Last news in Fakti

27 Август, 2020 12:23 10 505 23

Ексхумират починалия от COVID-19 абитуриент

  • христо денев-
  • иван денев-
  • стефан черкезов

В Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31 юли в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, е била причинена смъртта на младежа

Ексхумират починалия от COVID-19 абитуриент - 1

Правят ексхумация на починалия от COVID-19 абитуриент във Велико Търново, научи "Труд". 

Експертизата на трупа на 19-годишния Христо Денев е по разпореждане на Националната следствена служба. Процедурита в гробищния парк в старата столица е започнала в 10 часа на 27 август. Великотъронвската полиция оказва съдействие като осъществява отцепването на района и охрана.

Преди седмица Софийска градска прокуратура бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая със смъртта на абитуриента от Велико Търново, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Младежът е бил хоспитализиран на 12 юли с положителен PCR тест за коронавирус. Девет дни по-късно състоянието му се влошило и Христо е бил преместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни борба за живот, на 31 юли, момчето издъхнало.

Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31 юли в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, е била причинена смъртта на младежа.

Разследването по делото ще се извършва от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на младежа.

С оглед значителната правна сложност на случая и необходимостта от предприемане на мерки за осигуряване на своевременно и законосъобразно извършване и приключване на разследването е сформиран екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.

В своя публикация във Фейсбук отпреди 5 дни опечаленият родител е написал: "Скъпи приятели и поддръжници, днес бях разпитан като свидетел по образуваното досъдебно производство за смъртта на сина ми. Ето защо, разбираемо и при съобразяване със закона, вече ще бъда далеч по-умерен в информирането ви. Следете развитието и бъдете с нас в молитвите си! Бъдете сигурни, че скритото ще стане явно и че Истината ще бъде постигната!".

По информация на източници на "Труд" по случая, който придоби широка обществена значимост вече са разпитани и други лица, включително и медици. 


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле

    63 14 Отговор
    Гербаджийската некомпетентност се е разпространила на всички нива. Наслагали на всякъде свой хора, които не са си свършили работата на време.

    Коментиран от #3

  • 2 Факт

    71 2 Отговор
    И да ги накажат виновните момчето няма да се върне. Немарливостта и посредствеността са истинска пандемия и най-голяма заплаха у нас а не коронавирусът.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 С вас

    49 3 Отговор
    сме и следим случая . Надяваме се правосъдието да възтържествува . Изкренни съболезнования за загубата . 🧐
  • 5 време за промяна

    47 5 Отговор
    Лекарите забравиха Хипократовата клетва. Всичките станаха търговци. Но не са виновни те - системата така е направена.

    Коментиран от #19

  • 6 Нелепо

    32 1 Отговор
    Неизживян живот..............Огромна трагедия , дано поне се стигне до виновниците ѝ !
  • 7 1618

    39 4 Отговор
    Днешните лекари не са лекари , а регистратори! Те мислят единствено и само за пари! Гледат на пациентите като на торби с пари от които искат да извлекат максимална материална облага! Да не говорим как принуждават пациентите в болничните заведения сами да си купуват лекарства, държат ги при себе си и ги крадат най- нахално, държат се с пациентите високомерно и , ако някой пациент посмее да изкаже недоволство веднага го обявяват за агресивен! Колкото и пари да им се даде, на тях все им е малко ! Непрекъснато протестират , че им били малко парите! Правят лекарски грешки заради некадърност и мързел, а след това ги прикриват!

    Коментиран от #10, #20

  • 8 1-20

    18 5 Отговор
    Специализиран съд за бялата мафия с възможност за издаване на смъртна присъда.
  • 9 Д-р Хаус

    35 2 Отговор
    Каквото и дело да се образува, то ще бъде решено от експертизи на вещи лица-лекари. А както е известно лекарите се бранят едни други, не вярвам да си признаят че има грешка. В нета все още стои видео на немски професор, който каза, че смъртността от Ковид е ниска, "освен ако не започнем да ги лекува ме" След това описа подобни случаи на сравнително млади хора лекувани с 5-6 антибиотика и много други препарати. Резултатът беше фатален, а заключенията му са, че лечението е скапало имунната система и е пряка причина за смъртта им, а не вируса

    Коментиран от #12

  • 10 Az123

    12 20 Отговор

    До коментар #7 от "1618":

    Стани ти лекар тогава и се дръж с пациентите както трябва. Лесно е да се говори ама е трудно да учиш 6 години и после изпитите да полага. Много на едро говорите, без да си имате хал хабер от медицина. Истината е че момчето е загинало заради такива като мангъров, и заради това че е повярвали че Коронавирус не съществува

    Коментиран от #14, #15, #17

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 1 Отговор
    БОГ да го прости момчето
  • 12 Зомбайо

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Д-р Хаус":

    И аз го гледах това и то още когато беше бума в Италия. Абсолютно споделям същото мнение. Приложено е лечение по Италиански модел и изхода е явен. Жалко за младия човек. Лекарите от много години са търговски дружества. Извратена система.
  • 13 Антибиотик,

    6 1 Отговор
    Значи анти живот, убиване! За прилагане, на пчели, е забранен, но за прилагане, на хора, може?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хипократовата,

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Az123":

    Клетва изисква човекът, който лекува, да има дарба, на лечител! Какво е доктор? Титла! Не лекуващ!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Винету

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Az123":

    Това,че учиш 6 години, нищо не значи. Понякога пълните едно гробище с хора, докато се научите. И е истина, че Мангъров си разбира от работата. Защо д-р Менгеле (Майтапчийски) и SS Щба му не отидоха на публична дискусия с Мангъров и другите ??? Щеше да се види, кой е прав. А Вие лекарите, ако Ви се счупи автомобила, при фаянсаджия ли ходите ? Как хирурзи ще разбират от епедимилогия. Къде са чувалите с трупове ?
  • 18 ТЕРОРИСТИТЕ УБИЙЦИ В БЯЛО

    4 2 Отговор
    ДАНО ИЗЛЕЗЕ ЛЪЖАТА КОРОНАВИРУС НА ЯВЕ И ВСЕКИ ТЕРОРИСТИ В БЯЛО УБИЕЦ И ЛЪЖЕЦ ДА БЪДЕ НАТИКАН В ЗАТВОРА ДА СЕ ОСВЕТЛИ КОЛКО ПАРИ ПОЛУЧАВАХА ДА ЛЪЖАТ ЗА КОРОНА!
  • 19 Нона

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "време за промяна":

    Да,системата е виновна.Лекарите,мед.сестри,помощен персонал са със смешно и обидно ниски заплати.Всеки опира до тях,а те са подложени на обиди,дори и побой от някои лица,каква е мотивацията им,как да изпълняват съвестно задълженията си?Голяма част от тях отиват да работят в Западна Европа.Тежко и горко на народа ни.
  • 20 Чичолина

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "1618":

    Има такива лекари,безспорно.Лично аз съм пострадала от такава лекарка,но такава е системата.Когато млад лекар започва работа с 800 лв.заплата как ще работи?Ще даде ли всичко от себе си?Не мисля.Жалко за момчето,но е крайно време да се разбере,че няма адекватно лечение за сега на ковид19,няма и ваксина,затова-маски,дистанция и ограничаване на контактите.Никой не е застрахован,време е да го проумее всеки!
  • 21 Българин

    2 3 Отговор
    Чакайте малко.Нали до сега Пресипнахте от фейкове ,че Коронавирус няма,че е една лъжа с която да се узакони едноличен диктат,че ви запушват устите с маски,че се усвояват едни пари....Нали няма вирус,бе ,червени цървули....
  • 22 Obersturmbannführer

    2 0 Отговор
    Да почива в мир момчето, но...това е то България и българската работа! Точно като Пътното и ВиК- ато: Първо "асфалтират", после копат за да сменят тръбите! Не можаха ли да правят аутопсии, експертизи и анализи преди да го погребат, а след два месеца!?!?!?!? Представяте ли си какво им е на родителите при тия хубави новини!? Но съм убеден, че ако има безпристрастни независими ВЪНШНИ експертизи, 100% ще лъсне, че докторчетата са приключили момчето - от незнание, безхаберие и нееб@тел ност, а не Ковида..баща му ще им разкаже играта!!!
  • 23 Не знам

    2 0 Отговор
    Каква клетва полагат,но те отговарят за нашите живот и смърт,знаят как предизвикат летален край и как да оздравят,но донякъде,клетвата е ДА МЪЛЧАТ!Те никога не са виновни, техните ръце са винаги чисти,а белите им роби неопетнени като раса.Ако всичко е истина ,а не ковид постановка,то възможно е, да е неуспешно експериментално лечение,мърлящина,дори кражба на органи,прикрита с гасена вар,Жалко ,за още един българин
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове