Last news in Fakti

19 Октомври, 2012 15:03 3 574 13

Ивайло Московски катастрофира /Обновена към 17,22 ч./

  • московски-
  • катастрофа

Със счупена ръка е

Tранспортният министър Ивайло Московски е катастрофирал край Ловеч. Точното място на инцидента е село Голец, община Угърчин. Това потвърдиха за Факти.бг от МВР-Ловеч.

Министърът не е пострадал сериозно, със счупена ръка е, има съмнения и за счупени ребра, по първоначална информация от ранния следобед. Впоследсвие се оказа, че тя е само изкълчена и няма спукани ребра.

Два спешни екипа вече са на място в болницата в Ловеч.

Министър Томислав Дончев също е пристигнал в ловешката болница.

В лекия автомобил на министъра са пътували четирима души. И четиримата са в добро общо състояние.  Има обаче и жена със счупен крак, която също е от екипа на министър Московски, най-вероятно става въпрос за началника на кабинета Анжелина Тотева.

"Състоянието на министъра в момента е стабилно. Към момента нямаме някакви притеснителни факти – кръвно, пулс, всичко е в норма", каза директорът на болницата в Ловеч Тихомир Бенев. Към 17,18 часа стана ясно, че министърът не е със счупена ръка, а с изкълчена. На скенера не са видяни и спукани ребра, както се предполагаше по-рано, допълни за Факти.бг шефът на болницата.

Министър Ивайло Московски и другите трима, пътували с него, ще бъдат транспортирани до болница в София. По-тежко пострадала, със счупен глезен е началникът на кабинета на министъра Анжелина Тотева, леко е пострадала и секретарката му, която е с изкълчена ръка, каза Тихомир Бенев. Шофьорът също е пострадал, но е в стабилно състояние.

Има пострадал мъж и от Фолксвагена, който се е врязал челно в министерската кола, но и той е в стабилно състояние, научи Факти.бг. Към 17,21 часа и на него му се правеха изследвания в ловешката болница.

Инцидентът е станал около 14,30 часа. Колата, с която се е движил министърът, се е ударила в друг автомобил, който не е пострадал и е вече в движение, по първоначална информация. Официалната информация на МВР, която се появи към 16,00 часа, гласи, че на платното по посока София имало аварирал ТИР, който е бил обезопасен с необходимите светлоотразителни знаци. Зад него са били спрели три леки автомобила, които изчаквали да спре движението в насрещното платно, за да изпреварят ТИР- а. По неизвестни причини, един от тях – Фолксваген "Голф“, предприел изпреварване и се ударил челно в насрещно движещия се автомобил на министъра.

Възстановено е движението в тунела на АМ"Люлин" посока Перник и на път І-4 при с.Голец.

Министърът трябваше днес да бъде в Габрово, за да провери как върви ремонтът на ж.п. гарата в Плачковци и да участва в кръгла маса заедно с министъра по еврофондовете и бивш кмет на Габрово Томислав Дончев.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кондофри иванов

    1 1 Отговор
    Да е ползвал влак.

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "кондофри иванов":

    vlakat e za takiva kato teb

    Коментиран от #11

  • 3 пена

    1 0 Отговор
    явно тия от НСО не са чак толкова безсмъртни....
  • 4 данъкоплатец

    0 1 Отговор
    Дано има здравнакнижка а то иначе избор на два екипа,транспорт предполагам с хиликоптер,дарение за лекарите и болницата!Мани,мани.На сина ми от Благоевград до София с линеика му взеха 350лв.а тоя не го виждам как ще си плати по горе изброените феиностти с тази министерска заплатка!Не даи си боже да го коват с пирони-леле мале.На мен миизлезе само пирона 1960 лв.Башка бакшишите!!!
  • 5 $$$$

    1 0 Отговор
    Московски, не продавай БДЖ! И повече морал и работа, Московски.
  • 6 Румен Янев

    1 1 Отговор
    Транспортния министър накара една огромна и приоритетна част в една малка изстрадала държавица да катастрофира и впоследствие все че и той катастрофира ....ЕЕйййй всичко се връща на този свят Така си е
  • 7 Със Зила съм с предимство

    1 0 Отговор
    Голфаджиите са опасни хора, особено тези с черен цвят - те са по-бързите и яростни.
  • 8 живота

    1 0 Отговор
    Залагам двулитрова бира че колата с транспортния министър се е движела с несъобразена скорост.

    Коментиран от #9

  • 9 GOGO

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "живота":

    Не си прав! Как можеш да предполагаш, че автомобил на НСО /или само возещ министър/ ще се движи с несъобразена скорост! Нали всички сме ги срещали по пътищата и знаем колко кротко и чинно карат! 100% съм сигурен, че колата на министъра задължително се е движила със съобразена скорст, а в нея се е забил този "щастливец" с "Голф"-а!
  • 10 тадд

    1 0 Отговор
    TIR ли? ...Конкорд май беше...
  • 11 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ВИП АМГ":

    2, нали знаеш, че не съществува по-бързо АМГ от влака :D, скоро няма и да има
  • 12 кик

    1 1 Отговор
    ше си сипя ракйика...надявам се да има поводи за много пиене..много поводи от този тип
  • 13 112

    1 0 Отговор
    „Към 17,21 часа…”, „…14,30 часа…”
    Часовете се отделят от минутите с две точки!

    "...за да изпреварят ТИР- а.”,
    Спряло превозно средство не се изпреварва, а се заобикаля!
    TIR е международна спогодба за транспорт, която няма как да аварира и да се обезопаси със светлоотразителни знаци!

    „.......Фолксваген "Голф“, предприел изпреварване....”
    Това името на шофьора ли е или има нов модел Фолксваген, който сам предприема изпреварване!

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове