Last news in Fakti

28 Юли, 2020 09:25 2 847 32

Манолова: Мерките на Борисов са подарък за рождения ден на Пеевски

  • мая манолова-
  • мерки-
  • криза-
  • коронавирус-
  • мазнинка

Под 2% от малките фирми са получили грантове между 3 и 10 хил. лева

Манолова: Мерките на Борисов са подарък за рождения ден на Пеевски - 1
Снимка: Фейсбук

Апетитното парче от тортата на Борисов ще отиде за строителните фирми, близки до Пеевски и до приятелския кръг на Борисов, в това число и фирмата, която строи „стената" на Алепу. До бизнеса няма да стигне нищо, освен подаръците за приятелския кръг на Борисов. Обявените от Борисов социално-икономически мерки са прах в очите на хората.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова по повод обявените от премиера Бойко Борисов днес социално-икономически мерки.

Приближените до Борисов и Пеевски фирми ще вземат 355 млн. лв. за строителството на магистралите „Хемус", „Струма", „Европа", за Южната дъга и за пътя Ботевград-Мездра. За голяма част от това строителство е имало европейски пари, а за пенсионерите ще има по 50 лв. допълнително, допълни Манолова.

На есен ще има гладни бунтове, ако не бъдат предприети истински мерки. Към протестите за върховенство на правото, срещу корупцията и за справедливост, които подкрепяме и в които участваме сега, на есен ще има социален взрив, защото мерките са прах в очите на хората. Парите няма да стигнат до обикновените хора. Отново се хвърлят подаяния в опит да се намали силата на протестната вълна, категорична е Манолова.

Мерките са закъснели и не решават проблема на нито един български граждани. Те няма да изгасят пожара на протеста. Нямаме нужда от пожарникар. Борисов, както хората от протеста искат, е време да си подаде оставката заедно с главния прокурор, с генералния директор на БНТ, с ЦИК и с останалите институции, които паразитират на гърба на българския народ, заяви Манолова.

Еднократните добавки по 50 лв. на пенсионерите за три месеца са подаяние. Беше редно за 11 г. управление пенсиите да са преизчислени, така че възрастните хора да имат достоен живот, а не да се чудят как да свържат двата края и сега да ги залъгват с по 50 лв., допълни тя.

Хората на първа линия заслужават да бъдат подкрепени, но този път парите да се раздадат справедливо, а не да се всява раздор между тях с начина, по който Борисов спестява тези 1000 лв., каза Манолова.

Борисов е лично отговорен за проваления туристически сезон. В средата на сезона той се сети, че браншът е не просто в криза, а че е пред фалит. Пълен провал е опитът за подкрепа в областта на туризма. Борисов остави фирмите и заетите в бранша да се оправят сами, а тези фирми дават около 15% от БВП, посочи тя.

Борисов е изключил от мерките редица браншове, с което ги настройва едни срещу други. Това е позорно поведение. Парламентът трябваше да реши как да се похарчат тези близо 2 млрд. лв. от българския държавен бюджет. Те трябва да се похарчат публично и прозрачно и народните представители да носят отговорност за това, допълни председателят на "Изправи се.БГ".

Манолова подчерта, че под 2% от малките фирми са получили грантове между 3 и 10 хил. лв., около 6% от фирмите са се възползвали от мярката 60/40. Мярката за средните и големите фирми с грантовете между 30 и 150 хил. лв. е стартирала на 10 юли и още не са подадени документи, обясни тя.

Манолова припомни, че през май от „Изправи се.БГ" обявиха и предложиха 19 мерки за 19 месеца за възстановяване на икономиката и връщане на хората на работа.

Предложихме мерки, с които да се подкрепи гръбнакът на българската икономика – малките и средните фирми чрез създаване на заетост. Предложихме мерки за сезонните работници, за семейните стопанства, за пенсионерите, за децата, за образованието. Тези мерки бяха възможни в рамките на бюджета на държавата, подчерта председателят на Гражданската платформа.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е нали са фет бро

    40 17 Отговор
    Цялото царуване на Другаря Борисов е подарък за брат му Шиши !

    Коментиран от #19, #31

  • 2 херпес

    23 24 Отговор
    я тая тука бе...аз мислех че е пила вода от Марица. Дааа...явно е преживяла...
  • 3 глоги

    24 13 Отговор
    ПредседателКАТА на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова:" Aпeтитнoтo пaрчe oт тoртaтa нa Бoриcoв щe oтидe зa cтрoитeлнитe фирми, близки дo Пeeвcки и дo приятeлcкия кръг нa Бoриcoв, в тoвa чиcлo и фирмaтa, кoятo cтрoи „cтeнaтa" нa Aлeпу. "
    ПРАВА СИ МАЙЧЕ! СТАНИ МАЙКА НА НАЦИЯТА!

    Коментиран от #8

  • 4 ттт

    28 12 Отговор
    По 50 лв. за пенсионерите за 2 месеца е подигравка. Третият месец са коледните добавки, а не помощ за пенсионерите. Никаква социална политика НЕ е заложена в тази програма уж за справяне с кризата. Депутатите вдигнаха ли си заплатите? Нещо се мълчи.

    Коментиран от #17

  • 5 Бойко Еврата

    21 12 Отговор
    Чекмеджетата ни с Делян се пълнят добре, спете спокойно евроовце!
  • 6 Сделано в СССР

    17 9 Отговор
    Ето така ни управлява 30 г. съветската мафия на Д(п)С . Срещу всяка свиня противопоставя плевел . Кого да избереш - свиня или плевел ? Избираш свинята с надежда, че има наяждане, докато плевела изсмуква всички жизнени сили около него.
  • 7 Бонговец

    18 16 Отговор
    Абе другарке,тия мерки дето ги плямпаш, що не ги взехте,когато бяхте 20 години на власт? Не ви вярваме! Заменка ,проста и алчна тиква за гнусни червени милиардери няма да допуснем! Оставка на Борисов!-Забрана на всички партии участващи във властта от 1989г .Това искаме ние,Народа!

    Коментиран от #9, #25

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А е, господинчо,

    9 16 Отговор

    До коментар #7 от "Бонговец":

    кризата с корона вируса е през тази година и е предизвикана от неадекватни те действия на НОЩ и правителството. Троле.

    Коментиран от #21

  • 10 Бай бай

    11 2 Отговор
    Предложихме ти да си седиш на стола!!! Ама ти па да слушаш тези с парите и виж какво стана!!! Сега искаш всички да се "изправят" от столовете, защото ти се прецака!!!
  • 11 месара

    11 3 Отговор
    “независимата” кажи по кой нов мъж линееш , а той не те отразява !
  • 12 горкият Ангел

    14 9 Отговор
    Хем куха ,хем (ултра) шавлива лейка е пчеличката Мая ,толкова години не можа да се намери кой да запуши ненаситните и уста и "слива" !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бесен

    15 7 Отговор
    Найстина ли е руса или си е глупава ?
  • 16 Дон Куран

    22 2 Отговор
    Я кажи КОЙ предложи свинята за шеф на ДАНС? Не се прави на девица
  • 17 чичо

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "ттт":

    Има лесно.Щом ги разбираш нещата,правиш партийка,печелиш избори и раздаваш,примерно, по 5000 хиляди-извинявай ако те подценявам.
  • 18 обява

    14 4 Отговор
    Продава се евтино (даже - без пари) - спаружена ,миризлва кюстендилска слива. За контакти : А. Найденов
  • 19 Гост

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Е нали са фет бро":

    А на онзи "манекен" с Ицо Иванов,как да му казваме,"Прасчо ли,че май е по-дебел и от "Шиши".
  • 20 Брат Галев

    16 3 Отговор
    Сестро не се напъвай,да не получиш политически аборт.Те хората ясно казаха,че и Галевица и крушовска биволица не искат,ти какво не разбра?
  • 21 Бонговец

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "А е, господинчо,":

    абе Господинчо, има ли близо до вас железарски магазин? Ако да,припкай бързо,купи си едно лексотанче,изпий го и си лягай....
  • 22 ПчеличкатаМая

    5 7 Отговор
    На "тортата" на бокича пчели не кацат, само мухи.
  • 23 Мая Манолова

    11 3 Отговор
    Аз предлагам (като най подходящ) за Председател на ДАНС - народният представител от ДПС г-н Дилян Пеевски .... ???!!!
  • 24 Тъпото

    13 4 Отговор
    Тази още ли коментира!Безсрамница
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гошко

    5 13 Отговор
    Плюете Мая Манолова без дори да сте прочели статията. Прочетете я и кажете че казаното от Манолова не е вярно. Или за троловете не е важно какво казва даден човек. За троловете , не си ли от ГЕРБ си лош човек. Дано се задавите със стотинките , които ви плащат за троленето.

    Коментиран от #29

  • 27 Курвата Манолова

    9 4 Отговор
    Отдавна съм вдигнала мерника на Борисов,рано или късно ще му лапна шпека.
  • 28 ГОСТ 1

    8 1 Отговор
    За последен път пиша за тая никаквица Манолова с призив като видите името и прескачайте статията.Тя не заслужава да и се обръща никакво внимание.
  • 29 ГОСТ 1

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гошко":

    Що тъй ба Гошка?
  • 30 Аве Адолф Хайллллл

    2 0 Отговор
    Горката , кой ли я помни вече , кой ли иска да знае за нея .......
  • 31 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Е нали са фет бро":

    Та мая Галева на ли гласува за пеевски за шеф на данс /с пази къса памет за нищо не ставаш
  • 32 Петрова

    0 0 Отговор
    Нищо не се разбира каква ще бъде сумата която трябва да получат личните асистенти и от кой месец, редовно и навреме да да се изплащат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове