коментар #59 от "1982":

    НИЕ ЛИ ГИ КРАДЕМ ПАРИТЕ ИЛИ БОЙКО , Я МУ ВИЖ ЧЕКМЕДЖЕТАТА

    Коментиран от #64

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Станко

    11 1 Отговор
    Правителството се е бетонирало! За нищо на света не желае да подаде оставка! Обзела ги е паника, как да скрият своите корупционни сделки, как да искарат още 8 месеца. Обяснява се колко е неподходящ момента, а истината е една:Колкото
    време се бави оставката, то това е ущърб на България! А симуланта и артиста Борисов беше разобличен от Елена Йончева. Чухме много добре как министър председателя на България говори с непристойно думи, за западни политици, как кове
    с непристойно изрази ликвидацията на определени
    хора. Е къде е българската прокуратура, къде се е скрила? Оставка на правителството на Борисов!
    Оставка на главния прокурор, Велико народно събрание и избори! Интересно защо немога да побликувам? Ясно не трябва да преча на властта!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Хасан

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бачо Киро":

    Добре дошъл в западния отбор ...не искат атомни специалисти а гастарбайтери в Европа

    Коментиран от #68

  • 66 незнайко

    13 0 Отговор
    Както ни накараха да затворим ЧЕТИРИ РЕАКТОРА , така сега ще ни накарат да затварим и ПЕТИ И ШЕСТИ !!! БЪЛГАРИЯ трябва да се унищожи по всякакъв начин защото е НЕ ТРЪН А БОДИЛ в очите на ЕП !!! На създателите на ЕС им трябват "послушковци" каквито сме ние. Да видим сега как ще реагира енергийното ни министерство ???
  • 67 Проблясък

    11 1 Отговор
    ,,По всяка вероятност" и ,,не би трябвало" не са думи на експерт ,а на гадателка.Звънете в Европейския съвет и питайте конкретно преди да сте свалили гащи предварително с надеждата,че ,,по всяка вероятност" и,, не би трябвало" да боли.
  • 68 Хасане

    8 0 Отговор

    До коментар #65 от "Хасан":

    Не си в "западния отбор", а си в западния обор. Овен за колене.
  • 69 Тома неверни

    3 0 Отговор
    Да бе да, щото ние сме неграмотни!
  • 70 123

    11 0 Отговор
    Хора, Българи! Аз съм от тези енергетици които ручахме жабетата през 2000-2006 година.И на нас ни хвърляха пепел в очите за да не виждаме как действат политиците Милко Ковачев и Миглена Кунева. Ние се борихме протестирахме организирахме акции из цялата страна. И какво от това. БЛОКОВЕ 1 до 4 Бяха спрени и изведени от експлоатация т.е. унищожени. Още тогава се съмнявахме , че някъде е записано "Спиране и извеждане от експлоатация на АЕЦ Козлодуй.И тогава ни лъжеха че се отнася само за блокове 1-4. Сега се потвърждава това. Европа не дава пари на вятъра.
    През 2011г или 2012г. пристигнаха специалисти от Унгарската АЕЦ ПАКШ да купуват резервни оборудване от демонтираното такова от 1-4 блок. Техният началник турбинен цех като видя какво вършиме се разплака и ни нарече престъпници. И ние бяхме точно такива. Защото позволихме това да се случи. Хора , народе български да не позволим това да стане. Да премахнем това корумпирано управление.

    Коментиран от #72

  • 71 и кво сега

    5 0 Отговор
    Може би става въпрос само за от 1-ви до 4-ти .. ...Може би дали е така..но кой ще ти каже;)))))
  • 72 Да но

    5 3 Отговор

    До коментар #70 от "123":

    Че е корумпирано това правителство ,спор няма.Но блоковете от 1до 4 бяха спрени от други,а не от Герб. И смяташ ли,че може да застанат хора в България начело на държавата,които да се опълчат на ЕС? Ами нали сме тотално зависими от ЕС. Унищожиха икономиката ни и сега сме на трохи от там. Ако не слушкаме няма трохи. Започват и санкциите ...И? Дай идея как България може да се измъкне от това положение в което е изпаднала?

    Коментиран от #75

  • 73 123

    4 2 Отговор
    А този "ЕКСПЕРТ" е толкова експерт , колкото аз съм ескимос.Той тогава енергично защитаваше малките блокове , колкото сега ги нарича стари "Руски реактори". Този експерт е срам за българските енергетици. Той е с тези който му плащат. Интересно ми е сега към коя партия ще се присламчи. Имам лошо предчуствие ,че подменил наколенките защото старите му са се протрили. Не му вярвайте на неговите "Експертни оценки"
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 123

    11 0 Отговор

    До коментар #72 от "Да но":

    Много просто! Необходим е политик който да удари по масата и да защити достойно интересите на България.Да вземем пример Унгария , Полша, Чехия и Словакия.Европа уважава смелите у честните личности който защитават интересите на държавата която представляват. Европа не се меси във вътрешните проблеми на всяка държава.

    Коментиран от #77

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 да но

    7 0 Отговор

    До коментар #75 от "123":

    Дано да си прав,но...ако ЕС са решили да закрият АЕЦ който и да удря по масата...е все тая. Грешиш като смяташ,че ЕС не се меси във вътрешни работи.Меси се и още как! Меркел участва във всички икономически процеси в страните членки .Меркел ,защото Германия командва в Брюксел.
    Мислиш,че е случайно това,че в България изклаха и прасета и агнета и пилета и всичко?? Няма нищо случайно .
  • 78 Велин

    8 0 Отговор
    А тези, които не са руски ще ги спират ли!?!? И кои не са руски!?!?
  • 79 Грейс

    10 0 Отговор
    Тъй де тъй само 3 и 4 енерхоблок, що пък да не им е.....м майката като на 2 и 3, за 22 милиарда, а след 27 г боже пази българите, защото електтикатс както казваше баба ми ще е непосилна. Даже и дискотека няма да е България, а тъмна пустиня. Благодарим ти Боко.
  • 80 Винету

    9 0 Отговор
    Г-н Хиновски,не вярвайте на премиера ! Ние (недоволните)не сме прости,не сме толупи или мисирки ,нито пък калинки. Четем правилно документите и разбираме какво пише там. А там пише за централата,а не за определени реактори.
    Ако купувате къща за какво ще платите по договор,за цялата къща или за вторият етаж "евентуално" или "може би"?
  • 81 Гулю

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Папуняк":

    Документа къде е?Хиновски казва,че не става ясно за кои блокове иде реч!Гулю!
  • 82 ПОМНИТЕ ЛИ

    2 0 Отговор
    РЕШЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЗАТВОР ЗА ПРЕДАТЕЛЯ НАЗНАЧИЛ ПРЪМОВА ЗА МИНИСТЪР
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ПРЕДАТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ

    1 0 Отговор
    Прeз 2011г или 2012г. приcтигнaхa cпeциaлиcти oт Унгaрcкaтa AEЦ ПAКШ дa купувaт рeзeрвни oбoрудвaнe oт дeмoнтирaнoтo тaкoвa oт 1-4 блoк. Тeхният нaчaлник турбинeн цeх кaтo видя кaквo вършимe ce рaзплaкa и ни нaрeчe прecтъпници. И ниe бяхмe тoчнo тaкивa. Зaщoтo пoзвoлихмe тoвa дa ce cлучи. Хoрa , нaрoдe бългaрcки дa нe пoзвoлим тoвa дa cтaнe. Дa прeмaхнeм тoвa кoрумпирaнo упрaвлeниe.
  • 85 ГЕРБ СА ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ

    1 0 Отговор
    Cимeoн Дянкoв
    Финaнcoвият миниcтър кoмeнтирa икoнoмичecкoтo пoлoжeниe нa Гърция
    Cлeд 5 г. Гърция щe изглeждa кaтo Бългaрия, зaщoтo в мoмeнтa пoлoжeниeтo тaм e трaгичнo"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове