Last news in Fakti

29 Юли, 2020 09:07 3 054 16

Терзийски: За Росенец има политически и полицейски прочит

  • христо терзийски-
  • росенец-
  • протести

Новият вътрешен министър със странен прочит на закона

Терзийски: За Росенец има политически и полицейски прочит - 1
Стоп кадър: Нова ТВ

Взимаме мерки да не се стига до подобни ситуации, но снощи за първи път се блокира кръстовището на Софийския университет. Ако знаехме предварително, нямаше да има коли там, щяхме да ги спрем. Нека тези, които протестират да спазват правата и на останалите граждани.Това заяви пред "Здравей, България" по "Нова телевизия" вътрешният министър Христо Терзийски.

Той благодари специално на трима полицаи, които всяка вечер са на протестите, ръководят униформените и не допускат проливането на кръв. Това са Николай Николов от СПС, Тони Тодоров и Свтльо Вълков. "Ако имахме организатор, който спазва закона и обясни какво ще направи, ние ще знаем намеренията му", допълни той.

На въпрос как и защо е приел да е министър, Терзийски заяви, че работата му като полицай го е научила да взима бързи решения. "След разговори с Младен Маринов, с който сме колеги и приятели и уважавам като професионалист и човек, и с г-н Борисов, не съм се и много колебал. Защото знам, че системата е работеща. Благодаря на всички, които работят в нея", заяви той и допълни, че за една нощ е взел решението да приеме министерския пост. "Не съм влязъл в ролята на политик, все още не съм политик", каза още той. На въпрос ще се върне ли да работи по някакъв начин в МВР Младен Маринов, Терзийски заяви, че няма как това да се случи. Същото се отнасяло и за него самия.

На въпрос как ще коментира мотива изтъкнат от Борисов за освобождаване на Маринов от поста-че координатори имали съмнения, че е свързан по някакъв начин с ДПС и Делян Пеевски, Терзийски отсече, че няма такава информация, а това са внушения и отказа да коментира. "С Младен Маринов толкова години се познаваме, знам неговото семейство, той е професионалист. Не мога да коментирам тези твърдения", заяви той.

"За Росенец има политически и полицесйки прочит. Още предния ден с полицията в Бургас планирахме какви мерки трябва да вземем, къде да застанем, кой е организатора. Това не е площад "Батенберг", не са сгради, които по лесен начин можем да обезпечим, така че ако има ескалация или агресия, може да се пресече. Ние не можем да забраним на граждани да се придвижват свободно, когато не се налага. В деня на провеждането на протестите ясно се видя, че има две групи граждани. Не намирам сериозни грешки при нашите полицейски действия. Към края на този протест не беше мирно и тихо, имаше доста обидни реплики от едната страна към другата", обясни МВР-шефът. Той допълни, че кметът както в случая Димитър Николов имал право да дава разпореждания на територията на неговата община, но полицията има последната дума и тя е тази, която носи отговорност да не пострада някой. 


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    30 1 Отговор
    Не става

    Коментиран от #3

  • 2 1234

    37 1 Отговор
    една калинка сменя друга, тази смяна на министри е пунта мара

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Новини

    0 12 Отговор

    До коментар #1 от "Све":

    Ще стане ще стане 🤪
  • 4 Новини

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    А обясни за Пунта мара значение, превод
  • 5 Тъпо тролче

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Да, но най-интересното е, че всяка предишна калинка си била свършила прекрасно работата, и я сменяли само подозрения, а не за установени нередности!! Ама то в България корупция по високите етажи на властта явно няма!!!
  • 6 chi

    13 0 Отговор
    Не се правете на утрепани и дайте имената на биячите? Обществото има право да знае!
  • 7 Анализаторр

    17 0 Отговор
    Политически прочит в смисъл – как да не развалим рахатлъка на почетния председател! Полицейски в смисъл – как да спрем гражданите да не ходят на плажа на почетния председател който не е негов.
  • 8 Лекар БГ

    16 0 Отговор
    Прочитът е само един.От години Ахмед Доган е недосегаем и над Закона.Над прокурори,съдии и НАП.Пеевски-още повече. Той ръководи държавата.
    Споменава имената на трима достойни полицаи.
    Браво на тях и на другите им достойни колеги.А кои са поименно побойниците?!
    И защо след полицейският произвол,Главсекът на МВР е още на длъжност?!
  • 9 Българина

    9 0 Отговор
    Терзийски: За Росенец има политически и полицейски прочит.......Ще има и масов ПРОЧИТ на "Винету".
  • 10 долу шайката на бокои доган

    14 0 Отговор
    Терзийски, какво пише тук, бре, „компетентнико“?!

    „ГДБОП

    КОРУПЦИЯ И ИЗПИРАНЕ НА ПАРИ

    Отдел „Корупция и изпиране на пари“ при ГДБОП-МВР осъществява оперативно-издирвателна дейност съгласно чл. 8 от ЗМВР по отношение на организирана престъпна дейност, с цел:

    Разкриване, предотвратяване и пресичане на престъпления и други нарушения на длъжностни лица от висшите етажи на властта, съдебната, държавна и местна власт;
    Разкриване, предотвратяване и пресичане на престъпления, изразяващи се в изпиране на пари и измами с фондове на Европейския съюз, както и такива с цел издирване и проследяване на имущества и капитали, придобити от престъпления.
    Отделът взаимодейства и извършва координирани действия и мероприятия с други специализирани български и чужди структури за противодействие на корупцията.“

    МВР, РЕСПЕКТИВНО ГДБОП, СА ДЛЪЖНИ МОМЕНТАЛНО ДА СЕ СЕЗИРАТ И ДА ЗАПОЧНАТ ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОВЕРКА С ВСИЧКИ ОПЕРАТИВНИ МЕТОДИ!!!

    И ЗАТОВА НЕ ТРЯБВА НИКАКВО РАЗРЕШЕНИЕ ОТ НИКОГО!!!

    Коментиран от #14

  • 11 Лост

    11 1 Отговор
    Като има различен прочит кажи тогава :Беше ли в Росенец,смяташ ли за правилни действията на полицията,ако не са били правилни,а т не си се си реагирал го отнесе шефа на полицията в Бургас, не се ли чувстваш съучастник?
  • 12 Бе, що ....?

    10 0 Отговор
    ''Нека тези, които протестират да спазват правата и на останалите граждани'', вкл. и на управляващите. Значи, нямаме нищо против да си протестирате колкото искате, стига да е тихичко и възпитано и ако може да е на някоя поляна извън града:-) Ха, ха! Докато не стане като във Франция, такива мазници ще ни обясняват по какъв начин да ги сваляме от власт.
  • 13 Чочо

    8 0 Отговор
    Поредното доказателство че полицията не е деполитизирана както е по закон!
  • 14 Някой си

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "долу шайката на бокои доган":

    Ти па къде отпраши чак...кво противодействие на корупсията бе, такава няма. И поради липса на работа, ГДБОП заработва каше от търговия с наркотици и закрила над наркотрафиканти...щели да борят корупсията. Мале, малеее..има ли още наивници като тебе..явно -да.Въобще МВР-то добре си изкарват-Гранична полиция заработва от трафик на мигранти...Охранителна- докарват допълнителни от закрила на проститутки, почти всички клубове се стопанисват от ''бивши'' полицаи''( доколкото има бивши такива)...Кат-аджийчетата търгуват с информация къде са скритите камери и постове, всъщност направо рекетират най-нагло хората по пътищата. За биячите, пардон - за масажистите да споменавам ли. Абе , изобщо-веселба голяма е в МВР....
  • 15 оня

    2 0 Отговор
    Тиквуций как целува ръка на ман.гала:))
    http://bogolubie.blog.bg/drugi/2014/08/04/general-borisov-celuva-ryka-na-dogan.1286793
  • 16 Брайсън ДеШамбо

    0 0 Отговор
    Поредният целувач на един тиквен ЗАДник ! Заради таквиз слуги , вожда Б. не е ползвал тоалетна хартия от години !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове