30 Юли, 2020 13:54, обновена 30 Юли, 2020 14:08 9 992 292

Конституционният съд: Президентът не може да бъде разследван, обвиняван или подслушван

  • конституционен съд-
  • президент-
  • главен прокурор-
  • прокуратура-
  • специализирана прокуратура-
  • иван гешев

Πитaниятa на главния прокурор Иван Гешев бяха oтпpaвeни в нaчaлoтo нa гoдинaтa, когaтo от пресцентъра на прокуратурата публикуваха зaпиcи oт СРС c „предполагаемото yчacтиe“ нa държавния глава Румeн Paдeв

Конституционният съд: Президентът не може да бъде разследван, обвиняван или подслушван - 1
Снимка: Конституционен съд

Конституционният съд взе единодушно решение по Дело 1 от 2020 година. Конституционните съдии са категорични – докато са на постовете си, президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат обект на извънпроцесуални и процесуални действия, свързани с реализиране на наказателна репресия. Те не могат да бъдат обект на проверки и разследвания, не могат да им се повдигат обвинения, не могат да бъдат подслушвани, следени и изобщо да се прилагат специални разузнавателни средства спрямо тях, сочи решението по Дело 1, публикувано на страницата на Конституционния съд.

Дeлo 1 e пo исканeтo нa глaвния прокурор Ивaн Гeшeв зa тълкувaнe нa чл. 103 oт оснoвния закон, cвъpзaн c имyнитeтa нa президeнтa и нa вицeпрезидeнтa. Πитaниятa бяха oтпpaвeни в нaчaлoтo нa гoдинaтa, когaтo от пресцентъра на прокуратурата публикуваха зaпиcи oт СРС c „предполагаемото yчacтиe“ нa президeнтa Румeн Paдeв, припомня правният портал "Де факто". Действието на държавното обвинение дoйдe и насред зaпoчнaтитe oт дъpжaвния глaвa консултaции зa конcтитyциoнни промeни, включително и за прокуратурата.

Ето какво пишат от КС:

1. По въпрос първи от тълкувателното питане - Припокрива ли се по съдържание понятието „държавна измяна", използвано в чл. 103, ал. 1 от Конституцията, с престъпленията, визирани в Глава първа "Престъпления против Републиката", Раздел I "Измяна" от Особената част на Наказателния кодекс ?

Съдържанието на понятието „държавна измяна" по чл. 103, ал. 1 от Конституцията не е тъждествено със съдържанието на понятието „измяна" по смисъла на Раздел I, Глава първа от Особената част на Наказателния кодекс. Като „държавна измяна" следва да бъдат разбирани и други престъпления против Републиката, които държавният глава би могъл да осъществи при изпълнение на конституционно възложените му функции.

2. По втори въпрос от тълкувателното питане - Каква е разликата между използваните в чл. 103, ал. 1 от Конституцията понятия „държавна измяна" и „нарушение на Конституцията" като основания за ангажиране на отговорността на президента и вицепрезидента за действия, извършени при изпълнение на техните функции ?

Понятието „държавна измяна" винаги изисква осъществяването на съставомерна престъпна дейност против Републиката.

Понятието „нарушение на Конституцията" обхваща нарушения при изпълнение на функциите на президента или вицепрезидента, които нямат престъпен характер, както и такива, които са съставомерни деяния.     

Конкретната преценка, дали „държавна измяна“ или „нарушение на Конституцията“ обосновават отговорност на президента или вицепрезидента се прави единствено от Народното събрание, което  само̀  решава дали да повдигне обвинение и след това - от Конституционния съд, когато упражнява правомощието си по чл.103, ал.3 от Конституцията.

3. По трети въпрос от тълкувателното питане - Понятията „държавна измяна" и „нарушение на Конституцията", използвани в чл. 103, ал. 1 от Конституцията, включват ли в съдържанието си и извършване на престъпления извън съставите на Глава първа "Престъпления против Републиката " от Наказателния кодекс ?

Понятието „държавна измяна“ не включва в съдържанието си извършване на престъпление извън съставите на престъпленията против Републиката.

Понятието „нарушение на Конституцията“ може да включва в съдържанието си и извършване на нарушения, които са престъпления, но различни от престъпленията против Републиката.

4. По четвърти въпрос от тълкувателното питане  -  Изразът „не може да бъде възбудено наказателно преследване", използван в чл. 103, ал. 4 от Конституцията, ограничава ли се само до действия с процесуален характер?

Възбуждането на наказателно преследване е дейност на органите на досъдебното производство по формулиране на твърдение срещу конкретно лице, че е извършило конкретно престъпление.

Изразът „не може да бъде възбудено наказателно преследване“, използван в чл. 103, ал. 4 от Конституцията означава, че срещу президента и вицепрезидента не могат да бъдат извършвани действия с процесуален и извънпроцесуален характер, които могат да доведат до реализиране на наказателна отговорност и които пряко засягат техните лични права и свободи.

5. По въпрос пети от тълкувателното питане - Изразът „не може да бъде възбудено наказателно преследване", използван в чл. 103, ал. 4 от Конституцията, включва ли забрана да бъде образувано наказателно производство, когато се открият данни за евентуална престъпна дейност на президента и вицепрезидента ?

При откриване на данни за престъпна дейност на президента или вицепрезидента забраната да бъде възбудено наказателно преследване не препятства започването на наказателно производство.

6. По шести въпрос от тълкувателното питане -  Изразът „не може да бъде възбудено наказателно преследване", използван в чл. 103, ал. 4 от Конституцията, означава ли забрана за извършване на действия с процесуален характер по вече образувано наказателно производство, по което се разкрият данни за престъпна дейност на президента или вицепрезидента?

По вече образувано наказателно производство имунитетът на президента и на вицепрезидента изключва извършването на такива процесуални действия, които са насочени срещу тях  и пряко засягат техни лични права и свободи.

Други действия по разследването могат да бъдат извършвани без ограничение.

Решението е прието единодушно.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 87 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 доктора

    49 355 Отговор
    Отърва брадавиците фигуранта, сега вече е всесилен и неприкосновен. Може да яхне метлата и дай, дай.

    Коментиран от #32, #135, #194, #203, #209, #231, #256, #281

  • 4 Може,може

    54 298 Отговор
    като изтече мандата,всичко може,защото ще е господин никой

    Коментиран от #26, #37, #158, #243

  • 5 Олег от Минск

    27 201 Отговор
    Според вас кое е най-доброто за нас Европейския съюз или Съюза Руска Федерация и Република Беларус 🤔🤔🤔

    Коментиран от #171, #179, #183

  • 6 да бе

    383 39 Отговор
    Гешев е нарушил закона тогава,кво правим?!!?

    Коментиран от #58, #228

  • 7 Бай Георги

    326 34 Отговор
    Aко нямаше протести,решението щеше да бъде друго.Кол ко си жалък Гешев?
  • 8 Америка

    37 170 Отговор
    Какво казва конституцията на САЩ за импийчмънта?

    Американски президент може да бъде обвинен за държавна измяна, подкуп или други престъпления, съгласно Конституцията на САЩ.

    Коментиран от #57, #140

  • 9 мъка

    312 26 Отговор
    Ами сега??? Президента не може да бъде подслушван , кой ще поеме отговорността???

    Коментиран от #23

  • 10 доктора

    132 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гизем от Варна":

    Най-вероятно защото е диктатура на Ердоган, а населението са си мюсли тулупи.

    Коментиран от #20

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тото Кратуно

    317 49 Отговор
    Президентът Радев е най- достойният политик в България. Гешев да спре с глупостите и да започне да разследва Борисов защото търпението на народа се изчерпва!!!

    Коментиран от #76

  • 13 Doni Brasko

    181 13 Отговор
    Това е вече е изрично за всички завършили Симеоново. защото там Конституционното право е слабо задтъпено
  • 14 Севгин

    15 130 Отговор
    ЖАЛКО

    Коментиран от #266

  • 15 Грейс

    240 21 Отговор
    Каскетов на това се казва среден пръст! Мъка, каскетов, голяма мъка. Заръката е аут. Малииий Боко се прее... ба с тебе.

    Коментиран от #271

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПЕЕВ

    45 175 Отговор
    ЗНАЧИ КУХИЯ МОЖЕ ДА СИ ИЗДАВА ТАЙНИ НА РУСИЯ БЕЗ ДА МОЖЕ ДА ГО ДОКОСНАТ.

    Коментиран от #201

  • 18 РЪМПЕЗИ

    218 31 Отговор
    ЗНАЕХ СИ, ЧЕ ГЕШЕВ ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ...НОРМАЛНО ЗА УМСТВЕНИЯТ МУ КАПАЦИТЕТ...ХОДИ СЕГА ДА ИСКАШ ИЗВИНЕНИЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА СЪС СВАЛЕН КАСКЕТ И МИРНО...ТАКА Е СВИКНАЛ ДА СТОЯТ ПРЕД НЕГО РАДЕВ....
  • 19 И да се изнасят записи

    119 11 Отговор
    В публичното прастранство с цел политическа манипулация с цел.
  • 20 Севгин

    14 76 Отговор

    До коментар #10 от "доктора":

    Бъди си беден български християнин тогава девета дупка на кавала никой не те бръсне за нищо да не говорим пък за чужбина там мнението за бугарите е по-ниско от това за африканците хахахах

    Коментиран от #78, #253

  • 21 Станю

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гизем от Варна":

    В някои отношения е така! В други си имат и кусури!
  • 22 Ужаст

    143 20 Отговор
    ГешеФ гризна дръвцето
  • 23 доктора

    29 97 Отговор

    До коментар #9 от "мъка":

    Президента не е бил подслушван, беше запис на новия шеф на ВВС, който го предупреждаваше че се рови около далаверите на любовницата.

    Коментиран от #55, #65, #204

  • 24 Гошко

    119 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гизем от Варна":

    Не сравнявай магаре с кон. Кажи защо Румъния и Гърция са по добре от нас. Ще ти подскажа , едните протестират и си отстояват правата ЗВЕРСКИ. ДРУГИТЕ ПРОСТО СИ ИЗБРАХА КЬОВЕШИ.
  • 25 Някой си

    143 18 Отговор
    Гешев, първо оставка и после се връщай в първи клас да учиш право при Бай Ставри!
  • 26 Asdfg

    110 21 Отговор

    До коментар #4 от "Може,може":

    Льльо, льльо, Президент Радев ще е пак Прездент бре МУНЧО!
  • 27 Борисов

    81 16 Отговор
    Ту да се е.. в главата проста, сега можеше аз да съм президент.
  • 28 Еееее

    115 18 Отговор
    Една хубава новина.Само се питаме,ако не бяха протестите пак същото становище ли ще имат? Гешев-АМИ СЕГА?
  • 29 Внимание!

    108 14 Отговор
    Каскети долу, ходоом марш!

    Коментиран от #234

  • 30 Отдай свою жопу

    3 28 Отговор

    До коментар #16 от "😔😔😔😔😔":

    и накопиш денег ;))))
  • 31 Да ааааааааааааааааааа

    32 102 Отговор
    АБЕ НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НЕДОСЕГАЕМ СЕ ОКАЗА, МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА И НИЩО ,МОЖЕ ДА СИ ВКАРА ВСИЧКИТЕ ДОНОСНИЦИ ОТ ДС В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО. БРАВО, ЧУДЕСНО! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #70

  • 32 Койчо

    93 16 Отговор

    До коментар #3 от "доктора":

    Да ей ся ви се е. А мамата герберска.
  • 33 Asdfg

    104 15 Отговор
    Гешев, спиш ли? Спинкай, спинкай! Гешев, къде е Ритона?
  • 34 Българин

    97 16 Отговор
    Това е известно на всеки,само не и на престъпника Бойко Борисов и сол ташака му Гешев!

    Оставка
  • 35 Група антикомунисти

    37 85 Отговор
    Значи по логиката на конституционния съд Радев спокойно може да стане руски гражданин и да продължи да изпълнява длъжността президент на Република България, а по-натам дори да покани и руски войски в България и затова не може да бъде разследван?? Нещо сте се объркали от коронавируса?? А ако получи инфаркт какви точки има в закона??

    Коментиран от #47, #51, #52, #62, #95

  • 36 Каскетю

    69 15 Отговор
    Оставка за бою и затвор
  • 37 Никой

    21 5 Отговор

    До коментар #4 от "Може,може":

    Е плевнека щот всичко до бою става никой за две три лета
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Група антикомунисти

    28 78 Отговор
    На Бойко никога няма да му разрешим да си подаде оставката защото ви прави бесни вас комунистите! Вие бснеете само като го видите по новините и като му чуете гласа, а като го видите в джипа из строежите на България направо се озлобявате и от вас "излиза електричество" от беснеенето ви! Това, че вие комунистите беснеете ни доставя огромно, страхотно удоволствие и се изпълваме с адреналин! Спокойно може да се приготвите за протести поне до 2035 година! Повече оставки няма да има!

    Коментиран от #49, #53

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Българин

    87 19 Отговор
    Президентът не досегаем ,а Бойко и Гешев си правят каквото си искат !
    Е как стават тия работи в Бъргария ?
    Оставка на Гешев и престъпника Бойко!
  • 42 Бурканбанк

    67 7 Отговор
    Я виж ти! "Братиньото" взе поне едно правилно решения в жалкия си животец!
  • 43 Славков

    22 56 Отговор
    ЗАГЛАВИЕТО Е ПОДВЕЖДАЩО И МАНИПУЛИРАЩО, ДРУГАРИ ОТ..ФАКТИ!!!
    БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ДОПИТАТЕ ДО ЮРИСТ(АКО РАЗПОЛАГАТЕ) , ПРЕДИ ДА ПУБЛИКУВАТЕ МАНИПУЛАТИВНИ И НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ!!
    ДОПИТАЙТЕ СЕ ДО КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ ЗА ДА НЕ ИЗПАДАТЕ В КОМИЧНИ СИТУАЦИИ!
    СЛАВКОВ

    Коментиран от #75

  • 44 дело 1

    44 2 Отговор
    дело 1
    много работа... тази година изтече... те още са на Дело 1
  • 45 Не можа Бойко

    86 16 Отговор
    Всички политолози, 90% от телевизии и медии не смеят да кажат и дума срещу кражбите от държавни поръчки и мафията, само един Радев говори за корупцията и Боко е недоволен.
  • 46 Оуууу

    21 67 Отговор
    ОСТАВКА РАДЕВ! !!!!!!!!
  • 47 Asdfg

    47 9 Отговор

    До коментар #35 от "Група антикомунисти":

    Ххаххахахахахаха, ти си СМЕШНИК! ...”да покани руски войски...” Сменяй дилъра! Спешно! Може само майка ти да покани!
  • 48 бай Пенчо

    74 13 Отговор
    герберастките тролове сега ще останат без заплата за това,че конституционния съд не се влияе от тях...по същия начин и хората от народа не им обръщат внимание...Оставка на Гешев и Борисов...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Оуууу

    20 62 Отговор
    ОСТАВКА РАДЕВ! !!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #102

  • 51 Doni Brasko

    46 8 Отговор

    До коментар #35 от "Група антикомунисти":

    Това може да го направиш ти, но за радост не си президент, а обикновен ТРОЛ.
  • 52 ПАТРИОТ

    63 13 Отговор

    До коментар #35 от "Група антикомунисти":

    Следвайки логиката на конституционния съд Радев трябва да уволни и прати директно в панделата Борисов и Гешев а всички останали от групата на МИСИРКИТЕ, ТУЛУПИТЕ и ТЪПИТЕ КЪРДЖАЛИЙСКИ П-ТКИ да се обурудват с кирки и лопати и да се пратят на автомагистрала Тракия за тотален ремонт след построяването и от ГЕРБЕРАСТИТЕ.

    Коментиран от #59

  • 53 Asdfg

    25 7 Отговор

    До коментар #39 от "Група антикомунисти":

    Хахахахааааа, изпълваш се с Л....Йна! Какъв си ти бре СО...ОЛ? И ти ли си на хапчета?
  • 54 Оуууу

    16 49 Отговор
    ОСТАВКА РАДЕВ! !!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #60, #134

  • 55 руснак

    63 16 Отговор

    До коментар #23 от "доктора":

    В момента, в който се разбере, че президента по някакъв начин е включен в СРС, то трябва веднага да бъде прекратено. Това е правилото. В случая не стана така, а даже и оповестиха съдържанието на СРС по заповед на главния каскет.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Капитан Америка

    42 11 Отговор

    До коментар #8 от "Америка":

    Спри коката и се осъзнай, ти си в България! Изи ту файнд! Герберунгел, грабвайте се с вашата тиква и с каскета и дружно в канала!
  • 58 qwerty

    15 11 Отговор

    До коментар #6 от "да бе":

    Може да са използвали срс спрямо кореспондента, а Президента влиза в комуникация.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Asdfg

    25 6 Отговор

    До коментар #54 от "Оуууу":

    Сменяй дилъра! Спешно!

    Коментиран от #91

  • 61 Ха ха

    53 10 Отговор
    С други думи, Президентът не може да бъде разследван, Првмиерът може. Гешев обаче предпочита да разследва кокошкари и нелегални казанджии с надеждата че най сетне и той ще спечели някое дело, колкото и мъничко и незначително да е то.
  • 62 Факт

    13 3 Отговор

    До коментар #35 от "Група антикомунисти":

    Е американски нали има!
  • 63 Оуууу

    18 40 Отговор
    ДОЛУ КОМУНИСТИТЕ! !!!!!!!!!!! ОСТАВКА РАДЕВ! !!!!!!!!!!!ОСТАВКА РАДЕВ! !!!!!!!!!!!ОСТАВКА РАДЕВ! !!!!!!!!

    Коментиран от #74

  • 64 Гост

    49 11 Отговор
    Гербавите газ пикаят!
    КС ги оправи с 200, а на ГешефТ му набиха кул, щото е прост и не могат да му набият акъл. Голям купон стана! О С Т А В К А!!!
  • 65 Потрес

    25 4 Отговор

    До коментар #23 от "доктора":

    От доктор не става юрист! Нали?! Бегай се доизкекувай в Карликово! Очееидно имаш някакво раздвоение на личността.
  • 66 Кюлчета и Евраци

    48 8 Отговор
    Божков-Горанов-Севда-Борисов

    Това е пътят на пачките до Чекмеджето.

    700 млн лева дето трябваше да са в хазната....
  • 67 Кой68

    17 42 Отговор
    Разследват висши управленски членове в администрацията на президента,а не пряко него.Той се хвърли да ги брани и по-този начин възпрепятства разследването криейки се зад имунитета си.И питането е резонно..

    Коментиран от #82

  • 68 Случаен

    37 7 Отговор
    Пак Греда за тъъъъ... Пата шайка.
  • 69 BGBG

    51 13 Отговор
    Ами това е записано в конституцията на НРБ.Не може да бъде разследван нито като действащ´нито след мандата, за случки по време на мандата.Този нискоинтелигентен шоп от Волуек,който се води главен прокурор без юридическо образование да вземе и да се самосезира за оставка.Самото използване на СРС за записи на президента е престъпление към държавата.И тук да наблегна.Това не важи за Премиера.Премиера може да бъде разследван,подслушван със СРС,съден и отстранен,за извършване на престъпления,използвайки служебното си положение.Да се разследва веднага примата от Банкя.

    Коментиран от #104

  • 70 хунтата

    13 36 Отговор

    До коментар #31 от "Да ааааааааааааааааааа":

    Че тя "хунтата" е там в Президентството - Фигуранта се е обградил с ДС агенти и офицери. На всичко отгоре им разпъва и чадъри... Солу "ХУНТАТА" на Радев!!!
  • 71 НЕ Е УЧУДВАЩО,ЧЕ ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ

    10 36 Отговор
    ТРОЛЧЕТА И СОРОСПИИ СА...ПРАВНО НЕГРАМОТНИ!!!😂
    АМА...ЧЕТЕТЕ, БЕ .. НИЩО'ЖЕСТВА,..ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО РЕШЕНИЕТО НА КС!!😂
    СКОРО ЗАПОЧВАТ... СЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА СРЕЩУ ФАТМАКА, ..И ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ..КАКВО ГОВОРЯ😂

    Коментиран от #88

  • 72 Веселинов

    35 12 Отговор
    Ами то недоучилия милиционер Гешев назначен от Мафията при това без конкурс не може да бъде разследван,
    та оставаше Президентът на България, избран от 3 500 000 БЪЛГАРИ на преки избори да може да бъде разследван.

    Коментиран от #83

  • 73 ПАТРИОТ

    28 9 Отговор
    Що се правиш сега на помак.Това е една достойна група от българския народ за разлика от групата на МИСИРКИТЕ, ТУЛУПИТЕ и ТЪПИТЕ КЪРДЖАЛИЙСКИ П-ТКИ, към която съвсем естествено принадлежиш и ти.А ако си толкова ербап ела довечера на протеста.
  • 74 Радев

    27 9 Отговор

    До коментар #63 от "Оуууу":

    Няма да подаммоставка само и защото на някаква тиква и спирам кранчето за далавери и кражби, ни тиквата и каскета ще подават оставки яко, яко ще подават оставки, яко ще лежат за десетилетия по затворите!
  • 75 Ех тези умници

    25 3 Отговор

    До коментар #43 от "Славков":

    Заглавието е коректно спрямо питането на каскета.
  • 76 Верно

    5 10 Отговор

    До коментар #12 от "Тото Кратуно":

    си Кратуна и то проста!

    Коментиран от #280

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Criminal

    23 4 Отговор

    До коментар #20 от "Севгин":

    Да а в Турция са богаташи.......нали ги гледам през седмица........скъсани чорапи и мизерия от всякъде, като искаш що не си идеш там ами драскаш от гетото...... Щото май е по добре тук нали.........
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 посланник

    36 13 Отговор
    Да кажем истината.Радев държеше на самолетите"Грипен" доставени от европейска държава,които баяха поне два пъти по евтини от американските F-16 и вършеха същата работа и досттавени веднага!Борисов сключи сделка с американци за F-16,двойно по скъпи,за да си озакони властта,подкрепян от а...канците.
    Народа те проклиня,мутро подла!

    Коментиран от #90

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 хунтата

    12 30 Отговор

    До коментар #67 от "Кой68":

    "Хунтата" е там в Президентството - Фигуранта се е обградил с ДС агенти и офицери. На всичко отгоре им разпъва и чадъри... Долу "ХУНТАТА" на Радев!!!
  • 83 питам

    9 13 Отговор

    До коментар #72 от "Веселинов":

    Кога станаха 3 500 00 бе, смешко
  • 84 Алфа Вълкът

    9 19 Отговор
    А така, дeбилитe ще гласуват за баш-дeбилa и още 5г цоцане на тоя измeкяp! Добре дошли в Дeбиландия, 80% от населението чистокръвни дeбили!
  • 85 Панов

    17 14 Отговор
    Значи папагалството не е чело внимателно,КС единодушно реши че МОЖЕ да се започне наказателно производство при наличие на данни за престъпна дейност.Това е важното....МОЖЕ ,другото е без значение,за другото се знаеше че има имунитет

    Коментиран от #112

  • 86 1435

    29 13 Отговор
    Сега, ако генерал Радев беше от тестото на боко, щеше да привика гешев и като се почне едно "Легни! Стани!...."
    Последа му нахлузи противогаза на главата и 30км марш-на-скок с пълно, бойно снаряжение.
    Ставане в 5 сутринта! никакво пикаене и глезотии. Направо 3 км. спринт.....
    Генерале, послушай ме! Дай ми власт и ми дай тоя Гешев. Аз ще ти го направя "Отличник по Бойната и Политическа подготовка"!
    Всички ще се гордеем с него! Така де. като няма акъл, поне в спорта да се изяви каскета.
  • 87 А пиздец

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "😔😔😔😔😔":

    Хочеш селски?
  • 88 НЕ Е ЗА УЧУДВАНЕ ЦЯЛОТО ГЕРБ УЧИЛИ В ПУЦ

    16 10 Отговор

    До коментар #71 от "НЕ Е УЧУДВАЩО,ЧЕ ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ":

    Сега ще видиш какво искане ще се направи. Ще ходиш на свиждане.
  • 89 Ivan

    21 9 Отговор
    Управляващите ,парламента и прокуратурата ограбват българите и ресурсите им вече 30 години.Измамниците трябва да върнат откраднатите европейски милиарди и да бъдат съдени!Хората ще започнат да чупят и трошат наред явно тогава ще бъдат чути!!

    Коментиран от #97

  • 90 истината

    12 27 Отговор

    До коментар #80 от "посланник":

    Радев държеше на самолетите Грипен = защото го избраха за президент с тази цел и той всячески се опитваше да ги пробута. Почети малко стенопграми от срещите при президента. Там си пише, как се напъня Фигуранта за тия Грипени като удавник за сламка!!!

    Коментиран от #103

  • 91 Запознай

    2 6 Отговор

    До коментар #60 от "Asdfg":

    го с твоя,келеш!
  • 92 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    28 8 Отговор
    ГЕШЕВ ВЕДНАГА ДА ПОДАВА ОСТАВКА! НАРУШИЛ И ПОГАЗИЛ ВСИЧКИ ЗАКОНИ.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Ю Кортес

    15 14 Отговор
    Това решение открива възможността да се започне съдебно наказателно производство за държавна измяна.Данс и партньорски служби разполагат с достатъчно данни

    Коментиран от #98, #128, #202

  • 95 Не е така.

    22 7 Отговор

    До коментар #35 от "Група антикомунисти":

    България НЕ Е президентска република. Какво може и какво НЕ МОЖЕ Президентът е описано в Конституцията. Предмет на решението на КС не е Президентът , а какво може и какво не може да се върши спрямо него. А дали всеки простак може да го псува - това си е нивото на простака. Гешев се опита да надскочи това ниво, като застрахова амбициите си чрез прехвърляне на отговорности на КС, но не успя.
  • 96 Ами сега

    30 11 Отговор
    Излиза, че Гешев е подслушвал президента по нареждане на Борисов незаконно, освен, че публикуването в медиите на записа си е чиста проба престъпление. Сега ОСТАВКИТЕ на Борисов и Гешев са неизбежни.

    Коментиран от #99

  • 97 ами да

    10 23 Отговор

    До коментар #89 от "Ivan":

    Прав си -Долу Хунтата на Радев --- Оставка на Фигуранта!!!
  • 98 Или не си прочел,

    10 2 Отговор

    До коментар #94 от "Ю Кортес":

    или не можеш да четеш.
  • 99 хаххахаах

    12 20 Отговор

    До коментар #96 от "Ами сега":

    Продължавате да увъртате като жалки червени комунисти... Алооо става въпрос за конфликт на интереси --- и там се намесва Фигуранта за да съдейства!!! Вземи прочети нещо....
  • 100 Наблюдател

    20 6 Отговор
    Такъв шамар за щатско-турските подлоги!

    При това част от КС е от тяхната квота, назначени само да слъшкат и изпълняват !....
    Сигурно дълго ще им свири в ушите ! 😀
  • 101 Karosel

    10 12 Отговор
    Ми то много навреме! Ако се подаде последващо запитване, то докато излезе на фигуранта ще му изтече мандата. Браво на конституционният съд, много е гъвкав!
  • 102 Коуур

    8 4 Отговор

    До коментар #50 от "Оуууу":

    За теб по възможност немит
  • 103 Случайно

    11 1 Отговор

    До коментар #90 от "истината":

    да си боен летец или да познаваш световната авиотехника? Защото и в земите решението за Ф НЕ СА.

    Коментиран от #108

  • 104 най вече

    9 13 Отговор

    До коментар #69 от "BGBG":

    Най-вече в конституцията на НРБ е вписано ---- Прост Комунист!

    Коментиран от #132

  • 105 гешев

    14 5 Отговор
    ми сега как ще докладваме на началника, той за туй ма напрай главен прокурор.
  • 106 Панов

    18 9 Отговор
    Забележете че решението е единодушно. Може да се образува наказателно производство....така са гласували всички,включително и съдиите от квотата на президента......сега...Има дума Военна прокуратура
  • 107 Ха ха гербави тъпаци

    26 9 Отговор
    Най-смешното е, че в мига в който Герб паднат от власт, гербавите тролове ще млъкнат завинаги, останали без финансова мотивация. На това му се вика вярност към партията.
  • 108 познавам

    3 4 Отговор

    До коментар #103 от "Случайно":

    Познавам да - нещо против ли имаш?

    Коментиран от #214, #220

  • 109 Karosel

    9 17 Отговор
    Празната фуражка нямали право да го подслушват, а Божков има право да подслушва Борисов! Той така може да върши противоконституциони работи и да е недосегаем!

    Коментиран от #175

  • 110 Герберастите

    10 7 Отговор
    Мъкааааа!!!
  • 111 Гражданин от Хасково

    10 15 Отговор
    "Президентът не може да бъде разследван, обвиняван или подслушван."
    Ние можем да обвиняваме Пъпката за предателство към българския народ.Оставка!

    Коментиран от #180

  • 112 BGBG

    19 12 Отговор

    До коментар #85 от "Панов":

    Какво не разбра бе налъм плитко умен.По всичките 6 точки от скалъпеното обвинение на нискоинтелигентния Каскет отговорът е „не може да бъде възбудено наказателно преследване"- Решението е прието единодушно.

    Коментиран от #123

  • 113 Наблюдател

    21 9 Отговор
    Ако бяхме Демокрация след това решение на КС лицето Гешев - главния каскет на републиката трябва незабавно да си подаде оставката!
    Защото лицето Гешев наруши Конституцията! Къде в нея пише че Главния прокурор може да я нарушава безнаказано!?
  • 114 Няма такава държава

    21 10 Отговор
    Крадеца от Банкя има декларирани 38 000лв.От къде са тези 4.8 млн евро и злато в шкафчето?Къде е Гешефтаро , ДАНС, КОНПИ ,НАП ,БорКор и другите служби?
    Защо този доказан престъпник не е в ареста?
    Вече ни дават по всички европейски телевизии и ни се смеят на овчедушието и робската психика.

    Коментиран от #115, #118

  • 115 хахахаха

    6 4 Отговор

    До коментар #114 от "Няма такава държава":

    хахах смешко - нали бяха 48 милиарда --- ега го бездъннот шкафче :)))) хахахах
  • 116 Народа не е прост

    10 4 Отговор
    За всичко ,народа плаща с всевъзможни данаци.Ощавих те го,но др.влезли в власта от гольо-посттоиха палати и хотели ,спът до шкавчета с милиарди,окрадени от тоя същия народ,с кюлчета,дано у гробищата да ги носят.
    Шефове наМВР,касите им са като тези от чекмеджето-пълни!
    Няма бизнес развъртян,без учасник полицай в него.Всичко е на гърба на
    ограбения народ.
  • 117 Я... Я

    12 7 Отговор
    А СЕГА ГЕШЕФ ПРИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ДА СЕ ОБЕСНЯВА. И НА 2,000 200 ХИЛ ЧОВ. ТЪПИ, ПО ТЪПИ, НАЙ ТЪПИ: ТОВА СА ГЕПИ, И МУТРИТЕ ББ, ГЕШЕФ, ШИШИ. МИСЛИХА СЕ ЗА НЕДОСЕГАЕМИ. ЩЕ СТРАДА ТЕ.
  • 118 смеят се да

    1 5 Отговор

    До коментар #114 от "Няма такава държава":

    Смеят Ти се на простотията :)
  • 119 Стефан

    14 12 Отговор
    Гешев ако съм на твое място ще хвърля оставката си. Сега президента може да те одруса яко за нахлуването и подслушването. Върви да молиш за прошка иначе ти е спукана. работата

    Коментиран от #122, #124, #133

  • 120 Ю Кортес

    8 9 Отговор
    Чукча не читател,.....главното е в т.5
    Забраната да бъде възбудено наказателно преследване НЕ препятства започване на наказателно производство.За другото се знаеше че има имунитет.
    Решението е единодушно.

    Коментиран от #136

  • 121 висок

    16 7 Отговор
    Ба си неграмотната тълпа тук! Точно така като е отговорил КС означава:
    - президента не може да бъде подслушван, но могат да бъдат подслушвани тези с които говори!!!
    - Не може да бъде разследван по време на мандата, но тези с които говори, дружи, работи, спи.....могат да бъдат разследвани!
    - НС по всяко време може да предизвика дело за държавна измяна, откривайки процедура и обсъждайки действието му......
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Даже

    6 2 Отговор

    До коментар #112 от "BGBG":

    Не си струва обяснение с толкова неграмотен като теб...чети т.5,не е сложно,даже и ти може да разбереш
  • 124 леле

    9 7 Отговор

    До коментар #119 от "Стефан":

    Леле цензурираха ме, че казах истината, че акцията в президентството е срещу двама служителя - а не срещу президента --- хаахахахах
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Чегевара

    7 14 Отговор
    Тук малоумни ли четат и пишат...Гешев да си подадвл оставката че разследва съветник на Радев.....къде прочетохте че съветниците са свещенните крави....пълни сте льохмани
  • 127 Гешо

    11 7 Отговор
    Сега трябва да му прави кавали на Радев
  • 128 МИ5

    5 3 Отговор

    До коментар #94 от "Ю Кортес":

    бях те питъл да не си наблюдаващ от воена прокуратура че твърдиш небивалици.
  • 129 До троловете в сайта 1

    19 4 Отговор
    Eдинoдyшнo,
    Koнcтитyциoнният съд взe peшeниe пo Дeлo 1 oт 2020 г., което гласи, че дoĸaтo ca нa пocтoвeтe cи, cпpямo пpeзидeнтa и вицeпpeзидeнтa нe мoгaт дa ce извъpшвaт извънпpoцecyaлни и пpoцecyaлни дeйcтвия, cвъpзaни c peaлизиpaнe нa нaĸaзaтeлнa peпpecия. Te нe мoгaт дa ca oбeĸт нa пpoвepĸи и paзcлeдвaния, нe мoгaт дa им ce пoвдигaт oбвинeния, нe мoгaт дa бъдaт пoдcлyшвaни, cлeдeни и изoбщo дa ce пpилaгaт cпeциaлни paзyзвaнaтeлни cpeдcтвa
    cпpямo тяx.
  • 130 ха-ха

    8 4 Отговор
    .. Омазани в корупция... като цялата ни дьржава..
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 BGBG

    14 6 Отговор

    До коментар #104 от "най вече":

    Не се напъвай джендърче,че е спукаш силикона.Аз за разлика от теб съм грамортен и не съм от Герб,нито от Волуек нито от Банкя.Конституцията се чете,и е разбираема и за децата от 4-ти клас,а ако ти си с една клетка,проблема си е твой.У лево и да те нема....и да не забравя:Не съм комунист,но ако трябва да избирам между Герб и комунистите,ще избера комунетата и никога Герб

    Коментиран от #138

  • 133 Стефане

    13 6 Отговор

    До коментар #119 от "Стефан":

    Земи се Гръмни,ве човек,бива неграмотност ама.....на колко си години.Прокуратурата може да разследва по решение на съда,да извършва обиски и прилага специални разузнавателни дейности за всеки от президентските служители
  • 134 Заекваш ли?

    3 4 Отговор

    До коментар #54 от "Оуууу":

    Ама лай си, лай си...
  • 135 оставка

    10 18 Отговор

    До коментар #3 от "доктора":

    Оставка!!! Оставка на националния предател Румен Радев! Оставка!!!

    Коментиран от #144

  • 136 Може

    7 1 Отговор

    До коментар #120 от "Ю Кортес":

    Дяволът обаче е в детайлите. Я вземи прочети пак решенията и ги съотнесе с Конституцията.

    Коментиран от #153

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 до комунето

    8 6 Отговор

    До коментар #132 от "BGBG":

    Личи си колко си грамотен - НРБ беше до 89-а година, ясно --- Комуне!!!

    Коментиран от #143

  • 139 НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ...УМСТВЕНО..

    7 13 Отговор
    ИЗОСТАНАЛИ, БАВНОРАЗВИВАЩИСЕ И НЕДОМЪТЕНИ ..ПОЗИТАНО-СОРОСПИЙСКИ ИНДИВИДИ И ПОЛУ-ХУМАНОИДИ:
    ВЪПРОСЪТ НА ПРОКУРАТУРАТА СЕ НАМИРА В ГОРНАТА ЧАСТ НА ВСЯКА ТОЧКА ,...А ТЪЛКУВАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ В ДОЛНАТА!
    ПРИМЕР ТОЧКА 5 !
    ... Решение; При откриване на данни за Престъпна дейност на Президента и/или Вицепрезидента,забраната за възбуждане наказателното преследване НЕ ПРЕПЯТСТВА ЗАПОЧВАНЕТО НА НАКАЗАТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО!!!!😂
    ХАХАХААА...схващате ли... ДЕ'БИЛИ??
    ...Ъ..????✊😂

    Коментиран от #163

  • 140 клос

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "Америка":

    Изобщо НЕ ни говори за САЩ! Видяхме я демокрацията и законността в САЩ.
  • 141 Идиот

    0 8 Отговор
    Если ВАМ хочется отнять у нас болгар последное место, то идите в ЕС
  • 142 jorj

    9 11 Отговор
    Значи Гешев може да започне наказателното производство за действията по държавната измяна на Радев, защото той има достатъчно доказателства!!!! А после НС да решава !!!!! Така поне ще се парализира подривната му дейност.!!!!

    Коментиран от #155

  • 143 фашиста

    11 4 Отговор

    До коментар #138 от "до комунето":

    фашист ти не искаш ли българия да е народна?Ислаш да е частна?имаш нещо против абревиатурата НАРОДНА?ВИЕ ФАШИСТИТЕ СЛЕ 1989Г.МАХНАХТЕ НАРОДНА ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ВЗЕХТЕ ДА ГРАБИТЕ И ПРОАВАТЕ НАРОДНО ИМУЩЕСТВО И СОБСТВЕНОСТ ПОСЛЕ СТАНАХТЕ БИЗНЕСМЕНИ С НАРОДНИ ПАРИ ОТКРАДНАТИ ПОД ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ТЕРМИНИ ХИПЕРИНФЛАЦИЯ СЪЗДАДЕНА УМИШЛЕНО ОТ КОСТОВИЯ!

    Коментиран от #148, #151, #154

  • 144 Би ли се конкретизирал?

    8 0 Отговор

    До коментар #135 от "оставка":

    Обвинението в национално предателство е много тежко. Ако обаче смяташ, че Държавата е Б. Борисов, сигурно смяташ, и че имаш основания. Но преди това се върни назад - в 1995 година - и прочети тогавашно решение на КС какво може и какво не може да изказва Президентът. Уточняваме - решенията на КС нямат давност.

    Коментиран от #149

  • 145 гост

    6 15 Отговор
    Айде,отиде вторият мандат на Радко,свърши се с политическата му кариера.
  • 146 до ченге # 121 висок

    3 0 Отговор
    Ти ги разбираш тези неща
  • 147 Миро

    19 7 Отговор
    Чуйте в записа какво и КАК говори Борисов за Президента на България и ще ви стане ясно, кой комплексиран тъ панар е насъскал другия тъ панар с каскета срещу Президента.
  • 148 ами да

    7 8 Отговор

    До коментар #143 от "фашиста":

    Ами да - сега господин Черепа Ви финансира да грачите като бесни, защото нещо му секнаха кранчето :))))
  • 149 Виж Видеозаписа на ген.от КГБ Решетников

    5 9 Отговор

    До коментар #144 от "Би ли се конкретизирал?":

    В ...ПИК!
  • 150 Идиот

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "😔😔😔😔😔":

    НЕГРАМОТНИК
  • 151 Допълвам

    8 3 Отговор

    До коментар #143 от "фашиста":

    ГЕРБ членува в Европейска НАРОДНА партия... и бившето СДС - също...

    Коментиран от #156

  • 152 Решетников

    6 12 Отговор
    иэлиэа че фатмака эаконно може да предиэвиква бунтове и метежи хак вие

    Коментиран от #193

  • 153 Нали

    11 6 Отговор

    До коментар #136 от "Може":

    Точно това е по тълкуването на конституцията...може наказателно производство без наказателно преследване до изтичане на мандата.Може да бъдат прилагани СРС на заподозрени и разследвани лица които влизат във връзка с президента.Не могат да бъдат прилагани СРС за него и семейството му.Могат за всички служители в президентството....какво по ясно,за грамотен човек
  • 154 истината

    7 7 Отговор

    До коментар #143 от "фашиста":

    А хиперинфлацията е при Жан Виденов - а червените куфарчета за Божков, Ганчев и други известни "бизнесмени" са от Луканов!!! Айде ти у лево - комуне!

    Коментиран от #165

  • 155 Би ли посочил

    5 1 Отговор

    До коментар #142 от "jorj":

    поне един намек за нещо подобно?

    Коментиран от #176, #177

  • 156 ФАШИСТА БОЮ

    9 6 Отговор

    До коментар #151 от "Допълвам":

    ГЕРБА ТИ Е АНТИНАРОДНА ПАРТИЯ И Е СЪВКУПНОСТ ОТ МАСОНСО -ИЛЮМИНАТИ-САТАНИСТИ -ЦАРИСТИ-СЕДЕСАРИ И ВСЯКАКВА АТИНАРОДНА СБИРЩИНА КОЯТО ОБСЛУЖВА ВЪНШНИ ИНТЕРЕСИ КОИТО СА ПРОТИВ БЪЛГАРСКИТЕ НАРОДНИ ИНТЕРЕСИ!
  • 157 Жалко за Каскета

    13 9 Отговор
    Каскета си отива. Но дори това да не се случи той няма да дочака времето в което ще започне разследване срещу президента Радев. На Каскета в най добрия случай му остават още 6,5 години да е главен надзирател. При Радев е съвсем друго. Има още 1,5 години до края на този мандат. Предстои му още един мандат от 5 години. След това ще изкара не по малко от 4-5 мандата като премиер. Трудно ще му е на Каскета, ако до тогава изобщо го бъде.

    Коментиран от #167

  • 158 Кво Може ве Фъшкия

    9 8 Отговор

    До коментар #4 от "Може,може":

    Ти, като си господин Никоя ,кво се мъчиш да Ми мислиш,като неможеш? И от горе,на това се опитваш, да отъждесвяваш и олицетворяваш с лицето на такива Достойни Хора като настоящият Президент на Р.България Г-н Р.Радев.
    Все пак той Не е един ПРОСТ пожарниКЯР
    Ти си си й господин Никоя и такава ,ще си останиш.
    Послушних и тихушник на пп.ГРОБ
    Арее Пъътяяя

    Коментиран от #166

  • 159 Панов

    10 6 Отговор
    Борисов и Гешев заслужават да делят стая в ол инклузив Кремиковци Хилтън с хубави гледки към планината на север, остатъците от комбината на юг, кариерата на запад и промишлени сгради на изток през мрежите и огражденията от бодлива тел.
  • 160 Барцилонски Чекмедже Толуп

    4 7 Отговор
    Не моА да рАзбера що мА цензурираха. Написах, че Братиньо се е уплашИл и че не моЕ да се вярва на ляв амбреаж. Не е като да не съм ги плещил и преди. А за амбреажа разправяше Филчев по медиите и аз от там го научИх. Май тиА дет мА цензурират, са против диверсификацията. Хау!
  • 161 Ало Ваньо

    6 7 Отговор
    Ех, братиньо!...
  • 162 Рангел

    9 9 Отговор
    Радев не е правил нарушения няма от какво да се притеснява.
    Това да не е тлъстия Тулуп, който спи до чекмежде с пачки и кюлчета.

    Коментиран от #164

  • 163 НА ВНИМАНИЕТО НА ЕДИНСТВЕНИЯ БАВНОУМЕН

    8 5 Отговор

    До коментар #139 от "НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ...УМСТВЕНО..":

    НЕ ПРЕПЯТСТВА ЗАПОЧВАНЕТО НА НАКАЗАТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО и по надоло ако беше чел бавноумник, "По вече образувано наказателно производство имунитетът на президента и на вицепрезидента изключва извършването на такива процесуални действия, които са насочени срещу тях  и пряко засягат техни лични права и свободи." И ТАКА СУПЕР УМНИЯ НЕ ОБИЖДАЙ И МАРШ В ПЕЩЕРЯТА.
  • 164 Виж Видеозаписа на ген.от КГБ Решетников

    6 6 Отговор

    До коментар #162 от "Рангел":

    В ПИК,помако
  • 165 ДО СЕДЕСАРА ФАШИСТ

    8 6 Отговор

    До коментар #154 от "истината":

    СЕДЕСАРЕ ФАШИСТЕ ХИПЕР ИНФЛАЦИЯТА ЗАПОЧНА ПРИ ЖАНА НО СЕ ОЗВЕРИ ПРИ КОСТОВИЯ ЗА ЕДНА ВЕЧЕР ОТ 1500 ЛЕВА ДОЛАРА ПРИ КОСТОВИЯ СТАНА 3000 БОНА САМО ЗА ЕДНА ВЕЧЕР НЕ МИ СЕ ПРАВИ НА ШАШАВ ФАШИСТ НИЕ ПОМНИМ МНОГО ДОБРЕ КОЙ ПРОДАВАШЕ ЗАВОДИ МИСТЪР 10% И ВСЯКАКВА СЕДЕСАРСКА ПАСМИНА!
  • 166 фигуранта

    11 13 Отговор

    До коментар #158 от "Кво Може ве Фъшкия":

    Настоящият президент е национален предател - ясно и Фигурант в схемите на Божков! Ако не си разбрал си пусни записите да го чуеш.

    Коментиран от #273

  • 167 Сметката показва друго

    8 10 Отговор

    До коментар #157 от "Жалко за Каскета":

    На Каскета остават 6,5 години. На Радев общо от двата му мандата - също 6,5 години. След това той става премиер, но няма да има абсолютен имунитет като премиер. Това предполага, че Радев още в близките дни трябва да смачка каскета и да обърше задника с него.

    Коментиран от #173, #185

  • 168 В.В.П.

    8 8 Отговор
    Ако ,ДВАТА СМЪРДЕЛА,Б.Б.И КАСКЕТА СЕ ДОБЛИЖАТ ДО МОЙТО СЕЛО,ЩЕ ГИ МЕРА С КАМЪНИ......СЕГА ,ЩЕ НАБИЯ КМЕТА ,ТОЙ Е ОТ ГЕРБЕСЕДЕРАСТИТЕ.....ДАААА..
  • 169 Супер

    7 10 Отговор
    И сега какво правим Гешеф трябва да арестува тези който са го подслушвали голям майтап и трябва да се сезира сам и да се уволни незабавно.
    А Гумен Смрадев да не си мисли че някой ще гласува за него като му изтече мандата.
    Този тупан вече си е подготвил партия защото като свърши президенството той остава безработен.
    Какво да прави освен партия никой няма да го вземе на работа вече е стар и да кара пътнически самолет остава на улицата или може да работи като селскостопански да пръска ливадите.
    Но не веднага ще си правим партия и жена му ще е там то се подразбира.
    Аман от партии аман от тупани които да хрантутим.
  • 170 Панов

    12 5 Отговор
    От което следва че прокуратурата може да разследва всеки от президентската администрация и може да започне наказателно производство срещу президента,чети т 5.
    Не може да възбуди наказателно преследване докато е мандата.Не може да прилага СРС само лично и в семейството на президент и вицето.Срешу всички други в администрацията може

    Коментиран от #178

  • 171 Мимч

    17 6 Отговор

    До коментар #5 от "Олег от Минск":

    Най доброто е да поддържаме добри отношения с Русия,както търговски,така и всякакви,които са взаимоизгодни,а не да се противопоставяме на такива сделки натискани от заинтересовани страни в тяхна полза.Да си гледаме нашия интерес без противопоставяне на едни за сметка на други...

    Коментиран от #198

  • 172 Ramzes

    7 7 Отговор
    БОЙКО КАТО НЕ ИСКА ДА ИДВА В СОФИЯ ДА МУ НАПРАВИМ ЕДНО ГОСТИ В БАНКЯ ?
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 ШАР

    4 7 Отговор

    До коментар #11 от "Лусрация":

    АБЕ КАКВА ДС ТИ Е ВИНОВНА ОЩЕ ? ТА НЕ СЪЩЕСТВУВА ОТ 30 ГОДИНИ. нали демократите я разградиха за да може спокойно да приватизират, ретутират, да крадат . С чеистен труд и честни пари ли се правят хотелчета, къщи за гости, печелят проекти.
  • 175 мафия

    11 6 Отговор

    До коментар #109 от "Karosel":

    А бе толкова ли сте прости гербаристите? Какво общо има подслушването от Божков на Вожда ви. Божков не е длъжностно лице. Той би могъл да подслушва и Радев, ако може , но не може. А не може да подслушва Радев, защото няма вземане-даване с него и няма как да стигне до спалнята му. А защо ли Божков е имал достъп до спалнята на Борисов се напъни малко и си отговори.
  • 176 jorj

    8 7 Отговор

    До коментар #155 от "Би ли посочил":

    Ще ги научиш от Гешев!!!!! Те и слепите вече знаят какво и как Радев е изтропал на Путин!!!!
  • 177 jorj

    8 4 Отговор

    До коментар #155 от "Би ли посочил":

    Ще ги научиш от Гешев!!!!! Те и слепите вече знаят какво и как Радев е изтропал на Путин!!!!
  • 178 Пановче не четеш

    6 5 Отговор

    До коментар #170 от "Панов":

    "По вече образувано наказателно производство имунитетът на президента и на вицепрезидента изключва извършването на такива процесуални действия, които са насочени срещу тях  и пряко засягат техни лични права и свободи." 

    Коментиран от #186, #283

  • 179 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Олег от Минск":

    Нито едно от двете.Ако Лукашенко падне ще станете като нас.
  • 180 Напротив

    9 4 Отговор

    До коментар #111 от "Гражданин от Хасково":

    може да бъде разследван,недей да четеш решението на КС като дяволът-евангелието

    Коментиран от #235

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 темелко

    4 7 Отговор
    Гешев,да свалиш каскет на КС.
  • 183 Балкански Лъв

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "Олег от Минск":

    Ти помниш ли кои пуснаха заявление за членството ни в ЕС? А помниш ли кога ни приеха в ЕС? Това са ФАКТИ, които показват кой накъде е ориентиран. Пропагандата на грОб, че те са единствената европейска партия е за малки шаранчета, защото това не е вярно. Партията на тиквун знае само да краде пари от Европа.
  • 184 ДесА

    11 4 Отговор
    Канна ли ви измисли заглавието?????
    Хахаха
  • 185 Сметката

    8 5 Отговор

    До коментар #167 от "Сметката показва друго":

    показва,че от Гадев нищо не става
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Протестиращите го искат

    11 3 Отговор
    Протестиращите са поканили президента Радев тази вечер да бъде сред тях. Той е приел. Съобщението на страницата на президентството. Вижте го.

    Коментиран от #192, #196

  • 188 Пацо

    12 7 Отговор
    Какво квичите и не разбрахте.Срещу Пламен хитлера и оня другия с секретните документи може и производство и разследване включва всички СРСта.За президента може наказателно производство без наказателно преследване....ясно и за гимназист
  • 189 Ти си Гъзем

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гизем от Варна":

    не Гизем. А си Гъзем, защото така сте свикнали – гъзем да се обръщате към хората. И на война като идете, пак така се биете – гъзем.
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 гост

    6 8 Отговор
    Споко,Гешев ще чака на гюме президента и само да остане без имунитет,ех че весело ще стане.А през това време прокуратурата събира доказателства ,защото както се чу от разговора между двама генерали,може да изчезнат.
  • 192 ЪХЪ...

    4 5 Отговор

    До коментар #187 от "Протестиращите го искат":

    То и ЧЕРЕПА ТАКА..КАЗА,...ЕЛ ФИГУРАНТЕ-ПРЕВРАТА
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Див

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "доктора":

    Това е поредната фалшива новина.имат право да го разследват за държавна измяна.
  • 195 Браво на КС

    7 6 Отговор
    КС реши,че Прокуратурата ще може да събира и запазва доказателства по открити нарушения,както и да привлича обвиняеми лица,които са без имунитет по въпросните производства.Сега обаче вече е ясно,че имунитета му не пречи той да бъде разследван.КС напомня,че Народното събрание е това,което може да поиска разследването му за нарушаване на Конституцията и тогава КС може да вземе отношение по всеки конкретен случай.
  • 196 КУЕСЧЪН

    7 4 Отговор

    До коментар #187 от "Протестиращите го искат":

    А...ХИТЛЕРА,СМС-а, МУСТАКА и АЛИ БАБА-ДУБАЙСКИЯ КЕШ,....ШЪ ДОВАДЯТ ЛИ..ТЪДЯВА?!?
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Балкански Лъв

    7 1 Отговор

    До коментар #171 от "Мимч":

    Всъщност изключително точно изказване, което трябва да стои в основата на българска национална доктрина, каквато нямаме.
  • 199 народ

    10 9 Отговор
    Президентът Радев е показа, че е най-достойният политик от 1990 година до сега!
    Няма по-добър от него!
  • 200 Тошко

    9 8 Отговор
    Прочетете внимателно отговора на 3 - ги въпрос! Народното събрание само' решава дали да повдигне обвинение за държавна измяна!!!
    или нарушение на конституцията! Президента е вътре с двата крака!
  • 201 НЕПЕЕВ

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "ПЕЕВ":

    Пеев, пееев в главата ти само бръмбари.
  • 202 мортес

    2 3 Отговор

    До коментар #94 от "Ю Кортес":

    М-льо ти от кои партизани си? на ЦРУ, МИ 6 , мосад ...
    Я по-добре бегай удесно, че да не ...
  • 203 Ива

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "доктора":

    Мутрата от СИК и Гешев ме са над законите ! Съд за бухалките и подчинените им изпълнители , щом са нарушили конституцията ! Вън от управлението на престъпниците от прехода !
  • 204 Бачо Киро

    9 4 Отговор

    До коментар #23 от "доктора":

    Хем било гласът на президента, хем не бил подслушван... Дано като доктор си по-читав, че като юрист си кръгла нула.... Подслушван е, дори разпространиха СРС (което само по себе си е престъпление също), ти обясняваш как не бил... Ей такива гламави бастуни сте всичките е герб... Сега като ви питат кой ще влиза в затвора за подслушването, че и разпространението, пак ще гледате като изнасилени в Анадола и ще дигате рамене...

    Коментиран от #217

  • 205 Обикновен българин

    7 8 Отговор
    Брей, какво се оказа. Най-накрая и ние простите хора да разберев, значи тоя с юмрука и оная червенокосата вице може да ни мачкат без да им пука, защото били недосегаеми. А, сега вече и аз съм на страната на Бойко, ще гласуваме за него.
  • 206 Балкански Лъв

    10 1 Отговор
    „Решението е взето единодушно” - това говори много. Но ще го разберат хората, които разбират естеството на нещата, а не политиканстващите, с които е пълен този форум.
  • 207 тодор

    8 3 Отговор
    Въпросът на Гешев беше да се тълкува до къде се простира имунитета
    Отговора на КС е, наказателно производство може,наказателни действия докато е мандата не може .За съветниците въобще не се отнася,те са по общия ред както сме всички ние граждани.Учудвам се че има не разбрали.
  • 208 Гражданин

    7 5 Отговор
    Прокуратурата ще може да събира и запазва доказателства по открити нарушения,както и да привлича обвиняеми лица,които са без имунитет по въпросните производства.Сега обаче вече е ясно,че имунитета му не пречи той да бъде разследван.
  • 209 Санитар

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "доктора":

    ОСТАВКА на спукания контрацептив Гешев. Оставка на цялата клика менажирана от Шишири!

    Коментиран от #224

  • 210 Габровец

    8 5 Отговор
    Сега Комунистите от ГЕРБ ще се чудят много какво да рекат. Голяма затапка за тях
  • 211 7777

    6 3 Отговор
    ФАКТИ пак не сте разбралиМоже да бъде разследван но не може да му се повдига обвинение докат има имунитет

    Коментиран от #213, #218, #219

  • 212 Тръмп

    9 7 Отговор
    Президентът не е сниман с проститутки за разлика от фатмака-пожарникар, Няма къщи в Барселона, няма Ало Ваньо и после Ваньо не е сред живите ....... Мишо бирата и други знайни и знайни хора ..

    Коментиран от #216, #240

  • 213 6483

    6 4 Отговор

    До коментар #211 от "7777":

    Е то ще дойде и времето когато няма да има имунитет.
  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 опа

    4 5 Отговор
    Айдеее Каскетот отече .
  • 216 6677

    2 1 Отговор

    До коментар #212 от "Тръмп":

    При тая усойница дето спи ще ли му позволи.

    Коментиран от #222

  • 217 Чети

    5 3 Отговор

    До коментар #204 от "Бачо Киро":

    Ве Кире чети ама чукча не чете...
    СРС не може лично за него и семейството.СРС може за всички заподозрени или следствени след разрешение от съда..за всички от тях които влизат във връзка със всеки,включително и президента.Митко есемеса Пламен хитлера оня изнесъл секретните документи нямат никакъв имунитет.
    Имунитет за СРС имат само президента и деса когато си говорят в спалнята или другаде.
  • 218 Факти

    5 2 Отговор

    До коментар #211 от "7777":

    Са разбрали,обаче работата им е да манипулират хората
  • 219 Ицо

    3 4 Отговор

    До коментар #211 от "7777":

    Я пак...кой не е разбрал - „По вече образувано наказателно производство имунитетът на президента и на вицепрезидента изключва извършването на такива процесуални действия, които са насочени срещу тях и пряко засягат техни лични права и свободи.” - Умник, ти прочете ли тълованието на съда, или ти беше много сложно?

    Коментиран от #221, #227, #236

  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Бачо Киро

    3 3 Отговор

    До коментар #219 от "Ицо":

    Сложно му е разбира се, трябва ли и да питаш..
  • 222 Бачо Киро

    4 4 Отговор

    До коментар #216 от "6677":

    Е поне е женен за нея. На Баце му биха шута и жена му, и банкерката. Сега само срещу заплащане....

    Коментиран от #225

  • 223 Умника

    4 1 Отговор
    КС казва,че Народното събрание е това,което може да поиска разследването му за нарушаване на Конституцията и тогава КС може да вземе отношение по всеки конкретен случай.
  • 224 Бачо Киро

    5 3 Отговор

    До коментар #209 от "Санитар":

    Недей тъй рязко, че ще дигне кръвното пак Баце, а идва уикенда и на докторите не им се занимава с лиготии.
  • 225 Личен живот

    4 1 Отговор

    До коментар #222 от "Бачо Киро":

    Не обсъждам,всеки сам да прецени дали е достойно 6 години да лъжеш жена си и децата си
  • 226 Най добре за всички ще е

    7 6 Отговор
    Борисов и марионетката му Гешев да се оттеглят и да бъдат съдени, за да спре производството на "новини", парадокси и откровени престъпления
  • 227 Ице

    2 2 Отговор

    До коментар #219 от "Ицо":

    Кой клас имаш...на колко си години

    Коментиран от #233

  • 228 Не го е.

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "да бе":

    Слушали са зруг и д попаднал президента, а съветниците му нямят имунитет
  • 229 Чепище със сачми

    0 0 Отговор

    До коментар #186 от "ЧЕПА":

    Истрещя ли бавно умния, днес е доста топло за твоето птичи сиво вещество и освен псувни друго неможеж и с показател 6.30ч хвалби айде на сянка, самохвалко.
  • 230 Е факти

    6 4 Отговор
    лъжете още в заглавието. Президентът може да бъде разследван но не и да бъде обвинявана

    Коментиран от #237, #241

  • 231 Неделко от Пикъ

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "доктора":

    От всички Горни коментари на защитниците на мутрата от СИК се потвърждава 100% тяхната пълна интелектуална идентичност с толупа от. Банкя и неговите ортаци от прехода - криминални елементи и бухалки на ДС и милицията ! Сбогом митро , пътник си от всякъде ! Също и физически !
  • 232 Гост

    4 2 Отговор
    Конституционният съд показа,че Президента не е недосегаем,той носи отговорност!Гост
  • 233 Ицо

    3 2 Отговор

    До коментар #227 от "Ице":

    Юридическо образование, приятелю...а ти?
  • 234 a bee

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Внимание!":

    Вазелина де е в коментара а ?
  • 235 Не не е напротив

    4 1 Отговор

    До коментар #180 от "Напротив":

    Не може да бъде разследван,недей да четеш решението на КС като дяволът-евангелието " По вече образувано наказателно производство имунитетът на президента и на вицепрезидента изключва извършването на такива процесуални действия, които са насочени срещу тях  и пряко засягат техни лични права и свободи." Горното значи преди да е избран ако има нещо то се спира. А по време на мандата отваря се следствие и се затваря след края на мандата му, се отваря.
  • 236 7777

    2 1 Отговор

    До коментар #219 от "Ицо":

    Точно това което си цитирал е потвърждение на казаното от менВсички вече го разбраха ама на теб ти трябва повече четене

    Коментиран от #238

  • 237 Ицо

    2 3 Отговор

    До коментар #230 от "Е факти":

    Ами не, не може да бъде разследван. Сериозно не ги разбираш нещата.

    Коментиран от #262

  • 238 Ицо

    4 3 Отговор

    До коментар #236 от "7777":

    „изключва извършването на такива процесуални действия, които са насочени срещу тях и пряко засягат техни лични права и свободи” - я изтълкувай ти как го разбираш това, за да видим всички как протичат процесите в главата ти?
  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Сериозно,Ами тази,за която Курни

    4 2 Отговор

    До коментар #212 от "Тръмп":

    го ожени насила,каква е?
  • 241 Топло е

    6 4 Отговор

    До коментар #230 от "Е факти":

    Заглавието е коректно, за питането на каскета. Не може да бъде разследван, след мандата може. Даже ако е разследван когато стане президен спира следсвието и когато му свърши мандата продължава. Просто четете вожда ви каза какво се набива.
  • 242 Маринов

    6 5 Отговор
    Ти пишеш едно и също под всяка статия.За последен път ще ти налея в т..та глава,че редовните избори редовно се фалшифицират от ГЕРБ.Затова искаме предсрочни и честни!
  • 243 ГОШКО

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Може,може":

    Няма да е господин никой,остава с много голяма пожизнена пенсия и по желание ,пожизнена охрана от НСО. и още доста благинки за които изобщо не наем че съществуват.
  • 244 Гощо ДС Ники дантелата

    3 3 Отговор
    Гледам и последният назначен от БОКо за ДПС+АБВ-конституционен съдия Красимир Кр. Влахов, му "хвърли" "пешкира" да си го "пере" БОКо сам с ""браточека" Боби Велчаки - виден БКП-номеклатурчик от масонско-пИдалската кариера!
  • 245 Подвеждащо

    5 3 Отговор
    5. По въпрос пети от тълкувателното питане - Изразът „не може да бъде възбудено наказателно преследване", използван в чл. 103, ал. 4 от Конституцията, включва ли забрана да бъде образувано наказателно производство, когато се открият данни за евентуална престъпна дейност на президента и вицепрезидента ? При откриване на данни за престъпна дейност на президента или вицепрезидента забраната да бъде възбудено наказателно преследване не препятства започването на наказателно производство.

    Коментиран от #246, #248

  • 246 Аве глупав гербераст

    6 3 Отговор

    До коментар #245 от "Подвеждащо":

    По ТВ юристите го казаха "НЕ МОЖЕ ДОКАТО Е ПРЕЗИДЕНН" колко коментара написах но вии герберастите глупаци, вожда ви каза какво се набива.
  • 247 Аве Адолф Хайлллл

    6 6 Отговор
    Това само показва едно : фигуранта е единствения недосегаем в България и като такъв си позволява безчинствени и и противодържавни действия в угода на чужди интереси . Няма страшно мандатчето свършва и правосъдието ще го пипне скоро .......
  • 248 Глупав си

    2 1 Отговор

    До коментар #245 от "Подвеждащо":

    Започва и се спира на минутата и продължава след края на мандата. Когато не можеш да мислиш, просто не го прави и не пиши.
  • 249 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    САМО ОТБЕЛЕЖЕТЕ ...КОЙ РЪКОВОДИ КОСТИТУЦИОННИЯ "СЪД"!??
  • 250 Петров

    3 3 Отговор
    Абе къде се скри самоковската мишка. Не се е показвала от началото на протестите.
    Иначе софиянци я били избрали ...
    Защо тогава се страхува да отиде при тях ?
  • 251 Габровец

    3 4 Отговор
    Хахах, комунягите от ГЕрб видимо са много смутени. Драпат нещо да кажат, опитват се и от Конституция да разбират, ама... ама.
  • 252 ЧИСТА РАБОТА

    5 3 Отговор
    ЗНАЧИ МОЖЕ ДА СИ СНАСЯ ТАЙНИ НА РЕШЕТНИКОВ НЕОБЕЗПОКОЯВАН ОТ НИЩО? ЯВНО И В КС Е ПЪЛНО С АГЕНТИ НА МАСКВА.
  • 253 Ей, мазньо, миришещ на лой и крава

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Севгин":

    А ти си бъди все така мачкан и манипулиран от ердоган, местан, доган и други -ан. Поне сме европейци, дали култура и история на Европа, а не войнствени азиатци- алъж вериж-ци.
  • 254 име

    5 1 Отговор
    решетката вече може да атакува от улицата.да хвърля бомби и гранати.
  • 255 КС СА ПОДЛОГИ НА МАСКВА

    3 3 Отговор
    ТОГАВА ДА НАБУТАТ ДЕСА В ПАНДЕЛАТА!

    Коментиран от #261

  • 256 До злобния доктор

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "доктора":

    Многоуважаемо злобарче, използващо опорните точки на побеснелия премиер, подтикващ слугите си и бухалката гешевт да унижават, дискредитират и нападат ген.Радев. Така премиера,ортаците,слугите и гешевта нарушаваха конституцията още от изборите за президент. Разни биковци, антонтодоровци, спасгърневци, гешевтци и тем подобни екземпляри нападаха с обидни епитети, прилагателни и съществителни имена българския президент и вършеха престъпления, но те не се разследваха. Борисов ги подтикваше и им забраняваше да дават информация на президента, за да го излагат и да ставал смешен. В изявления пред журналисти го наричаше "келеш", искаше да му набива акъл в главата, но като не разбирал,щял к.р да набива! Искаше да изгаря евродепутат и т.н.! Е, злобни докторе кой е нарушил законите и конституцията? Осъзнавайте се вече и не оставяйте да ви води само егото на един болен човек и злобата му!
  • 257 МИ СЛЕДВАЩИЯ ЗА КОЕ РАЗУЗНАВАНЕ ЩЕ РАБО

    1 3 Отговор
    ЯСНО НА РЕШЕТНИКОВ МОЖЕ ДА СНАСЯ, А НА ЕРДОГАН?
  • 258 олигарха

    5 7 Отговор
    президента е избран от бсп и олигарсите от военнопромишления капитал свързан с доставките на грипен .това е истината ако не ме изтрият

    Коментиран от #260, #267

  • 259 111

    6 1 Отговор
    Герберските комунисти-номенклатурчици си отиват, УРААА!!!
  • 260 Солдат

    9 1 Отговор

    До коментар #258 от "олигарха":

    За Грипен щяхме да платим много по-малко пари, да имаме повече самолети, по-голяма гъвкавост при използването им и вече да са тук. Ай честито за решението на комуниста Борисов.
  • 261 Болен си

    6 2 Отговор

    До коментар #255 от "КС СА ПОДЛОГИ НА МАСКВА":

    И тебе ще те набутат някъде, болен си!
  • 262 7777

    2 3 Отговор

    До коментар #237 от "Ицо":

    Е ама ти не правиш разлика между разследван и обвиненПри започнало наказателно производство не могат да го подслушват и други подпбни но факта че уточняват че при започнало такова не могат да нарушават личните му права и тем подобни показва очебийно че може да е разследван но не обвинявам докато е президент което е ЖАЛКО

    Коментиран от #272, #274, #278

  • 263 Бай Мънгал

    3 2 Отговор
    Затова, докато е на власт, трябва да обеси прокуратурата, че сетне да е спокоен за достойните си старини!
  • 264 Росица плевня Алиева

    2 4 Отговор
    Обичам голи циигани да ма работят в подлезите.Асам Прецедент по дяволите!..обичам и Минчо Празников,затова се омъжих за Десо Транса.
  • 265 Много се е престарал

    6 2 Отговор
    Много се е престарал гешевта, че чак се е насрал. Когато си отиде покровителя му господар, тогава ще видим какво ще пита. Стана смешен гешевтане само в очите на българския народ но и на колегите си. Не навсякъде минават гешевти. След минаването в дългосрочна отпуска на премиера, гешевтите и у нас няма да минават!
  • 266 Българина

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Севгин":

    Да ти С*ЕРА на името.
  • 267 Де Факто

    8 1 Отговор

    До коментар #258 от "олигарха":

    Сельо на наш'та територия НЯМА 2,5 милиона БСПари, бе ТУЛУП. ГЕНЕРАЛ РАДЕВ е избран от народа.Набий си го в ГЕРБавата кратуна.
  • 268 Василева

    0 3 Отговор
    Долара беше 3000лева при ,а не при Костов.
  • 269 идетрибунал

    3 1 Отговор
    Тези от мафията ВСС дето избраха Гешефф скоропостижно си взеха 600 дни ваканция,за да не започне процедурата за отстраняване на каскета!ВСС-то бъдете сигурни,че протестиращите ще ви привикат да поемете път към бунището заедно с предателите сътворили тази антибългарска и антидържавна конституция!
  • 270 Byg

    1 4 Отговор
    Не зная от къде черпите информаци , но решението гласи друго:

    Конституционният съд излезе с тълкувателното решение за чл. 103 от основния закон, отнасящ се до имунитета на президента и вицепрезидента. Становището на съдиите от КС е взето единодушно. Делото в КС беше образувано по искане на главния прокурор Иван Гешев от началото на годината.

    При откриване на данни за престъпна дейност на президента или вицепрезидента забраната да бъде възбудено наказателно преследване не препятства започването на наказателно производство, категорични са конституционните съдии.

    По вече образувано наказателно производство обаче имунитетът на президента и на вицепрезидента изключва извършването на такива процесуални действия, които са насочени срещу тях и пряко засягат техни лични права и свободи.

    Други действия по разследването могат да бъдат извършвани без ограничение.
    Така че , да може да му се търси сметка и сега и после.

    Коментиран от #275

  • 271 Тричане за КАСКЕТЯ

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Грейс":

    ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР ЗА бай ТУЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин !!!
    Тричане за милициорския КАСКЕТ....
  • 272 Тъпи герберасти

    1 1 Отговор

    До коментар #262 от "7777":

    Спира се разследването и след мандата се подновява. Вожда ви каза какво се набива. И аз ще го направя тъп гербераст.
  • 273 Мутрата пожарниКЯР

    5 2 Отговор

    До коментар #166 от "фигуранта":

    Настоящият псевдо премиер е национален предател - Ей Това е Ясно - ама На теб Не ти е станало години наред Ясно, и Фигурант при това в схемите на Бай ти Жан Клод юнкер! Спря проект "Южен Поток", Спря и проект АЕЦ Белене, и платихме над половин милиярд евро - само,за него Евро неустойка,по решение на съда.Платени от Българския Данъкоплатец.
    Щото така му било кеф на Бойко Методиев - щото е Национален ПРЕДАТЕЛ. Ако не си разбрал си пусни записите да го чуеш.
    Бойко Методиев, що Не слезне да се смеси с Протестиращите Хора от Недоволното Мнозинство,Както направи Президентът Г-н Рен. Радев.Щото Е Неспособен!
    Отговора е Прост, като примера - Защото Бойко Методиев Борисов е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. И е Добре да го Осъзнаеш, За Разлика от ДОСТОЙНИЯТ НАСТОЯЩ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ Г-н РУМЕН РАДЕВ.
  • 274 Бре, бре, бре

    4 1 Отговор

    До коментар #262 от "7777":

    Изключително си тъп и упорит в тъпотията си .Хвърчи ама коза е.
  • 275 Бавноумник си

    2 3 Отговор

    До коментар #270 от "Byg":

    Олръзна ми да ... какво каза вожда ти какво се набива? Погледни ТВ и ще разбереш или и ти не гледаш и като вожда си плямпаш кавото си искаш с твоята моторна психика?
  • 276 7777

    3 2 Отговор
    Аз само показвам какФАКТИ представят решението на КС както на тях им е удобно и както им е наредено Никой не обиждам защото мога да се аргументирам и докажа правотата си.

    Коментиран от #282

  • 277 BGBG

    6 2 Отговор
    До всички треперещи со поливи джендърчета от ГЕРБ.Гешев за президента е "господин никой",какскет без власт.Може да разследва крадците на кокошки,но не и президента-Конституция на България-Чл. 103.(1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение
    на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията.(2) Обвинението се повдига по предложение най-малко на една четвърт от народните представители и се
    поддържа от Народното събрание, ако повече от две трети от народните представители са гласували за това.
    (3) Конституционният съд разглежда обвинението срещу президента или вицепрезидента в едномесечен срок
    от внасянето на обвинението. Ако бъде установено, че президентът или вицепрезидентът са извършили
    държавна измяна или са нарушили Конституцията, пълномощията им се прекратяват.
    (4) Президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбудено
    наказателно преследване.Това важи за мандата и времето след него.Имунитет до живот......Съд и конфискация на имуществото за престъпната мутра,неговата шайка,неговите лакеи и дилетанта Гешев.Това е решението на проблема в България.

    Коментиран от #279

  • 278 Ицо

    2 2 Отговор

    До коментар #262 от "7777":

    Явно не разбираш момента с нарушаването на личните права. Мислиш си, че те се нарушават само когато имаме вече обвинение ли? Разследването също включва ограничаване на лични права, като например ползване на СРС-та и т.н. По-горе ти казах, че съм юрист, а е очевидно, че ти не си. Вземи да слушаш по-умноте от теб!

    Коментиран от #284

  • 279 Ицо

    3 1 Отговор

    До коментар #277 от "BGBG":

    Хубаво е, че цитираш част от конституцията, защото много българи не са я чели и това е срамно. А е 48 страници книжка. Но това с имунитета до живот не е вярно. Ти си си го добавил и не е така.
  • 280 Тото Кратуно

    3 2 Отговор

    До коментар #76 от "Верно":

    По минусите ще ги познаете. Гербогъзолизците.
  • 281 Баце

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "доктора":

    Отк8га е фигурант, откакто Пурко ли ви каза.А Плевньо какъв беше, активно участващ в държавни решения ли? Точно, че не влиза в ролята на послушен фигурант, дразни тиквуна.Досега президентската институция никога не е била толкова независима.
  • 282 Не вярващ

    0 2 Отговор

    До коментар #276 от "7777":

    Чакам да докажеш правотата си или да се извиниш за твоята безсмислена упоритост.
  • 283 Алфа Вълкът

    2 3 Отговор

    До коментар #178 от "Пановче не четеш":

    Точки, мочки незнам. Аз прочетох, че Бойко ако му е кеф може да свали Радев...
  • 284 7777

    0 0 Отговор

    До коментар #278 от "Ицо":

    Няма как да си с юридическо образование.Ако коментираш тема за коронавирус сигурно ще си с медицинско образование по точно ВИРУСОЛОГИЯ

    Коментиран от #286

  • 285 Не съм злобен но

    1 1 Отговор
    Герберасти вече млъкнахте ли? ама какво беше това пенявене? Можело та можело ама неможе и точка. Сега марш в дупките си.
  • 286 Ицо

    0 0 Отговор

    До коментар #284 от "7777":

    Избяга от същността на разговора, а ти какво мислиш за личността ми слабо ме вълнува. Виждам, че не можеш да си аргументираш тезата.

    Коментиран от #287

  • 287 7777

    2 1 Отговор

    До коментар #286 от "Ицо":

    Разговорът беше че според КС президентът може да бъде разследван но не обвиняван най -кратко казаноТака смятам и аз а ти твърдиш обратното.До този момент по различни телевизии трима конст.съдии потвърдиха че може да е разследван

    Коментиран от #289, #291

  • 288 Другия с коня

    0 0 Отговор
    Аз ли не мога да чета или Карагьозов.
    ”По вече образувано наказателно производство имунитетът на президента и на вицепрезидента изключва извършването на такива процесуални действия, които са насочени срещу тях и пряко засягат техни лични права и свободи.

    Други действия по разследването могат да бъдат извършвани без ограничение.”
    Други действия без ограничение....Например на Съветници,Съпруга,бивша любовница.Могат да се правят разследвания ,но не можеш да то Съдиш...Ами той няма да е Президент цял Живот...

    Коментиран от #290

  • 289 Е много си тъп

    1 1 Отговор

    До коментар #287 от "7777":

    Започва "фиктивно" следсвие вписва се въвежда се , номерира и до тук и се спира. След приключване на мандата тогава отново се отваря. До като е действащ по-вече нищо. Мирясай вече ставаш смешен.
  • 290 Оня с коня капаците на коня

    1 0 Отговор

    До коментар #288 от "Другия с коня":

    Преди да е избран за президент, има образувано наказателно производство, ако бъде избран спира наказателното производство, подновява се след свършване на мандата.
  • 291 Ицо

    1 1 Отговор

    До коментар #287 от "7777":

    Докато е в мандат президентът не може да бъде разследван. КС ясно ти го казва. Не могат да бъдат извършвани срещу президента действия от процесуален и извънпроцесуален характер. А тълкуването на КС седи най-високо в йерархията на нормативните актове и то не се тълкува, а се изпълнява. А ако някой използва СРС- та срещу президента, той нарушава Конституцията.
  • 292 ПУРКОВИЯ

    0 1 Отговор
    НАБИХА ГО И НА БАЙ ИВАН К@СКЕТА ХАХАХАХАХАХХАХА
    АМА ТИЯ С ТОГИТЕ И ТЕ МАЙ СЕ ПОУПЛАШИХА ХАХАХАХХА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове