26 Август, 2020 08:38 3 481 25

Асен Агов: Промени в Конституцията са нужни, но не с това правителство

  • асен агов-
  • конституция-
  • велико народно събрание

Според политикът проектоконституцията на ГЕРБ е фейлетон

Асен Агов: Промени в Конституцията са нужни, но не с това правителство - 1
Снимка: БГНЕС

Да, промени в Конституцията са необходими, но не с това правителство и с не с този проект, който е осмян от най-видните юристи в България. Това заяви в сутрешния блок на bTV журналистът и политик Асен Агов.

Не може да се прави Велико Народно събрание с този парламент и с това правителство, които нямат доверие, каза Агов, според когото внесената проектоконституцията на ГЕРБ е фейлетон.

Запитан дали ще бъдат събрани необходимите гласове в парламента, за да започне процедурата, Агов отговори: Могат да бъдат купени онези, които не достигат, защото това е маниерът на тази втора фаза на посткомунизма.

Той очерта в три изречения пътят, по който трябва да се върви: Първото, което трябва да се направи е да се реши каква е формата на държавното управление. После трябва да се разтури властта и да се даде втора степен на самоуправление на регионите, които са европейски региони в България. И най-накрая да се извади прокуратурата от съдебната власт, защото прокуратурата е нашият адвокат – тя пази правата и свободите ни и ако тя се влияе от кадрите на съдийския състав, тогава къде отиваме. Отиваме отново към вертикалата, която представлява днес България.

Агов е категоричен, че Велико Народно събрание трябва да се свика, за да разпусне формулата на Велико Народно събрание.

Всичко може да се реши по друг път – чрез търсене на съгласие, а не на педал, под натиска на протестите, заключи Агов, цитиран от БГНЕС. 


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    33 8 Отговор
    Според мен стари муцуни излизащи от миналото да правят коментари след като се достигнало до тук нямат право на мнение и коментари.
    Един проблем може ли да бъде разрешен със същият начин на мислене с който е създаден?

    Коментиран от #2

  • 2 Наташи

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Много дълго си писал. Гагов от Стани за Да Седна безделници не беше ли?
  • 3 ТаУмВзе

    23 11 Отговор
    Че сегашната Конституция е Спазена та нова по удобна трябва. Герберастите си правят законите за техни хора и то не особено успешно. Камо ли мутрата и придворните твари да пишат Конституция.
  • 4 Мутрите в пандиза

    6 21 Отговор
    Царят на мутрите от Дондуков 2 иска да направи преврат срещу управляващата мутра от Дондуков 1. Царят на мутрите, най-злобната и коварна мутра от Дондуков 2 с вдигнати малки женски юмручета, не видели работа и слънце през живота си, събра най-злобните мутри на България и ги поведе на битка срещу мутрата от Дондуков 1. Управляващата мутра от Дондуков 1 се прави на два пъти по-неадекватен отколкото си е неадекватен и тъп по рождение и не освобождава кръстовищата от мръсните и злобните мутри, защото те така настройват нас софиянци срещу хитрата, злобната, коварна, нелетяща вече мутра от Дондуков 2. Това ще продължи докато на изборите гласувате не с главите си, а с мутрите си! А босовете плащачи на мутрите се препичат кой в Дубай, кой в Дубровник....
  • 5 Българан Европейски

    15 6 Отговор
    Правилно мнение, но защо се смесват нещата. Това правителство ще управлява до изборите за ВНС, при това БЕЗ БОРИСОВ! Промените в Конституцията ще се направят от ВНС. Кои ще са в него ще реши Избирателят.

    Коментиран от #21

  • 6 умно село

    13 10 Отговор
    Най-накрая манекена на МК Лада да каже нещо позитивно.
  • 7 Грейс

    23 0 Отговор
    Всички компрометирана змии изпълзяха, акъл дават, а когато я изготвя ха сегашната за себе си мислеха. Има още един виден седесар, който отдавна не е в България Любо пъпката ако някой още си го спомня, та него още не са го питали за мнението му.
  • 8 rolangaros

    19 0 Отговор
    Точно ти ли бе Агов , олицетворение на политическата хамелеонщина !
  • 9 тариката

    18 0 Отговор
    един бояджия се изказа, при бай тошо комунист и доносник, после СДС-ар, сега анти СДС-ар, абе важно е да си получавам редовно дивидентите !!!
  • 10 ИМАНЯРА

    10 2 Отговор
    АгОФ на теб как ти беше името като доносник на ДС, обясни на тия не толкова млади но тъпи мафиоти искарани на улицата от тяхния лидер ако това бяха го направили преди 40гд, просто щяха да изчезнат от белия свят
  • 11 Тиквоний Велики

    11 1 Отговор
    Ееей на тоя забравих да му дам от чекмеджето! Е на ся кви ги върши!
  • 12 Този

    7 2 Отговор
    тъмносиният,кога се пребоядиса червен?Или винаги си е бил такъв. Не ти искаме "компетентното" мнение.
  • 13 Знаещ

    2 2 Отговор
    Тоя б. оклук да се скрие някъде. Защо всички имат една и съща опорка, че Герб щели да промемят конституцията? Отговорът го знам, но трябва да го знае и пасмината по кръстовищата. Той пък не ги интересува изобщо. За мислене не се плаща.
  • 14 chi

    3 0 Отговор
    Този и той е изпяна песен...
  • 15 Коко

    4 1 Отговор
    И този мишок изпълзя от нафталина.
  • 16 Спиро

    3 0 Отговор
    Асан ага пак се изцепи. Защо бе, Агов!? Костовът вече го няма. На кого служиш сега?
  • 17 Шопо

    3 0 Отговор
    Асен Агов - любимото телевизионно момче на ЦК на БКП!!! Не слизаше от екрана!!!
  • 18 Афера

    2 0 Отговор
    Много отвратителен човек
  • 19 Афера

    2 0 Отговор
    Много отвратителен човек
  • 20 Шоп

    2 0 Отговор
    Преди година и нещо той каза по БТВ че ще си реже главата ако турски поток заработи..а сега
  • 21 Ана

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българан Европейски":

    Изборите ще бъдат опорочени и фалшивицирани
  • 22 Варна

    2 0 Отговор
    Брей! - Чак не мога да повярвам, че Агов е против селянина от Банкя!
    Изненада ме приятно тази фурнаджиска лопата
  • 23 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НОРМАЛЕН БГ ГРАЖДАНИН ГО ПРЕБИ СПРАВЕДЛИВО , НО ГНУСНАТА ПОЛИЦИЯ И СЪДЛЯРИ ПРЕЧУКАХА НОРМАЛНИЯ- ЗАЩИТИЛ СЕ ГРАЖДАНИН !!!! АМИ АКО БЯХ АЗ -СЪДЛЬОТО НА КОЛ , А ПОЛИЦЕЙСКИЯ ШЕФ - ПО " ЦАР БОРИСОВСКИ" !!!!!!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Асене, брате ... и ти ли ? Промени на КОНСТИТУЦИЯТА НЕ БИВА, НЕ МОЖЕ И НЕ ТГРЯБВА да се правят от Правителство някое си ! От къде-накъде шепа партайгеносе, независимо от какъв сорт са, ще ремонтират Върховният закон на Републиката ?? Т.е. както сега си я нарушават със "доброто" на т.н. конституционен съд", създаден и формират от властовата партийна каста, така могат и да си я променят, както им е кеф , така ли ??? Понеже сме ДЕМОКРАЦИЯ , нали ??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове