26 Август, 2020 11:11 1 679 38

Менда Стоянова: Тепърва предстоят разговорите по същество

  • менда стоянова-
  • мерки

Ако няма подкрепа за промени в Конституцията, ГЕРБ ще вземе своите решения, обяви още депутатът

Менда Стоянова: Тепърва предстоят разговорите по същество - 1
Снимка: Архив

В предложенията си за нова Конституция ГЕРБ се е съсредоточил върху области, които са критични. Това заяви в ефира на „Здравей, България” депутатът от партията Менда Стоянова.

„Става въпрос за съдебната система, където могат да се допълнят и променят още много неща, с цел постигане на конституционна независимост на съдебната система. Има и няколко предложения, към които всички български граждани заявиха подкрепата си на референдума преди няколко години”, допълни още тя.

По нейните думи вчера, при консултациите с отделните партии, е било уточнено, че това, което е внесено до момента, е минимално, а смисълът е бил да се повдигне въпросът за ВНС и нова Конституция.

„От ВМРО ясно изразиха своята принципна подкрепа за свикване на Велико народно събрание и подготовка за нова Конституция. Нормално е те също да имат някакви свои предложения, които да искат да бъдат включени”, поясни Стоянова. 

Тя допълни, че НФСБ също са заявили, че имат подобни предложения. „Вероятно и другите групи, ако успеем да внесем предложението за свикване на ВНС и нова Конституция в парламента, също ще имат своите идеи. Тепърва предстоят разговорите по същество”, заяви още Менда Стоянова.

На въпрос дали от ГЕРБ провеждат неофициални разговори с вътрешната опозиция в БСП Стоянова посочи: „Категорично заявявам, че не водим никакви задкулисни разговори с когото и да е било. БСП като отговорна политическа сила е добре да проведе дебата в своите структури и да вземе решение”, обясни тя.

Според нея Велико народно събрание, с 400 депутати, ще бъде много по-легитимно да проведе дебата и гласуването за промени в Конституцията от настоящото редовно.

Стоянова категорично опроверга обвиненията, че ГЕРБ са се насочили към ВНС, за да печелят време. „Затова ние искаме още на 2 септември – първият работен ден на НС, да внесем, ако успеем да съберем 120 подписа, това предложение. За да може в най-ранния срок – 2 ноември, да има яснота дали ще има подкрепа и да е ясно какво ще се случи”, каза още депутатът от ГЕРБ.

Ако не бъде събрана необходимата подкрепа за промени в Конституцията до 2 ноември Стоянова посочи, че ГЕРБ ще вземе своите решения в друга фактическа обстановка.

Менда Стоянова изказа и личното си мнение за блокадите по ключови булеварди. „Всеки има право да протестира, но аз мисля, че протестът на всеки трябва да се разпростира дотам, докъдето не пречи на останалите да осъществяват своите права. Тези блокади, може би, по буквата на закона са законни, но по морала на обществото – са неморални”, заключи тя и допълни, че държавата не ги премахва, за да не се създават провокации.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2loop

    37 1 Отговор
    3 прости гърбави.... седнали да правят конституция..... до там ли го докарахме
  • 2 ОСТАВКА

    36 2 Отговор
    ОСТАВКА!!!!!
  • 3 Гост

    38 1 Отговор
    И тази е същата като Караянчева, само дето не е от Кърджали!

    Коментиран от #8, #30, #35

  • 4 Облак

    32 2 Отговор
    Менда с мастика !
  • 5 алъш-вериша

    33 1 Отговор
    Разговорите по същество са кой ще има по-дълбок шкаф и в коя топла страна.
  • 6 ТаУмВзе

    33 1 Отговор
    Тепърва предстоят Присъдите по същество герберасти долни!
  • 7 КЛЪСТЕРА ГЕРП

    25 1 Отговор
    Те не ни искат ние се напъваме!!!
  • 8 счети перачка

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Тази може поне да смята, кърджалийската инженерка не може да раздели сламата на 2 магарета.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 По същество

    35 1 Отговор
    "По същество" Г-жо, трябва да си подадете Оставката.
  • 11 kvy

    27 2 Отговор
    Искат ВНС за да могат променят начина на избор на президент. Да се избира от НС и да слжат ББ за президент на РБ.
  • 12 По същество

    22 2 Отговор
    Сливенския как ти се струва?
  • 13 Jack Bauer

    24 1 Отговор
    Мишкииии, за какво ви е нова конституция след като и старата не спазвате. Народа ви избира и ви плаща данъци за да си вършите работа и да бъдете за пример, а вие само крадете и мързелувате.
  • 14 Гост

    16 1 Отговор
    Наближава новия 9-ти Септември, ще се молите пред Народния съд, но няма да има милост!
  • 15 Няма кой да ви чака

    16 1 Отговор
    Най добре е да ви приберат и да започнете да говорите в Следствието и в Съда. И после където трябва и колкото трябва. По заслугите ви !
  • 16 Браво!

    12 2 Отговор
    Пкп+2 п(пловдивски)п+барни = нова конституция
  • 17 ОСТВКА

    14 1 Отговор
    Правете си разговорите в сливенския затвор след 1-2години докато правите сапунка.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 МЕНТА СТОЯНОВА и ДАНЧО МЕНТАТА

    15 1 Отговор
    МЕНТЕ ПОЛИТИЦИ.УЖАС.
  • 20 1618

    11 0 Отговор
    България отдавна върви към диктатура, а събуждането на хората по площадите показва, че нещата са много дълбоки. Ние не можем да вървим към този недемократичен път заради такива хора като Борисов и Гешев.Прокуратурата извива ръцете на политици и протестиращи чрез сплашване, уволнения, репресии. Във ВВС виждаме зависимост.Имаме главен прокурор, който е правил сбирки с Васил Божков и премиера. Гешев няма моралното право да заема този пост , да говори за фалшива демокрация и в същото време да разгръща чадър към корумпираната власт на Борисов, към мафията, която се е сраснала с властта , защото той самият е олицетворение на арогантността и диктатурата! Наглостта на Борисов стигна и до там че да обяви телевизионна атака срещу протестиращите чрез сплашване и уволнения!
  • 21 Трикстер

    8 0 Отговор
    Време е да се изкаже и другарката Дариткова днес и кръга на триото на ПП - и ще е завършен.
  • 22 Asdfg

    10 0 Отговор
    Гешев, спиш ли? ОПГ Гешев! Менда, Владко, Бочко, Васко, Севда, Деси, Шиши! Спинкай Гешев, спинкай. Гешев, къде е чушкопека? Гешев, покажи Ритона!
  • 23 баце

    8 0 Отговор
    Какви разговори с тая компрометирана уфсъ. Защо още не е осъдила Божков за клевета - щото я е страх от истината.
  • 24 Ventura

    6 0 Отговор
    Ей, запънали се, като магаре на мост!
    Не та не, на власт докато сме живи, а после и внуците да илядат.
  • 25 ГОРСКИ

    7 1 Отговор
    Менда и ти си за затвора???
  • 26 СИПД

    7 0 Отговор
    Мандата ви свършва, доверието към вас не съществува. Беззаконието ви е най сладко, негодника лидер БоКо ви е по скъп от живота,
    СмС-ите му са "Конституция", устните разпоредби са Закон!
    Премахването на разделението на властите е Първостепенно Углавно Престъпление(държавна измяна) за което се носи тежка Наказателна отговорност.
    Минало и настояще: Съдебно дело за фалшификация на изборни резултати, отявлени лъжи, геноцид, безотчетно присвояване на стотици милиарди евро от изтеглени заеми - държавни пари.
  • 27 Къса памет

    7 0 Отговор
    Тая само преди няколко месеца накара хиляди българи да обърнат левовете си в евро като ги подплаши за борда. Спечелиха чейндж бюрата и банките от комисионните. Трябва да се скрие в дупката и да не се показва повече.
  • 28 бягай бе

    7 0 Отговор
    дърт карабатак....
  • 29 chi

    7 0 Отговор
    Събужда отвращение като я гледаш камо ли да я слушаш...
  • 30 Естет

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Забележете зъбния статус на Мента Стоянова!! Кучешките и зъби са големи като на вампир!! Ха ха ха ха!! И тая като простата кърджалийска п..ка ще прави нова Конституция?? Хи хи хи хи!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Възмутен

    5 0 Отговор
    Ало," модератора"!! Защо триеш ИСТИНАТА за МЕНДА СТОЯНОВА!! Срам!!
  • 33 Пловдивчанин

    6 0 Отговор
    Менда Стоянова беше шеф на данъчното - Пловдив!! Тя беше разтворила " чадър" над т.н. " Цар" Киро който не плащаше данъци и акцизи!! Познайте обаче кому плащаше??
  • 34 българин

    5 0 Отговор
    кой пропагандира новата конституцияна герб:една счетоводителка, една мнима лекарка и една фрезиска. за завиждане сме, няма що.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Грую

    2 0 Отговор
    Не ви ли стига, дето за 10 години окепазихте цялото друго законодателство, та сега и на Конституцията посягате?
  • 37 тая

    1 0 Отговор
    Менда ще я запомня с опитите и да ни пробута "Бонус Малус" за да направи застрахователите още по богати а ние да плащаме за това ежегодно.
  • 38 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Много правилно г-жа Стоянова, по буквата на закона Вашите месечни доходи са законни, но по морала на обществото не само са неморални , но и престъпни. Но Вие стриктно спазвате чл.71 от Конституцията и не вярвам някога да го промените, дори да сте 100 /сто/ години в този парламент !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове