Last news in Fakti

21 Август, 2020 06:41 4 423 62

Вдигнаха палатков лагер край Пловдивския панаир

  • пловдив-
  • протест-
  • панаир-
  • палатки-
  • лагер-
  • полиция

Полицията влачи протестиращи, сподели участник в протеста

Вдигнаха палатков лагер край Пловдивския панаир - 1
Снимка: Антония Попова, Радио Пловдив

Нова територия "покори" протестното шествие в Пловдив късно снощи - блокиран бе булевардът пред Панаира и на него се формира палатков лагер, предаде Българското национално радио.

Въпреки по- краткия разрешен маршрут, шествието успя да пробие кордона от полицаи, който го спря при Централна поща. Колоната премина по " Цар Борис Трети Обединител" и през Тунела. Палатки и шатри бяха разпънати пред Панаира.

Как започна всичко. Няколкостотин участници в протеста срещу правителството и за оставка на главния прокурор тръгнаха от площад "Съединение" по Главната улица на Пловдив,огласяйки я със скандиране "Оставка!". Спряха за кратко пред община Пловдив с викове срещу местната власт и продължиха към Централния площад.

Яйца полетяха към сградата на бившия Партиен дом.

Около 20.30 часа шествието тръгна обратно по Главната улица, но малко след това се опита да финтира полицията и да се върне към традиционния път към Тунела.

Кордон от 20 полицаи попречи това да се случи и протестиращите останаха на място пред Централна поща. До напрежение не се стигна, въпреки плътната преграда на полицията.

След опит на втори лъч да заобиколи блокадата, протестиращите все пак стигнаха до булеварда и в 21.13 часа спяха движението по него. Полицаите бяха поздравени с аплодисменти, а шествието продължи към Тунела, където блокира и двете платна.

Заради шествието за кратко бе блокирано и кръстовището до Баня Старинна. Полицията спря движението, а колоната продължи към Панаирния мост.

След като преминаха по моста, протестиращите седнаха на платното и разпънаха 1 палатка. Постепенно лагерът се уплътни с още палатки и шатра. Движението бе спряно от колелото на бул. "България" на юг до Панаира.

Междувременно би освободено движението по бул." Цар Борис Трети Обединител" при кръстовището с "Шести септември".

Полицията премахна блокадата на моста при Международния пловдивски панаир. В момента движението е възстановено. Припомням - снощи част от протестиращите в Пловдив направиха импровизирани барикади и спряха движението по съоръжението.

Блокадата бе премахната тази сутрин около 4 часа. На мястото има засилено полицейско присъствие. Директорът на РДВР Пловдив ст. ком. Йордан Рогачев също е на мястото. Част от протестиращите са непосредствено до Панаирния мост в градинка в частен имот.

За БНР един от протестиращите - Даниел Михайлов, разказа какво се е случило през нощта:

"Видяхме, че идват коли на полицията. Скупчихме се на място, преплетохме ръце в кръг, но те започнаха да използват сила. Влачиха ни, мен също. Полицаите направиха и проверка на личните документи и проверка за алкохол".

Три от палатките са в частния имат край моста на Международния панаир. Ст. ком. Рогачев разговаря с протестиращите, но отказва коментар, съобщи Антония Попова от Радио Пловдив.

Вчерашният протест бе организиран под надслов "Не на подмяната!" - срещу предложения от ГЕРБ проект за Конституция и с позиция срещу терора над опозицията в Беларус.

Преди началото на шествието на площад "Съединение", организаторите оспориха аргументите на общината да разреши по-кратък маршрут от този, който протестиращите са посочили. Те го определиха като грубо потъпкване на правото на гражданите да изразяват позицията си.

Шествието бе с разрешен маршрут от площад "Съединение" през Главната улица до площад "Стафан Стамболов" пред общината.

"Община Пловдив създава "Втори "Росенец", твърдят протестиращите, според които не те, а местната администрация е нарушила всички срокове, които процедурата изисква. На импровизирания брифинг протестиращите показаха документите, които са входирали пред администрацията.

На митинга в Пловдив дойде и проф. Велислав Минеков от "Отровното трио". Пред множеството той обяви,че всеки депутат в това Народно събрание, който на 2 септември подкрепи проекта за Конституция, ще бъде обявен за национален предател.

Протестиращите анонсираха нов протест следващия четвъртък, автошествие на 1 септември и пловдивско участие на националния протест, ден по-късно в София.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    48 20 Отговор
    И във Пловдивския панаир да вдигнат все тая оставка НЯМА да има ще става по зле след промяната на конституцията.
  • 2 Бай Курти

    59 73 Отговор
    Ако мислите че ПЛОВДИВ ще играе по свирката на ТРИМАТА ГЛУПАЦИ жестоко се лъжете
    Като са толкова отворени защо не си вземат палатките и да блокират СТОЛИПИНОВО

    Коментиран от #6

  • 3 Ихууууу

    49 66 Отговор
    Хайде стига вече с тези протести, палаткови лагери и подобни. Вместо да седите там хващайте по една метла и изметете района поне. Не могат две думи на кръст да кажат, тръгнали правителство да събарят

    Коментиран от #35

  • 4 Голям смях

    57 35 Отговор
    Леле, колко ранобудни герберасти! Да не са почнали вече да ви плащат на час?

    Коментиран от #16, #29, #42

  • 5 Ю Кортес

    35 50 Отговор
    Болшевишко фашисткия пуч няма никакъв шанс в синия Пловдив.Хората ги гледат като прокажени.

    Коментиран от #14, #34, #49

  • 6 Ей чшшшш

    22 24 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Курти":

    С Тиквуций защо не разбута протестите, смее ли, тоя страхливец?
  • 7 Националист

    41 40 Отговор
    В синия Пловдив червени барикади , няма как.

    Коментиран от #19, #20, #45

  • 8 Воин

    36 24 Отговор
    Пловдив символ на дясното .
  • 9 Майна

    34 22 Отговор
    БРАВО, СЪГРАЖДАНИ !!!! БРАВО!!!!!
  • 10 Майна

    27 22 Отговор
    БРАВО, СЪГРАЖДАНИ !!!! БРАВО!!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 БЪЛГАРИ ЮНАЦИ

    25 24 Отговор
    БРАВО БЪЛГАРИ , ДА ПРОТОНИМ ОНУЙ КРАДЛИВО НЕЩО ОТ СЕЛО БАНКЯ!!!!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Аве Адолф Хайлллл

    30 18 Отговор
    Поредния опит за журналистически внушения и списване на статия по образец ....... НО ,колкото и да се напъват някои журналисти да внушават големи неща , то тези простотии на групичка дубайски финансирани хора, изпаднали в поредната си истерична криза ,ще си останат поредната селска полюция на асфалтчето .......
  • 18 Чичо

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    А не бе с кафе ще ги черпи .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бай Пеши

    26 17 Отговор

    До коментар #20 от "ОСТАВКА КРАДЦИ ОТ ГЕРБ":

    ОСТАВКА НА РАДЕВ МЕТЕЖНИКА.
  • 23 Аве Адолф Хайлллл

    31 15 Отговор
    Нищo нoвo , лумпeнизирaнитe изпрocтявaт дo крaeн прeдeл , вeчe нямaт пoлeзeн хoд и ca в иcтeрия ........ a тo и финасирането им е вече на привършвaнe , и прeврaтaджиятa им c увeceн нoc ....... живa трaгeдийкa .
  • 24 Мадрид

    20 14 Отговор
    Като коментар...............прави ми впечатление разделението в обществото. Бойко от БКП и мутра ...е десен политик с ценностна система? Моля? Не искам да мисля , че Борисов си е купил любов с пари. Приемам , че хората у нас харесват да им прави магистрали на 5 пъти по-висока цена , тоалетни по 100 000 лв писуара....да ги псува в ефир , защото той бил десен?! ЪЪЪ?! За пример , във Финландия министър си подаде оставката поради СЪМНЕНИЯ , че е ползвал 50 000 евро за курс , свързан с ограмотяване на министрите в комуникацията с медиите. Сиреч ги е дал за образование! А наш Ганьо е десен.........крадец. Поздрави и успех на протеста!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Иван

    7 12 Отговор
    Оставка на герб.
  • 28 БАРСЕЛОНА

    19 13 Отговор
    За какви дкъпи магистрали говориш бе червенотиквеничковче с какво ги сравняваш някой преди него построил ли е нещо поне едно нещо , че за 11 гозини вдигна заплатите от 300 но 2000лева ,затова ли да му искаме оставка или защото подгони всички олигарси който ограбиха държавата

    Коментиран от #39, #60

  • 29 ИСТИНАТА

    5 14 Отговор

    До коментар #4 от "Голям смях":

    Приятелю те тук които щракат минусите са едни и същи но с различни имена с които влизат и се регистрират в сайта просто за да изглеждат много ! Но ако видим AP- АЙПИ адресите им и ще се разкрие цялата истина-дето се правят на много,това е подобно на начина по който ГЕРБ печели изборите а именно ФАЛШИФИКАЦИЯ !
  • 30 Стефан Стефанов

    7 5 Отговор
    Кое му е синьото на Пловдив,като кметът на Карлово и зам.предс.на СДС -Емил Кабаиванов е известен като унищожител на СДС в България и успешен брокер на марката СДС.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 мечо

    0 2 Отговор
    скоро и на ситнияково да се одрасти патя кам мола откам гара подуяне може да се мине ако сте сас влак от посока пловдив пазаржик но отгоре неможе
  • 33 ИСТИНАТА

    5 11 Отговор
    Минусите които се маркират в полза за ГЕРБ 80% са от едни и същи хора които влизат под различни имена и регистрации в сайта просто за да правят бройка защото естествено са им платили по някакъв начин !

    Коментиран от #62

  • 34 Хаха

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "Ю Кортес":

    Абе вие гербаджиите сте същите като комунистите. Който беше против комунистите, беше заклеймяван като фашист. Сега който е против гербаджиите е обявяван за комунист. Смешна история.
  • 35 Браво прав си

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Ихууууу":

    но предпочитам тези пред някой наведен празнодумец служещ на башибозука на ГЕРМАНО-ТУРСКАТА империя султан ВОЖД (генерал лейтенант ) Бойко Методиев Борисов . УСПЕХ роб 🤔🤭👍👁️🧐

    Коментиран от #37

  • 36 Лост

    3 4 Отговор
    Чакаме полицаите да започнат да протестират, да отидем да се посмеем малко.
  • 37 НАГЛОСТ

    5 4 Отговор

    До коментар #35 от "Браво прав си":

    Генерал който си е платил за всички тези ТИТЛИ и ги е взел по ВТОРИЯТ НАЧИН знаем как ставаше по това време а за жалост и сега се продължава по същият начин понеже управлението на БГ е от същите хора !
  • 38 БЪЛГАРИН

    5 6 Отговор
    БОЙКО, РАЗДАЙ ПАРИТЕ И ХВЪРЛИ ОСТАВКАТА. ТОГАВА НЯМА ДА ИМА НУЖДА ОТ ПОЛИЦИЯ. ТЕ САМИ ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ЕДИН ДРУГ.
  • 39 ОСТАВКА

    7 8 Отговор

    До коментар #28 от "БАРСЕЛОНА":

    Какво е вдигнал тиквата? Я си спомни че при първия му мандат , доходите не бяха приоритет. При втория мандат на момчето от село Банкя , АБВ специално му натърти , че не е нормално да има такива доходи в ЕС! Той НИКОГА НЕ Е МИСЛИЛ ЗА ХОРАТА , прави безумно скъпи пътища , а после се хили и казва че няма пари за градини. Кога на онуй просто нещо от село Банкя ще му бъдат приоритет децата на България? Ами когато ги използва като внуците си за пиар. ОСТАВКА!

    Коментиран от #43, #46, #50, #57, #58

  • 40 Провокаторец

    10 5 Отговор
    Леко с блокадите в Пловдив. Ние не сме толерантни като софиянци и ще имате огромни проблеми

    Коментиран от #51

  • 41 Алфа Вълкът

    9 3 Отговор
    В ПЛОВДИВ КМЕТЪТ И ПОЛИЦИЯТА СА ИСТИНСКИ МЪЖЕ!
  • 42 Спите ли

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Голям смях":

    Ами то сън не ги хваща!
  • 43 7777

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "ОСТАВКА":

    Ти си от тези 20%от българите които искат парите да се хвърлят с хеликоптер на жълтите павета.Не става така. държавата създава условия. някой да ги произведе тези пари и едно от тези условия са пътищата Добре че останалите 80 % от българите не са лато теб
  • 44 Професия

    6 1 Отговор
    Протестър - руско мекере !
  • 45 Пловдив

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Националист":

    Син, ма гърнето червено
  • 46 Вова

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "ОСТАВКА":

    За какво АБВД говореш бе ,тези идват за крадат за един мандат само Борисов е преизбиран след като е бил на власт не виждаш ли замогването на хората кьорав ли си бе , на кръстовищетата в България се спират по 5 нови джипа това е от правилната му политика . Не се съмнявай че следващия премиер ще е от ГЕРБ
  • 47 Кадилак мачка зазка

    4 2 Отговор
    Пловдив истинския български град
  • 48 Издялано в ссср

    3 1 Отговор
    Най-великият политик в българската история е Борисов
  • 49 Кауш

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ю Кортес":

    Спасе, защо не излезеш с името си?
  • 50 Такава е

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "ОСТАВКА":

    тактиката на заробването от големият задокеански бра.Заеми от МВФ половината пари в инфраструкторни проекти с който не се развива икономика.Другата половина в офшорни сметки на шайка и така всичко се повтаря до безкрайност.На народа му е отредено да изплаща заеми.
    Заеми който и неродените ви внуци няма да успеят да върнат.

    Коментиран от #52

  • 51 А за терористката....

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "Провокаторец":

    Божеее........
    Мадамата от бялата Тойота не тестват, при опит за терористична атака и газене на хора и при искане на адвокатите, но протестиращи тестват. Двойния аршин. ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР!!!!

    Коментиран от #54

  • 52 Националист

    0 3 Отговор

    До коментар #50 от "Такава е":

    Пълна лъжа говориш в България с най-ниските заеми

    Коментиран от #61

  • 53 Никога за тези

    3 2 Отговор
    Пълна простащина! За такива и техните подстрекатели и организатори хората да гласуват? НИКОГА!
  • 54 Вова

    7 0 Отговор

    До коментар #51 от "А за терористката....":

    Ако искаше да ви сгази нямаше кой да я спре оня палячо където скачаше отпред на прозореца при скорост от 100 км щеше да лети като листопад по улицата
  • 55 Петя

    6 3 Отговор
    Браво на полицията в Пловдив. Крайно време е и в София да ги разкарат. Няколко души тероризират цял град.
  • 56 Фактология

    3 0 Отговор
    Хората, които искат да протестират и искат по-добър живот не виждам нищо лошо,но Минеков да каца като пойна птичка в Пловдив няма място.Да си стои в столицата и да се изживява като отровно трио и да си оглавява неговите последователи..Пловдивчани нямаме нужда от пишман патриоти.Да не скочим ние останалите, които даваме реверанс на протестиращите.
  • 57 Помнещ

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "ОСТАВКА":

    Никога преди Б.Б не са били построени и ремонтирани толкова детски градини. Ти с деменция ли си?
  • 58 Помнещ

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "ОСТАВКА":

    В Пловдив 0 безработица, карат хора за работа от 60 км .Ром - 50 лв.надница на ден за обща работа ! Шофьори и булдозеристи - 2000 лв. заплата!Кога е било по-добре, при твоите червени резили ли?
  • 59 Историк

    3 0 Отговор
    Пловдив - 30 години недокоснат от червени боклуци на власт!
  • 60 Опа не всички

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "БАРСЕЛОНА":

    само неудобните ,а неудобните са тези които не пълнят шкафчето (това е извратеното) . Протестите не търсят пари , протестите се борят за морал и достойнство ,лоялна конкуренция все ценности на демокрацията (министрите ни не искам да се покланят и целуват ръката на ВОЖДА) чувствам се омърсен ,унизен и смачкан РОБ . Извинявам се ако на теб ти харесва да целуваш ✋ и да се покланяш значи сме различни . Уважавам всяко мнение въпрос на избор . 🤨🙄😳🧐🤬👁️👍
  • 61 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Националист":

    е че си заблуден .Проучи как процедират добронамерените демократи когато решат да завладеят и разграбят природните ресурси.Как се нарежда удобноте правителсва който те умишлено корумпират и в подследствие ги командват като кученца на кайшка.
  • 62 даааа

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "ИСТИНАТА":

    Като се знаете какво представлявате и мислите,че и останалите са такива.Това ви е генералната грешка,да не виждате по далеч от носа си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове